Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sziasztok, jó reggelt!
Kegyetlen egy hétvégém volt. Még ma is itthon vagyok. A gyerekek után engem is elkapott ez a vírusos nyavaja. Ők már túl vannak rajta. A kisebbik már ment is bölcsibe ma, de a nagyobbik még itthon van velem. Holnap már mi is megyünk melóba, meg oviba.
Jobbülést, izé jobbulást kívánok! Én is itthon vagyok a héten. Önkényesen kivettem egy hét szabadságot. Tettem mindezt azért, mert: az osztálytársaim végig lógták a 3 évet, ezzel ellentétben én ott voltam minden órán. Összesen a 3 év alatt 3, azaz 3 órát lógtam el, az összes többin jelen voltam, sokszor még betegen is. Ugyanazt a diplomát kapják kézhez, mint én. Utolsó félévünkben 1,5 hónappal előbb zárul a szemeszter (ugyan nem tudom, hogy miért, de április 27-én VÉGE a tanévnek). szó szerint könyörögtünk a tanároknak, hogy ugyan már ne legyen 4 beadandó az aláírás feltétele, hiába. Az tette be a "kaput" nálam, amikor az egyik tanár mondta, hogy ez egy nem olyan lényeges tárgy, úgyhogy nem lesz kollokvium, az előadásokat értékeli. Erre fel múltkor úgy jön be, hogy lassan meg kellene beszélni a kollokviumi időpontokat. Amikor mondtuk, hogy nem erről volt szó, akkor csak annyit mondott, hogy "majd megbeszéljük". Rendben. Ha ő így, akkor én is így. Kivettem egy hét "szabadságot", hogy be tudjam fejezni a 80 (!) oldalas szakdolgozatomat, miközben mások beérik a 31 oldallal, és a szakirodalomból szó szerint össze ollózott tartalommal.
Sosem használtam ki a megengedhető maximális hiányzásokat, de úgy döntöttem ezek után ki fogom. Nem lazsálásból, hanem a színvonalas munka érdekében. Viszont egy dolgot megfogadtam: a lelkes Matyi nincs többé, munkahelyen CSAK ÉS KIZÁRÓLAG azt teszem, amire utasítanak, egy hangyányival sem többet, mert egyszerűen nem éri meg "többet letenni" az asztalra. A munkatársak esetleg kiutálnak, mert itthon ugye "ciki" többet dolgozni. Van egy mondás: "Ha véghez viszed a lehetetlent, másnaptól fel van véve a munkaköri kötelességeid közé." Erre nekem nincs szükségem. Idézet: „Kegyetlen egy hétvégém volt” Ne is mondd! Én kapáltam...
Gyógyuljatok szorgalmasan. :yes: Azért remélem nem olyan súlyos a helyzet, hogy ne töltsétek vidáman a napot.
Matyi! Ha nem magad miatt vagy lelkes és szorgalmas, akkor valóban nem éri meg. Viszont ellenkező esetben meg nem kell mérlegelned, hiszen magadnak csak te vagy a legfontosabb?
...ráadásul elszakadt a berántó zsinór!
Én is inkább szívesebben kertészkedtem volna.
Kösz Zoli, ma már csak utóhatások vannak. Kb olyan, mint akin átment az úthenger.
Nem, nem a berántó zsinór szakadt el, az javítható lenne könnyen. Egy nyomórugó tört el, ami elég furcsa forma és nem tudtam pótolni vasárnap. Ezért kellett átalakítani önindítósra.
Ezt tényleg nem értem. Erős egészséges fiatalember vagy, mégis sokkal többet vagy beteg, mint én.
Az olyan munkahelyről ahol elkezdenek a lelkiismeretedre építeni, és ezt hangsúlyozzák is, onnan húzni kell a francba, mert úgyse kapod meg előbb utóbb a fizetésed. Volt olyan főnököm régebben, aki minden héten tartotta a lelkis fejtágítás, ezzel párhuzamosan a munka egyre nőtt is, a fizetés meg csökkent aztán el is tűnt.
Persze olyan is akadt,(iskola) ahol félévkor közölték, hogy csődbe mentek, mehetünk ahova tudunk, aki marad év végig az ne számítson semmi jóra. Végig is csináltuk az évet rendben, örömmel. (Még mindig tartoznának sok-sok pénzzel, ha az önkormányzat nem szünteti meg őket mint jogi személy idő előtt, így már perelni sem lehetett őket, de ez már más...) Szóval, vagy szereted, elfogadod azt a munkát amit csinálsz, vagy keress mást ahol jól érzed magad, és nem ezen gondolkodsz. Szerintem az a jó munkahely, ahol mindenkinek meg van a konkrét feladata, kötelessége.
Teljesen félre értesz. Csak és kizárólag magam miatt vagyok olyan, amilyen. Csupán az a baj, hogy elveszik azok a dolgok a kedvét az embernek, hogy mások nagyívben le..., és ugyanazt a fizetést és/vagy diplomát kapjja, mint én. Ez lefordítható úgy is a munkahelyen, hogy ő lóbálja a lábát, én meg dolgozok helyette. A diplomáig más a helyzet, mert ott nyilván elsősorban magamnak tanulok. Azt az energiát, amit más munkájának nem elvégzésével megspórolok, fordíthatom a környezetemre, vagy éppen magamra is. Szóval a munkahely az munkahely, én meg ott, de csak is ott nem vagyok jótét lélek, nehoyg h...lyének nézzenek. Egy azóta sajnos már elhunyt néni azt mondta: "Matyikám, jól gondolja meg, 55 éves fejjel mondom ezt. Minél többet vállal, annál többet fognak magára testálni". Nem kívánok "biorobot" lenni. Elsősorban ÉLNI szeretnék. Nem azért élek, hogy dolgozhassam, hanem azért dolgozok, hogy megéljek. A prioritás egészen más.
De nagy a szája huszonévesen! Mindjárt küldök neki mailban valami jó kis vírust :duhos2:
Nem értelek félre, remélem. Csináld a dolgod úgy, hogy neked jólessen és ne törődj azzal mások mit szólnak ehhez. Ha már azt kell mérlegelgetned, hogy megéri-e megette a fene az egészet. Magaddal légy igényes és ne mások miatt.
Van vírusírtóm! Kivéve, ha Te írtad a vírust, ámbár akkor meg ott a heurisztikus keresés. Ajjaj... Lebuktál. Te vagy az első olyan informatikus, akiképes volt olyan vírust írni, ami mutálódik, és átterjed gépről emberre, de látod, nem engem fertőztél meg, hanem szegény Lacit. Ezek után majd óvatosabban olvassuk el az irományaidat.
Az olvasott szövegbe van kódolva az algoritmus, ránézésre aktiválódig. Semmit nem lehet tenni ellene, csak az általam forgalmazott vírusirtó szemüveg segíthet, melynek biooptikás lencséje blokkolja a károkozót. Kontaktlencsében is rendelhető, nektek szinte ingyen
Erre most rátapintottál, mert volt valami ilyen fantázia szülte film, ami erről szólt.
Sziasztok!
Nagy újságom van. Sikerült a forgalmi vizsgám, már csak egy két hét, és nem csak tanulókocsit vezethetek Müszi Idézet: „De egy darabig elkerülném, Kaposvár környékét..” Gonosz
Én nemsokra végzek a kresszel(már fél éve csináloma suli szevrezte 2 hetente van egy óra)
Azzal az a baj, hogy nem áll össze egybe, és hogyismondjam... a végére elfelejted az elejét. Nekem 1 hétig 4 től 8 ig volt. A suliból fejvesztve rohantam az autósiskolába, és utána mint a mosott akármi estem az ágyba fél 9 kor. (juppijééé, a szakdogába megvana névmutató! )
Igazándiból arra nem emlékszek mi volt előző órán, de majd vizsga előtt készülök azt csókolom
A névmutató ami a hátuljában van és tartalom ejgyzék csak nem oldal szerint hanem ABC sorrendben ugye
Szívből gratulálok!
Majd szólok a kaposvári kollégáimnak, hogy kezdjék ültetni a gumi fákat, meg telepíteni a gumi villanyoszlopokat! :hehe: A gumi gyalogosokról és bicajosokról nem is szólva...
Igen, de ezek mellett mindazon cikkekre hivatkozik, amelyeket a szerző írt, mivel a repertórium a jelenlegi gyakorlatnak megfeleleően kronologikus, és nem szakrendi felépítésű. Ezért kell hozzá még egy tárgymutató is, ahol a megfelelő tárgyszavak találhatóak, melyek mellett szintén a kronologikus sorszámok találhatóak. Ezt így kicsit nehéz elmagyarázni, majd felteszem, ha meglesz. Ha weblap formában készülne - mint ahogy nem fog -, akkor csak egy kattintás, és már hozná is be a cikket, de nem így készül. Ja, ami a rendező elv, logikus, hoyg olyan mutató nem kell belé. A többszempontú visszakeresés miatt minél több mutató kell - az ésszerűség határain belül. .
Bakker, mellékattintottam...
Természetesen Müszinek szólt a gratula, és a gumi...-ok vicc!
Furcsán néznének ki például guminők az út mentén, ámbár prostik helyett van, aki beérné velük. Ha telepítenél gumifákat, akkor hogy is mondjam, kaucsuk nagyhatalom lennénk, és leköröznénk a Michelint mega Goodyeart.
Van (volt) nekünk saját gumigyárunk, igaz, azt is eladták a franciáknak...
Üdv mindenkinek!
Meg van a röntgen eredmény Semmi törés, még csak repedés se.. most mondja meg valaki, acélból vagyok? 20kilótól nem tört el középső újam leg utolsóperce Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |