Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
a rétegezés nicns jelölve, csak, a tekercsek rajzjelei, menetszámokkal ( rosszul fogalmaztam ) .. sajnos van a tetején egy Undine, meg egy Orion, most nagyon nem mozgatnám....
Egyébként EI59 vason van, és UL PP kimenő El84-hez
Ilyen az én kimenőm is. Egy db van csak belőle.
Majd lefestem feketére hogy nehogy más legyen a hangjuk.
Budapest tekercselrendezés mellékletben.Az egyik Pacsirtám hálótrafója fekete,a kimenője szürke.
Üdv!
Szia!
Érdekelne engem ez az ARC erősítő.Fel tudnál dobni egy linket vagy egy kapcsolási rajzot? Tegnap túrtam a netet de vagy béna, vagy vaksi vagyok de nem találtam semmi kapcsolási rajzot. Köszi: Péter
2 kattintás. :hide:
Az eredeti változat
Üdv Cirokl
( 667340 ) Néztem a képeket az erősítőről klasz kivitelezés. Itt látható az árnyékolások megléte.Ja a torroid trafónak kevés a mágneses szórása, a trafók elég messze vannak a csövektől ,így azt a mágneses terükkel nem gerjesztik (rácsok).A trafók lemezirányaik párhuzamosak és legalább 10-20 cm messze legyenek egymástól. Ha ellen ütemű az erősítő akkor célszerű a két végcsőnek külön fűtés elő kőrnek meg még egy .A fűtésre menő vezetéket sodorva rávinni ~ fesz. Előző építőnek(Mark.budai) Ha párhuzamos a fűtés akkor az egyik végcsőre menő fűtés vezetéket cseréld fel,így a brumm megszűnik talán! De a rajzod kellene. Remélem segítettem.
Szia! Köszi, de a brumm azóta megszűnt, vagyis megszüntettem. A pár szétszedés közben a fűtés vezetékeit is felcserélgettem..
Sziasztok!
Pár napja írtam hogy a Laney erősítőmnek van egy alapzaja. Megmértem és tényleg 100Hz-es zúgása van. Az egyenirányító diódákat kicseréltem benne újakra 1N4007-re. De semmit sem változott a dolog. Mit lehet tenni, hogy eltünjön ez a zaj? A régi pufferkondik cseréje segíthet? Ja és köszönöm mindenkinek az eddigi tanácsokat!
Üdv Ticseboy
Evvel randira avagy bálba készülsz? Netán katona az úrfi? Üdv
Szia. Mire gondolsz? Isten ments,hogy katona legyek!
Te Fater annak a hozzászólásnak a válaszgombját nyomd amire reagálsz, akkor jobban lehet tudni, hogy mire is gondoltál!
Ez jogos! De én akkor se értem hogy ez mit is jelent!!!
Barna! Ma megjöttek a foglalatok, köszi szépen!
Mesterek! Katódhidegítő kondinak lehet alkalmazni tantál kondit?
Gondoltam, hogy a PCL86 SE-be teszek 100µF 16V-os csepp tantált.
Örülök
Na ennyit arról, hogy hozzád mindíg sokkal később érkezik a postás mint máshova, mikor is adtam fel a csomagot, pénteken délután? Mi van ma hétfő
Hiába... Ő nem olvas, vagy csak igen ritkán... :no:
NEM.
A tantál alkalmatlan audióra, viszont más alkalmazásokban kiváló. Pl. ELEKTOR, mérésekkel alátámasztva. De hogy ne legyünk nyugodtak, van olyan Guru, aki (legalábbis régebben) ilyent alkalmazott, pont katódba-ezüsttantálnak?!?!-hívták azokat a kondikat.
A csepptantál szinte minden alkalmazásban időzitett bomba. Ami nem biztos, hogy felrobban és ez benne a rossz mert kiszámithatatlan. Kerülöm mint ördög a tömjént. Az axiális kivezetésű fémházas tantálkondiról már nincs ilyen negativ véleményem
kimenő : katonai ruha amiben elhagyják a laktanyát, ha kimenőre mennek, vagy micsoda, nem voltam katona, hál' Istennek
A tantálok jók a megfelelő helyen, tápegység, hidegítés.
A csepptantál tökéletes fenti célkra, csak nem szabad a névleges feszültég kb. 75%-át túllépni, akkor örök. Az axiálisok sokkal jobbak ("IPARIBBAK") de a hangminőségüket nem ismerem. De ha a tantál audiofil lenne, akkor sok-sok pénzért árulnák.
Üdv Kocos
A kimenőtrafó volt a téma (sorszám (668028)-ra ) válaszoltam a rendszer helyesen a végére teszi így mindenki olvassa a hozzászólást .A mostani sorszámom valószínű (669200) lesz . Üdv
Hát nem annyi lett
Kóci, meg mindenki, aki csomagot vár tőlem: lesse a postást, feladtam mindenkinek ami jár
Köszi! Én is az ellenszolgáltatást, elvileg már meg is kaptad !
|
Bejelentkezés
Hirdetés |