Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   86 / 316
(#) csoka69 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 21, 2010 /
 
egy 100W-os végfokom van hozzá, még tavaly építettem.Bővebben: Link
Ha lejjebb halkítom a gitárt egy picit, és fölveszem maxra a hangerőt, akkor sem torz toszta csatornán, csak ha a gitár is maxon van, és akkor is csak a pengetés pillanatában, utána cseng tisztán.

A boost tiszta csatornán maxon van, torzítottban pedig félállásban, a hangerő pedig próbákon fél és háromnegyed álláson volt, és hallatszódtam szépen.

Másabb nagy hangerőn mint kis hangerőn mert ha fölveszem akkor kicsit hiányolom belőle a mélyet, de csak itthon használom itt meg tökéletes...
(#) ZSozsóó válasza csoka69 hozzászólására (») Márc 21, 2010 /
 
Hello!

Pont azért hiányolod a mélyet, mert amikor betorzul, egyszerűen felszakad a visszacsatolás, megszűnik rendesen működni, ezért már nem csinálja azt a döngést, hogy rádob pár lapát szenet a mély rezónál
Ekkora erősítő szerintem teljesen felesleges is, a munkaórát és az alkatrészek árát meg egy jó ládába kell beletenni. 4X12 V30al meg a pár wattos fejemmel nem lehet megmaradni mellette, szerintem a dobot is elnyomná simán, ha negyed fölé tekerném. Érzékeny láda, az sokkal fontosabb meglátásom szerint, mint a nagy watt A hangerő mértékegysége nem a watt...Ai jó ebben az erősítőben ,hogy nagy tápfeszültségről mehet, tovább tudja rendesen tenni a dolgát, mint a kis 8010 végfoka. De szerintem ezt a feladatot ellátja a 3876om is
Kéne szervezni egyszer valami banzájt pedig, ahol megmutathatnánk a cuccainkat egymásnak....

Zsolti
(#) virtualvt hozzászólása Márc 21, 2010 /
 
Na működik a bugi. Teszek fel képet jelenleg hogy néz ki. Telefonnal csináltam képet, ezért olyan rossz.
(#) ZSozsóó válasza virtualvt hozzászólására (») Márc 21, 2010 /
 
Jópofa! Gratula! Mi volt a baja? Majd csinálj róla hangot is!


Zsolti
(#) Clavia hozzászólása Márc 21, 2010 /
 
Sziasztok!
Pár éve találtam az alább mellékelt rajzot, és most azon gondolkozom, hogy megépítem ezt a kis torzítót.
Valaki szerkesztett már ilyet, és ha igen mi a véleményetek a hangjáról? Csöves tapasztalatom egyáltalán nincs, ennek a csőnek az árát se találtam neten, egy helyen láttam kettőt 6000-ért,gondolom újonnan olyan 3500-4000Ft. Bármilyen tanácsot szívesen vennék! Köszi!

tubedist.gif
    
(#) virtualvt válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 21, 2010 /
 
Köszi!
A parts layout-on rosszul vannak berajzolva a fetek. Az összeset megkellet fordítani, csak ennyi volt a baja. Majd talán holnap ha lessz időm mikrofonozok valami hangot.
Te módosítottál valamit a bugidon?
(#) teddysnow hozzászólása Márc 22, 2010 /
 
Sziasztok!

Ismeri valaki ezt a kapcsolást? Bővebben: Shocktave Kétszer csináltam meg próbapanelon, de egyszer sem működött. Nem jött ki hang belőle. Tranzisztorként először 2N2222A -t használtam, utánna meg a bc sorozatból használtam olyat aminek 500-as a bétája.
Van valakinek valami ötletem, hogy mi lehet a buktatója ennek a kapcsolásnak, mire kell figyelni? Vagy próbáljam addig amíg nem működik mert ennek mennie kell?
(#) csoka69 hozzászólása Márc 22, 2010 /
 
Helló!

Még februárban @witti linkelt egy acoustic simulatort aminek az alkatrészlistáját leolvastam az ültetési rajzról de hiányzik 15 ellenállás és 8 kondi, ez nem tudom minek tudható be...

Valakinek megvan ennek a kapcsolási rajza?
Ha igen megköszönném

Az eredetit megtaláltam de ez jobban tetszik.
(#) kefe13 hozzászólása Márc 22, 2010 /
 
Szép napot.
Bővebben: Link Ennek vajon mi lehet a belibe nem tudja véletlen valaki ?
(#) rognork válasza kefe13 hozzászólására (») Márc 22, 2010 /
 
Állat hangja van. Ha kész a bugi dobozolása,utána összerakok egy ilyet, már ha vki megtalálja a kapcsolását.
(#) ZSozsóó válasza virtualvt hozzászólására (») Márc 22, 2010 /
 
Hello!

A datasheet catalog-ot használd, az mindig jó.
Módosítottam-é Olvass vissza a 112. ik oldaltól kefe13 kollégával egymást "túllicitálva" töltöttük fel a hangokat, én erősen moddoltam, a kolléga megfogadott pár tanácsot a modjaim közül. Érdemes elolvasgatni..

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza csoka69 hozzászólására (») Márc 22, 2010 /
 
Hello!

Nem értem ,ezen fenn van minden alkatrész. Ezt így megépíted és működik. Nem úgy ,mint az eredeti, de működik. Szóval nem egyezik meg ez a kapcsolás a gyári boss ac3-al..ez egy kicsit "butított" verzió, nincs benne a sok analóg kapcsoló, meg minden csimbók..

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza teddysnow hozzászólására (») Márc 22, 2010 /
 
Hello!

Hát ennek igazából mennie kell ,de ,hogy milyen rettenetes kaki hangja lesz, azt el sem tudom képzelni. Létezik ennél jobb is, pl a foxx tone machine, vagy hasonló, bár az duplázza az oktávot. Vagy az mxr blue box, ahhoz volt személyesen szerencsém, az nagy kaki megint. Tonepadon szerintem érdemes körülnézni..

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Márc 22, 2010 /
 
Dzsízösz!

Ezt nevezem agyzsibbasztó metálnak. Egyébként érdekes, épp ma csináltam dettó ilyen hangzást csöves fejen. A recept az volt, hogy egy atom nagy torzítás, mély, magas maxra, közép le teljesen, aztán prezenc rátol teljesen. Hát apám, pont ez.
Innen egyértelmű hogy csinálhatsz ilyen hangot. Boogey-tokba kell egy sweep poti a tone stacba, és meg lehet találni az atom scoop-olt közepet, amire a gitár rezonál. Innen már csak egy kemény magasat kell elérni, ehhez meg kapcsoljátok ki a 3ik fokozat drain bypass kondiját, meg célszerű levenni a söntölős presence szabályozót is, meg itt jönne jól egy buffer a kimenetre és akkor jobban érvényesülne a tone stack, nem terhelné be semmi. Kb ennyi, és meglesz ez a hang.
Ha akarjátok és lesz időm ,megcsinálom mindezt, mert még rajta van a próbapanelen...

Zsolti
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 22, 2010 /
 
Csao!
Ez a mid scoop érdekelne, van egy másik mxr pedál is amin kapcsolható ez a dolog, és hát jól teszi a dolgát, bugiba egy kapcsolót még belefúrnék Ezen van még ilyen mid scoop cucc : Bővebben: Link
(#) teddysnow válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Kössz.
Akkor még próbálkozok. A hangjáról hallottam mintát (ha valóban az volt az), nem volt rossz. Nekem szájharmónikához kellene. Oktáv duplázónak nekem ez tetszett :Sick Box
(#) csoka69 hozzászólása Márc 23, 2010 /
 
Olvasgattam, meg keresgéltem de konkrétan nincsen leírva hogy hogyan kapcsolják a keverők csatornáit.
Én egy zenekari keverőre gondoltam, aminek 8 csatornája van, és mindegyiken lehet szabályozni magasat mélyet közepet és hangerőt.

Amit én alkottam PAINT-ben az helyes lenne?

kevero.JPG
    
(#) kefe13 hozzászólása Márc 23, 2010 /
 
Csao.
Ma sikerült kijutni elimex -hez, vettem egy méter kábelt meg pár csatit, és végre nem kukázott dolgokkal van összedugdosva pár motyó (még egy akusztikus szimulátor beesik mellé, amit sok gondolkodás után inkább megvettem, használtan, 3,5 perec, szinte anyagárba, egy behringer am100, na de róla majd később).

motyok.jpg
    
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Hali!

Jól néz ki a lánc! Ízléses munka, gratula.
A scoop-al kapcsolatban meg annyi, hogy van egy ellenállás a tone stackban, azt vedd ki a panelből, aztán a helyére beteszel egy 100k-s potit meg egy 10-k körüli ellenállást sorba. Tehát lesz egy változtatható ellenállásod 10-110k között.
Lehúzod a közepet és addig tekered, míg atom scoop hangod nem lesz. Nem fogsz benne csalódni. Ezután ha feltekered a közepet, már lehet nem fog tetszeni és állítani kell, ezért ajánlom a potit de, ha megfelel akkor helyettesítheted fix ellenállással is, de a poti szerintem flexibilisebb.

Zsolti
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
100 K s poti, vágom, ha lesz kedvem bütykölni megkeresem, köszi. ugye itt az R14 re gondolsz ? Bővebben: Link
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
R14 igen, de ha ilyen értékekkel építetted meg, akkor 1k-s ellenálló, 10k poti.

Zsolti
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Igen, pontosan így van, ilyen értékekkel, kivéve azt pár modot amit beszéltünk, és említettem is, hogy megcsináltam.
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Okok,akkor 1k+10k, arra érdemes figyelni, hogy szélsőséges sweep poti állásnál hangos lehet, relatíve mikor nincs elnyomva a közép...Ki kell próbálni és ha tetszik jó, ha nem, nem Ez is egy tapasztalat.

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Mikin faragtam még ,visszamértem fehér zajjal meg fourierrel a kapszulának volt egy elég durva kiemelése 10k-körül ,azt kicsit lenyestem a szűrő lejjebb hangolásával a végén. Most kicsit jobban balanszos a hang úgy veszem észre.
Elhelyezéssel is játszottam, előszőr legszélén a papír szélnél, aztán ugyanitt 45fokban elforgatva, aztán közép és szél között szemből 60% ban a szélhet közelebb majd a végén középen szemből.
Gitár vol fel le tekergetve, van egy kisebb meg nagyobb gainű hang midnegyik beállításban. Nekem a személyes kedvenc hangzásom az utolsó előtti. A közép már túl magas orientált, nem csoda, onnan jön a hsz ből a magas nagy része.
Na sebaj, csak mint érdekesség, ha érdekel Hangerő nem túl orbitális, mint hallható, ott a húrok csörgése a háttérben.

Bővebben: Link

Vélemény?

Zsolti
(#) magitor válasza Clavia hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
ECC82 es cső így is keresheted! én ezt hétvégén megpengetem nem túl bonyodalmas kapcs.
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Csao
eleje valami nagyon szép , kraft kicsit hiányzik belőle, közepe már hig gain, de krft nincs, rettentően jó hang
ahogy Te mondottad vot, nagy fillel kenj mintát !
ütős !!
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Márc 24, 2010 /
 
Köfi!

A beállítások ugyanazok, csak a miki pozíciója más és más, csak csináltam egy ilyen felvételt okulásnak, hogy vissza tudjam hallgatni mi változik.
Valamit tényleg csinálnom kéne, valami jót, csak a látenciám kicsit sok, nem veszélyes, de ahhoz éppen, hogy csússzon a track, de már agyalok, hogy hogyan lehetne a kettőt összerakni mégis. Rendes cucc kéne, ez van Meg csinálok szerintem még egy ilyen mikit, aztán kipróbálom mit lehet kihozni 2 mikrofonból külön külön szögben, külön arányokkal, érdekességnek lehet egy 3ikat is beteszek hátrébb, az ambientalnak, de azt meghagyom simán kapszulásnak. Majd meglátom
Megjöttek hozzá a csövek is, ha lesz időm a héten, csinálok végre valami komolyat

A sweep potis dolgot majd kipróbálod? Ha igen, írj ám, milyen lett!!

Zsolti
(#) karpi hozzászólása Márc 24, 2010 /
 
Itt egy igazi hazistudio metal hang .en is mar egy ideje mind meg akarom kerdezni mit hasznal es foleg hogy csinalja a felvetelt .Nem volt ra idom de irok neki.(na irtam neki most mert kitudja mikor szanom ra magam megent)

Harold
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 24, 2010 /
 
Csao.
Megjött akusztikus modellező pedal, behringer AM100, szétkaptam kitakarítani, körbefotóztam nektek.
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Márc 24, 2010 /
 
Hali!

Szép és ízléses smd munka, a behringerek korrektek ilyen szempontból és ár/értékben is szuperek.
Kösz a képeket, elég komplex áramkörnek tűnik, de lehet tanulni belőle, ami az alkatrész elhelyezést illeti!

Zsolti
Következő: »»   86 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem