Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Valaki használ ilyen diamond buffert valamire ? Milyen ? Én arra gondoltam teljesítményfokozatot csinálok vele, műv. erősítővel meghajtva...
Hmm. Ez is egy diamond kapcsolású buffer / power follower:
Hello!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van egy gyári erösitöm, és azt irja rajta 2X100W (Vermona Regent 2022) s nem adja le szerintem azt a 100W-ot, halk. 1. Bemeneti jel minimum 775mV, ha ezt megnövelem kb 1V-ra akkor erösebben fog szolni? 2. Milyen elöerösitöt ajánlotok? (mert nincs benne elöerösitö) Köszönöm elörre is. ![]()
Hali! Régebben én is építettem egy ilyent, igaz én TDA2030-al. Fotót sajnos nem tudok mellékelni. De egy beültetésit igen.
Üdv: kojo
Én is Speakon-ra szavaznék. Az egyik legjobb audio csatlakozó. Ott pedig Neutrikot érdemes venni, rengeteg jót hallani róla.
Ezek nem sima szorítós banánok?
Én a legegyszerűbb gagyi banánaljzatot raktam a végfokba, gondom nincs vele.
Nagyon szépen köszönöm!!! Én is elkezdtem tervezni ezt a verziót, még nem nagyon sikerült megcsinálni (eléggé kezdő vagyok ) de most már tudok valahonnan lesni.
![]()
Szia!
Én a vaterán vettem ilyen csatlakozókat méghozzá ha jól emlékszem 610 forint ért és nem csalódtam benne,ugyan páros hangfalcsatlakozó ként volt hírdetve. A bolt címe:**** András Felhasználó:***elekronics Email cím: info@****.eu Telefon: 003630**** Elég sok mindent meg lehet nála találni és nagyon korrekt.Remélem hogy tudtam segíteni. Üdv.Zsolt [i] Címet, telefonszámot nem írunk a fórumba! Sebi
Köszönöm. Az én fülem nem olyan finnyás a csatlakozókra. Sokkal inkább a stabilitás és a funkcionalitás a számomra fontos szempont. A javaslatod megnéztem, azt hiszem onnan fogok választani.
Nem szoktam hangoztatni, de magam is csináltam már ilyesmit (80Ft-os banándugó aljzat). Azóta is kifogástalanul működik, pedig minden héten hurcolja a gazdája. Annyi azért hozzátartozik, hogy viszonylag jó dugókat használ hozzá. Olyan típust, ami átmegy az aljzaton és egy kis körömmel megakad a végén (nem tud kicsúszni). Csak úgy lehet oldani, ha megnyomjuk az oldalát.
Megcsináltam a tervet úgy hogy középen van az IC. Átnézné nekem valaki légyszi?
Szia.
Ja az enyém sem, csak azt hittem,a csöves HTA-dhoz kell ahhoz meg valami szép illik.
Szia! Ne haragudj fel tennéd azt a rajzot amiről te dolgozol, mert valami igazán nem gömbölyű. Az én kapcsolási rajzomra nem hasonlít.
![]() Üdv: kojo
Szia! Az a rajz amit te küldtél az + - tápos , amit én akarok csinálni azt csak +, GND. Legelőször megcsináltam a tieddel aztán csak néztem, hogy mi van mert a kapcsolási rajzon nem úgy vannak az alkatrészek. De most végeztem a rajzzal.
Na! Most már meg van az R8,9 is. Úgy nézem minden ott van a helyén. De próbálj meg egy kis rendet csinálni azon a panelon mert most elég nagy a káosz. Ha ez az első panelod akkor inkább még gyakorolj rajt. Igyekezz, hogy minél kisebb legyen. Az alkatrészek pedig szépen sorakozzanak egymás mellett. Természetesen az ésszerűség határain belül.
![]() Egyébként én is valahogy így kezdtem. De én Protel1.5-el (a mai napig is ezt használom) és volt egy nagyon jó kollégám aki sokat segített. ![]()
Én még nem próbáltam a Protelt de most kipróbálom. Mire megcsináltam ezt a nyákot azt hittem megőszülök, annyira nem egyszerű mint aminek látszik.
Sprint layoutban lenne vagy max 30 perc, ha a program kezeléssel van a gond, de inkább csak 10.
Én is próbáltam az ExpressPCB-t de nem jött be. Sőt talán én ragadtam le ennél a kb. 15-éves piroginál, de a protel újabb verziói sem. Ez nekem nagyon bejött. Holott ezen se használom ki a teljes tudását mert nem is ismerem. Jó ez így nekem!
![]()
Szerintetek ez mennyire elég egy sztereó VF2-höz, 30v-os verzióról van szó. Felénél tovább soha nem lenne kihajtva, mivel csak 130w-os a trafóm.
![]() 100x111x33mm
Mi elég, és mi nem az elég messzire mutató, már-már filozófiai kérdés.
Biztosan üzemel vele. Szerintem elég is hozzá. De kicsit se mindegy mekkorára állítod a nyugalmi áramot, illetve mennyire szeretnéd "bemelegíteni" az erősítőt. Általában kicsit jobban szólnak, ha melegebbek. (Sokszoros tapasztalatból mondom, a fetek nem melegszenek annyira mint a tranyók).
Most valahol 80 és 100 mA között mászkálhat. Egy P4 borda van rajta, de azzal venti nélkül forró, a ventit hallom, ráadásul vissza is zajong a tápfeszbe. Nem állapot.
![]()
Hello.Nem rég beszéltünk arrol hogy mitől rángathatja a hangszóró membránját az erősítő hangerőszabályzásnál.Nem lehet hogy nem jó a jel amit kap?Ha laptopról megy akkor nem csinálja.Ha TV fülhallgató kimenetről akkor csinálja.
Elég ramaty a video de a lényeget látni.
100mA már egy "erős" nyugalmi áram. Nem csoda hogy melegszik. Ha így tetszik a hangja, akkor nagyobb borda kell, mint ami rajta van.
Azt gondlom, hogy mivel laptopról nem csinálja a balhét, így huzalozási ? probléma, földhurok, talán gerjedés lehet a hátérben. Mert a laptop nincs összekötve a hálózat földön keresztül a rendszereddel, az összes többi meg valószínű össze van.
Sziasztok, jó ez így ? Előerősítőről hajtva, AB-oszt. power buffer. Elég szépen szól, teljesen hideg marad. Van valami hibája bármilyen szempontból ?
A videót nem tudom megnézni, de akkor szokott ilyen lenni, ha a hangerőpotira egyenfesz is kerül a jellel. A hangerőpoti előtt van kondenzátor az egyenkomponens leválasztására?
Péter, tegyél már egy kondit (pl 1 µF -et) a poti elé.
Már leírtuk, hogy DC kerülhet valahogy a potira, és azt is szabályzod. A bemeneti csatoló meg oda-vissza tologatja a bemenetet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |