Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   222 / 1171
(#) vilmosd válasza fater0827 hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Hali
R405 X kulso vegfok (booster) csove: GI21B
Udv Vili
(#) vilmosd válasza fater0827 hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Igy nez ki az erosito R405-X booster
(#) pucuka válasza freex hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Van értelme, mert nem rövidzár, hanem átkötés. Nézd meg jobban, alatta vannak fóliacsíkok, azért használják, hogy ne kelljen átmenni a másik oldalra. Ez olcsóbb megoldás, és az ültetőgéppel nem probléma elhelyezni, ugyanúgy, ahogy más ellenállást.
(#) kadarist válasza pucuka hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Szia!

Vajon mi lesz Fater következő feladványa? :eeknoes:
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Végül is, ezzel is tanul . . .
csak tudnám honnan szerzi ezt a rengeteg kacatot
(#) efcsabi válasza kadarist hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Nos, még március 11-én egy hasonló feladványos ötletet küldtem el az oldal két moderátorának, (lásd a levelet a lent) arra nem kaptam reagálást, de látom az ötlet mégiscsak jó.
Üdv kedves hobbielektronika moderátor!
Egy észrevételem, javaslatom vagy esetleg kérdésem lenne.
Sokunk kedvenc oldala a hobbielektronika ha bármilyen kérdésünk van ott szívesen és örömmel segítenek, persze én is szeretnék segíteni hasznos hozzászólásommal de a tudásom sajna kevés ahhoz. Szívesen nézegetem a képeket amit mellékelnek többen is egy-egy kérdéshez és innen jött az ötletem.
Szórakozásképpen egy olyan része nem lehetne az oldalnak ahol valaki beküld egy bármilyen alkatrészt például, mint a "Ez milyen alkatrész" témában de annak csak egy részletét, és a játék lényege az, hogy ki a leggyorsabb aki annyiból is kitalálja mi az az alkatrész. Na persze nem egy egyszerű színkódos ellenállásra gondolok itt.
A "nyertes" megkapja a nyereményét, vagyis a többiek gratulációját
Bocsánatot kérek ha az ötlet kissé bugyuta, csak úgy hirtelen beugrott.
Szép napot, üdvözlettel efcsabi
(#) fcsaba6 hozzászólása Márc 25, 2010 /

Sziasztok
Még uj vagyok és nincs semmi fogalmam hogy ez mi csoda lehet de az biztos hogy ez szállt el az autós erősítőmből IRFZ34A ha valaki lenne olyan kedves segítene hogy hol taléllnék ilyet ,az nagyon jó lenne.
(#) hangszoros válasza fater0827 hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

A szemm kifolyt, se láttam a tipust, a kerámia csövön.
Küldhetném az adatokat, ha tudnám a tipust
(#) gg630504 válasza efcsabi hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Nem rossz ötlet;
én a honlapom képeiből mazsolázgattam és gyűjtöttem ki. Rejtvény

Szerintem lehet ebben a témában is, ha az elejére kiíródik a "Rejtvény" szó.
Én is sokszor voltam már nyertes, amikor egzotikus alkatrészt láttam itt.
(#) (Felhasználó 1947) válasza fcsaba6 hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

De gondolom a google-rol van fogalmad.

http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/68617/IRF/IRFZ34.html

Ez egy kommersz fet...

10 másodperc volt
(#) fater0827 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Üdv Pucuka
Igen talált ,tőlünk kb 8Km -volt egy orosz radarállomás és onnan származik .Ára akkor 5l bor .Hívójeles (URH A ) amatőr-ként akartam 144 Mhz adót építeni. Nemigazán olvasható a típus ( az biztos ,hogy orosz).Nagyító és napfény majd segít .
Üdv
(#) fater0827 válasza hangszoros hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Üdv hangszórós
Én sem látom igazán és nem is emlékszem a típusára .De ma tán sikerül kibogarászni .Óvatosan lemosom 1985/86 óta porosodik.Nagyító és a napfény összetevő .
Üdv
(#) llaci56 válasza gg630504 hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Én amondó vagyok, hogy lehet játszani, de ne itt! Ebben a topikban teszik fel a kérdést azok is, akik esetleg a munkájuk vagy tanulmányaik során botlanak ismeretlen alkatrészbe. Kár lenne leszoktatni a jószándékú segítőket arról, hogy "ugorjanak ide", ha új kérdés van. Nem biztos, hogy mindíg mindenki akar játszani. Ezt a topikot meg kéne hagyni eredeti funkciójában!
(#) Action2K válasza gg630504 hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Idézet:
„egy hanggenerátort vettem, ami levegőt is fúj

Ez nagyon tetszett!
Másrészt, osztom Laci véleményét, Jó az ötlet, csak ne ide. Legjobb az lenne, ha lenne egy szavazódobozban a játék, és ott lehetne tippelni 4-5 megfejtés közül. S mondjuk egy kérdés egy hétig lenne kint (hétfőtől vasárnapig), s mondjuk egy 10-15 kérdéses "forduló után lenne egy eredményhirdetés". Illetve mindig meglenne adva az előző hét kérdésének a megfejtése.
(#) pucuka válasza fater0827 hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Akkor ez igen nagy valószínűséggel vilmosd által linkelt GI21B lehet, építhetsz belőle még 1,2 GHz en is 50 - 60 W CW, vagy FM adót, ventillátoros hűtéssel, csak a hozzá tartozó koaxiális üregrezonátort lesz kunsztos megcsinálnod.
(#) efcsabi válasza Action2K hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Látom másoknak is tetszene egy ilyen ötlet és persze, hogy valahol egy másik külön oldalon, ezért kértem moderátori segítséget az ötlethez. Jók az ötleteid, és gondolom még mások is bedobnának egy kis fantáziát ebbe a játékba.
(#) baloghvl hozzászólása Márc 26, 2010 /

Üdv Mindenkinek!

Az ügyben szeretnék érdeklődni, hogy kell-e hűteni az RS 605 nevezetű egyenirányító (Graetz) hidat. Ez hivatalosan 6A-s de nálam maximum 2A-el lesz terhelve. Az áramköri terv szerint hűtőbordára kerülne, de nálam a borda nem fér el a panel mögött és a rá kerülő alkatrészeket kivezetékezem. Szóval itt spórolnék egy kis melót, ha lehet.

Köszönöm a válaszokat!
(#) kadarist válasza baloghvl hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Szia!
Nem kell hűteni, még 6A-nál sem. A furat a felfogatás miatt van rajta.
(#) baloghvl válasza kadarist hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Szóval akkor ezt érthetem úgy is, hogy a graetz-hidak egyike sem szorul hűtésre?
Van egy másik panel is amit építek azon is ilyesmi a helyzet de ott a rendes helyén van a hűtőborda és gond nélkül rögzíthető rajta (ez 25A-s és 10A-el lesz terhelve). Akkor ebben az esetben is csak a rögzítés miatt van így megtervezve a panel?

Ez egy teljesen műanyag házú egyenirányító, ha jól sejtem. Az ilyen háznak a hőátadása elég rossz, nehezen hűthető. De még egyszer: nem kell hűtés, az adatlap sem ír erről.
(#) baloghvl válasza kadarist hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Általánosságban szerettem volna kérdezni, hogy akkor graetz-hidakat nem kell hűteni? A műanyag házas tiszta, de a 25A-s például fém házban van (KBPC2500W). Ennek már mindegy kell-e hűteni mert bordára kerül. Csak érdeklődésképpen kérdezem.

A fémházasakat jó hatásfokkal lehet hűteni, adott esetben érdemes is. Az adatlapok általában kitérnek a hűtött és hűtés nélküli terhelhetőségre.
(#) fater0827 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Üdv rádióamatőrök
Lehet ,hogy csak nekem új http://www.funkamateur.de/.
Kapásból sok letölthető dolog van ezen az oldalon .
Üdv
(#) llaci56 válasza fater0827 hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Ez valóban egy nagyon jó (és nagyon régi) oldal, de miért ebben a topikban?
Van egy olyan érzésem, hogy fater nem olvas, csak beírkál valamit épp oda, ahova sikerül...
Nem tud elvonatkoztatni a rádióamatőr szabályoktól, - bejelentkezik és kijelentkezik, amit itt nem kellene, de nem alkalmazkodik az itteni szabályokhoz...
(#) GAtesz válasza GAtesz hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Jelentem sikerült megjavítanom a lámpát!
Mex kollégának volt igaza több ízben is. A tranzisztort tényleg fordítva rajzoltam (NPN-es kell oda. Mentségemre szóljon én csak egy lelkes amatőr vagyok, soha nem tanultam az elektronikát.) A hiba oka pedig a zener dióda zárlatos volt. Bár ez nem 100% osan egyértelmű, mert kiforrasztottam az összes alkatrészt és a műszer szerint mind jó volt. De a megoldást mégis az új zener jelentette. A tranzisztor is jó volt. Annyira szenvedtem, hogy már megépítettem az egész kapcsolást dugaszolós panelen is. Ott jól működött, a helyén nem. Aztán egyszer csak jó lett.
Kösz még egyszer mindenkinek. Szép napot! Atesz
(#) golem hozzászólása Márc 27, 2010 /

Sziasztok!
Lenne egy nagy kérdésem a képeken látható alkatrészekre lennék kiváncsi hogy mi micsoda.
a bal oldalira alkatrészre ez van rá irva: BZX 79C 39PH a párja
BZX 29C 38PH

P1040196.JPG

(#) mex válasza golem hozzászólására (») Márc 27, 2010 / 1

A BZX-ek zenerdiódák (a gugli megtalálja) a többi kondenzátor. A barna szinűek kerámia tipusúak, a többi fólia.
(#) vaszil29 hozzászólása Márc 27, 2010 /

Sziasztok!
Van egy fej ,ami szerintem lehet, hogy lézer.
Megnéznétek, hátha esetleg valaki már találkozott valami ilyesmivel?!

3 kivezetése van.

üdv szabolcs
(#) kadarist válasza vaszil29 hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Szia!
Egy lézerdióda, hőátadó felületre szerelve.
(#) vaszil29 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Szia!
Köszi a gyors választ.
És mit lehet kihozni belőle?
Esetleg égetésre alkalmas lehet??
Talán van valami kapcsolás hozzá itt az oldalon??

üdv szabolcs
Következő: »»   222 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem