Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multi touchscreen építése wii vezérlővel
Lapozás: OK   1 / 1
(#) blindwolf hozzászólása Márc 25, 2010 /

Arra lennék kíváncsi mit szóltok erre a megldásra.Érdemes-e vele foglalkozni vagy a wii távvezérlőt lehetne helyettesíteni egy olcsóbb webcamerával.
Bővebben: Link
(#) MC Adam válasza blindwolf hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Üdv!
Meg lehet oldani olcsobb webkameraval is, de gyorsabb mozgasokra nem fog jol reagalni. A lenyeg az FPS. Keress ra a touchlib nevu programra. Lehet hozza sajat alkalmazasokat irni, kepes kommunikalni.
(#) spityu007 válasza blindwolf hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Szia !
A válasz kategorikus :no: , hogy miért, azért mert a Wii- ben egy infra kamera van és a mozgást az érzékeli egy infra ceruzán. Csak azért írok ,mert egy ideje erre gyurok,hogy tudjak venni egy remotet és meg csináljam a progi és egyéb eszközök amik működtetik ezt a cuccot már megvannak csak a kontroler hiányzik, ha kell a progiba és egyebekbe tudok segíteni.
(#) Macsek71 válasza blindwolf hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

camspace
Ők, ha jól fordítom webcam segítségével BÁRMILYEN jól megkülönböztethető tárgy mozgását átkonvertálják játékvezérlőként használható jelsorozatokká ...
(#) blindwolf hozzászólása Márc 26, 2010 /

nagyon köszi.

A camspace nevű programot próbáltam, de sajnos nagyon fény függő , hogy milyen irányból éri a fény a tárgyat. A wii kontrollal kapcsolatos programok nagyon érdekelnek A wii remoteot 5500 ft körül lehet venni vaterán fixáron.
(#) Gyimate válasza blindwolf hozzászólására (») Márc 26, 2010 / 6

Annyit szeretnék hozzáfűzni az egészhez, hogy egy szimpla mezei vebkamerából el lehet távolítani az IR szűrút, egy egy kis üveg lapocska az érzékelő előtt amit ha fény felé tartol, akkor olyan vöröses színe van. Ha ezt kiszeded, akkor a kamera sokkal érzékenyebb lesz az IR tartományban, ha pedig elé raksz egy szűrőt, akkor pedig csak arra lesz érzékeny, szűrőnek nagyon jól megfelel régi hajlékonylemezből (floppy) kiszedett fólia, amire az adatot menti el. Tegnap kipróbáltam és remekül működött, csak az IR led fényét lehetett látni, de próbálkozhatsz piros leddel is, mert az iss jó! A program amit belinkeltek neked pedig tökéletesen használható ezzel együtt. Sok Sikert!
(#) bodike válasza Macsek71 hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

Az egyik videót nézve láttam, hogy a srác az újjaival ut3-mat nyomot. nagyon álat egy program majd megnézem.
(#) freechat válasza Gyimate hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

Én is köszönöm az instrukciókat, most csináltam egy webkamerából infraszűrőset és kiválóan működik.
Már csak egy szoftvert kell összeraknom, hogy vezérelje az egeret.
A legnagyobb gondom a mechanika, hogy hogyan rögzítsem a kamerát a laptopom fölé. (Na meg a kislemez szerzés ).
A fototranyót nem lehet IR lednek használni?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem