Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Köszönöm! :pias: Sajnos amit leírtam az igaz. A nejem is pl mozgássérült.
Látom már egy csomó weboldal csatlakozik a föld órájához!
Én ezt úgy gondoltam, hogy előre állítom az órát az este, és így egy óráig mintha ott sem lennék, semmit nem fogyasztok. Szerintetek bejöhet?
Mit nem fogyasztasz? Tökre nem értem...
Mi jöhet be?
Nem föld órája, hanem Föld órája ( 3k6 s ). Energia fogyasztás csökkentési akció.
Nyugi, én sem értem.
Az elsődleges cél nem elsősorban az energiaspórolás, hanem a figyelemfelkeltés, hogy mennyire pazarlóan bánik az emberiség az energiával...Mondjuk nem lenne semmi probléma, ha az USA úgy ahogy van, egy 50 évre mindent lekapcsolna. Így talán egálba kerülnének a világgal, aztán megint 50 évre le kéne tiltani őket, hogy a többiek előnyt szerezzenek. Úgyis pár év alatt behozzák...
Ha kiszámolod, bejöhet, de csak akkor, ha az óra szerint ugyanakkor lefekszik a család, mint más napokon. Így spóroltál egy órát. Ha pl. 11-kor van tente nálatok, és 10-kor előretekered az órákat 11-re, és mindenki megy aludni, akkor okés a dolog. De ha a biológia órátok szerint mentek aludni, vagyis az óra szerint éjfélkor, akkor bukta...
Ennél egyzserűbb, hogy lekapcsoljátok a lámpát, és egy órán át néztek ki a fejetekből a sötétbe, majd amikor úgy gondoltátok, hogy letelt azz egy óra, akkor minden mehet tovább. Természetesen ilyenkor is működik pár érzékszervetek: például a sípcsont az a szerv, ami segít sötétben megtalálni az éjjeliszekrényt és az ágy lábát.
Ezzel csak egyetérteni tudok, bárcsak lehetne ezen vitázni, de a mai állás szerint nem lehet... :no:
Ismerős a dolog, hibrid verdákat (Lexus, Prius) is csak presztízsből vesznek, nem környezetvédelmi megfontolásból. Emlékszem, mikor a svédeknél, vagy hol volt valami nagy konferencia ilyen témában, 10-15 éve, és ugye igyekezett mindenki környezetbarát módon megközelíteni a nagy tanácskozást. Erre a svéd környezetvédelmi miniszter beállított egy dízel Volvo-val...no comment...
Matyi a lángész. Csak le ne égjen a haja...
Én is kitaláltam valamit. Mikor legközelebb mész haza vonattal, valahol a határban, mondjuk Fehérvár és Dinnyés között valahol megakasztom a szerelvényt. Aztán mikor úgy gondolom, hogy eltelt egy óra, akkor mehettek tovább...
Én már közöltem az asszonnyal, hogy milyen szórakozásaim lennének, ha nyernénk a lottón. Zsebretennék kapásból vagy 50 millát, irány a legnagyobb bringásbolt, vennék egy Zsuk platóra való alkatrészt. Két hétig csak enni jönnék elő a műhelyből, utána meg egy évig nem látnának, mert elkerekeznék világgá azon, amit építettem...
Ezt benézted, mert busszal járok, mióta Pusztaszabolcsnak kerül a szerelvény.
Hehe, azt egyszerűbb megállítani, csak be kell ijeszteni a sofőrt...
Miért kerül P.szabolcs felé a szerelvény? Erről nem is tudtam...
Elvileg a Szfvár-Budapest vonalat felújitják, és a gyorsvonatokat amik nem állnak meg Agárd Dinnyés Gárdony... útvonalon, elküldik Szabolcsnak, hogy az egy megmaradt sínpárt tehermentesítsék, miközben a másikat javítják.
Ennek eredményeképp a gyorsvonat körülbelül fél órát késik a normál menetidőhöz képest. A dolog pikantériája az, hogy decemberre az eredeti közlekedési rendnek helyre kellett volna állnia. Idézet: „cég képviselője átrepülje a földet, egy aláírásért ugyebár” Ez annyira a szívemből szólt! Persze fenntartom magamnak a jogot, ha van egyszer lehetőségem eljutni valami másik világtájra, azt szeretném megtenni. De mindezt nem minden héten, és nem egy aláírásért! (Föld fórumtárstól elnézést, hogy kisbetűvel írtam a nevét :peace: )
Na arra kíváncsi lennék, hogy mit építenél, de tegyünk rá napelemet , meg Kers-t, meg ilyeneket!
Az a baj, hogy a mai gyerekek, nem minél könnyebb biciklit szeretnének, hanem teleszkópot, meg húszon-akárhány váltót. Soha nem tudják meg, hogy milyen az amikor egy kerékpár gyorsul, meg halad is...
Mekkora szám volt, amikor a KSI -ben 7,5 kg -os gépem volt! A mai montenbikák hol vannak ahhoz...
És még a Reményadók CD-n is szerepelt, a kedvenc számom.
Ma volt Hatvanban a 7. hobby cnc találkozó. Nagyon nagy élmény volt. Sir-Nyeteg fórumtárssal most találkoztam élőben, láttam a 2500 forintból épült cnc gépét, hihetetlen egy szerkezet. Az aszonyságnak egyből szemet szúrt, megnézte és épp rajzolt a gép, azt is mondta ez legalább csinált valamit. Megtetszett nagyon ez a kis gép neki, persze nekem is. Az egyszerűsége, letisztultséga magával ragadja az embert. Sok szép gép volt természetesen. Mivel szakmám is nekem mondhatom nincs kedvencem mert az összes tetszett. Bevallom talán mégis egy gép tetszett a legjobban, ez egy cnc eszterga volt, pici ügyes gép. Ami a lényeg menetet is tud vágni! Nagyszerű volt ez a találkozó.
Azért nem semmi 7,5 kg? Azt ha egyszer nekiütöd valaminek, vehetsz újat! Az enyém 11kg körül van, de könnyebbnek tűnik. Persze ha leveszem a fékeket...
(Na kiléptem egy órára, jön a sötétség)
Én csak azért is ellenszegülök és minden villanyt felkapcsolok. Milyen jól fog kinézni, minden és mindenki sötétben én meg fényárban úszom.
De legalább mondjátok már el, miért kell sötétben maradni!
Azt értem, hogy energiatakarékosság, de milyen akció ez? És miért zöldültetek be ennyire?
Mikor? Nem hallottam...
Na, mindegy... Egész éjjel sötétben leszek.
Föld hívja Zolit, vétel...
Engem nem nagyon érdekel, amit így megspórolunk, azt utána úgyis kamatosan elpazarolják, akkor meg minek a hajcihő. Nem így kellene spórolni. (De az a röhely hogy ezt mindenki tudja, de szerintem sokan ezzel vigasztalják magukat hogy én pedig igenis tettem valamit a környezetért.) Én folyamatosan ügyelek a természetre. A szemetet a kukába viszem amit lehet szelektálok és mindig viszek magammal táskát bevásárláshoz, hogy ne kelljen új nylon szatyrot vennem. Egyébként este ÓRA ÁTÁLLÍTÁS lesz. Senki ne felejtse el.
Óraátállitás?? Na hagy ne modjam de itt MISKOLCON az általam igen szeretett önkormányzat már most átálította az órákat. Pedig szocik..
Kétfajta órám van.
Az egyik típusba tartozókat be tudom állítani, azok UTC szerint járnak, nem kell állítani. A többi állítja magát ( DCF77, internet ). Na, ennyit az óraállítgatásról
Most gondoljatok bele, megszegünk egy fizikai alaptételt, miszerint anyag nem vész el csak átalakul. Magyarázat:
1. Az idő pénz 2. A pénz meg papír vagy fém, vagy elektronok tömkelege Ezek szerint úgy tűnik el az anyag hogy nem alakul át. (Na ennyit a fizikáról. ) Akkor most hogy mindenkinél eltűnik egy óra, az milyen sok pénzt jelent vajon?
Sziasztok.
Még új vagyok ezen az oldalon, és kicsit furcsának tűnhet így elsőre a dolog, de az elektronika érdekel elsősorban, és mostanában akadt egy olyan problémám, hogy szeretnék megszerezni egy film sorozatot, aminek nem teljesen, de emlékszem a nevére, és egyszerűen nem találom. Ha valaki tudna nekem egy linket küldeni, azt nagyon megtudnám köszönni. A film címe: Szikveszt Csak azért tettem itt fel a kérdést, mert úgy látom, hogy itt bármiről el lehet beszélgetni, mert már egy kis ideje figyelem, hogy miket írogattok, ezért bátorkodtam feltenni a kérdést. |
Bejelentkezés
Hirdetés |