Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   10 / 293
(#) skoda120 hozzászólása Márc 12, 2010 /
 
Hali.Kombinált hűtőnk fagyasztó része teljesen megállt.Külön kompresszora van.4 fiókos fagyasztó.(Elin castor).Mi lehet a gond?
(#) pestam hozzászólása Márc 12, 2010 /
 
sziasztok!
2,5 éves AEG Santo 75988 KG3 típusú hűtő (1 kompresszoros) fagyasztó része teljesen működik, de a hűtő részében 19 fok van.
sokat "szürcsöl", és utána furcsa erőlködő hangot hallani (mint egy hegesztőtrafó).
mi lehet a gáz (akár szó szerint)?
megoldás?
köszi!
(#) imikee10 válasza pestam hozzászólására (») Márc 12, 2010 /
 
Ha leáll a kompresszor, és utána még sokáig "szürcsög" akkor dugulása van.
Hívj szerelőt az tudni fogja.

Imi
(#) pestam válasza imikee10 hozzászólására (») Márc 12, 2010 /
 
köszi!
és ehhez mindenféleképp el kell vinni? mert beszéltem szerelővel, aki ugyanezt valószínűsítette, de mindenképp elvinné. gáz elmegy mindenképp mondjuk, tehát fagyasztót üríteni kell, de az utaztatástól tartok mind időben, mind a hűtő állapotát illetően...
márkaszerviz meg 8e-ért csak az orrát dugja ki

ez mitől lehet egy zárt rendszerben? (lyukas elvileg nem lehet, ha fagyaszt lent)
(#) imikee10 válasza pestam hozzászólására (») Márc 12, 2010 /
 
Általában a szűrőjük szokott eldugulni, de már láttam olyat is hogy a kapilláris is eldugult.
Olyan hűtő szerelőt meg még életemben nem láttam aki egy gáz töltés miatt elviszi javításra.
Esetleg ha elpárologtatót vagy valami hasonlót csinál cserél benne....
Természetesen ha szállítva van akkor sérül bármennyire is figyel oda rá az ember.

A kompresszorban ami van olaj az szokta eldugítani.

Imi
(#) pestam válasza imikee10 hozzászólására (») Márc 12, 2010 /
 
köszi a kimerítő választ!
nekem is érdekesen hangzott az elvitel, és nem is v túl határozott, nem biztos, h meg tudja csinálni: sztem keresek mást, v márkaszerviz, v vmi electroluxos...

azé az rohadt idegesítő egy ennyiért vett hűtőnél, h 2,5 év után betegeskedik... szerencsére van "bérhelyünk"
(#) imikee10 válasza pestam hozzászólására (») Márc 12, 2010 /
 
Egy univerzális szerelőt hívjál mert az én véleményem az hogy egy ilyen ember sokkal leleményesebb, de ha ragaszkodsz a márka szervízhez akkor az a Te döntésed.

Ez a mai kereskedelem. Minél többet vegyél a lehető legkevesebb idő alatt.

Imi
(#) salaxx hozzászólása Márc 12, 2010 /
 
Üdv Szakértők!

Hozott ma a posta egy új kis fagyasztószekrényt nekem. Bécsben élek, itteni olcsóféle, a márkája Premiere...nem tudom ez ismert-e. Kicsomagolva a postának hála a bal felső belső sarka elég rendesen meg van ütve :S a külső borítólemez jó 7-10 centi hosszan horpadt+a festék lejött. Lassan ért ide postán, úgy éreztem el tudnék élni a problémával mert úgyis 1 szekrényben lesz. De bekapcsolás után (vártam vele 3 órát az elhelyezés után) elég erős szagot áraszt a gép. Minta olaj vagy gumi vagy vmi ilyesmi szaga lenne. Én úgy érzem, hogy erősebb annál, mint hogy vminek "új szaga van". A szag egyértelműen nem az ajtón belülről jön. A nyitott hátsó részek viszont ránézésre rendben vannak, semmi sérülés nem látható.
A kérdésem az volna hogy lehet, hogy vmi megsérült az ütéstől belül is és amiatt a szag és esetleg sürgősen ki kéne kapcsolnom mert esetleg vmi gáz szivárog vagy ilyesmi? Tényleg vmi olajos gumihoz tudnám a szagot hasonlítani.
Előre is köszi a segítséget.
(#) imikee10 válasza salaxx hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Hát így első hallásra égett olaj szag féleség lehet.
Ez lehet azért mert szorul a motor és mellé lukas a rendszer.
De az is lehet,hogy simán valahol ereszt mert az új olajnak is elég büdös szaga van. Ha minden igaz valamilyen észter...
Szerintem küld vissza vagy hívd ki a szervizet.

Imi
(#) StMiklos válasza imikee10 hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Szevasz!
Igen lényeges kérdés, hűt vagy nem hűt? Ha igen, akkor csak a külseje sérült, onnan talán a habanyag "szaglik", bár kevéssé valószínű, olaj nemigen lehet, mert akkor nem is hűtene.
Üdv: StMiklos
(#) salaxx válasza StMiklos hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Üdvözlet,

hűteni hűt teljesen jól....de rohadt büdös :S. A szag nem változott....olyan olajos műanyagos gumis. De semmiképp sem égett vagy ilyesmi. Hangja sincs semmi különös
(#) bohnzsuzsa hozzászólása Márc 14, 2010 /
 
Sziasztok!
DAEWOO FR-590NWIX hütögépem meghibásodott A fagyasztó része tökéletes de a hütö része nem akar hüteni. Van valami trükje ? mert a papirját sem találom
(#) zorka hozzászólása Márc 14, 2010 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy csekélynek látszó problémához! Van egy Gorenje hűtőnk, aminek nek kapcsol ki a belső világítása, így a felső polcokon minden meleg. Sehol nem találtam benne kapcsolót, így kivettem az égőt. Ez a hőmérséklet problémát megoldotta ismét hűt felül is, de jó lenne ha láthatnánk is amit kiakarunk venni. Tudnátok valami megoldást javasolni? Az elemlámpán kívúl?
(#) kaqkk válasza zorka hozzászólására (») Márc 14, 2010 /
 
A gorenje hűtőládákban a tetőben van egy higanykapcsoló az kapcsolja a világítást , cseréje reménytelen (max tetővel együtt) . Ha ez normál hűtő és elektronikus termosztátja van akkor , nagy valószínűséggel reed relé és az ajtóban elhelyezett mágnes kapcsolja a világítást ennek javítása : a panelon lévő reed cső cseréjével megoldható.
(#) andris77 hozzászólása Márc 14, 2010 /
 
Örömmel vettem, hogy valahol van ilyen téma és hogy vki már beszélt is róla. Kaptam egy ZANUSSI LEHEL ZFC 264 NK típusú hűtőgépet. Szuperul működött mikor elhoztam, hazaérve csatlakoztatva már csak a mélyhűtő része ment (20 perc alatt garantált a jégkocka). A szállítást sk., én végeztem, így a sérülékeny dolgokra figyelve lett és a hátulja nem sérült.
A mélyhűtőt kikapcsolva, hogy ne legyen zaj, lehet hallani, hogy a motor megy-erölködik, de nem hűt. Belül a hátulján hideg (kézzel nézve, sajna hőmérőm nincs), de 10-15 foknál nem lehet hidegebb.
Gyanúm: v. elszökött a gáz, vagy dugulás…
Mi lehet a probléma, tud-e valaki szerelőt ajánlani???
Köszönöm!!!
(#) probegt válasza imikee10 hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Hali úgy érzem eltelt elég sok idő ahhoz hogy kijelentsem a 80.000,- forintos szerviz ajánlat helyt 650,- forintból meg tudtam javítani a hűtőnket.
Köszönöm a segítséged.
Üdv István.
(#) andris77 válasza probegt hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Szia István!
Ha jól veszem, akkor tudod mi a baja és meg is lehet csinálni ennyiért?
És hogy működne ez a dolog?
Köszi!
A.
(#) probegt válasza andris77 hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Szia bocs de én #652164-es hozzászólásra válaszoltam.
üdv.
(#) imikee10 válasza andris77 hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Gondolom 2 kompresszoros a gép.
Az erölködés az lehet azért mert a szűrője eldugult vagy a kapilláris csöve.
Vagy csak simán a motor, de ha nagyon erölködne akkor leklixonol.
Hívj szerelőt az a biztos mert amiket leírtam ahhoz mindenképpen tölteni kell gázzal.

Imi
(#) imikee10 válasza probegt hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Szia!
Végre valami jó hír.
Örülök a sikerednek. Reméljük így megint 5 évig jó lesz.

Imi
(#) andris77 válasza imikee10 hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Köszönöm!

És tud valaki ajánlani megbízható szerelőt?
(#) kaqkk válasza andris77 hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Én tudok jó szerelőt Szegeden !
(#) Corbero hozzászólása Márc 26, 2010 /
 
Sziasztok!
A következő 2 éves hűtőgéphez szeretnék segítséget kérni: Electrolux Corbero FC 1850 X/6 (az Electrolux gyárban lehetett vásárolni), alulfagyasztós, 2 kompresszoros. A fagyasztó része rendesen működik, de a hűtő része fagyaszt. Most cserelétük ki a hőfokszabályozót és a jelenség továbbra is fenn áll. A csere előtt és után is -2 és -6 fok van a hűtőben és mindent megfagyaszt és hallani is lehet, hogy a kompresszor is folyamatosan jár. Lehet,hogy valami hőérzékelő is van, de hol? Vagy esetleg más probléma lehet?
Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) StMiklos válasza Corbero hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Szevasz!
Ha ezt a típust konkrétan nem is ismerem, azért egy kérdés. Pontosan ugyanaz a típusa a termosztátnak?
Mert a jelek arra utalnak, hogy azzal van gond. Lehet még egy gond: az érzékelőnek /pontosabban a végének/ ugyanoda kell kerülnie, ugyanazzal a klipsszel/csavarral rögzítve, mint eredetileg. Nem feltétlen ugyanaz a típus kell, olyan is jó, aminek hasonló a szabályozási tartománya. Mindenesetre tedd minimális, 1-es állásba, és úgy figyeld meg. A hőfokszabályzó mechanikus, tekerős, ugye?
Üdv: StMiklos
(#) Corbero válasza StMiklos hozzászólására (») Márc 29, 2010 /
 
Hello StMiklos!
Ezt a típust a gyár a spanyol piacra szánta, de a nyíregyházi gyárban is meg lehetett venni az ott dolgozók által kedvező áron. Ez kb.2 éve volt. Az új termosztátot az Electrolux alaktész áruházban (XIV.ker. Erzsébet királyné útja) vettük és pontosan a PNC kódnak megfelelő típust vettük meg. Azt hiszem Danfoss a neve. Tekerős a termosztát, nincs semmi digitális dolog a hűtőben. Ugyanúgy tettük vissza ahogy volt, és vigyáztunk is rá nehogy megsérüljön. Már volt állítva 1-es állásba is de ott is -6 fokot csinált. Már szinte minden fokozatban megnéztük a min.-tól a max. állásig, de minden fokozatban fagyaszt. Hétvégén inkább már néha kipacsoltuk teljesen, hogy melegedjen vissza egy normális hőfokra. A kondenzátor szinte fogyamatosan megy. A párom (igaz nem hűtőgépszerelő) már szinte mindent megnézett rajta, de nem talált semmit. Szerintem a hűtő biztos, hogy azt hiszi, hogy meleg van és azért hűt. Egyébként az ajtó rendesen zár, nem lóg. Szóval teljesen tanácstalanok vagyunk, hogy mit csináljunk. Lehet,hogy most már tényleg kéne egy szerelő? Pedig szerintem a hűtő az egyik legegyszerűbb elektromos berendezés. De úgy látszik a mi tudásunkat meghaladja.
(#) imikee10 válasza Corbero hozzászólására (») Márc 29, 2010 /
 
Elektronikai szempontból lehet, hogy nem bonyolult, de a hűtési folyamat még egy régi lehel-ben sem egyszerű felépítésű, de ez hosszú.
Milyen kondenzátor megy folyamatosan?
Esetleg csináljatok egy képet hogy hova tettétek vissza hőfokszabályzó kapilláris csövét.
Ha jó helyre van téve akkor még az is lehet, hogy az elpárologtatóban van dugulás pont azon a ponton és azért nem érzi a hőfokot rendesen. (ezért mondom nem egyszerű folyamat)

Imi
(#) Ricsi79 hozzászólása Márc 29, 2010 /
 
Nekem van 1 Lehel kb 4éves az a baja hogy mindent kővé fagyaszt a normál részén és nem kapcsol ki soha ez mitől lehet?
(#) Corbero válasza imikee10 hozzászólására (») Márc 29, 2010 /
 
Hello imikee10!
Bocsánat elírtam (látszik,hogy nő vagyok) nem kondenzátor hanem kompresszor. Szóval az megy folyamatosan. A fénykép szerintem nem sokat segítene, mert nem látni. Inkább leírom: ha szeben állok a hűtővel akkor van egyalsó ajtó (fagyasztó), felső ajtó (hűtő) és e fölött a szabályozó tekerő gombok. Ezt a rész bontottuk meg és rögtön a gomboktól indulnak a hőfokszabályozók. A kapilláris csöve meg kb. 1 m hosszú és egészen hátra a hűtő falába benyúlik. Ennek a végét szabad szemmel nem lehet látni csak ha lebontanák a hűtő hátfalát. Nem tudom, hogy az elpárologtató az ott van-e annak a végénél.
Szóval még a kérdés az lenne (mert este szerelnénk), hogy a kompresszorok indító kondenzátorral vagy állandó üzemű kondenzátorral működnek, és a hőfokszabályozó kapcsol-e egy relét vagy direktbe indítja a kompresszort?
A válaszat előre is köszönöm.
(#) StMiklos válasza Corbero hozzászólására (») Márc 29, 2010 / 1
 
Szevasz!
A hibajelenséget eléggé megismerve, van még egy tippem. Ezek a fajta termosztátok kikapcsolási értéke -10C-nál kisebb. Ez az érzékelő hőmérséklete!
Vannak típusok, ahol -15 nél kezdődik.és max. hűtés állásban elmehet -28-ig is.
Ha gázhiányos a hűtő, ez azt jelenti, hogy a hűtőtest fele-harmada hidegebb, mint a normál esetben, de a fennmaradó rész viszont már melegebb. Ha erre a szakaszra tették a termosztát érzékelőjét, ott már nem éri el a kikapcsolási hőmérsékletet.
Ha viszont örökké jár, akkor le tud hűteni fagypont alá is.
Egyébként minden esetben +5C környékén kapcsolnak vissza, ettől automata leolvadású. /Az egykompresszoros fagyasztós ezért nem hűt az erkélyen/garázsban téli időszakban/.
Ez már csak próba lenne, kéne keresni olyan pontot, és oda tenni az érzékelőt, ahol elég hideg, ez általában a kapillárcső becsatlakozás után van, már ha látható. NEM BELEFÚRNI!! Akkor tényleg lukas lesz!
Ha nem rejtett az elpárologtató, akkor ez tapintóhőmérővel /profi cucc, drága/ mérhető.
Ennyi jutott eszembe, de látva azért más is lehet a helyzet... Üdv: StMiklos
(#) Corbero hozzászólása Márc 31, 2010 /
 
Kedves StMiklos és imike10!
Köszönöm a tippeket a hűtőnk problémájára. Úgy néz ki, hogy gázhiányos, bár már szerelő is több lehetősget mondott a hibára. Viszont egy érdekes dolog is történt, hétfőn napközben ki volt kapcsolva a hűtő (ez kb.10 óra hossza lehetett), majd bekapcsolás után kedd estig min.állásban már +5 és +7 fok volt, igaz a hűtő hátfalának teteje egy kicsit jegesedett. Ma reggelre már +11 fok volt, így most egy kicsit magasabb fokozatba tekertük a hőfokszabályozót. Lehet, hogy a párologtató is elvolt dugulva és, hogy egy napig nem ment az kitisztult, de nem hinném, hogy ilyen könnyen megoldódna. Még a mai napot kivárjuk, és holnap lehet, hogy tényleg gázzal kell még tölteni.
Ha megoldódik a probléma, visszajelzek a hiba okáról.
Üdv
Következő: »»   10 / 293
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem