Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása

Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   24 / 184
(#) tnorbi90 válasza david224 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

nekem csak az nem tetszik a kiv.méröben hogy 2 led van 1 szinthez, mert bár így kicsit hasonlít a régi sonyk sokledes müszerére. amugy most tudtam meg hogy az aiwa és sony-tehnics páros között volt egy sony tc-fx120-as magnója is apámnak de az elég gyönge felvételeket készített föleg vasoxidos szalagra, meg a kiv.Méröje is csak 5 ledes volt, dehát toronymagnó a szentem...
(#) mano660 válasza tnorbi90 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Sajnos a 470-esről nincs belső fotóm, így nem tudom összehasonlítani. Talán david224 , neked van fotód?
(#) david224 válasza mano660 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Nincs itthon a magnóm javításon van nincs rolla képem így fényképezni sem tudom Viszont ha találok a neten belinkelem.
(#) david224 válasza Tomi94 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Nekem a decken kívül van egy aiwa xa003-as az erössítőm 50w Van egy cd-p311-es cd játszó egy sony st120-as tuner . A hangfalakat én csináltam Videoton 150es közép .mnc 150-es magas és somogyi 120-as 30 cm mély. Kicsit korcsul hangzik de nincs baj vele.
(#) david224 hozzászólása Márc 28, 2010 /

Ahohy olvasom nektek egész gyűjteményetek van már. Én is gondoltam már ,hogy veszek az enyém mellé még egyet csak indig sajnáltam rá a pénzt. Vaterán pl egész jókat látok néha egész olcsón.

nem találtam képet de szakasztott így néz ki az enyémis mint ez a kép.

Rengeteg mgnó nevet írtatok be! Épp azokat nézem a googleban. Sokat nem ismerekközöllük.
(#) mano660 válasza david224 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Igen valószínű csak a három fej és az ezt kiszolgáló elektronikában különböznek.
Valóban gyűjtögettem a deckeket, mert annyira le tudnak nyűgözni. Már azon kaptam magamat, hogy kilenc készülék volt a polcomon, ekkor eldöntöttem hogy határt kell szabni ennek a szenvedélynek. Nagy vívódások árán kiválasztottam hármat és eladtam. A többi marad, úgy gondolom, de most is ha meglátok egy szép eladó decket nehezen tudom magam lebeszélni róla, annál is inkább mivel a hobbira szánt pénz szűkös.
Most már csak hallgatom őket, és közben gyönyörködöm bennük.

Én is imádom a magnókat kettőt még mindenképpen beszerzek amihez emlékek fűznek : Tc-75 , Tcr-x370 (sony)

De ha anyagilag jobban állnék szivesen vennék egy igazi csúcsgépet. Még nem negyon láttam csak közelről ilyeneket

Ez sima TC-75 (mert ilyet nem találtam) vagy inkább TC-K75 ilyet viszont találtam, szép kis készülék 1979-80-as évekből.

Igen TC-k75. Bocs! Egyszer volt egy ilyenem kb 15 éves lehettem ,de meglehetősen rossz állapotban volt így hamar meg is adat magát.
(#) szabjan hozzászólása Márc 28, 2010 /

Húú fiúk, ti elvetemültek vagytok...
Nekem talán a legtöbb deck-em egyszerre 3 volt. Két AIWA és egy AKAI csf-210.
De akkor engedjetek meg egy-két képet a mostani GXC-740 emről. Ez bizony csak 3 évvel fiatalabb nálam. Idén ünnepli a 34. szülinapját. Minden alkatrész - kivéve a szíjat és a görgőket, valamit a nem általam átalakított előmágnesezés finom szabályozót - eredeti benne. Nézzétek meg a motor méretét...olyan nincs, hogy valami ne forogjon.
(#) tnorbi90 hozzászólása Márc 28, 2010 /

Találtam képeket a magnóimról, ha érdekel valakit
(#) tnorbi90 válasza szabjan hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

hűűű... ehhez képes a sonym kong az ürességtől

a motor meg tényleg brutális

A Sony TC-K75 nemrég volt a vaterán 18000 Ft -ért, viszont a TC-RX370 most is van 2200 Ft-nál tart a licit, biztosan láttad, vagy már licitáltál is?
Igen ezek már idős gépek, és ritkán lehet kifogni egy teljesen újszerű példányt.
(#) Tomi94 hozzászólása Márc 28, 2010 /

A régi kazettákkal, felvételekkel kapcsolatban: nem tudom, az ittlevők közül próbált-e már valaki monó felvételt HiFiben lejátszani. Nekem van néhány közel HiFi minőségű kazettám még talán a 70'es évekből (apámé lehetett) - jó, tudom egy monó felvétel már elvből nem hifi, de én úgy értem, hogy egyébként nem zajos, tiszta a hangja, nem is nyávognak a felvételek, szóval, hifiben is élvezhető minőségűek. Az az egyetlen gondom, hogy ha a sztereó magnóban hallgatom, akkor nem középről szólnak, mint ahogy azt monó felvételtől várnám, hanem teljesen balról, ahogy azt a kivezérlésjelző is mutatja. És nagyon eltér a két csatorna hangszíne, a bal oldal tiszta, de kevés a mély, a jobb oldal tompább, de megvan a basszusa. Amikor csak hallgatom, nem zavar, de átmásolni azért mégse így akarom. Hozzáteszem, nem a magnóm van rosszul beállítva, mert bármilyen sztereó felvétel középről szól benne, és akkor a kivezérlésmérő is ezt mutatja. Tudja-e valaki közületek, hogy ez miért van, illetve lehet-e monó fejet sztereo áramkör bemenetére kötni, vagy nem lesz megfelelő az illesztés? Mert ha lehet, akkor az a legegyszerűbb, hogy szerzek egy monó lejátszófejet, bekötöm valamilyen sztereó magnóból bontott panelembe, és úgy másolom át ezeket a kazettákat.
(#) mano660 válasza szabjan hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Ez aztán igen, tied a "pálma"! Gratulálok!
(#) mano660 válasza Tomi94 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Szerintem a két készülék fejei egymáshoz képest kis eltérést mutatnak (azimut). Ha a mostani készüléked jól van beállítva, akkor én nem állítanám el. Viszont vannak olyan csúcs gépek amelyek szolgáltatásában megtalálható az azimut állítás akár automata módban is (Nakamichi).

Igen láttam köszönöm! Gondolkodok de a szűkös keret ellenére lehet megveszem végülis nem nagy pénz. Néztem a magnóidat nagyon ott vannak. lenne egy kérdésem a Pioneer CT-S510-ösön látom nem csak kivezérlés jelző van a kijelzőn. a fölötte lévő mi? Még csak képen láttam ilyen decket.
(#) david224 válasza Tomi94 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Lehet monófejet sztereó magnóba rakni de ez már kókányolás : a stereó fejre kötött két csatorna vezetékét összekötöd és ráforrasztod 1 monó fejre.Szólni fog mind a két oldal.

A nakamichi mindig előkerül! Na ilyenem se lesz mostanába mert sajnos drága még ma is!
(#) Tomi94 válasza mano660 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Tehát az a magnó kicsit félre volt állítva, amivel a felvétel készült? Ha azimut-eltérés, akkor az enyém biztosan jó, mert az összes deckemben ugyanez van, és ugyanúgy nem lehet rossz az összes. Meg egyébként minden felvételt szépen lejátszanak. Akkor lehet, hogy megpróbálok a bontott alkatrészekből először csak összerakni valami egyszerű sztereót (vannak bontott, működő mechanikáim és magnófej-erősítőim is), és azzal próbálkozom.

Automata szalagkalibráció (Auto Ble). Beállítja felvételkor a szalaghoz a legmegfelelőbb munkapontot (Biast, Levelt és Eq-t). A '91 után gyártott Pioneer készülékeken megtalálhatók.
(#) szabjan válasza mano660 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Gyönyörű képek...

Nagyon köszönöm! A képeket is. Nagyon szép magnó. Ilyet még nem láttam élőbe .Régen anyagilag nem értük fel. Most meg a kőrnyezetembe rajtam kívül nincs magnója senkinek. Örülök ,hogy megtaláltam ezt a forumot.

szabjan: Köszönöm!
david224:Nagyon szívesen. Látod már az a CT-S510 -esnek más gazdája van (sajnálom), a CT-449 -es meg van és attól már nem szeretnék megválni.

Ne is ha egy mód van rá tartsd is meg!
(#) david224 hozzászólása Márc 28, 2010 /

Egyébként gyártanak még hifi-tornyokat? Vagy már csak a házimozi megy? Én mást évek óta nem látok edig a stereo erősítők és cd-játszók azért jobban szólnak .Az erősítőkkel pedig bontanil ehet a házat.

Az a Pioneer CT-449 -es keveset használt állapotban 4000 Ft -ért lett az enyém (Vatera). Igaz két fejes, kétmotoros, de szépen muzsikál.
Következő: »»   24 / 184
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem