Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Rajzod nincsen hozzá véletlen? Azt megtekinteném. Eddig jól néz ki.
Csak ennyi lenne az egész… Ez a panel lenne az alsó szint, és fölötte a hangszínek, meg masteren az IN13-ak. Kb ennyi elég lenne egy jó keverőhöz, csak valami jó eq-t kéne hozzá találni.
Kiindulásnak ez jó lenne 3 sávos eq rajzom van, 6n2p cső tökéletesen megfelelne
Nézzük meg azt is. Ez nem tünik bonyolult dolognak, inkább időigényes.
Miért lenne időigényes, vagy bonyolult? Sokkal nagyobb munka egy erősítő… Csak jól össze kell válogatni a belevalót Én is 6N2P-vel csinálom (Fletától pontosan 8-at vettem, amiből 5 ide kell). Mondjuk én valami olyasmi eq-t gondoltam bele, amit a csatornák után a master elé tudok tenni csak úgy "passzívan".
Szeretnek venni 4db ECC83as csovet. Erdeklodnek, hogy nektek melyik marka csovei jottek be hangra legjobban?
Illetve probalt e mar ECC83 helyett ECC803-at, es volt e kulombseg koztuk?
Nem annyira a müszaki részére gondoltam hogy időigényes, hanem hogy szépen és legfőképp praktikusan-kezelhetően legyen összeszerelve.
Aha, én a Regent 60 jellegű elrendezésre gondoltam, csak laposabbra a kezelőszerveknél, és a hátuljánál a csöveknek egy kis ketrecet kellene kialakítani… Trafókat meg persze elizolálni mindentől. Fő a kreatív gondolkodás
Én Tungsram - RFT - Szvetlana (régi) / Reflektor / Uljanovszk F. ( /esetleg Voskhod) párti vagyok.
A Tungsram tényleg jó, az RFT-t ismerem még, meg a Mulard, Haltron, és Telefunkent.
Üdv! Ha nem zavar a fűtés bekötése, akkor simán 6n2p!!
A telefunkenrol es mullardrol jokat olvastam enis de sajnos horror aron mennek, es hirtelen nemis tudok olyan helyet ahol lehetne kapni ebayen kivul. Elektroncso.hun most sovtek van viszonylag jo arban. AZt probalta mar valaki? Regi tungsram esetleg nincs valakinek elado?
A Telefunken is elég menő A többi amiket írtam, oroszok, valahogy nekem azok jobban tetszenek. Nem túl régen kattantam csak a csövekre (rég óta gyűjtöm őket, de csak most építettem meg az első erősítőmet belőle, utólag is köszönet a segítségekért, és az anyagért), de ilyen "régimódi" technika sokkal durvább orosz csövekből nem csak megjelenésre… Az előfokomba több csövet is belepróbáltam már, ami itthon volt, de a legkomolyabb a néhány napos 6N3P-DR eddig, és elég meggyőző ahhoz, hogy egyáltalán még keresgéljek másikat (ezt sem úgy keresgéltem, csak kipróbáltam)
Sajnos az nemjo.
Bevallom katonásan, hogy én is orosz csöveket hallgatok - jelenleg is. Egy 6P14P-K muzsikál itt nekem, 6Sz3P-EV-vel hajtva.
Az orosz csövek nagyon jók, előttem is javasolták a 6N2P-t, ezt én is csak ajánlani tudom, már csak azért is mert ár-érték(hang)-ban verhetetlen.
Ha komolyabb összeget rá tudsz szánni, akkor Mullard Az etronic-parts-nál kapható, de 22 EUR darabja. De maradjunk a földön:Tungsram, vagy Sovtek. A JJ-t nem ajánlom, habár olcsó, de én nem voltam tőle elragadtatva.
Hát én még annyira nem gondolkodtam az elrendezésen, de ha itt az ideje, akkor sok időt fektetek a "tökéletes" kialakitásba.
Ezt mindenképp az alkatrészekhez kell igazitani.
Végre sikerült lerögzítenem korrektül a trafótakarót a 6P14P/6N2P PP-re. 100%-ig készen van ezzel az erősítő. Most azt hallgatom full kakaón. Alig lehet megmaradni a szobában.
Így is kell ezt Akkor tudok én is komolyabban foglalkozni vele, ha találok jó hangszínt, és meglesznek a trafók (valami lapos kivitelű toroidban gondolkodtam).
6P14P-K?? Annak nagyon szép hangja lehet! Én jól megszívtam, hogy nem nagyon ismertem még a végcsöveket, és a legsz.....abbat sikerült kiválasztanom :gonosz3: Na, ha lesz rá elég $, majd beruházok 6550-be az EL34-ek helyére…
Jani ! nincs annak olyan falbontó hangereje , de már igy este 21 körül a szomszédok majd megmondják ! Én meg már két napja nyüstölöm a kis PCL86 se -t , és már kb 4-6 csövet cseréltem két nap alatt , még jó hogy van ithon egy kazalllal .
Azért elég hangos tud lenni. Itt egy kép a jelenlegi állapotról.
A PCL86 SE piccolo nekem minden nap 2-3 órát szól. Egy éve ugyan az a csőgarnitúra van benne.
Sajnos a PCL hajlamos gázosodni, és ebből már nemigen van új. :yes:
De így már nem rázza le róla a takarót a nagy hangerő.
Akit érdekel:
Találtam itthoni beszerzési forrást Vishay/Dale RN60/RN65 ellenállásokra. A 0,5W-os 65-,az 1W-os 135Ft. Eddig a Farnell től rendeltem, de ez azért jobb. Akinek kell a link, magánban elküldöm.
Nekem van de csak 3db dobozos. Szerintem ezek nagyon rosszul sikerültek. Lehet hogy betettél egy újat a tv-be és fél év mulva gázos lett. És egy másik meg elment több évet.
Sajnos az ECL is ezt produkálta. Nem tudom, miért.....
Szerk: Barna csöveit is egyszer át kell válogatni. Szegény annyi rosszat hallott már erről a csőről, hogy nem mer belevágni, pedig 300db-ból csak lenne pár jó. |
Bejelentkezés
Hirdetés |