Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Köszi a gyors választ! Ebből és a rádióban lévő trafókból érdemes lenne csinálni 1 végfokot? Esetleg valami kapcsolási rajz? Google-ban találtam párat de, hogy melyik jó azt nemtudom.
Persze, hisz csináltak is! Ez szólt a rádióban, amíg működött. Próbaként megjavíthatod a rádió hangfrekvenciás áramkörét is. Szükséges az egyencső (EZ80), az EBL21, és az egyik ECH81-es. Vigyázz, mer 250V körüli tápfeszültséggel működik, ami kikapcsolás után is tárolódhat a kondiban.
Az enyém 5- 35-ösig van. 25-ös nincsen, de 23-as és 26-os viszont van. Kis reszelgetéssel kiegészítve megoldható a legtöbb feladat. Drága volt .
Régen úgy csináltam a lyukakat, hogy kikarcoltam a lyuk méretét, aztán kicsit beljebb kifurkáltam 3-as fúróval amilyen sűrűn csak lehet, végül a karc mentén kireszeltem (félkerek reszelőkkel) a pontos méretet. Szépen lehetett így dolgozni...és az ember "türelmességét" is fejleszti ("meg az orrodat is tiszticcsa").
Üdv! Ha alumínium lesz a sasszi akkor kis fordulaton ,kellő kenéssel gyönyörű lukat készíthetsz ezzel.Bővebben: Link
Meg kell keresni a neten a rádiód kapcsolási rajzát. Abból ki kell ollózni a táp és a hangfrekis részt majd kitermelni az alaktrészeket és újjáépíteni. Ahogy Imi is mondta kell hozzá EZ80 (egyencső), EBL21, ECH81 ha más cső nem áll rendelkezésre. Ja és persze a hálótrafó és a kimenőtrafó.
Köszi a tippet, utána fogok járni. 2mm-t ki kell bírnia.
A jobb szélső egy EM80-as "varázs szem". Azt megcsinálhatod kivezérlésjelzőnek, az oldalon van hozzá rajz, a tápfeszed meg úgy is adott...
vateráról vettem 4-20 3800 Ft, 6-36 6000 Ft volt postával együtt... HSS... nem a ledrágább, de jó pár "lukat" kifúrtam vele 1,5 mm-es acéllemezbe is és még bírja. özönéves EVIG fúróval, csak kenni kell rendesen ! ( Én pl WD40-nel szoktam )
Én is így csináltam régen Még 30 cm-es hangszórónak is "vágtam" így lyukat pozdorjába : D Meg fektetve szerelt trafóknak, hálózati csatlakozónak helyet
Sziasztok!
Hol tudok szerezni hiperszil trafóhoz keretet? A trafó típusszámát nem tudom, de a benne levő mag 75mm magas, 37mm széles és 31mm vastag. Fontos lenne, mert már csak ez kell a kimenőtrafóhoz. Köszönöm!!!
Persze, készítettem már én is így lyukat, de valami profibb és egyszerűbb megoldást keresnék, amivel stabilan lehet jó lyukat fúrni, és egy lyuk nem egy óráig készül.
Szerk.: kocos hozzászólására.
Sokkal egyszerübb lenne, ha a hosszát adnád meg
Hát nem biznák abban a quadba válogatásban
Dinamikusan kellenne válogatni 3-4 dekádba. Legfeljebb a lelkiismeretesek 2- 3 fix munkapontban megnézik. Nagyáramon nem tudják statikusan, mert izzik a cső, mármint az anódja
Szia!
Egy keretem van, lemértem azt. A külmérete 76*76mm.
SM74 a típus
Szia
Nézd meg az Eximtrade.hu-n. Ők foglalkoznak mindenféle trafó vasakkal és szerelvényekkel.
Szívesen! Biztos fogsz kapni ott, nagyon kedvesek, és segítőkészek. Van ott egy emberke aki szintén csöves erősítőket épít.
Ebben a technológiában is mögötted kullogok...
A most elkészült erősítőnél is reszeléssel alakítottam ki a csövek helyét.
Nekem sajnos más volt velük a tapasztalatom...
Engem nagyon udvariasan lebeszéltek arról, hogy náluk vásásroljak, mert mint mondták: "ilyen kis tétellel, hogy 2db SM102B ők nem foglalkoznak"... Lehet, hogy nem a megfelelő emberrel sikerült beszélnem?
(SM102b ) Még mindig a szatyorban van, most jutott eszembe ... Már azt sem tudom mihez kellett
Van itt egy srác, ha jól emlékszem Mixa. Vetem tőle tavaly rézhuzalt és Ő említette, hogy szoktak többen vasmagot beszerezni, mert úgy olcsóbb. Hátha tud segíteni.
Na ez már egyfél info, mert ha keressek egy trafot megmérhetem rajta. Nálam ez nem egyszerü a cirka 1000-1200köbméter lomban
Ahhoz meg csecsemő vagyok, hogy a neten megkeressem az SM 74-eshez VAC hányas szalag kell A kérdés úgy szólt milyen hosszú kell
Köszi, de aztán a Fastron-tól sikerült egy pár hasonlóra szert tennem, ami Fletának hála már muzsikál is a 6C33C-k után kötve.
(Már az utolsó simításoknál tartok, aztán majd teszek fel néhány képet róla...)
Hát igen ebben igazad van, össze kell állni néhány embernek, és akkor lehet vásárolni tőlük, de nem kell egy kamionnyi mennyiséget megvenni. Én is akartam venni irányított szemcséjű vasat, és kb 6 trafóra való vasat kellett volna megvenni. Még két emberke jelentkezett volna, akkor mindenkinek jut 2 trafónyi vas. Szerintem szerelvényt azt lehet kisebb tételben is venni, bár meg kell kérdezni az a biztos. A vasat kell nagyobb mennyiségben. Az a fickó nagyon jó fej, aki szintén csöves erősítőt épít, egy csomót beszélgettem vele. Őt próbáljátok meg a telefonhoz kérni.
Szia!
Most olvastam a csöves fórumot, és benne a hozzászólásodat, amelyikben a kimenőtrafókat ajánlottad. Érdekelnének a kimenők, pont most építgetnék egy 6P14P PP-t, valami egyszerűt gondoltam, abba jó lenne nekem is! Ha még nincs rá jelentkező, akkor engem érdekelne a két trafó. Mennyit kérnél érte, meg el küldenéd-e postán? Köszi előre is a válaszodat! Üdv:JZoli
fogalmam nincs .. a méretéből következtettem, de nem nekem kell Nekem komplett SM74-em van szerelvénnyel , csak újra kell tekerni
Szia!
Csakis postán ! hát két egyforma... 8kRaa, 8 Ohm szekunder, UL leágazás. EI59 , 6cm2, kb mint a Budapesté, csak ez szovjet. azt mondtam, a kettő 15, de lehet alkudni ! (nagyon kell a pénz,mert megláttam életem basszusgitárját, és nem szabad, hogy más vegye meg) Üdv : kócos Ugyanitt : 8 Ohmra áttekert ( a néhai Siba Feri Bácsi által ) APX 100 kimenő ! elvihető ! Egy másik APX 100 kimenő is van, az 4/8 Ohmra van áttekerve Füle Csaba által ! Az is elvihető !
Ó és most kell megemlíteni az apx kimenőt. Pont amikor kiperkáltam a sulinak 20k-t. Amúgy mennyiért adnád őket? Esetleg a gyári beszámítása?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |