Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLT-02 analóg forrasztóállomás
Lapozás: OK   57 / 123
(#) hideg83 hozzászólása Márc 29, 2010 /

Sziasztok.Van 1 Fahrenheit 28001 forrasztoállomásom azt szeretnám megkérdezni hogy jo-e hozzá a jlt forrasztopáka pl.: Bővebben: Link ez.Köszi a segitséget.
(#) (Felhasználó 5823) válasza szilva hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

Az én javaslatomra a két trimmer bekötését megváltoztatta, és így könnyebb beállítani a hőmérsékleteket. Át is tervezte a panelt, de Attila86 hozzájájulását kérném a közléshez! Ez amolyan ránc felvarrás lenne, mert az olcsósága miatt sokan építik, de ez a rész, már jobb (a két trimmer és környéke) verzióban is rendelkezésre áll. Lásd Vzoole egyenáramú forrasztó állomása. (ő tőle csak úgy kölcsön vesszük!! ) Ha megy kérlek Attila jelezd és akkor felteszi a tervet! Köszönöm mindenkinek a segítséget! Lhanzi
(#) Attila86 válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

Öööö... miről van szó? :hide:
(#) (Felhasználó 5823) válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

Szia Attila! A Forrasztó állomás I. -ről konkrétan! Annak a paneljának a módosítását szeretnénk közölni, de úgy, hogy te is beleegyezel! Nem szeretjük az ellenségeskedést! A két hőfok beállító trimmer bekötését változtattuk meg a Vzoole egyenáramú forrasztóállomás terve alapján! Könnyebb beállítás kisebb áramfelvétel (8V-ból). Tehát ehhez kérnénk az áldásod! Szinte minden maradt a régi (pl. beültetési terv) csak a nyák rajzolata változik! Ez mondjuk egy arternativa lenne! Mivel ezen a nyákterven nem szerepel az "Attila86" logo sem, így nem lett semmi buherálva, csak két vezető sáv lett átkötve! Csatoltam a Vzoole féle elrendezést, ebből látszik mit változtattunk! A mindkét trimmer megkapja a 8V referenciát és így könnyebbé válik a beállítás! Nagyobb értékű trimmerek vannak (10k) így az áram minimális! Várjuk válaszod, és köszönjük, hogy foglalkozol a témával! Üdv Lhanzi
(#) Attila86 válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Szia!

Felőlem használjátok ezt, de ez rosszabb mint az én verzióm! Ezen a rajzon nem lehet kijelenteni P2-re hogy a minimum hőmérsékletet állítja be, a P3-ra pedig hogy a maximálisat. Ugyanis pont fordítva is lehet, ez esetben pedig a P1 fordítva fog működni, ha a trimmereket 'áttekerjük egymáson'. Ha csak a nagy áramfelvétel a gond, akkor az én rajzomon a 100Ohm-os trimmereket ki lehet nyugodtan cserélni nagyobbra csak akkor az R12-es poti is legyen nagyobb.
Ja még valami: A te rajzodon 10k-s a két trimmer és a poti. Az én rajzomon nem véletlen nagyságrendekkel nagyobb a poti! A te rajzodon lévő értékekkel nagyon nehéz lesz beállítani a minimum és a maximum hőmérsékletet! Ugyanis ha egy kicsit is eltekered a trimmert, a másik határérték is elmászik.

Szóval felőlem csináljátok és köszönöm hogy megkérdeztél, de ez csak rosszabb mint az én verzióm.
(#) (Felhasználó 5823) válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

A segítségedet köszönjük, élünk vele! A megfordítással tisztába vagyunk! Más negatív hatását nem tapasztaltuk, és ez Vzoole alkotása (amit neki is köszönünk). Mégegyszer köszönöm a lehetőséget, akkor feltesszük a módosított nyáktervet! Lhanzi
(#) (Felhasználó 5823) válasza freeCOM hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Ifjú padavan tiéd a terep, teheted fel a módosított nyáktervedet! Üdv lhanzi
(#) Attila86 válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Idézet:
„Más negatív hatását nem tapasztaltuk”

Majd fogjátok!
(#) pipi válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Szia!
esetleg a potik egymásra hatását ki lehet küszöbölni ha a "középső" poti alsó, felső lábát leválasztod a maradék lm324 1-1 műv.erősítőjével 1*-es erősítésben
(#) sector99 hozzászólása Ápr 2, 2010 /

Sziasztok !

Ezt hozta a "nyuszi" nekem. (na jó egy kis spórolás is volt...)
Nem tudja valaki a bekötését ? És azt, hogy milyen hőelem lehet benne ? Ha mérem multival, akkor kb. mekkora ellenállása van a fűtőszálnak illetve a termoelemnek ?

Bocs a sok kérdésért....
És köszi előre is !

És vidám nyuszis ünnepet kívánok mindenkinek !
(#) (Felhasználó 5823) válasza sector99 hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

A nagyobb ellenállású a fűtőszál (párszor tíz ohm) a kisebb a hőelem (pár tízed ohmtól 1-2 Ohm-ig). De lehet benne termisztor is! Ezt azért ne zárjuk ki!

Ha tudod a páka teljesítményét és a feszültségét, akkor az ismert képletekkel (pl P=Inégyzet x R)(U=IxR) kiszámolható a páka fűtőszál ellenállása!

Vagy egyszerűbben! Csak ezt nem tudtam leírni!
(#) sector99 válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Köszönöm ! Egyébként 24 V 80 W-os a páka.

Akkor kb. 3,3A zabál, és 7 Ohm körül van az ellenállása!
(#) sector99 válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

Hát nagyon hasonlítottak egymásra az ellenállás értékek. Így az következett, hogy hőlégfúvóval melegítettem a pákát és így azonosítottam a hőelem......és persze a többi csatlakozó bekötését is.

Köszi az infomációkat !
(#) csapoka hozzászólása Ápr 3, 2010 /

Sziasztok segítséget kérek
Meg készítettem a vzoole forrasztóállomást de
Nem működik be, kapcsolom és folyamatosa fűt, és nem kapcsol le, hiába alítom a trimereket és a tengelyes pótmétert, nem kapcsol ki
Szerintetek hol keresem a hibát?
A páka szondája biztos, hogy működik, mert rá kapcsolom a műszeremet, akkor mér
Van valami mérő pontok ahol értékeket, tudjak hasonlítani

Most lehet hogy le szidnak de meg érdemlem nem néztem körül rendesen
(#) (Felhasználó 5823) válasza csapoka hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

Hőelem polarítás pl. ! Lehet hogy fordítva van bekötve, akkor soha nem kapcsol ki! Az ic 8-as lában mérj a 11-eshez (ami a test) ahogy fűt a páka ott emelkedni kell a feszültségnek, ha csökken fordítva van a hőelem! Ha ez nem írom tovább! Leiszt Jani

Ja és nem pótméter (magyarul tartalék centi) hanem potencióméter (röviden) potméter!
(#) csapoka válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

Szia
8 és 11 között mérve 5,77V és nem emelkedik és nem csőken

Szia
Most mértem megint
115C 8 és 11 láb 5,75
220C 5,76V
320C 5,77V

Valami nem stimmel, ennek egy linerárisan és markánsan változó értéknek kellene lennie! DC voltot mérsz, jó a kontakt, azt a rajzot csináltad? stb.stb
(#) (Felhasználó 4577) válasza csapoka hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

Felesleges több témába beírni ugyan azt a hozzászólást.

Igen ezt a rajzot készítettem el
És DC feszültséget mértem
Írtam hogy a páka szondájára rá kapcsoltam a műszerem bemenetére és mért szaladt felfele
(#) csapoka válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

Bocsánat igen utólag találtam
Azért írtam ide még egyszer

Ebből semmit nem lehet érteni! Légyszíves érhető magyar mondatokat! Ha hőelemről van szó ott csak milivoltokat mérhetsz, max húszon ennyi-mennyit! De semmit sem írsz le, mit csinálsz, képet nem láttunk! Így kicsit nehéz! Amit meg másik topikban írsz arról én nem tudok, nem mászkálok ide-oda!

Az a baj és bocsánatot kérek a másik topikért mert utána találtam meg ezt a topikot és nem, tudtam törülni akkor a másikat már

A mérésre vissz térve a műszerem hőfok mérő szonda bemenetére rá kötöttem a páka szondáját és úgy mértem, vagyis figyeltem hogy egyáltalán jó e a szonda
(#) vzoole válasza csapoka hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

A cikkben sajnos hibás a kapcsolási rajzon az IC lábak számozása.

Tehát a 10-es lábat megmérted, ami kb jó is.
Idézet:
„A hőfok poti 0% –on áll 10 lábon 1,28V
hőfok poti 100%-on áll 2,97V”

Még kéne a test és 9-es láb között is feszt mérni.

Mellékelem a jó kapcsolási rajzot.

JLT02_jo.gif

(#) (Felhasználó 5823) válasza vzoole hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

Ennye-bennye! Aztán az ember meg mondja a hülyeséget! A cikkben nem lehetne javítani? Esetleg az új verziós trimmeres megoldást is beépíteni?
Üdv Leiszt Jani
(#) csapoka válasza vzoole hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

A 9-láb 0V
(#) csapoka válasza vzoole hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

a kapcsoláson a potiknál azok a jelölések azok mik?
(#) vzoole válasza csapoka hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

Test és IC 1-es láb között is mérj.
Kapcsold be és várj eg kicsit, hogy melegedjen a páka.
Poti jelölések nem számítanak.

lhanzi!
Bocsi
Lehet javítani, és fogom is.
Következő: »»   57 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem