Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   559 / 1682
(#) pumoka válasza vicsys hozzászólására (») Márc 30, 2010 /
 
Igen csak a piros lámpás házakhoz voltak nénik is hogy jobban érezzük magunkat. Ehhez sajnos nincs de gondolkozom rajta, hogy amikor a DC-t be kapcsolom akkor ki nyílik egy száj derék magasságban és.......
(#) potenciameter hozzászólása Márc 30, 2010 /
 
Sziasztok tegnap elkészült a 2 utas hangládám. 24mm-es pozdorjábol készült, ezért eléggé nehézre sikerültek a dobozok, de a hangja nagyon jó. Proel-15sw4 -el van szerelve.
(#) fantom45 válasza potenciameter hozzászólására (») Márc 30, 2010 /
 
Ajhe Nemrossz!
(#) bankimajki válasza potenciameter hozzászólására (») Márc 30, 2010 /
 
És a doboz a hangszóróhoz lett méretezve? És mennyiből jön ki így egy darab elkészítése manapság? Amúgy ha jól szól akkor első osztályú a cucc. (Sajnos én ebben a témában nem vagyok jártas. )
(#) soos csaba válasza potenciameter hozzászólására (») Márc 30, 2010 /
 
Szevasz, elégé jók lettek, jól néznek ki. Ami érdekelne-milyen szűrést tettél annak a piezo élesnek?, hang elnyelő szivacsot tettél bele a dobozba?, hogy azért ne legyen doboz hangja, mert az irtóra idegesítő lehet.
(#) Flatlander válasza potenciameter hozzászólására (») Márc 30, 2010 /
 
A piezo szűrés engem is érdekel.Nemrég vettem két ilyen magasat énis párhuzambra 8ohm ellenállat rá sorba 4,7µF kondi de szegénykém meghalt elég hamar ésmég küldeni se küldtem igazán(úgylátszik valami böhömnagy tölcsért kell vennem driverral).....Amugy jólett csak fura hogy a doboz majdnem olyan széles csak mint a hangszóró.... Ha máskor csinálsz ilyet az előlapot rakd beljebb kb 3-4 centivel Énis mostanában akarok összerakni két topot mert lassacskán kész a végfokom is ha méltóztatnék befejezni....
(#) llaci56 válasza potenciameter hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
...és potenciaméter miért nincs benne?:hide:
(#) potenciameter válasza soos csaba hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
Szevasz, vatelint tettem bele nem szivacsot. A piezónak a szűrése egy 2,2mf-os váltóáram kondibol és egy tekercsből áll(már nem emlékszem pontosan, hogy milyen a tekecs).
(#) klemo86 válasza potenciameter hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
2,2millifarád? Nem sok az oda?
(#) Roy Jones válasza potenciameter hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
Mért jó Neked ez a hangfal pár?Hifi célokra teljesen alkalmatlan és értelmetlen a használata. Ha kis bulikba akarod használni hangosítási célból maximálisan megfelel,egy szót nem szóltam ilyen téren akkor!
Egyébként milyen dobozterv alapján készítetted el a ládikát,mert elég sok a reflexnyílás és gyanús helyen is van... DE összhangra jól néz ki a cucc!!!
(#) Vales válasza Abukodonozo hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
Nagyon Szép!
Hullámvadász Rulez!
Én is elsősorban rádiókat építettem mostanában, főképp Conrad kittekből.
Ezeket beküldtem ide is.
(#) potenciameter válasza klemo86 hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
2,2mikro farad
(#) potenciameter válasza Roy Jones hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
Házibulkban, diszkoban fogom használni. A dobozoknak érdekes a története: már rég megvolt a két láda, üresen álltak ezért eszembe jutott hogy felhasználom valamire, a forumon kértem segitséget és shalafi.66 segitett, adott pár ötletet, hogy miként alakitsam át a dobozkát.
(#) andras1 válasza Roy Jones hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
mit értesz az alatt hogy gyanús helyen van?
a reflexnyílás teljesen mindegy hol van.lehet oldalt, vagy akár hátul is. ott fért el neki. a darabszáma valóban nem túl szerencsés, mivel kicsi az átmérőjük, így "surroghat" a bennük lévő mozgó levegő, mely akár még nagy hangerőnél is zavaró lehet.gondolom kényszerszerűen egy nagy nem fért el.

A vatelin nagyon jó választás a csillapításra.Jó még a régebben salakgyapotnak nevezett szigetelő anyag ellentétben a szivaccsal mely teljesen alkalmatlan erre a célra.
(#) potenciameter válasza andras1 hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
Szia azért tettem bele 4 reflexnyilást, mert ezeknek a csöveknek csak 55mm az átmérője, ezért 2db kevés lett volna, nagyobb átmérőjű cső nem volt othon de nem is fért volna el.Kipróbáltam szivacsal is, de vatelinnel sokkal szebb a hangja. Én nem hallok semmi"surrogó" hangot.
(#) andras1 válasza potenciameter hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
ok, nem azt mondtam hogy surrog, hanem hogy surrogHAT.a vatelin az nagyon jó.
(#) Istuuu hozzászólása Márc 31, 2010 /
 
Hello mindenkinek. Találtam egy nagyon egyszerű kapcsolást ami egy "robotot" imitál.Meg is építettem..hát elég vicces.csak két kapcsoló és két motor kell hozzá..na meg 2 db elem .Itt egy videó a működéséről. A videó csak illusztráció.
Bővebben: Link
(#) potenciameter válasza Istuuu hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
Szia elég érdekesen szaladgál a dobozban. Szép munka!
(#) Abukodonozo válasza Vales hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
Kösz! Láttam a rádióidat és tényleg nagyon tetszettek! Sőt a blogodat is nagy érdeklődéssel olvasgatom, ott láttam őket. Ez a kis detektoros csak a kezdet, ez után már komolyabb vevőket szeretnék építgetni...
(#) belganarancs válasza Istuuu hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
Ötletes!
(#) Istuuu válasza belganarancs hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
Közben a videó mellé találtam egy oldalt is ami alapján bárki könnyedén el tudja készíteni:
Bővebben: Link
(#) szaboi válasza Istuuu hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
Ez vagi lehet én is megépitem
(#) zoly15 hozzászólása Ápr 2, 2010 /
 
Hali mindenkinek!
Elkészültem egy ST151 végfokkal
Van benne VU meter (ez van a videón, igaz a kamera nem látja a színeket. Pedig minden második led zöld, minden első kék).
Aztán van benne hangfalvédelem, hővédelem, túlvezérlés jelző.
A végfok panelek ST151-esek. Igaz el fogom adni őket, mert PC ről nem tudom teljesen kihajtani. Majd ha megtalálom a vevőt eladom, De még nem hirdettem.
Aztán készítem bele a Quad405-ös végeket
(#) szaboi válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /
 
A vu méter nagyon profi lett
(#) zoly15 válasza szaboi hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /
 
Köszi.
Bevallom, nem kis fejtörés volt hogy hogy is alakítsam ki.
Aztán a nyák kisütése.
(#) lidi válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /
 
csöcs alakú VU mérce Távirányító is lesz ? Mert ha jól látom a hangerő poti motoros.
(#) zoly15 válasza lidi hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /
 
Hali!
Pedig nem motoros
De evvel jó ötletet adtál
(#) Carlen hozzászólása Ápr 2, 2010 /
 
Sziasztok! Ma sikeresen befejeztem egy lassan 4 éve elkezdett projektet, azóta gyakorlatilag minden új, csak pár alkatrész, amit a régen elkészített NYÁK-ból kitermeltem. Voltaképp egy propeller clockról van szó. A forráskódot módosítani kellett, mert sehogy se sikerült hozzá való RC-5ös távot találnom, így azt a részt ki kellett szedni a programból. Egy lelkes fórumozó segített benne, magamtól nem ment volna!
Némi szerencsétlenkedés után sikerült a "dobozolást" is elkészíteni, szerintem szépre sikerült.
(#) nagy hoho válasza Carlen hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /
 
Szerintem nagyon jól sikerült, nekem tetszik. Az eltelt négy év alatt kiforrta magát a projekt. Lehetne kérni egy álló képet is, amikor nem forog?
(#) Carlen válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /
 
Persze. 4 éve kezdtem el, akkor még elég kuka voltam az ilyen dolgokhoz, és PicKit sem volt a háznál, így a második-harmadik sikertelen próbálkozás után a szekrénybe vágtam az egészet. Aztán csak a múlt hét körül jöttem rá, hogy ezt még be kéne fejezni, viszont az előző kapcsolások annyira romosak voltak, hogy inkább megcsináltam újra nagyjából mindent, csak az alkatrészek maradtak meg, és a motor. Ezzel is kellett szívózni, de sikerült életre kelteni. Igaz kellett hozzá egy fórumozó, aki a programot segített átírni, és egy oszt.társam, aki kiszúrt egy hibás típusú alkatrészt.

SDC12861.JPG
    
Következő: »»   559 / 1682
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem