Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-S Műholdas digitális TV problémák
Lapozás: OK   15 / 45
(#) VIM válasza atcca12 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Ezt kell neked elolvasni, hogy jól be tudd állítani az antennádat. (elevációs szög 36fok ezen a szélességi körön)
(#) atcca12 válasza VIM hozzászólására (») Márc 28, 2010 1 /

köszönöm szépen megnézem, és elötte megpróbálom megkeresni Astrat, de megegyszer mondom nekem nincs forgatóm, annélkül nem lehet?
(#) nagy hoho hozzászólása Ápr 2, 2010 /

A Duna Tv átköltözött a Thor műholdra nyugat 5 °-ra. A kérdésem van-e analóg adás a Thor műholdon ami megkönnyítené a tükör beállítását. Vagy mit javasoltok?
(#) pinkova válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

A Thor holdak Nyugat 0,8 fokon vannak.Bővebben: Link Ugyanitt vannak a D..I csatornái is. Ha van az ismerősaid közt valakinek ilyen beltérije, kérd el a beállításhoz. Van benne jelszint mérő.
(#) nagy hoho válasza pinkova hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

Köszönöm a választ, valahogy beállítom. Nincs ismerős.
(#) GreenDoki válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 20, 2010 / 1

http://www.dishpointer.com/

nekem ez segített
(#) laller77 hozzászólása Ápr 26, 2010 /

Sziasztok!
Olyan problémám volna hogy nem rég beállítottam a digitális műholdvevőmet.Az a problémám hogy 1-2 csatornának a minősége az esti órákban elromlik.Nappal van 90 százalékos jelszint és 70 százalékos minőség.
A tányér a thor 2 re van állítva.

Várom válaszotok.
(#) nagy hoho válasza GreenDoki hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Köszönöm sikerült!
(#) Tomi94 hozzászólása Máj 3, 2010 /

Sziasztok! Ha megcsináltatom a parabola antennánkat (valószínűleg tönkrement a vevőfej), akkor néhány hónapig még tudom használni analóg beltérivel is, vagy azokat az adókat már mindet lekapcsolták? Szeretnék venni digitális beltérit, de az még nem fog ebben a hónapban összejönni, meg nem tudom, milyen adókat lehet vele ingyenesen (kódolatlanul) nézni.
(#) kadarist válasza Tomi94 hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Szia!
Csak az Astra műholdon vannak analóg adások.
Magyar szabadon fogható csatornák (digitális): Bővebben: Link
(#) potyo válasza Tomi94 hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Nagyon kevés analóg adó van már. Digitálisban van sok ingyenes, de hogy ezek közül melyiket érdemes nézni, nemtudom...
(#) StMiklos válasza Tomi94 hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Szevasz!
Körülnézhetsz a www.lyngsat.com meg a http://en.kingofsat.net/ honlapon.
Igazából nem tudom jön-e még valami analógba.
Magyar adókat 1-2-t lehet holdanként találni, összesen talán 5-öt, idegen nyelvűből sok van, most a digitálisakról beszélek.
Üdv: StMiklos
(#) kadarist válasza Tomi94 hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Analóg adások:Analog tv
(#) Peti.Janka hozzászólása Máj 9, 2010 /

Sziasztok! Van egy intek HD-s10cx beltérim, amit az LCD monitoromra kötöttem rá úgy, hogy a videokártyához kapott hdmi-dvi átalakítót bedugtam a beltéribe, aztán a dvi kábellel össze dugtam a monitorral. Ez eddig jó is, csak az a baj vele, hogy nem kapcsolgatja ki-be a monitort. Ha bekapcsolom kézzel a monitort, akkor jó a kép, ha kikapcsolom a beltérit készenlétbe, a távirányítóval akkor a monitor nem megy készenlétbe, és a háttérvilágítás bekapcsolva marad. Van erre valami megoldás. A dvi-kábelen van valami analóg kapcsolószál, ami készenlétből felébreszti, és elaltatja? Vagy full digitális az egész? Előre köszi a választ, remélem érthető mit szeretnék!
(#) Fülöp Ferenc 49 hozzászólása Máj 9, 2010 /

Kérlek kollégák világositson fel valaki , hogy a müholdak iránya vizszintesen merre van és mihez viszonyitva van megadva PL. thor 0.8 W vagy Astra 1 19.2 fok , mit jelent , és a többi hold helyzetét honnan tudhatom meg , és mihez viszonyitva ,bocs a naivságomért , elöre is köszönöm Feri
(#) kadarist válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Szia!
A 0. földrajzi hosszúsági fokhoz képest adják meg a pozíciót. Az Astrát könnyű megtalálni, mert csaknem pontosan déli irányban van, és persze ő van a legmagasabban is, Magyarországról nézve.
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

köszi az infot , de még mindig homályban vagyok, hogy itt az ország közepén hogy tudom meg az irányokat (hogy iránytüvel megtudjam határozni a megközelitö szélességi irányt) , eddig hogy juthatok el , vagy van valami lista erröl ?
köszi a segitséget Feri
(#) kadarist válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Az ASTRA adott, déli irány. Nagyon sokat segíthet egy műholdkereső műszer: Sat finder.
Értelemszerűen a nyugati (W) pozíciójú műholdakat a déli iránytól jobbra (nyugatra) keressük, mint például a Thor-Intelsat clustert(nyugati 1°). De a kis műszer sokat segít. Hangjelzést is ad, meg egy fénycsíkkal is jelzi a térerőt.
(#) pucuka válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

De iránytűvel is be lehet lőni, csak nehezebb. A hosszúsági fokot úgy lehet megtudni, hogy feltelepíted va Google föld alkalmazást, beállítod hogy lakhelyed jól látható legyen, és az egérmutató helyzetét az alsó sorban látod hosszúság szélesség formában. Kb így 19, xx xx.x, 47. xx xx.x
Mikor beállítottad irányba, akkor addíg emeled az antenna irányát, míg a beltéri mutatója a max hosszt nem mutatja.
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza pucuka hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Bocsi hogy még mindig kérdezek , a müholdak az egyenlitö fölött vannak? mert akkor a google earth -val nagyjábol az irányt kitalálom köszi Feri
(#) kadarist válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

A dolgot bonyolítja az is, hogy függőlegesen is kell állítani a tükröt, ha a keleti 10°-nál nyugatabbra forgatsz. Sok türelem kell a pontos beállításhoz. A holdak valóban az egyenlítő fölött vannak, a földről nézve egy félkörív mentén helyezkednek el
(#) spgabor hozzászólása Máj 10, 2010 /

Helló!

Szeretnék firmwaret frissíteni egy Hirschmann CSR50 FTA típusú beltérin, de sajnos nem tudom, pontosan hogy kell. Leszedtem egy FlashRom nevű progit, egy *.bin filet, de de amikor rányomok a sendre, csak megy a számláló, de nem történik semmi. Sima egérhosszabbító kábelt használok, mert azt olvastam, hogy a Hirschmannhoz az jó. Valaki leírná szájbarágósan, hogy mit hogyan kell csinálni? Nagyon megköszönném!
Azt sem értem a flashrom programban, hogy nem átméretezhető az ablaka, és a jobb szélét nem is látom teljesen, ami kicsit bosszantó. Ez másnál is előforduló hiba?
Valamint azt szeretném kérdezni, hogy ehez a beltérihez nincs okosítás? Régebben olvastam, hogy volt, aki próbálkozott vele, de nem sok sikerrel.
Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv:
spgabor
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 12, 2010 /

Egy szuper programot találtam az egyik satelit forumon,a kiválasztott müholdhoz kiszámitja az égtájak szerinti irányt és a tányér és a fej szögeit a kiválasztott ország, városnak megfelelöen, hát ezt kerestem eddig , természetesen a finombeállitás nem maradhat el . itt a Pr. cime

http://www.satlex.net/hu/azel_calc.html

köszi mindenkinek Feri
(#) Fülöp Ferenc 49 hozzászólása Máj 13, 2010 /

Tanácsotokat kérném , felmondtam a DIDI tv-vel a szerzödést és a HSS 1165 NA tipusu hunday beltéri az enyém maradt , de a hozzá valo kártyát vissza szolgáltattam . Lehet-e valamire használni még és hogyan , ezt szeretném tudni , vesz -e valamilyen müsorokat még , ? nem szeretném eltenni a padlásra .
és melyik müholdrol érdemes probálkozni , ha él még
köszönettel Feri
(#) arti válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Máj 13, 2010 /

Hi!

Nem rossz az oldal, de van egy szemléletesebb:

DishPointer

Guglimaps alapján jáccik. Beírod az utca, házszámot (igen, magyart is), kiválasztod a holdat, rázoomolsz a házra és a zöld lufit az egérrel tetszőleges helyre húzva, láthatod az irányt. A keret alatt számokban is megkapod a beállítási értékeket. Ha az "Options" kockát is beklikkeled még azt is megmondja, hogy milyen magas akadály fölött átnézve láthatod a szputnyikot (50m távolság az alap, de a piros lufit is tudod az egérrel húzni, akár 1-2 méterre is). Iránytüves beállításhoz az "Azimuth(magn) értéket használjátok (mágneses deklináció).

Egészségetekre!

ui: a Hiunday-t kártya nélkül FTA vevőként simán használhatod, habár sok jót nem hallottam róla. Használni, még nem használtam.
(#) arti válasza arti hozzászólására (») Máj 13, 2010 /

Természetesen Hiunday=Hyundai.

Bocs
(#) norbeat válasza arti hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Helo a digis beltérik működnek FTA vevőként.

menü gomb => telepítés => LNB Konfiguráció =>OK => piros gombot nyomni => OK => megjelenik az:USER2 =>OK => menj rá az USER2-re =>írd be az Astra szót => magas L.O. :10.600
=> alacsony L.O.:09.750 =>visszalépsz ASTRÁRA => Most a bal oldalon is megjelenik az Astra név => kilépsz =>TP Szerkesztés/Keresés =>OK =>Műholdnak Astrát választod => Frekvenciának pl. 12.188 =>Polarizáció vízszintes => Szimbólum seb.27.500=> keresésnél jobb lesz ha "szabad"-ra állítod mert így a kódoltakat nem tölti majd le. De ez a transzponderenkénti keresés minden keresés után beírsz egy új TP-t a belinkelt oldal az aktuális ASTRA lista. Lehet hogy magasabb számoktol fogja rendezni a csatlistádat nem az elsőtöl.
Vagy rámész a Keresés menüre => Ok =>műhold keresés => Astra => Ok =>Ekkor letöltődik az összes adó az Astra műholdról a kódoltak is.

Bővebben: Link
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza norbeat hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

nagyon köszönöm a részletes infót , ez az igazi nagy segitség . üdv. Feri
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza norbeat hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

még annyit légyszi , hogy mi az hogy alacsony 09,750 és magas 10600 , freki 12,080, van egy 90cm átméröjü régi parabolám, kerek , és régi fejem kb 10 évvel ezelötti , lehet hogy még használhatom azt is , vagy az nem veszi az ujabb müsorokat , régen is az ASTRA ra nézett , vagy az a fej már elavult? tipusa SHARP BSCS8600, vagy vegyek egy ujabb fejet . légyszives pár szoban válaszolni ha lehet
elöre is köszönöm Feri
(#) norbeat hozzászólása Máj 17, 2010 /

Szia!
Az oszcillátor alsó: 9750 MHz felső sáv:10600 MHz
Ez a fejre vonatkozik, ez az érték lehet hogy automatikusan is be van írva, vagy közel ilyen érték, már nem emlékszem ez egy általános adat. Jó eséllyel működhet a régi fejről is, de ha lesz lehetőséged nem árt lecserélni majd.
Következő: »»   15 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem