Fórum témák
» Több friss téma |
Ha nincs mozgás minden zóna kijelzés "sötét"?
kommunikátor :350 cím 06. 06, csörög felveszed hasonlóan pityeg mint a fax, nyomsz pl.egy hosszú #-et - sziréna hang - leteszed.
Ha valamelyik zóna lámpa világít, az azt jelenti, hogy nincs nyugalomban az eszköz, ezért nincs ready lámpa, és nem tudod élesíteni. Ha van szabad nem használt zóna, akkor azt vagy ki kell programozni hogy ne figyelje a központ, vagy le kell zárni a zónát, hogy nyugalomba álljon.
Ha minden nyugalomban, és nincs ready, táp le, akku le, akku viszza, táp vissza (restart) ezután mennie kell. A sétatesztet ha befejezted, akkor ki kell belőle lépni, mert magától nem fog. (azaz csak akkor lép ki, ha 15 percig nem érzékel mozgást...) Telefon programozásnál saját számok esetén a 301 szekcióban kell az egyik, a 303 szekcióban a másik tartalék számot megadni (ez nem kell, ha egy számot akarsz csak) a 310 és 311 opciókba írj pl. csupa 1-et. A 320 szekciót is szintén ki kell tölteni bármivel, itt is jó a csupa 1-es. a 350 szekcióban állítsd be a residential tárcsázási formátumot. A 380 opcióban az 1-es ledet be kell kapcsolni (1-es gomb) A telefon úgy működik, ha felhív a riasztó, akkor fel kell venni, ekkor csippanásokat hallasz a készülékben. ekkor meg kell nyomni a mobilon akármelyik számbillentyűt kétszer, ekkor a mobilan szirénázni kezd a riasztó. Ezután leteheted a telefont. Ha ezt nem csinálod meg, akkor többször is fel fog hívni, ugyanis nem kapott a riasztó nyugtázást, és azt hiszi, hogy sikertelen volt a hívás, és 4-5 próbálkozás után hibát fog jelezni (kommunikációs hiba)
Van egy PC 585 riasztom megprobaltam elinditani a tapot (AC) rakotom es 1 perc utan a rele nekifog katogni mind eg varogep . Mi lehet a gond?
tudna valaki segiteni mi a teendo,koszonom.
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogy van egy 1832-es központom 2 partícióra osztva. Az első partíción van az első 8 zóna. A második partíción pedig a 9-es és a 10-es zóna, de ezen a partíción egy 1555 8 zónás kezelő van, és nem látom rajta a 9,10 zónákat.Be tudom úgy állítani hogy a 2. partíció 9,10-es zónáit 1 és 2-es zónának lássa a kezelő? Előre is köszönöm Szücsi
Sziasztok!
Két nagyon hosszú nap használati utasítás és fórum (többekközt ez a topic, és köszönöm az eddigi infókat!) olvasgatáson vagyok túl, de már úgy érzem, egész jól átlátom a rendszer programozását. Azért lenne pár kérdésem ![]() PC1616 panelem van LC100 érzékelőkkel, és PC1555RKZ billentyűzettel. * A leírás szerint a keybusra kötött eszközökhöz legalább 0.5-ös vezeték kell. Nekem 6 eres .22-es van. Ez elég a billentyűzethez? Nem lesz messze, kb 10m. * Vettem egy 8 zónás bővítő panelt (bár már tudom, hogy kár volt...). Most ha arról volt riasztás, akkor a 8 zónás billentyűzet csak azt írja, hogy volt riasztás, de semmi többet. Valahogy meg lehetne csinálni, hogy ezek a zónák is megjelenjenek a PC1555RKZ-n? Villog a led, vagy ilyesmi. * Olyan szirénám van, amin két csatlakozóval lehet indítani a riasztást, az egyik akkor indul, ha 9V-nál nagyobb jelet kap, a másik akkor, ha 3V-nál kisebb. Mivel a bell +/- alapesetben 12V körül ad, és a Bell - lesz 0 riasztáskor, mindenképp a 3V-os indítást kell használnom. A gond csak az, hogy ha megbontják a vezetéket, és elvágják csak ezt a szálat, akkor a szirénát nem tudja beindítani a panel. Ez után már el lehet vágni a tempert, mert nem fog megszólalni a sziréna, utána meg simán szét lehet bontani a burkolatot. Ez így elég gyenge. Hogy lehetne ezt kiküszöbölni? Gondoltam arra, hogy a temperen keresztül vezetem a tápot neki, de akkor én sem tudnám soha szétszedni ![]() * Van esetleg valami nagyon olcsó megoldás arra, hogy telefonos riasztást kössek a rendszerre, GSM-mel?
Próbálj teljes reset-et. Táp le, akku les, PGM1 és Z1 egy kicsi kábellel összeköt (a z1 -ből kössél ki mindent, csak a reset átkötés lehet benne)
Akku rátesz, AC ráad, vársz fél percet, tápok le, az összekötés kiszed, és ekkor alapon van a panel. Ha nem akarsz ezzel szenvedni, akkor *8 5555 999 5555 999 (5555 a programozói kód)
Nem.
LCD ikonos, vagy szöveges kezelő jó csak a 9 zóna kijelzésre, esetleg 16 ledes kezelő, PK5516 pl. LCD ikonos a PK5501 LCD szöveges: PK5500 Az 1555 csak 8 zónát tud megjeleníteni, csak az első 8-at, és csak az első két partícióra állítható. Ez van.
Szia.
*Rövid távon elég lesz neki a 0,22-es vezeték. *A bővítős riasztáskijelzést úgy tudod megoldani hogy veszel egy erre alkalmas kezelőt. Lehet, hogy keverem egy másik központtal, de ha jól emlékszem akkor a bell +/- közé kell egy 1K ellenállás. Ha a Bell-hez nincs semmi kötve ( sziréna v. ellenállás ) akkor a központ jelzi hogy nincs csatlakoztatva sziréna. Tehát ha használsz szirénát akkor nem kell ellenállás, ha nem használsz szirénát akkor kell az ellenállás. Ha keverném a dolgot akkor bocsi.
A kábel bőven elég lesz. Mi is sima riasztó kábelt használunk, a csavart érpáros 0.5-ös kábel 100m felett javasolt.
A zónákra vonatkozó kijelzést az előző HSZ-ben megtalálod, hogy mi a megoldás. Sziréna: Ha akkus szirénád van, akkor ha elvágják a kábelét, azonnal meg fog szólalni a belső akkuról. Így tuti, hogy megszólal. Ha nem ilyen a szirénád, akkor inkább cseréld le, nem drágák. Pl. Solo, PS128, NS128, DSC összes akkus kültéri, Bentel összes akkus kültéri mind így működik. Telefonos riasztás GSM-el, pl. TELL mini. Vagy DSC3050i Ha nagyon akarsz spórolni, akkor egy Siemens telefon, és ez: Bővebben: Link Azért megnézném, hogy valaki megbont egy riasztókábelt, és meg is állapítja, hogy mi is van rajta...(ha rendes munkát végzett a telepítő) A kültéri szirénát pedig eleve úgy kell szerelni, hogy ne férhessenek se a szirénához, se a kábeléhez. De ha hozzá is férnek, akkor sem tudják, hogy milyen színeket használok a tápnak, a jelzésnek, és a szabotázsnak. Digi műszerrel sem tudod detektálni, mivel a szabotázs körön is 12V van. A Bell- pont szintén 12V tápon van addig, amíg a központ le nem húzza 0V-ra. Az orkok különben sem fognak multiméterrel kis-fogóval, meg szikével menni lopni.
A DSC szakmai nap előnyei.
OCC-s póló! ![]() Csak úgy osztogatták, mert a DSC az egyik Orange Country Choppers szponzor. Mellesleg Alexor riasztó van náluk is telepítve. (www.alexor.hu )
Köszi a választ, a kábel megnyugtató, mert nem nagyon akartam venni másikat
![]() Nem kevered, ennél kell ellenállás, ha nincs sziréna. De az én esetemben van, csak az a gond, hogy szerintem viszonylag könnyen kijászható. Az tény, hogy alapból a tápon, meg az élesítő vezetéken is 12V megy, így multiméterrel is csak 50-50% az esély. De ez azért nem az igazi.
Milyen szirénád van?
Hiába tudod, hogy melyik a pozitív, ha elvágják, akkor jelezni fog a központ, vagy szabotázst, vagy sziréna hibát, vagy pedig a sziréna táp hiány miatt fog azonnal üvölteni. (feltételezem, hogy a sziréna szabotázs kört is kiépítetted a központ felé, és a bell lezáró ellenállás, és a szabotázs zóna ellenállása sem a központban van) Ha pedig összekötik a pozitívokat, az szintén szabotázs lesz. Ha már odáig fajul a helyzet, hogy a szirénát akarják hatástalanítani, nem a kábelt fogják buherálni, hanem magát a szirénát. elég sok szomorú tapasztalatot szedtem össze az évek alatt ezzel kapcsolatosan. Ha pedig növelt biztonságot szeretnél, a legjobb megoldás, ha van két darab szirénád minél távolabb egymástól.
Ilyen szirénám van. Akksis, és naaagyon hangos
![]() Közben elkezdtem belőni a mozgásérzékelők helyét egy bottal, meg egy 12V-os táppal. Ehhez is lenne két kérdésem: Nem az LC-100-nál, hanem talán egy másik márkánál olvastam, hogy nem szabad ablak felé fordítani, mert átlát rajta, és beriaszt arra is. Ez mennyire igaz? Illetve van az LC-100-ban egy kisállat védelem jumper, meg egy pulse jumper. A leírás szerint ez is háziállathoz van, de a nyákon olyanok vannak, hogy 5-8m, 5-12m, 12-15m (vagy hasonlók). Ez mit is csinál pontosan?
Hát a műanyag külső alatt acél doboz van, ebbe macerás lesz habot fújni
![]()
Az a dual pir ( infra + ultrahang ).
A pulse jumperrel be tudod állítani hogy az infra hány inpulzus után adjon riasztást. A másik jumperrel igazítani tudod az állatkád testtömegéhez az infrát. Azok nem véletlenül egy kis prücök mellett vannak és 0,5-0,8, 1,2-1,5 meg ilyesmik? Ezeknek a funkciója hogy milyen magasra rakod az infrát és be tudod vele lőni.
Csatoltam, hogy néz ki a nyák. A bal alsó sarokban lévő jumperek a kérdésesek.
Az ultrahang nem lát át az üvegen...
Gondolom RADAR-t akartál írni... Nem feltétlen kell kombináltnak lennie, lehet önállóan is radar, lásd például gépjárművédelem... Lakásriasztónál inkább kombináltan kültéren és nagyobb terekben használják, illetve ott ahol fontos a téves riasztások minimalizálása. A passzív infrák semmilyen felületen nem látnak át...
Újfajta kezelőknél (PK sorozat) még kis távon is érdemes minőségi riasztós vezetékeket használni, vagy megduplázni a táp (R, B) vezetékeket, ugyanis többet fogyasztanak a régieknél és előfordul, hogy feszültségesés miatt furcsán viselkednek. Nem szeretnék kitérni a riasztóvezetéknek, illetve 0.22-esnek hazudott csodakábelekre, de nem mindig az olcsó a jó, lásd ezüst színű réz vezeték-eres valamik, amiket villanyászboltokban árulnak...
Vigyázat! A Z1-PGM1-reszet (Hardver) és a programból (999 - szoftver) reszet nem ugyan az! Ráadásul, ha telepítő által lezárt központot reszetelsz, akkor ha nem tudod a kódot, megszívtad...
Ha táp ráadásakor a paneli telefon-relé kattog (16x) és nem ismered a telepítő kódot, inkább ne reszetelj!!!
Ez a Siemens telefonos cucc nagyon szimpatikus, és talán van is valahol egy régi telefonom. Aukciós oldalakon néztem ilyet, de az 9000Ft fölött volt. Remélem, még működik ez a honlap, bár a 2005-ös dátum nem túl bíztató!
Köszönöm az eddigi tippeket, lassan kezdek kábelezni ![]()
az új központok (1616, 1832, 1864, Alexis) nem várnak visszajelzést (pl. #gomb), elég őket elútasítani RESIDENTIAL-kommunikáció esetén...
![]()
Nagyon ritka, mikor resetelnem kell valamilyen központot.
Ha tudom a telepítő kódot, akkor nem szoktam resetet csinálni, gyorsabb csak simán újraprogramozni a panelt. Ismeretlen telepítő kódnál először kiderítjük, ki telepített, és ha elérhető, akkor kérjük tőle, hogy állítsa a telepítő kódot alapra. (kötelessége ugyanis, mivel a riasztó nem a telepítőé. A kód az övé, de ha más veszi át, akkor ki kell mennie, vagy távolról vissza kell állítania alapra) Ha nincs meg a telepítő, akkor jön maximum a hardveres reset, de előtte tájékoztatjuk a tulajt az esetleges panelcseréről, ha nem lehet resetelni. A DSC valóban jelez, de a többi központ sajnos nem. ilyenkor általában az új panel szokott jönni, mivel a forgalmazó is elég borsos áron csinál unlock-ot. (márkától függ persze...)
A sima infra nem lát át az üvegen (sem). Leginkább azért nem fordítjuk ablak felé, mert lehet ott olyan tárgy ami nap hatására gyorsan felmelegszik (esetleg konvektor), ill. rosszul szigetelt ablaknál huzat, ami téves riasztásokat okozhat. A kombinált érzékelők (infra + mikrohullám), mint pl. DSC-nek a 104PIMW, az átlátnak rajta (mondjuk a falon is), de mi általában ÉS üzemmódban szoktuk használni, persze vannak kivételek.
A 6x0.22 általában jó szokott lenni kis távolságra. Mi közepesre is 6x0.22+2x0.5-t használunk. Árnyékolás minden esetben bekötve. Ha sok modul, ill. kezelő van a buszon, vagy nagy a távolság, akkor UTP-t.
Nálatok OCC póló, Mázlista
![]() Amiken mi voltunk, ott LC100, vagy vmi PIXIA vagy milyen nevű beltéri hang-fényjelző (ami relé nélkül diszkrézen búg ![]()
Leginkább azért nem fordítjuk az ablakokkal szembe, mert a közhiedelemmel ellentétben sokkal érzékenyebb az infra a keresztirányú mozgásra és a szembe- illetve a távolódó haladásra kevésbé érzékeny...
Tudjuk, hogy a vérbeli villanyszerelők meg utálnak vezetéket húzni a helység túloldalára, de akkor is az az igazi megoldás. Ráadásul kívülről sem látható az ablakon benézve... A mai normál mozgásérzékelőktől minimális elvárás az, hogy normál hőmérséklet ingadozásra és fehér fényre érzéketlenek legyenek. Ezek mellett a korszerű infrák többsége (még a legolcsóbbak is) legalább 2 de inkább négy egybeintegrált szenzor elemre épülnek, pont a téves érzékelések csökkentése és a kijátszhatóság csökkentése miatt. ![]()
Valójában nem is Neked írtam, gondoltam, hogy már túl vagy ezen a megtapasztaláson, inkább azoknak írtam, akik nagy-bátran nekiugranának egy darab vezetékkel az egyébként működő riasztójuknak és egy pillanat alatt okoznak maguknak egy mondjuk 15.000-es elektronikai hulladékot... Egyébként a Para...x is kattog, ha le van zárva!
Hardveres reszetnél (PGM1-Z1 rövidre) nem muszáj az aksit rátenni, csak ha fel van a rendszer pakolva fogyasztókkal. Más tészta az előbb említett gyártó néhány terméke! További szép napot mindenkinek ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |