Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Tessék, itt van egy. Már sokan megépítették. Ha nincs ECC85 akkor használhatsz ECC82 csövet is de a bekötés más. ECC83-nál az anódellenállás legyen 100K a katódellenállás meg 1,5K
Szépek azok a K40Y-ek. Nekem csak a rajz ismerős ott alul.Na meg az ECC-k.
Szia!
Kicsit meseszerű, de kösz!
A jó szándékot látom benne, hogy felraktad a könyvek listáját. Szerintem van a csövekhez kapcsolódó téma is.
Beizgattam ma a 33-asokat, hátha kedvem támad bütykölni benne valamit. Egy félóra után olyan szépen muzsikált, hogy egész estig hallgattam. Nem vagyok vele teljesen megelégedve, volt már jobb. Eddig az első, "emeletes tápos" direktcsatolt változat tetszett legjobban, alighanem arra a kapcsolástechnikára fogom "visszabutítani" majd.
-Hát még van mit kapisgálni a "fiók" mélyén hogy minden meglegyen, de boltba talán nem kell mennem. Ha túl leszek a 33-ason alighanem tényleg belevágok, nagyon megkedveltem ezt a kapcsolást, így rajzon sokkal jobban tetszik, mint az SP8 (ahhoz is elkezdtem gyűjtögetni, de aztán mégis ejtettem).
Lehet hogy változtatnom kell, mert fele alkatrész kiesik, lyukak keletkeznek (nagyok is), bár másik fedlap biztos nem lesz.
Igen, szerintem is nyerő a DC csatolás
Ajh de csinos darab, mekkora tápfesszel megy (a belselyét gondolom "gonosz módon" nem mutatod meg. :no: ).
A 300 B- k meghajtók vagy végcsövek (meghajtóra tippelek).
Külső tápegységet használok hozzá, sajnos van benne egy fesz kétszerező
A fesz kétszerező nem rossz dolog, van aki esküszik rá, hogy inkább jót tesz a hangnak, mint árt.
Jó neki...
Én egy szükséges rossznak tartom az efféle "ügyeskedést"...
A hálózat felől érkező "megfoghatatlan" zavarokat jobban elnyomja állítólag...lehet benn valami..
A Beag AEX650-esében is kétszerezős táp van, sose fogok rájönni hogy miért, nehéz elképzelni hogy valamilyen gazdasági oka legyen...csak a tervezője tudná megmondani (talán nehezebb leölni, zenekari erősítőről van szó). Van egy ilyenem (még szívja a műhelyszagot) egész türhetően szól, egyik bemenetét akarom majd kifejezetten gitárhoz alakítani (ha élek addig. ).
Köszönöm az információt! Végülis elképzelhető...
Egyelőre mindenképpen muszály maradnom ennél a kiépítésnél...
Szia Árpi!
Csak nem elkészült a nagy mű? Sikerült befejezned? Nagyon szép lett!
Érdekes dolgot vettem észre. Hallgatom a GU50-et most estére, villany lekapcsolva és mintha egy részen halványan piroslana az anód, ami elvileg ki van zárva. Anódfesz 350V, 90mA-es anódáram, ami így sehogy sem haladja meg a max anóddisszipációt. Lehet, hogy csak az anód résén kiszökő izzó katód fénye verődik vissza az üveg búráról. Érdekes jelenség az biztos.
Befejezni??? Azt mondhatom, most már hallgatható állapotban van, de még egy-két kisebb módosítás biztosan lesz
Ti milyen hangfalakon hallgatjátok ezeket az erősítőket? Tudtok esetleg javasolni néhány megfizethető kategóriába eső audiofil hangfalat kisebb teljesítménnyel?
Aha. Megkérdezhetem, hogy a két középső nagy anódsapis cső milyen fajta? Nagyon szép fénye van az egyszer biztos.
Én ezzel hallgatom... A doboz saját készítés Isophon hangszórókkal. De amúgy ez az egyik legnehezebb momentum, hogy megtaláld a számodra ideális hangfalat. Dobozkonstrukció szempontjából mindenképpen TL-t javasolnék. Gyakorlatilag bármilyen mélysugárzóra rászabható.
Köszi az infót! Szép kis cső ez. Hol sikerült beszerezned?
Aki nem álmos, annak egy pár óra csemege (már aki szereti). AlDiMeola
Megyek aludni.
Lehet, hogy rossz a cső. Tapasztalatom, és amit meséltek róla (felhasználók!) 50-60W-ot tartósan tud disszipálni.
Ha az anód ízzik akkor nagy baj van. Minden csőnél !!! a legegyszerűbb és legrosszabb baj a gerjedés. Nézz utána, általában egy kondi csodákat tud tenni.
Ahogy Gery78 is írja: "az egyik legnehezebb momentum, hogy megtaláld a számodra ideális hangfalat."
Ugyanis mindenkinek más-és más a hangzásbeli ízlése, s ezért hiába ajánl valaki egyet, ami neki tetszik, lehet, hogy Neked nem fog tetszeni. Az viszont biztos, hogy Audiofilt, ami olcsó, nemigen fogsz találni. Tehát, jön a házilagos építés. Ha netán nem válik be, akkor nem 100-200-ezer a kidobásod, hanem max 10-20 ezer. Illetve még el is adhatod, mert hátha valakinek ép az jön be. Amúgy itt már írogattam hogy nekem mi mire jött be. Bővebben: Link Az említett Tannoy megépítése egyenlőre a hangszórók beszerezhetetlensége miatt áll (egy hónap múlva megyek Angliába talán onnan sikerül hozni). Addig egy szélessávú hangszóróval szerelt Karlsont rakok össze a hetekben.
Nem vagyok otthon a hangfalépítésben. Valószínűnek tartom hogy nem találnám el első 5-re sem hogy mi tetszik. Ezeket mind megcsinálni, eladogatni. Én biztos vagyok benne hogy 60 ezres árkategóriában is lehet kapni elég magas színvonalú gyári hangfalat csak keresgélni kell, nekem nem kell 30W-nál több teljesítmény.
Köszi!
Ki fogom próbálni. A tápnál érdemes EZ80-as egyenirányítóval bajlódni vagy nincs értelme? Másik kérdésem az lenne, hogy jelenleg 100V-al nagyobb feszültségű trafóm van (295V). Próbálkozzak 100V-os ejtéssel vagy inkább szerezzek másik trafót? |
Bejelentkezés
Hirdetés |