Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1125 / 3610
(#) Frankye válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Igen, tudom. Minden reggel 4-kor kelek...
(Vagy, mint ma, 3:30-kor... Nem tudtam aludni.)
(#) zolika60 válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Akkor én még tudtam, nekem csak 6:30 kor kellett indulnom.
(#) tatabike válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Az én kedvencem is. Annak idején vidéki srácként mindig el akartam menni az előadására, hogy élőben is lássam, halljam. Aztán mikor kiplakátolták, hogy fellép Székesfehérváron, nagyon örültem. Szegényt éppen akkor szólította magához az anyaföld, és a fehérvári előadás is elmaradt. A mai napig fáj a hülyeségem, arra vártam, hogy eljöjjön a lakóhelyemre fellépni, ahelyett, hogy én mentem volna Hozzá...
(#) tatabike hozzászólása Ápr 7, 2010 /

Nem érdemes borotválkozni!
Már egy hete nyaggatott az asszony, hogy 'bundás szájú', meg 'ősember', és hasonlók. Tegnap este nem figyeltem oda, és megborotválkoztam. Ma reggel úgy kellett szólnom a drágámnak, hogy babapopsi arcom van, észre sem vette...
Szóval, nem tudom, mire ez a nyavajgás, ha lenyúzom az arcom, akkor sem változik semmi...
Van egy pár tucat magnókazettám, tok nélkül. Kell valakinek? Elviszem a börzére akkor. Műsoros, másolt, vegyesen. Jó régiek.
(#) Action2K válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Hát, ha a nagy börzéig bírod még őrizgetni, akkor megszabadítlak a terhedtől.
(#) Rober_4 válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Én felmentem Pestre megnézni úgy kb. 2000 körül, mert úgy gondoltam, hogy meg kell néznem élőben. Ott mondta el ezt a poént, amire még mindig emlékszem, valami ilyesmi:
"Valamelyik korrupt képviselő állította, hogy ő csak ment a körforgalomban, aztán jött egy ember és berakott hozzá egy táskát 10millkóval. Erre Hofi: Na, meghallottam, beültem a kocsiba, egész nap köröztem a körforgalomban, de a kutya sem akart berakni hozzám semmit!"
(#) tungsram válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Van igazságod. De én általában éjszaka dolgozok.
(#) szilva hozzászólása Ápr 7, 2010 /

Na, sikerült végre egy régi nyűgöt megoldanom. Ubuntu linux fut a laptopomon, de van rajta Virtualbox-ban egy XP is (főleg MPLAB és hasonlók miatt). A laptopot általában csak hibernálni szoktam, így az asztalomon megmaradnak a cuccok, amikkel dolgoztam. Sajnos azonban a Virtualbox nem engedi a hibernálást ha fut a virtuális gép, ilyenkor a laptop úgy tesz, mintha megcsinálna mindent, majd azonnal fel is kelne. Ez akkor a legkellemetlenebb, amikor azért akarna magától hibernálódni, mert az akku kritikus szintre merül. Ha ekkor nem tud elaludni, akkor koppra meríti az akkut és egyszerűen kikapcsol, minden nyitott dolognak annyi.

Korábban próbáltam "erőszakkal" hibernáltatni (virtualboxos processzek kilövése), de olyankor meg a virtuális gép érezte úgy, mintha "kihúzták volna az áramból", legközelebb boottal kezdte.

Ma addig túrtam a netet, mire sikerült megkerülő megoldást találnom. A hibernálás folyamata közben van egy könyvtár, ahonnan scripteket hívogat meg, oda kellett egy jópofa scriptet összeütni, ami a futó virtuális gépeket szépen felfüggeszti és elmenti az állapotukat. Ha nincs futó virtuális gép, akkor már lemegy a hibernálás is.

Ennek most nagyon örülök, mert előttem már legalább egy éve ismert a probléma és párszor nagyon kellemetlen volt. Úgy néz ki, máködik rendesen
(#) tungsram válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Sose kedveltem.Itt volt az akkori LKM-ben egy szaki aki még neki katonatársa is volt. Ő mondta, hogy csak egy ripacs volt. A rendszer SZÓCSÖVE......
(#) zolika60 válasza tungsram hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Hagy röhögjön a szerencsétlen saját nyomorúságán... :yes:
(#) hapro hozzászólása Ápr 7, 2010 /

Fura kérdés, de szerintetek hol lehet kapni sáfrány vetőmagot, vagy hagymát? Már egy órája túrom az internetet, de nem találtam semmit, csak leírásokat róla. Van sok féle belőle, megelégednék gyakorlatilag akármelyik fajtával is kezdetnek.
(#) Rober_4 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Ez igaz. De ne mondjátok azt, hogy ma ez másképp van! Sajnos a mai magyar humoristák, politikai hovatartozását legalább annyira meg tudod mondani, holott a dolognak pont nem erről kéne szólnia! És ezt én jobban elítélem, még akkor is ha az adott humoristát egyébként nagyra becsülöm de egy idő után elegem lesz belőle...
(#) llaci56 válasza tungsram hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Ripacs? A rendszer szócsöve?
Nagyon illik ez a meghatározás pálvölgyi és lobóházikra, - de Hoffira?
Sosem volt szócső, és szerintem ripacs sem.
(#) llaci56 válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Én 5 -kor szoktam. Szeretek ilyenkor kelni. Mire a család felkel, rendszerint kész vagyok valamivel a munkámból. Mikor ébredek, összeáll egy kép, - mintha egész éjjel ezt terveztem volna, - és már csak be kell gépelni.
(#) Action2K válasza hapro hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Süsüéknél, a sárkányfűárustól kérj.
(#) DuMatyi válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Drága Laci! Annó médiából mi is tanultuk. Nem szócső hanem a te "hangod". Ez pszichológia. Kimondja amit Te is gondolsz magadban, és közben röhögsz. Magadon. Mindeközben megnyugodtál, hogy Te mondtad ki. MA is van ilyen ám, csak rádiókabarénak hívják. Jó kis feszültséglevezető, és minden modern államberendezkedésben jó kis kedéllyavító meg valériána.
(#) Rober_4 válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Én úgy gondolom, hogy Hofi ettől jóval több volt, de mindenkinek joga szeretni vagy nem szeretni...
Egyébként természetesen igazad van, a humoristának ez is a "dolguk", de azok akiket llaci56 említett, sajnos ezt nagyon nyomulósan csinálják, pedig ezelőtt húsz évvel nagyon szerettem őket, és ma is megnézem a műsorukat, de sokszor legörbül közben a szám, hogy valójában fogalmuk sincs mi történik körülöttük...

más:
Aki szerintem az egyik legnagyobb "magyar" humoreszk író, és eléggé elfeledett itthon, az Kishont Ferenc. De ő nem lett szócső, mert 1949-ben kivándorolt...

(Ha véletlenül könyvtárban járnál, feltétlenül kölcsönözd ki a "Veszett ernyő nyele"-művét!)
(#) DuMatyi válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Nekem a non plus ultra Salamon Béla bácsi Lepsénynél még megvolt, illetve a Ha én egyszer kinyitom a számat... Hofi meg a másik szívem csücske. Tőle a kedvencem a Piál a Föld. Könnyesre röhögtem magam a 2006-ban levetített emlékműsoron.
(#) llaci56 válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Igen, sokkal több volt. De nagyon sokkal!
Az említett - amúgy szóra sem érdemes - művészek és Hoffi ősellenségek voltak. Undorító volt, amikor lobóházi Hoffi halála után könnyes szemmel nyilatkozott az elhunyt érdemeiről, - mindenki tudja, hogy ő nyírta ki a rádiókabaréból. Mert tudta, hogy különben neki ott semmi keresnivalója nem lesz...
Volt sok magyar humorista, és írtak jó számokat. Amit Hoffi csinált, az egyedi és utánozhatatlan.
Ilyen viszont nem volt sok rajta kívül...

Kabos Gyula
Latabár Kálmán

Ők egymáshoz sem hasonlíthatóak. De van néhány szerep(?), amit más nem tud eljátszani...

Idézet:
„Ha véletlenül könyvtárban járnál, feltétlenül kölcsönözd ki a "Veszett ernyő nyele"-művét!”

Véletlenül?
(#) llaci56 válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Tegnap, a kocsmából hazafelé, véletlenül betévedtem a könyvtárba.

Így gondoltad?
(#) Action2K válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Te kocsmában? Az tényleg nagy véletlen lehetett!
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Már Ő is kocsmázik?
(#) Rober_4 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Az nekem meg van digitális formátumban. Szerintem elküldöm Matyusznak ímélen, mert ki tudja milyenek a könyvtáros kapcsolatai, meg tudja-e szerezni? Persze könyvben jobb, mert nem lehet letenni, a monitort meg nem bírja az ember sokáig tartani.

Főleg nem a CRT-t
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Sajnos az Eötvös József Főiskola nem Kuruttyánban van, így nem járok arra naponta...
(#) tungsram válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

A véleményem:Hofi elvtársról.. :action: :action:
(#) Rober_4 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Értem persze, de sajnos a Veszett ernyő nyelét nem tudtam digitálisan sem megszerezni.
[sub][sub]Most már bánom, hogy annak idején visszavittem a könyvtárba.[/sub][/sub]
(#) tungsram válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Nem csak az enyém hanem még sok barátomé is. Köztük az asszonyé is, plusz az "ÉRTELMISÉGI" kör.
Nekem Ő 000.. Könnyü volt a másik pucujával a csalánt verni....
(#) tatabike válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Oké, ha megnyerte hadd vigye... :yes:
Akkor a nagybörzén átpasszolom...
Következő: »»   1125 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem