Fórum témák
» Több friss téma |
Hát sikerült egész délután egy helységet (két érzékelő) bekábelezni. Kezdek hinni annak a nem kevés embernek, aki szerint egyszerűbb lett volna fizetni valakinek, hogy csinálja meg
![]() Bár gondolom, szakember nem bont cserepet, hogy alatta húzza a kábelt, hogy szép legyen... ui.: düwi kábelkötelegelőt ne vegyen senki, 10-ből 9 egyből eltörik.
Még egy kérdés. Lerajzoltam, hogy találtam ki az érzékelők sorbakötését (lásd melléklet). Technikailag és "esztétikailag" mennyire állja meg a helyét? Ha ránézne egy szakember, rosszul lenne?
A megvalósítás így megfelelő.
A soros rendszer összes hátrányával... Nem tudod megállapítani, hogy hol történt a riasztás, csak azt, hogy a soros eszköz valamelyike riasztott. A hibakeresés sokkal hosszabb időt vesz igénybe. Ami hiányzik, az maga szabotázs kör. Ezt kétféle módon is meg lehet valósítani. Marad EOL rendszer, és egy plusz zóna a szabotázs kör, vagy DEOL rendszer, és a szabotázs ellenállással van kivitelezve.
Nem azt mondtam, hogy ablakkal szembe hanem, hogy ablak felé
![]()
Egy kör egy légtér lesz, és még mindig jobb, ha azt tudom, hogy melyik 3 közül jelzett valamelyik, mintha egyáltalán nem tudnám (mert csak 8 zónás a billentyűzet).
Igazából úgy gondolom, hogy családi házban a külön szabotázs körnek nincs sok értelme. Raktárban mondjuk kellhet, nehogy napközben a dolgozó megbuherálja az érzékelőt, és éjszaka betörjön. De itt vagy itthon vagyunk, vagy be van élesítve. Vagy rosszul gondolom? A billentyűzetbe hogy szokás a kábelt vezetni? Nincs a házon kikönnyítés, csak a hátlapon. De úgy rászorulna az egység a kábelekre. Gondolom, fúrok egy lukat ahova jól esik, csak azok után, hogy láttam a mozgásérzékelőt, milyen igényesen tele van jelölésekkel a lukaknak, kicsit fura.
Mi külön szabotázs körre a kültéri hang-fényjelzőket, ill. a központ, segédtáp, kötődobozok tamperjeit szoktuk kötni.
A billentyűzeten azért hátul van csak kitörés, mert közvetlenül a falból kijövő vezetékre (csőre) szoktuk felszerelni, persze magadnak otthonra nyugodtan barkácsolhatod, ahogy tetszik (mondjuk garanciát nem tudom mennyire érinti, még sose csináltam ilyet). Esetleg nem tudod valamilyen beépített szekrény oldalára, lambériára, vagy egyéb olyan helyre tenni, ahol egyszerűen megoldható a hátsó bevezetés?
Sziasztok!
Bontásbol szerváltam egy paradox 728-as riaszto központ alaplapot! Tudnátok nekem küldeni rajzot hogy hogy kössem be a mozgásérézkelöket és hogy hogy élesszem fel!? Semmi papirom és semii kodom nincs hozzá! Válaszaitokat elöre is köszönöm! ![]()
Régebbi 728 leírások
Az újabb verzió
A sziréna szabotázskapcsolója mindenképp külön lesz.
A billentyűzet házat fúrni fogom, azt hiszem, és a gari szerintem már akkor ugrott, mikor saját magam kezdtem beszerelni a rendszert ![]() Nem érdekel valakit egy DSC PC-5108 V2.0 8 zónás bővítő modul? LC-100 mozgásérzékelő(k)re, meg másodlagos szirénára, vagy forintra cserélném. Kár volt megvenni a 8 zónás billentyűzethez ![]()
8 zónás billentyűzet?!
![]() Szerintem a PC-1555RKZ csak egy billentyűzeti zónával rendelkezik, de javítsatok ki ha tévedek. DSC1616-on van 6 zónakimenet + 1 billentyűzeti zóna az mindösszesen 7 zóna áll rendelkezésedre. Ha ennél több zónát akarsz használni, akkor ne add el a bővítőt. A központod max. 16 zónát tud kezelni.
Úgy 8 zónás, hogy ennyit tud kijelezni. Tehát hiába van 6+2+8 zónám, csak az első 8 esetében jelzi a billentyűzet, hogy ott volt behatolás (illetve első 7, mivel csak egy bill van). És még mindig jobb 3 érzékelőt egy zónába kötni, mint egyáltalán nem tudni, merre volt riasztás. Nem olvastam utána rendesen a dolgoknak...
de nem kell kompromisszumot kötni a zónáknál, ha a kezelőt cseréled le: DSC PK-5516 vagy DSC PK-5501 vagy DSC PK-5500
Most van egy felesleges panelem, ha vennék egy másik billt, akkor lenne egy felesleges billentyűzetem, és szegényebb lennék 10k-val. Nem ér ennyit, szépen fel tudom osztani úgy az érzékelőket, hogy egy zóna valóban egységes legyen.
Nagyon ritkán szoktam "ablak felé" szerelni érzékelőt, pl. ha már a villanyász így építette meg a vezeték-rendszert, 3 egymás melletti falon van ablak, lehetetlen máshova feltenni. Minden más esetben az érzékelő érzékelési perifériája mögé kerül a hőforrás akár alul, akár felül. Az érzékelőt ki szoktuk emelni a függönytartó(k) síkjából, így annak mozgása is kívül kerül az érzékelési tartományon. Elképzelhető, hogy a BV 201-el lehetett ilyen probléma eleinte, de a 301-esek meg a 98-2000 utáni BV 201-esek nem voltak már érzékenyek a hírtelen hőingadozásokra. Az Ec 301-esek meg kifejezetten jól tűrték a zavardús környezetet. Az Encore 301 pedig szélsőséges körülményekre lett gyártva. Az LC 100, ha jól be van állítva tényleg szuperűl működik! Jól bírja a hőingadozásokat és a szélsőséges hőmérsékletet, csak a levegő ne mozogjon...
![]()
jó az a plusz bill, pl ha 2 bejárat van, ill. nálunk este az emeleten riasztozok be
Jó, jó, csak a plusz 10-est nem éri meg nekem. Azt inkább egy kiegészítő szirénára, meg erre költöm szerintem. Plusz a pár oldallal előrébb linkelt Siemens mobilos GSM modul is elégg piszkálja a fantáziám.
Nem olcsó mulatság a vagyonvédelem. Egy ismerősnek bekötéssel együtt 500 körül volt, ennél azért sokkal jobban állok ![]()
miért pont a drága helyről vennéd? google segít neked :sárga villogó. pl nagy választék, találsz olcsóbbat: Bővebben: Link
Hát e fölött a bolt fölött nagyon elsiklottam, pedig erre a kifejezésre is keresgéltem (nem is keveset). Köszönöm a tippet!
Szomszédomnak akadt egy kis gondja a riasztójával, átolvastam a nála lévő telepítői leírásokat, de nem tudtam segíteni, gondoltam, rákérdezek itt.
PC585 központ, 3 db PC1555RKZ kezelővel. Három különálló épületrész van védve (lakóterület, garázs, melléképületek), ezeknél mozgásérzékelők vannak felszerelve, és a kezelők zónabemeneteire kötve (5., 6., 7. zónák). Az első négy zóna az érzékelők, illetve a doboz tamperkapcsolóit fogadja 09-es módra programozva; a laktér 06, garázs és melléképületek 02 módban vannak. A gondja az, hogy nem lehet az egyes területeket külön-külön bekapcsolni. Stay módban élesítve aktív lesz a garázs és a melléképület, a laktér nem, ez rendben van; de ha mondjuk a kertben dolgozna, és csak a melléképületet használja, nem élesíthető a másik két terület. Én arra jutottam, hogy ezzel a központtal nem lehet ilyet csinálni, mert ahhoz nem zónákat, hanem partíciókat kellene kapcsolni, az 585 pedig csak egy partíciót tud kezelni. Vagy van valami mód arra, hogy bármelyik kezelő előtt állva kiválaszthassa a másik két területet, és csak azokat élesítse?
Nem.
Az 585 csak egy területet tud, maximum otthoni, távozó felosztást. Esetleg azt lehet, hogy kikapcsol néhány zónát, és beélesíti a rendszert. Tehát *1 funkció van használva. Ha esetleg később panel cserére kerül sor, mondjuk egy 1832-re, ami tud 4 partíciót, akkor egy kezelőt legalább le kell cserélni valamelyik PK sorozatú billentyűre, mivel az 1555RKZ kezelőket csak az első két partícióra lehet programozni.
Az 585 csak 1 partíciót tud. Lehet stay, away. Plusz ha értelmes a tulaj zónakizárást elmagyarázni neki, de az elég macerás, mert minden élesítésnél meg kell csinálni. Hogy egyesek anno mit ki nem akartak hozni egy 585-ből
![]()
Hát nekünk a BV301 és az Alkotás út együtt rossz ómen
![]() 1. eset. Nem általunk telepített riasztó, ablak felé néző infrák. Minden éjjel többször riaszt változó, de egy helyiségen belüli infrák valamelyike. Megoldás: Az elmenő villamosok áramszedőjének szikrázása (nem elektromosan, hanem a fényjelenség) indítgatta. 2. eset: Álatlunk telepített riasztó fél év után minden éjjel szinte azonos időpontban riaszt. Ezek a galádok áthelyezték a hőpapíros faxukat, amire ált. éjjel érkeztek a faxok. 3. eset: Szintén fél éve felszerelt riasztó, ami minden ebédszünetben kihívta multialarmékat. Amikor telepítettük klímáról szó se volt, a többit sejtitek... Erre jók a tapasztalatok, következő hasonló eseteknél már nem szív annyit az ember vele. Szóval alkotás út+BV301 nekünk mumus volt ![]() Jah' jut eszembe és q..tya drága volt hozzá az a csúnya, ormótlan talp, hajlamosak voltunk sarokba szerelni pacsker nélkül, de pssszt. Ezt nem mondjuk el senkinek... ![]()
Köszönöm a gyors választ, akkor nem is tévedtem nagyot
![]() Viszont kérdeznék még, ha nem baj, mert ez az első riasztó, amit közelről látok. Idézet: „Esetleg azt lehet, hogy kikapcsol néhány zónát, és beélesíti a rendszert. Tehát *1 funkció van használva.” A nagykönyv szerint a *1 a bypass-t kapcsolja be és ki (ha a zóna attribútumai között ez engedélyezett), csak azt nem értem, hogy az aktuális kezelőhöz tartozó zónára vonatkozik-e ez, vagy kezelőtől függetlenül mindig ugyanarra az egyre, vagy egyszerre mindegyikre. Jó lenne, ha el lehetne érni az aktuális zóna esetén a bypass-t, miközben a többi élesedik, ez már majdnem az volna, amit a gazdája szeretne.
Nem, nem. A *1 élesített állapotban a stay zónákat élesíti. Viszont nem éles állapotban zónákat lehet vele kiiktatni. A módja: *1[kód] zónák száma két számjeggyel 01-08. Az, hogy kell-e kód, beállítás függő. Ha jól emlékszem a 15-ös szekcióban lehet állítani. A kiiktatás programozásból a #-tel tudsz kilépni. Azt tudni kell, hogy ez a kiiktatás egyszeri alkalomra szól, magyarul ha hatástalanítod élesítés után a riasztót, akkor törlődik.
A zóna attributumoknál azt tudod megadni, hogy a zóna egyáltalán kiiktatható legyen-e.
Erre gondoltam, csak nem jól fogalmaztam. Kikapcsoltam a kód kérése funkciót ( [015] [5] 0-ra), illetve mindhárom szóban forgó zónát 06 típusúra állítottam (delayed Stay/Away, a késleltetéshez ragaszkodtak), attribútumaik között a bypass kapcsolása engedélyezve van.
Innentől, ha jól értettem, a következő a sorrend (pl. a 6. zónában tartózkodnak, a többit le kellene zárni): - *1 06 # (kiiktatást a System led jelzi?) - 1-es gombot 2s-ig nyomva (be van programozva Stay módban történő élesítésre), 5. és 7. zónák élesítésre kerülnek - deaktiválás kód beírásával, ekkor 5., 6., 7. zónák együttesen járhatók lesznek, bypass állapota törlődik - 2-es gombbal (Away mód) minden zóna élesíthető, ha pl. el akarnak menni otthonról Bocsánat a sok szövegért, hülyeséget nem akarok csinálni, a telepítő viszont csak pénzért tenné rendbe (ha egyáltalán...).
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy pc 585-ös központom, és egy hiba jelzésével nem boldogulok, állandóan amikor a *2 vel megnézem a hibalistát (LED billentyűzeten) az 5 ös LED világít,ami zóna hibát jelent elméletileg a kézikönyv szerint.Leellenőriztem a zónát, és hibátlanul működik, mégis hibát jelez,valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a megoldás? Köszönöm előre is.
Ha az 5-ös hibát jelzi, megnyomod az 5-ös gombot, itt kijelzi, melyik zóna zárlatos
A DEOL kötés valahol rossz, a tamper ellenállás hiányzik, vagy a zóna vezetéken zárlat van.
Szia.
Köszönöm a választ. Közben megoldódott a probléma, táp elvétellel elfelejtette ezt a hibát. Egyébként minden renben volt a zónával, ez 5 ös gomb megnyomására kijelzett zóna tökéletes volt, ellenállás, vezeték, minden rendben volt, átnéztem, lemértem. Lehetséges az hogy egy korábbi zónahibát csak tápelvétellel lehetett törölni?
Lenne még egy kérdésem amiben a véleményeteket szeretném kérni.
Van egy PC585 riasztóval védett könnyűszerkezetes épületem, amiben található egy db LED es kezelő, illetve a risztó rendszerhez tartozó elemek (érzékelők, stb). Azt szeretném megcsinálni, hogy a lakásomba is szeretnék felszerelni egy kezelőt, ami a fent említett rendszerhez tartozik, azért hogy ott is lássam mi a helyzet a védett épületben, illetve kezelni tudjam a rendszert. De nagy dilemmában vagyok a megoldással kapcsolatban, mert ugyebár ez a második kezelő a védett területen kívül lenne elhelyezve, és azt amikor be van élesítve a rendszer, a lakásban esetleg lehet piszkálni, mivel a lakásban nincs riasztó. Arra gondoltam, hogy ha elhelyezném a kezelőt egy dobozban, amire felszerelek egy nyitás érzékelőt, hogy ha kinyitják és élesítve van a rendszer késleltetett zónaként viselkedjen, ugy mint a védett épület bejárati ajtó. De ezzen meg az a gond hogy ha zárt dobozba rakom a kezelőt, nem látom a kijelzőt. Esetleg a kijelző előtt kivágnám a dobozt, és elhelyezhetnék ott plexi lapot, hogy a kijezlőt lehessen látni, de a kezelő szervekhez csak a doboz kinyitásával lehessen hozzáférni. Szerintetek ez elég megoldás lenne? Vagy esetleg valami ötlet? Nagyon köszönöm előre is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |