Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vegyes barkácsfogások
 
Témaindító: DuMatyi, idő: Júl 10, 2009
Lapozás: OK   2 / 8
(#) ferzoo válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 19, 2009 /
 
Nyákot üvegszálas panelt /főleg/nagy fordulaton kell fúrni.Én a Lidl-ben vettem mini akkus fúrót 14-20000ford/perc pillanat alatt átfúr mindent,kézreálló 0,5-1-3mm.ig használom.Csak akkor töri el ha már nagyon kopott,vagy selejt a fúróhegy.
(#) sándor válasza ferzoo hozzászólására (») Júl 19, 2009 /
 
Szia azt én is nézegettem.Megmérnéd nekem a gép átmérőjét? Állványba szeretném befogatni , csak ami nekem van vastagabb mint kéne.
(#) SALáta válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 22, 2009 /
 
Én csak egy karbid fúrót törtem el eddig minidrillel, már gondolkozok egy gyorsan, itthon megtalálható anyagokból konstruált kicsi állványon, hasznos ha a forrszemeknek van lyuk a közepén, vasalással nehezebb innen kimarni a rezet, de fotózással sima ügy, megvezeti a fúró hegyét, a fúró hegy akadályoz forgácsolás szempontjából, forgácsleválasztást ez a szakasz nem végez, a hss fúrók amellett hogy olcsók a hajlást jobban bírják mint a kobaltosak, persze éltartamuk rosszabb, fúró köszörülő kis készülék jó lenne, a 0,8 ast kézzel bajos de nem lehetetlen köszörülni, minél rövidebb a fúró annál jobban nem hajlik, nehezebb eltörni.
Az állványos fúróm még patronos adapterrel is töri a kis fúrókat, persze nem is arra való.
(#) doky válasza SALáta hozzászólására (») Júl 22, 2009 /
 
Barátom, neked nem tanították az írásjelek használatát az iskolában? Első olvasatra szinte értelmezhetetlen az irományod.
(#) Action2K válasza doky hozzászólására (») Júl 22, 2009 /
 
Kedves fórumtárs! Neked pedig el kellene olvasni a fórum szabályzat XXVII. (utolsó) pontját.

SALáta: Az már igaz, könnyebb fúrni, ha már eleve a réz kimaratódott. Eddig én még csak kézi rajzolással készítettem nyákot, s így elég macerás lenne a kis köröcskét üresen hagyni. Ezért maradtam a jól bevált pontozós, kalapácsos megoldásnál (még). Viszont ezeket még a rajzolás előtt teszem meg a teli nyákon.
Biztos jó lenne egy mini fúróélező, bár az ára nem lenne mini. Szerintem, sok-sok új, éles fúró vehető az árából.
(#) SALáta válasza doky hozzászólására (») Júl 22, 2009 /
 
Összefolyt az írás, előfordul velem néha, amikor szinte tök vagyok. de legalább nem xdézek meg nem rakom tele feleslegesen hangulatjelekkel az oldalt.

Action2K: Igen mindenképp hasznos a kikönnyítés, vasalással lassan én is felhagyok, jön a fotózás. Nagyon drágán osztogatják ezt a célszerszámot, de enélkül bajos. Az előnye ha nekem lenne annyi hogy a csiga hosszát le tudnám szedni minimálisra, épp csak a nyákot fúrja át, így nem nagyon hajlik a fúró. De nem baj ez hogy nincs, csak kézzel körülményes ekkorát köszörülni. Még ha már egy nagyítós lámpa van az is könnyebbség lenne, de annak is az árát sok aranyban mérik.
(#) kacorm hozzászólása Júl 22, 2009 /
 
A panelfúróval kapcsolatban: nekem van 0.5, 0.6, 0.8 tizedes fúróim aminek a csiga része 15mm hosszú, a szára 40mm. DE a szár átmérője 2mm. az éle kemény mint az üveg. Hogy hol vettem? Két vagy három évvel ezelőtt a Maglódi uti piacon oroszoktól. Szoktak árulni marótárcsákat fához, fémhez; esztergakéseket, néha nagyon durva kinézetüek, de elnyűhetetlenek. A fúrókból még akkor vettem 10-10 darabot és még csak kettő törött el, az is az én hibámból. Persze állványos fúrógépet használok. Az állványos fúrógépem (nagy ipari gép, 380-as) 13-as tokmánya simán megfogja az 1mm-es fúrót is.
Üdvözlettel: Kacorm
(#) mex válasza SALáta hozzászólására (») Júl 22, 2009 /
 
Idézni akkor helyes, ha egy korábbi, netán jóval korábbi hozzászólásra reflektál az emberfia, enélkül nem biztos, hogy érthető a válasz.
Tehát van létjogosultsága.
A hangulatjelek csak nagyon korlátozott mértékben emelik az irás szinvonalát, néha kifejezetten zavaró tud lenni.
Bocs ,de ez kijött belőlem.
(#) Moderátor hozzászólása mex hozzászólására (») Júl 22, 2009
 
Jól van, srácok, mindenki elmondta, mit, miért, hogyan. Lépjünk ezen túl, és beszélgessünk a valóban fontos dolgokról, OK?
Köszönöm.
(#) DuMatyi hozzászólása Ápr 10, 2010 /
 
Lassan egy éve nem írt senki ide, úgyhogy megtörném a csendet. Ma láttam egy valószínű kísérleti panelon, hogy a dióda, és az annyira nem melegedő, nem nagy teljesítményű ellenállások, és az axiális kondenzátorok alá színes üveggnyöngyöket tesznek távtartónak. Eszembe jutott Lambert Miklós könyve, ahol le van írva ez szépen. Nem gondoltam volna, hogy ennyire praktikus. Ma láttam a börzén egy panelon.
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /
 
Ezt, hogy is érted? Mármint a lábukra? Mint a porcelángyűrűt?

Más:
Ki mivel vág szép kört, s itt a szépen a hangsúly, bútorlapba, pozdorjába? Vannak a pogácsafúrók, de azért 180mm átmérőre már nem hinném, hogy lennének, pláne elérhető áron.
(#) DuMatyi válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /
 
A lábakra apró üveggyöngyöket lehet húzni. Olyant, amit a lányok nyaklánc készjtéséhez használnak.
(#) Macsek71 válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /
 
Van egy célszerszámunk, ami egy központosító egységből, és egy száron állítható késből áll. kb 400 mm átmérőjű kört lehet vele kiszúrni ...
(#) Action2K válasza Macsek71 hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /
 
Ez kézi, vagy gépi (fúrógép) hajtású? Mert azért egy ekkora kicentrírozatlan szerszámot nem ildomos jól megpörgetni. Fotót tudsz róla mutatni? Gugli csak süti kiszúrókat mutat nekem. Szeretem a sütit, de most mást szúrnák ki.
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /
 
Értem. Én 25 éve amatőr szinten a vastagabb vezetékről leblankolt műanyagot húztam rá. Link
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /
 
Köszi! Így teljesen érthető!
(#) UbiLinux hozzászólása Feb 13, 2011 /
 
Sziasztok,
bár van már tippek, trükkök topic, de azok mind egy adott témához kötődnek. Ezt egy általánosabb "howto" jellegűnek szánom, hogy mindjárt egy példával indítsak:
Hogyan lehet az FBS ragasztó bedöglését megakadályozni?
Ha egy gyűszűnyit elhasználok egy tubusból és két hét múlva újra használnám, hatalmas átkeményedett részt kell kibányászni, mire használható gél állagú részhez jutok. Próbáltam már mindent, ami eszembe jutott, lezárás előtt kinyomni egy friss adagot és azt letörölve azonnal lezárni papírral, műanyagfóliával, alufóliával - semmi nem használ.
Van erre bevált módszer vagy bele kell törődni, hogy egy tubus fele mindig pocsékba megy?
(#) Csigabiga1982 hozzászólása Jún 11, 2011 /
 
Sziasztok!
Nagyon alap a kérdés, és régen nem bütyköltem már. A régi fajta jack dugók sima kábellel voltak kötve, szétszedtem, aztán azt és úgy kötöttem ahogy akartam. De az újfajtákat (2 szál fut benne külön szigetelés nélkül és bele van szőve valami neylon, műanyag nem tudom mi, fehér szálas anyag) ha szétszedem, összekötöm ahogy a régi szálakat próbáltam és egy gramm jel nem fut, vagy lehet, hogy fut, de nem szól semmi. Kérdésem, hogy ezeket is meg lehet úgy bütykölni, hogy a jack dugóra egy hangszórót rá tudjak kötni vagy ezek ha szétvágja az ember őket mennek a kukába? Ha lehetséges hogy kell kötni hogy szóljon? Köszi.
(#) skero válasza Csigabiga1982 hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
A különböző szinű huzalokat válogasd szét ,aztán távolítsd el róla a szigetelést (zománc) és úgy forraszd be ,de össze ne érjenek a külömböző csoport (szín szerint) szálai ahol már nincs szigetelés rajta. Ezért témát nyitni? Nem fognak a modik örülni
Idézet:
„De az újfajtákat (2 szál fut benne külön szigetelés nélkül”
Van azon szigetelés csak nem látod ,mertcsak zománc. Leg alpáribb módja ha leégeted a végéről ezt a réteget.
(#) possim hozzászólása Jún 11, 2011 / 4
 
Azok is szigetelve vannak csak lakkal(piros zöld sárga vagy valami ilyesmi). Ez eltávolítható többféle képen a legegyszerűbb, hogy ha elkezded ónozni egy papíron és egy idő után megadja magát a lakk, az ónt, gyantát ne sajnáld, másik lehetőség, hogy öngyújtóval leégeted és aztán ónozod.
(#) bbalazs_ válasza Csigabiga1982 hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
Tenyleg eleg alap. Szoval ez egy drot. Van ket vege, elektromos csatlakozoi. Ha nem erintkezik, akkor szakadt. Multimeterrel ki tudod merni. Ha az sincs, akkor zseblampaelem es zseblampaizzo.

Az osszekotes alatt gondolom, forrasztast ertesz. Esetleg lehet, hogy zomancozott a huzal? Akkor kicsit meg kell kapargatni kessel, szikevel, borotvapengevel ovatosan es nezni, hogy fut-e rajta az on. Mas hibaja nem nagyon lehet egy drotnak...
(#) Csigabiga1982 válasza possim hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
Akkor az lakkal van szigetelve, hát nem igen jutott volna eszembe. Na nekiszaladok és meglátom milyen hamar jön le.
(#) mate_x válasza Csigabiga1982 hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
Próbáld meg csiszolópapírral, én úgy szoktam.
(#) UbiLinux hozzászólása Jún 21, 2011 /
 
Sziasztok,
mivel megélénkült a fórum, megismételném egy régi problémámat.
Hogyan lehet az FBS ragasztó bedöglését megakadályozni?
Ha egy gyűszűnyit elhasználok egy tubusból és két hét múlva újra használnám, hatalmas átkeményedett részt kell kibányászni, mire használható gél állagú részhez jutok. Próbáltam már mindent, ami eszembe jutott, lezárás előtt kinyomni egy friss adagot és azt letörölve azonnal lezárni papírral, műanyagfóliával, alufóliával - semmi nem használ.
Van erre bevált módszer vagy bele kell törődni, hogy egy tubus fele mindig pocsékba megy?
(#) bbalazs_ válasza UbiLinux hozzászólására (») Jún 22, 2011 /
 
Mivel legnedvesseg hatasara kemenyedik ki, szerintem teljesen megakadalyozni nem, legfeljebb kesleltetni tudod. MOndjuk tedd bele a tubust befottesuvegbe, amibe elozoleg egy nagy adag kihevitett szilikagelt vagy kihevitett sot tettel.
De garantalni nem tudom, hogy ezek nedvszivokepessge nagyobb, mint az FBS ragasztoe.
(#) UbiLinux válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 22, 2011 /
 
Köszönöm, megpróbálom!
(#) DuMatyi válasza UbiLinux hozzászólására (») Jún 26, 2011 /
 
Esetleg valami sűrű zsír vagy kenőcs ami elzárja a levegőtől... Azzal le lehetne zárni a felületet. Ez is csak valamiféle megérzés.
(#) levi95 hozzászólása Júl 27, 2011 /
 
Sziasztok!
Vettem egy AWP-14 szalagkábel csatlakozót és hozzá szalagkábelt a HEStoron, de nem jöttem rá hogy tudom bekötni a kábelt a csatlakozóba.
Próbáltam kézzel átszúrni rajta de nem jött össze.Van ehhez valamilyen fogó?
(#) ToMikaa válasza levi95 hozzászólására (») Júl 27, 2011 / 1
 
Üdv!

Én úgy szoktam, hogy beleillesztem a kábelt a csatlakozóba pontosan, ráteszem a fedelét, majd egy stabil, kemény, sima felülethez (pl asztal) nyomom jó erősen, de érzéssel. Kicsit jobbra-balra nyomkorászod és előbb-utóbb szépen a helyére megy. 14-eres vezetékkel nem lesz gond, ezt a módszert 20-assal csináltam meg.
(#) levi95 válasza ToMikaa hozzászólására (») Júl 27, 2011 /
 
valami ilyennel próbáltam én is de csak eltörtem a fedelét
Következő: »»   2 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem