Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   99 / 316
(#) karpi válasza ZSozsóó hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Miert csodalkozol ,az en Doctor Boogey -emhez kenytelen voltam egy halozati adaptert es egy egyszeru stabilizalast hozzatennem mivel a polarizacio elcsuszott a feszultseg valtozasok miatt es nem lehetett rendessen jatszani.Ugyanis elemmel ugyugy jartam mikor legyengul , plusz a 9V nem biztositott eleg nagy erositest es dinamika hatart ket elemet meg nem akartam az kesz macera soha se tudod melyik elem merul le hamarabb.... .Most van egy DC/DC convertor IC-m (Burr Brown 722) ki fogom probalni .de egyenlore azon torom a fejem hogy talan a miniatur pentodakhoz hasznaljam e mivel azokat csak 15V-al taplalom ,emiatt a baj ugyancsak a kis dinamika atfogas ,Nem adja ki a TWANG-ot , belenyog.

A gitartorzito a legnagyobb problema , nezd meg az osszes forumot a netten .Nyakra fore epitik a torzitokat , a cegek rengeteg "igeretes" torzitot arulnak..stb.(es melle szazfele hangszedot ).
Ha nem jo a dinamikaja es tul nagy az IMD nem lehet jatszani csak zorogni .
(#) dav111 hozzászólása Ápr 14, 2010 /
 
Hello.
A múltkor irtam, hogy megépítettem a CryBaby áramkörét. Most már szól , de potit hiába tekerem, nem változik a hangja. A tekercset is kicsréltem. Hogyan kéne a potit bekötni szerintetek? Most így néz ki.

Wah.JPG
    
(#) ZSozsóó válasza dav111 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Hello!

Írd le légyszíves az egyes tranzisztorok 3 lábának feszültségét a földhöz képest!
Nem igazán értem a kondenzátoros megjegyzést sem, ezért érdekelnének a feszültségek, lehet valami nem stimmel.

Zsolti
(#) dav111 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Az a baj, hogy nincs itthon a multiméter, így nem tudom a feszültséget. Eredetileg így néz ki. De így az erősítőn halk volt, és nem is torzította be. Amikor kiszedtem a 1nF-os kondit kondit akkor máris normál hangerőn szólt, és be is torzította renesen. (Egy kicsit sípol).
(#) ZSozsóó válasza dav111 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Itt több dolog is van, pl a dióda sorban a tápágban, Igazából jó, ha úgy van, csak az eredeti rajzon ellentétes polaritással van a föld felé. Ez fordított polaritásnál rövidre zárja az elemet, az áramkör nem sérül, nem téma, csak azt nézdd meg, hogy jó irányba áll-e a dióda. Ahogy a rajzodon van úgy jó, mert így meg ellentétes polaritású elemnél nem folyik áram, kímélőbb megoldás
Az az 1nF ott nem oszt, nem szoroz, csak nagy frekvencián söntöli az elemet, szóval ha az benn van, inkább csak jobbnak kell lennie!
Nézdd meg a diódát! Az elem felé legyen az a fele, ahol nincs csík!

Zsolti
(#) dav111 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
A dióda tuti jó irányba áll. Direkt megnéztem.
(#) ZSozsóó válasza dav111 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Semmi semmi változás a poti végállásában? Milyen értéké és log/lin? poti van benn? Milyen tekercs, kondi?
(#) dav111 hozzászólása Ápr 14, 2010 /
 
100k-s LIN poti. A tekercset egy DVD lejátszóból szedtem ki. Elvileg azon nem nagyom múlik mert van aki 500mH-vel csinálja, de láttam már 700mH fölött is valahol.
(#) dav111 hozzászólása Ápr 14, 2010 /
 
Ja, a potik végállásánál, egy nagyon pici eltérés van. De nem wah hangzás.
(#) ZSozsóó válasza dav111 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Tulajdonképpen minden a tekercsen és a kondenzátoron múlik. Ha nagyon kicsi az induktivitása, akkor nem is az audió sávban, vagy nagyon magasan gerjed be az egész és csak sípol. Dobj egy képet a tekercsről!
(#) dav111 hozzászólása Ápr 14, 2010 /
 
Mindjárt csinálom a képet, de addig még annyi, hogy a végállásoknál inkább leveszi, és ráadja a hangerőt és jobban torzít.
(#) dav111 hozzászólása Ápr 14, 2010 /
 
Itt a tekercs. Egy picit homályos. Bocs

tek.JPG
    
(#) ZSozsóó válasza dav111 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Ez valahol a tápban volt? vagy máshol? Klasszikus primer/szekunder elrendezés, próbáltad már máshova kötni, ha van leágazás?
(#) dav111 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Ja a tápban volt. Több réteg van benne, szigetelőszalaggal elválasztva. Annyi amennyi lába van egy oldalon. A középső tekercsre kötöttem rá.
(#) ZSozsóó válasza dav111 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Próbálkozz más tekercseken, hátha nagyobb menetszámmal vannak, esetleg sorba kötni mindet, nem túl korrekt, csak valami történjen. Ennél jobb tippem nincs, meg kéne nézni dc-ben stimmel e az áramkör, ahhoz meg voltmérő kéne...
Vagy, mérd meg az átvitelét RMAA5.5el. Az kimutatja mi a helyzet, ott gyönyörűen kell látni a csúcsot, ha az audió sávban van a rezonancia. Ha nincs csak egyre emelkedik az erősítés a nagy frekvenciák felé kis mértékben, akkor kicsi a tekercsed induktivitása. Szerintem ez a valószínű.
(#) dav111 hozzászólása Ápr 14, 2010 /
 
Már egyszer összekötöttem a lábait amik egy oldalon vannak nyákra, és úg kötöttem rá az áramkörre, úgy se volt semmi.
(#) dav111 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Lehet, mert amikor letekerem a potit, akkor elhalkul, és kisebb lesz a torzítás is.
(#) ZSozsóó válasza dav111 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Hát figyi, ha úgy van összerakva, ahogy a rajzon van, akkor jónak kell lennie. Amit el tudok képzelni, de gondolom 100X ellenőrizted:
-rossz tranyó vagy rosszul van beültetve
-kis induktivitású tekercs.
A kondikat miért növelted meg 220nF-re?
(#) dav111 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
A kondikat azért növeltem, mert több helyen is irják, hogy úgy működik. Lehet, hogy megkérem haverom, tekerjen egy 680mH-s tekercset. (Miért nem engedi kiírni egyben azt hogy m ű x i k?) A tranyókat tuti jól raktam be.
(#) kopaszs hozzászólása Ápr 14, 2010 /
 
Köszi mindenkinek a segítséget mególdódótt a problémám most már tökéletesen működik őszintén nem tudom mi lehetett a probléma mert fogtam magam újra megrajzoltam és át forasztottam az alkatrészeket kivéve a tranzikat mert abból újat vettem bele.Most annyira belejöttem meg most szabin vagyok ráérek úgyhogy arra szeretnélek bennetek kérni szeretnék egy Overdrive is csinálni és ehez kéne egy tuti rajz.Meg Witti ajánlotta Distortion SD9 ha esetleg ehez is van rajz nagyon meg köszön.
(#) witti válasza kopaszs hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Szia!
Örülök, hogy sikerült! Esetleg hangmint jöhet!
Még a régebbi panel alapján építettem az SD9-et. Mert ez az új, a képen lévő fémdoboz méreteihez van alakítva, de elvileg ugyanezek az alkatrészek vannak benne. Ha nem kapsz JRC4558-as IC-ét, az MC1458-assal is ugyanolyan hangja van! A tranyók pedig lehetnek 2N3904 vagy MPSA18.
Ha kell megkeresem a rajzokat amik alapján összeraktam. Önmagában egy masszív erőteljes kemény torzítást ad zúzdához, a szólója szép "tiszta", kellemes. (Tube Srceamer TS9 -el meg tényleg jó párost alkotnak. Ahogy a TS megtolja úgy jön elő az igazi hi-gain!)
(#) kefe13 hozzászólása Ápr 14, 2010 /
 
Szépjóestét.
Kis off. Régen szerettem volna már akusztikus gitárt, véletlenül ráakadtam egy boltra, és bátran berendeltem egy fekete, fehér berakásos Uniwell nevű olcsó cuccot, lesz ami lesz. A gitár minősége várakozásunkat felülmúlta, egyszerűen remek, nagy a boldogság. Szép hang, majd a napokban megpróbálok mikizni egyet. további jó bütykölést.

gitarom.jpg
    
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Hali!

Szuper! Ehhez az elektrétet mindenképpen! Azzal lesz szép csengő hangja, itt ki lehet használni a dús magasat!
Épp a megfelelő miki állvánnyal küzdök, nem nagyon tudok semmi jót összedobni ami kellően mobil lenne, meg persze kis filigrán, 1 elektrét kapszulához nem kell köracél Majd valamit kiötlök.
Elkészült nagy vonalakban a fejem is, le is fotóztam mesternél, várom a képeket de nem nagyon jönnek Meghajtottam kicsit a szerkezetet, nem semmi kráncs jön ki belőle, ki kell próbálnom felvenni vele valamit Csak a 412 is ott van, a fej is, a pincében meg nincs felvevő eszcájg, számgép stb...valahogy azért megoldom, jövő héten talán a héten megmérettetik a cucc a csöves gityóerősít építő találkozón Bföldváron, kiváncsi leszek mit mondanak rá az öreg indiánok!
Faja a gityó, várjuk a hangot!

Zsolti
(#) Bassmester válasza kefe13 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Megnéztem ezeket az Uniwell-eket. Ez nekem így ránézésre nagyon bejön. Próbált már valaki ilyet? Nekem otthonra kéne zúzni, no meg a saját készítésű piköpjeimet tesztelgetni. Ez pont jó lenne, mert bele megy a szigli is meg a hambi is. Gyanúsan olcsó 21.000Ft-ért. Holnap felhívom őket, hogy mi benne az átverés, ne akkor derüljön ki, amikor elmegyek érte Lellére
(#) kefe13 válasza Bassmester hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Csao.
Nézd, én vakon rendeltem a CD 3 ast, akusztikusban. El sem hittem mennyire rendben van a 13 ropihoz képest , amiért a dhl t is ők állták. De ha a villanyos gityók is így össze vannak rakva, nem fogsz csalódni, csak kellemesen !! , Telefont megér, sőt ajánlott is, de nekem azt monda a kölök, mindet átnézik. Szomszédom két hete vett egy ibanez AG8 ( vagy valami hasnló elektroakusztikust) 66 perec , megtapogattam, a nyaka hangyányit vékonyabb, meg persze a teste kisebb, hanban simán veri ez a olcsó cumó. (bár lehet két év és a nyaka kunkorodik mint a százlábú, de perpill nagyonjó)

Mégvalami, egy biztos, kóreai cucc, ami utánolvasva jobb mint china, a kicsit drágább kínai modelleket is koreai hardverrel szerelik. Hja, és a budokon látszik hogy be vannak csiszolva, ami 66 ropis ibin is elég durván látszik.
(#) Bassmester válasza kefe13 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Na, mostmár komolyan érdekelnek ezek az Uniwllek. Rendelni biztosan nem fogok, még ha ingyen hozzák akkor sem. Inkább rászánok egy délutánt, meg némi benzint és mindent kipróbálok amit lehet, persze csakis egyeztetés után. Ha összejön a dolog, akkor majd itt beszámolok a tapasztaltakról. (bass gitárt nem látok náluk...)
(#) kefe13 válasza Bassmester hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Já, ezt viszont én is várom, ha kipróbáltad cuccaikat , várom a tapasztalatokat !!
(#) Bassmester válasza kefe13 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Persze, mindenképpen be fogok róla számolni. Remélem el tudok menni, bár mindig akad bőven tennivalóm. Majd megkérdezem őket hogy van e kombójuk, meg valami normális torzítojuk a teszthez, ha nincs akkor viszek azt is. Úgy látom, hogy ez nem konkrétan hangszerbolt, hanem direkt valami Uniwell lerakat, bár a fene se tudja. "Lelle Áruház"...
Neked mit mondtak amikor rendelted? Milyen bolt ez?
(#) kefe13 válasza Bassmester hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Hehe, meg sem kérdeztem, reg, rendelés szombaton, hétfő délelőtt hívtam, becsomagolták, átnézték, kedden ittvan, ittvolt Ennyit beszéltem velük.
(#) rognork válasza kopaszs hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
A DOD250-et (MXR Dist+) könnyű megcsinálni, de szerintem szar hangja van...
Következő: »»   99 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem