Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-fólia rendelés

Témaindító: gulasoft, idő: Feb 16, 2010
Lapozás: OK   12 / 39
(#) lucky válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Gyula!
Nekem zavaros kicsit, vagy másnak is?

"Én a laminálóval hidegen szoktam rányomni, utána fűtöm fel a laminálót 110 fokra, és amíg felfűt párszor átengedem rajta majd a végén mikor elérte a hőfokot még kétszer ha belefér minden irányból. (x,y)
Ez azért egy jó 5 perc, laminálója válogatja.
Utána rögtön mehet rá a maszk, ...Lehúzom a felső fóliát,..."

Ha rárakom a maszkot akkor a fóliával együtt lejön az is.
Vagy a felső fólia átengedi az UV-t?

(#) gulasoft válasza lucky hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Maga a polimer két celofánszerű vékony anyag között van.
Az alsót lehúzva tudod laminálni, mert a polimer elég ragacsos.
A maszkot a felső még fentlévő takarófóliára rakod. Ez a takarófólia kicsit hasonló a celofánhoz. Rendkívül vékony és átlátszó. Természetesen átengedi az uv-t. Levilágítás után a maszkot leszeded (célszerű valami ragasztószalaggal rögzíteni a széleken, erre van pl. az általában alkalmazott technikai sáv), lehúzod ezt a felső fóliát, mert ha nem akkor az előhívó ennek a tetejét nyaldossa, nem éri az uv által levilágított belső polimert.
Amit most vettünk annak mind a két oldalán ugyan ilyen vékony fólia van, mindegy melyik oldalt lamináljátok. Nekem van még olyanom is ahol az alsó fólia matt és nem átlátszó, a felső fólia, viszont ugyan olyan mint ezeknél celofánszerű.
A felső fóliát azért nem érdemes idő előtt lehúzni, mert a polimer kissé ragacsos (ezért lehet fellaminálni) és beleragadna a maszk, ami megint csak úgy működnem mint a takarófólia, azaz levilágítani letudnád csak előhívni nem, mert a beleragadt maszk nem engedné a polimerhez az előhívót, viszont a takarófóliával szemben ezt elég nehézkes lenne lehúzni, és ha sikerülne is ki tudja mennyi polimer ragadna rá. Ilyet még nem próbáltam, de ez csak egy elméleti okoskodás mert nem ez a használat rendes módja.
Ha valaki kipróbálja akkor majd mesélje el milyen lett milyen lett

Hidegen azért szoktam laminálni mert melegen nekem hajlamos volt a gyűrődésre, és egyszer áttolni nem olyan időigényes, ellentétben a meggyűrt fólia leoldásával ahol ugye az oldóba be kell rakni, meg kell várni míg leoldódik, utána lemosni, szárítani, szóval az macera.

A lötstop ugyan ilyen, és azon lesz matt és nem matt oldal is, ott figyeljetek, hogy a matt oldalt kell először lehúzni és fellaminálni. (Ha még ugyan olyan mint amit másfél éve vettünk). Egyszer egy fél a4-es lötstoppot rontottam el így, vért pisiltem mire nagy nehézségek árán lehántottam a felső fóliát aztán csak álltam az egyik kezemben az átlátszó fóliával a másik kezembe meg a használhatatlanná vált lötstoppal amin a matt réteg lett volna a maszk felé és néztem bután, hogy lehettem ekkora marha. Akkor még 600-ért vettük a lötstoppot, 300 forint ment a kukába a figyelmetlenségem miatt, ráadásul elég kevés lötstop volt már akkor.
(#) gulasoft válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

És hogy szedted le a maszkot?
(#) lucky válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Ok így már tiszta
(#) gulasoft válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Már csak azért sem, mert nekem egyszer a sarkán feljött a felső takaró, és ott más lett a levilágítás hiába hajtottam vissza. Persze ha az egészről leszedted akkor nem látszik a különbség. Egyszer próbáld ki a rendeltetésszerű használatot :peace:
(#) llaci56 válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Idézet:
„Ha esetleg valakinek menetközben támad egy kolosszális ötlete honnan lehet megtudni maradt e rajta valahol fólia”

Én a P20-at is úgy ellenőriztem, hogy a marató sósavba bemártottam, és az elszíneződésből azonnal látszott, ha valahol még lakk maradt. (Ugye ilyenkor a maratás még nem kezdődik el.) Ha jó volt, hozzá löttyintettem a H2O2 -t. (Ez már elő volt készítve.)
(#) Zozi85 válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Akkor pénteken átveszed a Bp-i fóliákat is? És majd valamelyik metróvonalon, esetleg 17 ker ben egyeztetünk időpontot akinek nem jó péntek...

Köszi a leírást, tehet a fújás utáni sütögetés, vagy a fél nap szárítás marad ki. Minőségben még egyik technikával sem volt gondom, csak a ráfordított idő.... főleg ha 10 db feletti mennyiség kell.

És kiderült az a fel nem tett kérdésem is, hogy teljesen ugyan az a hívó kell lötstophoz is ugyan azzal a töménységgel.
(#) llaci56 hozzászólása Ápr 14, 2010 /

Na, mégegyszer nekifutok az elszámolásnak, mert most fedeztem fel, hogy 2 200.- Ft -ot levont még a bank deviza átutalásra. (Ha még egyszer születek, bankár leszek.)

Így akkor:

A löt-stopp fóliák ára 500.- Ft/ív -re jön ki, (500 Ft és 11 fillér!)
Az Octamextől most kaptam meg a hiányzó mennyiséget. Rendkívül gyorsak voltak most.

Megrendelt mennyiség: 140 ív
Erre kellett utaljak:248.73 EUR - t
Erre forintban 67 816.- HUF vonódott le.
Deviza díj: 2 200.- HUF

Össz: 70 016 HUF
(#) Zozi85 válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Akkor sikerült pontosan tippelni a végét jóelőre
(#) llaci56 válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Zseniális logikával megállapítottam, hogy csak Te maradtál akivel találkoznom kell, mert a Zazit elintézed Te, az Ocso már elvitte, a többiek megkapták postán...
Maradjunk a Lominál, mert én arról jövök és oda be is kell mennem. Vegyszerrel tele vagyok, így Az úrba nem kell mennem.
A telefonszámom - gondolom - meg van.
(#) troby válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Szia!
Megkaptam a fóliákat köszönöm szépen.
Üdv
(#) gulasoft válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Azért cseréljünk telszámot, és tudtommal jön simpi is, csak nem tudom rendelt e lötstoppot.
Küldök privátot.
(#) gulasoft válasza Zozi85 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Átveszem a tiédet is.
(#) llaci56 válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Én is küldtem...
Simpi jöhet, de legfeljebb egy villanykörtét tudok neki adni, mert rendelése nincs nálam. :heureka:
(#) denon888 válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Megkaptam a fóliákat. Köszönöm. Van valahol valami leírás a használatáról,mert a németet nem vágom.
(#) llaci56 válasza denon888 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Pedig nem olyan nehéz a német.
Olvasd el, - Gulasoft már többször leírta a működését, - ha a magyar megfelel.

Igen. A "Dry film" fólia működése tiszta és világos. Már használom is. Csak a tőled vásárolt lötstop fólia működése amiről szerintem nem esett szó szerintem.
(#) llaci56 válasza denon888 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Azt írta Gulasoft, hogy ugyanaz. (Azért majd elolvasom, - még nem dolgoztam vele.)
(#) emmzolee válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Hello

A részemről nem tartok igényt a visszajáróra. Sőt én köszönöm, hogy elintézted ezt nekem, és hogy rengeteget utána jártál.

Tegnap meg jött a cucc, de az idióta postás félbehajtotta az A4-es borítékot és be ba---ta a postaládába, amitől a fehér papír boríték ki is szakadt.

Az 5 alu tasakos csomagból 3-on volt egy-egy 3 centis fólia hegesztési hiba. Remélem nem lett gáz a fóliával. majd hétvégén tesztelem.

Azért nem teljesen ugyanaz, mert levilágítás, előhívás után van valami edzés ami úgy 30 perc UV levilágítás. Az alapok megvannak, csak valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban ha lenne.
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Én úgy oldottam meg, hogy kiderüljön, hogy jó-e az előhívás, hogy előhívás után a csap alatt lemosom róla a mosószeres jellehű sikamlós réteget. Kézzel simán érzem, hogy tiszta e a réz felület. Csináltam 3 nyákot, de képek még nincsenek. az egyiket ki is marattam, 2 még csak előhívva vár a maratásra.
Én úgy csináltam a fólia panelra fölhelyezését, hogy megkezdtem ugye a fólia egyik oldalát, és ráteszem a nyákra. aztán egy papírzsepivel ide oda mozdulattal folyamatosan haladok a nyák vége felé. Ezalatt ugye a másik kezemmel húzom a védőfóliát arrébb. Úgy csináltam, hogy a védő fólia végig a nyákon csúszva menjen odébb, hogy leszedje az esetleges szöszöket. Mert ugye arra jöttem rá, hogy nagyon erősen fel tud töltődni sztatikusan, és ez nekem kapóra jött, mert a szöszök simán rátapadtak, és amikor rásimítottam a fóliát, akkor már tiszta lett. Szerintem ez a leg jobb módszer, és még lamináló se kell hozzá. Csak egy hajszárító. Azzal csapattam egy fél percig, és utána a papírzsepivel végig simítottam. Kész. Mehet a fotózás.
Én a 18W-os 60 centis uw csövemmel világítom 90 másodpercig. utána beteszem a fiókba 10 perc pihenőre, mert azt írják, hogy ezalatt lezajlik benne a reakció. utána előhívás.
Előhívó.
Nekem egy 1 hetes bekevert előhívóm volt itthon, amit már használtam is. Fölráztam, és meg se melegítettem. Úgy ahogy van, hidegen bele tettem a nyákot, és tök jól ment. Ecsettel le kell söprögetni amíg benne van az előhívóban, és kb 1.5-2 prec alatt meg van. utána mosás, maratás, ahogy írtam.

Nem kell ezzel annyit cicózni. Ahogy észre vettem. :yes:
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Tényleg.
A Lötstop levilágításhoz ugyan annyi idő kell mint a dry-hoz? Vagy azzal is csináljak egy világítás próbát?
(#) emmzolee válasza emmzolee hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Nem olvastam végig a topicot akkor minden ok így.

Köszi mindent.
(#) gulasoft válasza emmzolee hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Nem emlékszem, de 3 perc elég. Ha előhívtad még uv-zni kell 30 percet, majd sütni, de azt írta a leírás, hogy a nyákfóliával szemben itt a laminálás után is várni kell 15 percet és a levilágítás után is.
(#) llaci56 hozzászólása Ápr 17, 2010 /

Ami a megrendeléseket illeti, tegnap pont került az "i"-re. Mindenki megkapta a fóliáját.
Ma már lénygesen jobban vagyok, így valószínű ki is próbálom.

A nyák és lötstopp fólia felkasírozásáról...
Célszerű egyben nagyobb (A4-es) panelt kasírozni, aztán olyan picit vágsz majd le belőle, amekkora éppen kell. A panel tisztítását nem írom le, azon már túl vagyunk, - csiszolva, zsírtalanítva.
1. Fogod a méretre vágott fóliát. Tixo vagy csomagoló ragasztó az egyik sarkon felragasztva mind két oldalon, egymással szemben. (Ezzel fogjuk lehúzni a védő réteget.)
2. Fogj egy lavórt, magas tepsit vagy éppen babafürdető kádat, (gyerek ne legyen benne!) - kinek mi van a keze ügyében. Töltsd meg langyos (kéz meleg) vízzel olyan magasságban, hogy a panelt néhány centiméterrel elfedje. Tegyél bele néhány csepp WU2 sampont.
3. Helyezd bele a panelt, a kasírozandó oldalával felfelé.
4. Merítsd / nyomd bele a fóliát, és a víz alatt húzd le az egyik védőréteget. Nem ugrik és ragad össze, szépen kisimítható a panelon.
5. Kasírozd a víz alatt a panelra. Először kézzel, aztán egy ablakgumival, óvatosan, hogy ne rántsd le a fóliát a panelról.
6 Vedd ki, csöpögtesd le a vizet, és engedd át a bemelegített lamináló gépen.

Persze lehet használni az összes leírt módszert.
(#) denon888 válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /

Minek bele a Wu2 sampon?
(#) llaci56 válasza denon888 hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /

Lágyítja a vizet, nem pereg le olyan könnyen a fóliáról.

Ígértem, hogy a sósavas marató keverési arányát leírom.
7 rész sósav (HCL) és 3 rész Hidrogén-peroxid (HO2).

De most ezt nehogy így összekeverjétek! Ugyanis át kell ezt számolni a vegyszerek töménységének megfelelően. Tehát a 7/3 -as érték a 100% töménységű (ilyen nincs!) vegyszerre vonatkozik. Ha vegyszer bolti (30% töménységű) sósavat használtok, akkor a maratási idő 30 - 60 mp.

A vegyszert be lehet állítani tapasztalati úton is. Egy darab rézlemez hulladékot (valaha 2 forintossal csináltuk,) dobsz a sósavba, és annyi H2O2-t adsz hozzá, hogy iszonyatos pezsgéssel 2-3 perc alatt eltűnik a fémdarab. A feljegyzett értékekből meg lehet keverni a maratáshoz szükséges vegyszert.
Csak szabadban csináld!
(#) gulasoft válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /

Nem biztos hogy jó egy a4-et egyben fellaminálni, mert amikor darabolod fel fogja szakítani a felső fóliát a fűrészlap.
A sósavas tesztet várjuk.
Következő: »»   12 / 39
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem