Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1139 / 3601
(#) lpcollector válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

És a kolostorok? Szent Ferenc szegényei? Milyen jó ma a sajtot enni a sört inni (már aki szereti) ...
Sok a "pók", és megint eljutottunk oda, hogy azon az oldalon is különbözőek az emberek... Mert az embereknek megvan ez a jó tulajdonsága
(#) tatabike válasza lpcollector hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Nekem a életem meghatározó része a bringázás. Valaki más életének meg a vallás. 20 éve van jogosítványom, de soha nem volt saját kocsim, csak végszükségben használok autót. Én aszerint élek, amit az életformámnak tartok, nem csak a duma van. Valaki más tegyük fel 20 éve vallásos, de csak mondja, nem csinálja. Mert nem aszerint él, amit a templomban mormog és énekel. Hanem káromkodik, iszik, lop, csal hazudik, stb. Most akkor mi értelme van? Ha annyi vallásos ember lenne, és aszerint is élne, akkor nem szerepelne a nevem minden második rendörségi aktában, mint tanú, mivel gondnok vagyok egy nagy társasházban, és szinte naponta van valami gebasz.
(#) DuMatyi válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Ehhez annyit fűznék hozzá: ha minden ember szigorúan betartaná a tízparancsolatot, a földi élet lenne maga a mennyország. Én nem vagyok vallásos, sokkal inkább ateista. Ennek ellenére különbül élek, mint számos keresztény. Mint ahogy valaki mondta: a becsület nem attól függ, hogy ki vallásos vagy ki nem.
(#) gg630504 hozzászólása Ápr 15, 2010 /

Amikor kiég egy izzó, kicserélem.
Ha vallásos lennék, leülnék a sötétben és azon gondolkodék, mit vétettem.
---
Ennek ellenére, ha előre bejelentem, hogy kell szabad parkolóhely, akkor lesz is. Annyi boldog ember van, aki nem tudja, mi a csonkaoldalsávos, csökkentett vivőjű negatív amplitúdómoduláció, csak használja és örül a TV-nek; miért pont nekem kellene mindenről tudnom, hogyan működkik?
(#) zolika60 válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Eddig is értettem. Csak mutass nekem erről egy hiteles statisztikát.Tehát attól, hogy néhány ateista idióta folyton a pedofil papokról ajvékol a médiában én nem gondolnám hogy akár csak egy ezrelékükre is igaz lenne.
(#) llaci56 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

De ezt könnyebb elhinni.
(#) llaci56 válasza gg630504 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Idézet:
„Amikor kiég egy izzó, kicserélem.”

Ez inkább a "Villanyszerelés" topikba való.

Idézet:
„Ha vallásos lennék, leülnék a sötétben és azon gondolkodék, mit vétettem.”

Ehhez nem kell vallásosnak lenned.
(#) Action2K válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Az összefüggéseket nézd, ne külön-külön kiemelve.
(#) llaci56 hozzászólása Ápr 15, 2010 /

Sok szép eszmefuttatást olvastam a vallás ellen. Annyi igazatok lehet, hogy talán a vallásos emberek hamarabb lesznek szívbetegek. Mit hamarabb? Csak ők lesznek. Legalábbis olyan szívbeteg, akit műteni kell. Ezt magától Papp Lajos szívsebésztől tudom. Neki még csak istenhívő betegei voltak.
(#) llaci56 válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Igen, igazad van! Úgy elég összefüggéstelen.
(Miért gondolod, hogy nem látom?)
(#) VIM válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Itt arról írnak a centuriákban, hogy az emberi gondolkodás évszázadok távlatából sem fog sokat változni. Kiolvastam ezt a könyvet de nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek rajta. A rémisztő az lehet benne, hogy ez az ember sok olyan dolgot leírt pontosan, ami később bekövetkezett, még pontosabban. Ebben az a pláne, hogy nem kell benne hinni, mert attól még be fog következni, ahogy ez eddig is így volt. Hogy MIKOR azt nem tudják, még a hozzá értők sem megmondani, mert az 1500-s évekből nehéz lett volna a történések mellett az időpontra is odafigyelnie a mesternek. A papságnál maradva, leírja, hogy az lesz a veszte újfent, hogy kapzsi és harácsoló a rend.
(#) Action2K válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Tehát:
Minden szívbeteg Istenhívő, de nem minden Istenhívő szívbeteg.
Avagy:
Egyik ateista sem hisz Istenben, de mindegyik ateista hisz valamiben.
(#) tatabike válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Azért ha egy miniszterelnök nyomatékosan kéri a püspökségeket, hogy hozzák nyilvánosságra az ilyen adatokat a köz védelme érdekében, akkor gondolom nem csak egy a millióból ilyen...
(#) tatabike válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Én is hiszek, de ezt már írtam. Meg gondolom nem olyan nagy baj az, ha valaki abban hisz, amit tapasztal, amit érez a saját bőrén, amit lát a saját szemével. Mert a vallásosak is ezt állítják, hogy 'én láttam, hozzám beszélt, megérintett, stb.'. Csak amiben én hiszek, az mindenki más számára érezhető, tapasztalható, és látható. A legelvakultabb hithű muzulmántól a legridegebb, érzelemmentes ateistáig, mindenkinek. Ezért hiszek benne én is.
(#) llaci56 válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Ne keverd össze! A "hinni valamiben" és "elhinni valamit", az NEM ugyanaz!
Azt is elhiszed, amit a papokról állítottál. Láttad? Tapasztaltad? Tán meg is rontottak? Vagy ezt csak könnyebb elhinni?
(#) tatabike válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Ne értsd félre, én nem ellene vagyok, csak nem látom értelmét. Ahogy Ipcollector kolléga is írta, van aki azt választja, van aki nem. Nemcsak a vallás az egyedüli olyan dolog a világon, aminek egyes emberek szerint nincs értelme. Én nem iszok alkoholt pl. Mert szerintem nincs értelme. De nem mondom senkinek, hogy ne igyon. Ő választotta, ha jólesik, akkor hajrá. Én sem akarom Ipcollector-t 'visszatéríteni', vagy 'áttéríteni az én oldalamra, csak kifejtettem, hogy miért nem értek egyet Vele.
(#) tatabike válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Nem keverem, én hiszek valamiben. Vagy inkább bízom benne a helyes kifejezés. Elhinni nincs értelme, mert adott. Ott van, ha akarod, ha nem...
Amit a papokról állítottam, azt részben ugyanonnan tudom, mint mindenki más, és két konkrét esetről viszont a sértettek meséltek nekem személyesen, egyikük négy évig a párom volt, de erről nem nyilatkozom, ha nem baj. Kényes ügy, inkább hagyjuk.
(#) zolika60 válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Aztán ezt miből gondolod? Mióta létezik vallás mindig volt ellenzője is. No meg mindig volt politikus is aki ebből akart tőkét kovácsolni. Még akkor is ha miniszterelnök az illető.
(#) DuMatyi válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

A vallás maga volt a politika 1500 évig. Aztán kinyilt az emberek szeme, és elindult a polgári átalakulás. Európa úgy táncolt, ahogy Vatikán fütyült. Elnézést kérek a vallásos kollégáktól, de ez így volt. Olyan tudomány nem létezett, amit a vallás nem támogatott, lásd Giordano Bruno megégetése, Galilei meghurcolása, az Orléáns-i szűz megégetése. Ezek mind arról szóltak: féltette a hatalmát. Az Index Librorum Prohibitoriumról nem beszélve (Tiltott könyvek jegyzéke).

Nem győzöm hangsúlyozni: sok vallásos ismerősöm van. Tisztelem, hogy hisznek valamiben. Tisztelem, hogy tudnak hinni valamiben.
(#) titi válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

A jelenések könyvében is benne van, hogy a vallás a politika és a kereskedelem mennyire összefonódik...de az is benne van, hogy a politika a vallás ellen fog fordulni...
Szóba került itt Nosztradamusz, Ő is a Bibliából vette a jövendöléseit...
(#) tatabike válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Semmiből, én találtam ki...
Idézet:
„San Diego püspöksége csődvédelmet kért maga ellen, mert nem tudja kifizetni a pedofil papok áldozatinak járó kártérítéseket”

Idézet:
„A pápa megelégelte a pedofil papok botrányait”

Idézet:
„Siketnéma neveltjeikkel fajtalankodtak a pedofil papok”

Idézet:
„Több mint 10 600 gyermeket molesztáltak pedofil papok 1950 óta az Egyesült Államokban az amerikai katolikus püspöki kar által rendelt megrendelt két tanulmány szerint.”

Idézet:
„A hívek nyomására vizsgálatot indít papok által elkövetett gyerekmolesztálási ügyekben a dán katolikus egyház ...”

Szerintem hagyjuk a témát, ha csak kötekedni tudsz, amúgy: :google:
(#) tatabike hozzászólása Ápr 15, 2010 /

Gondoltam elkerülhető lesz, de hát annyira meg akarnak győzni, milyen jó dolog a vallás, sőt, én vagyok a hibás, mert nem fogadok el egy olyan nézetet, amely miatt, amelynek nevében emberek millióit ölték meg, és még többet nyomorítottak meg testileg és lelkileg. A későbbi nagy háborús bűnösök kis hétköznap esti kocsmai verekedők voltak ehhez képest...
Milyen vallás az, amely erőszakkal tartja fenn magát? Ne vicceljünk már...
(#) Rober_4 válasza titi hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

És szerintem ami túlmutat a papokon, templomokon, meg egyéb problémákon azok az örökre alapérvényű bölcsességek amik pl. a Bibliában is le vannak írva! Melyek a hétköznapi embernek is jótanácsai, és a hosszú boldog élet egyik alapfeltételei, és valahol az ösztöneink és sok-sok emberöltőnyi tapasztalat összefonódása. Ha ezeket a "jótanácsokat" egy életre magadnál tartod, nagyon sokat segíthetnek, segíthetnének...

tatabike: Szerintem csak beszélgetünk, nem győzködünk.
(#) tatabike hozzászólása Ápr 15, 2010 /

Bírom az ilyen 'alvó ügynököket'...:Bővebben: Link
Beregisztrál 2 éve, és ez a két hozzászólása volt, annak sincs értelme...
(#) DuMatyi válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Kezdődött a villogókkal. Egy LED-es villogó. Két ledes villogó... n LED-es villogó. Aztán tranzisztoros egy LED-es villogó....tranzisztoros n-LED-es villogó.

Ugyanezt eljátsszuk az erősítőkkel. Egy tranzisztoros erősítő, két tranzisztoros erősítő...
(#) tatabike válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Én olyat akarok, hogy 7 lába legyen, de ne billegjen a Hi-Fi állványon...ötletek...? Á, nyitok egy témát, itt úgyse segít senki...
(#) tatabike válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Ha nem győzködés, akkor minek a személyeskedés? 'Te ezt honnan....', 'Te ezt miért gondolod...', stb. Holott tényekről beszélgetünk valóban, ahogy mondod. Akkor meg miért rajtam van számonkérve?
(#) tatabike válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Na, még a bezárás előtt egy kegyelemdöfés:
Idézet:
„Ilyen tipusú topikot pedig nemnagyon látok..”

Valaki beírta, hogy cirka 10-11 oldalon keresztül terjengenek az erősítővel kapcsolatos témák címei...de ilyet tényleg nem látni...
(#) Rober_4 válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Bocs visszaolvastam, azt hittem, hogy ezen a papos dolgon már túl vagyunk, illetve megbeszéltük, mert azóta már a témában érkezett pár értelmes hozzászólás, ami az én figyelmemet elvitte, mert ettől fontosabb. Szerintem nem érdemes rajta vitatkozni, bár ez a ti dolgotok!
(Viszont megszokhattad, ha állítunk valamit, mivel sokan sokfélék vagyunk itt, azt meg is kell indokolnunk!)
(#) Rober_4 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Jaj! Ne reggeljetek! Nincs semmilyen csak regisztráltaknak szóló tartalom az oldalon, amiért érdemes! Az csak nekem szól, egyenlőre. Nem hiszem, hogy valaha lesz időm felhasználómenükre, meg jogokra meg stb.
(Egyébként a regnek mennie kéne, küld egy linket, és arra kattintva, kerülsz az adatbázisba. De az adatbázisban lévő adatokat még felül fogom egy párszor írni, tehát, hogy belépj a semmihez, legközelebb is regelned kell. Majd ha lesz időm, ha megvan szólok.)
Következő: »»   1139 / 3601
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem