Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Üdv!
Én a vasalásos technikával próbálkozok nyákot gyártani. Sajnos a foto eljáráshoz semmim sincs, és nem is szándékozok vásárolni UV csöveket se fotolakkot, mert éves szinten csinálok maximum 3-4 nyákot. A problémám a vasalásos technikával az, hogy megfolyik a tinta nyomtatáskor a műnyomópapíron és használhatatlan rajzolatot kapok... Van erre valami okosság? Vagy másnak hogy nem folyik meg..? Üdv, karika200
Laser-el nyomtatsz vagy tintasugarassal?
Ha lézer nyomtaó akkor nem folyhat, az egy hőre lágyuló por festéket használ! Ha meg tudod oldani akkor fénymásoltasd a nyákrajzot és ezután már könnyebben boldogulsz vele.
Lézer nyomtatóval nyomtattam, de valamiért olyan mintha elkenődött volna a tinta... :\
Sajnos a vasalásossal kísérletezni kell, nem olyan objektív mint a fotófóliás. Nem mindegy a nyomtató, a toner gyártó, a papír, és a vasaló hőfok. Ezeken változtatgass.
Köszi, meg szerintem lehet túl kicsi volt a két fóliacsík közt a táv is.. próbálgatom, aztán csak sikerül
A vasalót felejts el ha jót akarsz, bármilyen lamináló megteszi kb. 5000.-Ft átalakítás nélkül!
Előmelegíted a grillben vagy sűtőben a panelt, természetesen ne károsodjon vetemedjen, ezután ügyesen illeszted a nyomatot a nyákra és átküldöd a laminálón kb.4-szer és kifogástalan lesz. A pontos eljárást neked kell ki-kisérletezni de utánna atomstabil kifogástalan minőségű panelokat gyárthatsz A4 méretig "0,1mm vonalakkal akár" és gyorsan, a teljes eljárás maratással kb. 20perc.
Sziasztok. Kellene 1 kis segitség! Szeretnék nyáklapot csinálni saját részre. Régebben csináltam is, de most nem kaptam vas-kloridot. Van valami jó ötletetek hogy mivel lehetne maratni a lapot?
Ne haragudjatok amiért nem olvasom végig a topikot, de rámenne a hét mire végeznék vele, annyi bejegyzés van. Köszönöm asegitségeteket. Üdv: rossman.
Nem kell azt végig olvasnod azért van a kereső. Beirod, hogy sósav és hidrogénperoxid és meg fogod találni ami neked kell. Sósav és hidrogénperoxid keverékkel is lehet maratni. :yes:
Használhatsz nátriumperszulfátot is, a sósavas sajnos csak szabadban használható mert klór szabadul fel a reakció közben ami nem csak irtó büdös de mérgező is.
1 kiló 1100 forint körül van sokáig elég, és 10 dekánként lehet venni az Azúr vegyszerboltban a körúton.
Sziasztok!
Biztos le volt már írva, de feltenném a kérdést: Hány fokos vasalóval érdemes nekiállni, műnyomó papíros vasalásnak? Nem tudom már, hogy volt beállítva a vasalóm, de akkor nagyon jól sikerültek a nyákjaim, anyám elállította, és a mai 3 nyákból 2 teljesen használhatatlan lett.. 0,3 milis vonalak is lennének a nyákon, ezek eddig sikerültek, most egész egyszerűen nem tapadt fel a festék.
Na urak,most lett..."tele a pohár"...Meg tudná nekem valaki Budapesten vagy környékén mutatni,hogy is néz ki egy mostani nyák készítés amivel már tényleg gyönyörű paneleket lehet készíteni.? Én még lemaradtam az alcoholos filcnél+a sósavba dobva(arra hogy mit kellett már nem emlékszem) készített maratónál. De szívesen tanulnám el a mai technikát,mert újra belefognék a forrasztgatásba...
Előre is köszönöm...
Vagy a fenti linkeken kívül megnézheted a fóliás nyákkészítés cikket is.
-Gyorsaság egyszerűség szempontjából a Lézer nyomtató és lamináló a legjobb"vasalás" nyákgyártás.
- Minőség és sorozatgyártás szempontjából "levilágító szükséges" a fotó eljárás a legjobb. -Profi gyári minőség "szintén foto eljárással" a FÓLIÁS nyákgyártás.
Köszönöm mindenki válaszát, már be is szereztem a hidrogénperoxidot + a sósavat. Mivel kell berajzolni ezt el árulná valaki?
Hali!
Tudom,hogy nem a legmegfelelőbb topikot választottam a kérdésem feltételéhez. Megterveztem egy kapcsolási rajz nyáktervét,átellenőrizné-e valaki a tervet,hogy jó-e és egyáltalán a kapcsirajz működőképes-e. Mert ha igen vasalnám a nyákra. Előre is köszi!
sziasztok tudna nekem valaki segíteni az a gondom, hogy nem tudok nyákot készíteni rendesen:S mert ha vasalásos technikával csinálom akkor a papír felszedi a festéket ha meg fotóznám akkor a lakot lemossa az elő hívó:S tud valaki segíteni hogy mit rontok el mindig?
A fólia fotós eljáráshoz --szinte-- csak kényelmi cucc, ha valaki ügyes, p20-al is ugyan olyan minőség érhető el mint fóliával.
Nagyon köszönöm a gyors segítséget. Egyenlőre kicsit bonyolult a dolog,de remélem ez majd változik...
Nagyon köszönöm,igen jók az oktatóvideók, így minden munkamenetet meg lehet figyelni. És a vasalásos videó zenéi
Nem tudom pontosan melyik topcira gondolsz,néztem már egy párat a témában. Akartam neked egy pár jó vastagfalú papírhengert juttatni,mert cirka egy hete hozzájutottam egy párhoz,de láttam már el lettek postázva a fóliák...
Köszönöm, én is a fotóeljárás felé húzok,de majd kiderül Melyik válik majd be.
Ez igaz de azért a fólia biztosabb és nem változik a vastagsága, szóval mindig ugyan olyan. És a fényérzékenysége is jobb szélesebb spektrumú és gyengébb fényre is megbízhatóan reagál, + egy kis Lötstop fólia és gyári végeredmény.
A +20-al tudnák messélni szívásokat amiket elkövettem Most ha gyorsan kell megbízható prototípus azonnal elő a lamináló, etiketcimkére fénymásolom a nyákrajzot és 20-perc múlva forrasztok.
Helló !
Szerintem még egy kicsikét dolgozz rajta. Tömörítsd egy kicsit össze és használj egy kicsit vastagabb huzalozást. Úgy tudom hogy sprint layoutban az alkatrészek padjai zöldek az alkatrészek körvonalai fehérek. Nem tudom hogy melyik sprint layoutot hasznlod de szerintem próbáld ki az eaglet is mert szerintem azzal sokkal könnyebben meg lehet csinálni és biztos hogy nem fogod elrontani a nyákrajzot és nem lesz teli hibákkal. Első ránézésre ebben sem találtam hibát de az alkatrészek helyes elrendezésével összeköthetnéd a légkötéseket. Sok sikert.
Hogy mit rontasz el állandóan?
Hát a nyák készítést.- Nem hagyhattam ki. bocsi. Megnézted a videókat? Mi az, amit te máshogy csinálsz? Lehet ott a bibi. Vasalásnál nem tudom, milyen papírt használsz, Fotózásnál szerintem vagy lejárt a R20 szabatossága, vagy túl erős az előhívó koncentrátuma. Írd le, hogy pontosan mit, hogy csináltál. Mind a két eljárással kapcsolatosan.
Túl tömény az előhívó, vagy nem megfelelő a maszk fedése, esetleg túl sokáig világítod le. Nem túl sok lehetőség, könnyen módosíthatsz ezeken.
Szeretnék egy pár tanácsot kapni hogy hol kapok olcsón Budapesten(ti hol veszitek) fényérzékeny nyákot és hozzávaló folyadékokat, plusz lézerbe való nyomtatható fólia is érdekelne. Szóval minden gondolom már 1000x megkérdezték,ezért bocsi...Ja s plussz még egy kérdés, kezdő levilágítónak a régi 120cm-es UV fénycső is megteszi? Ha jól emlékszem 36w-os...
Olcsó fényérzékeny nyák nincs, drágát de jó minőségűt a RET-ből lehet szerezni. Vegyszereket az azúr vegyszerboltban lehet venni a körúton. Esetleg nézd meg a nyákfólia fórumot, 150Ft körül egy nem fényérzékeny nyákból csinálhatsz egy fényérzékenyt.
TME.hu-n van olcsó fényérzékeny nyák. Én is onnan rendelem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |