Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
És a kolostorok? Szent Ferenc szegényei? Milyen jó ma a sajtot enni a sört inni (már aki szereti) ...
Sok a "pók", és megint eljutottunk oda, hogy azon az oldalon is különbözőek az emberek... Mert az embereknek megvan ez a jó tulajdonsága
Nekem a életem meghatározó része a bringázás. Valaki más életének meg a vallás. 20 éve van jogosítványom, de soha nem volt saját kocsim, csak végszükségben használok autót. Én aszerint élek, amit az életformámnak tartok, nem csak a duma van. Valaki más tegyük fel 20 éve vallásos, de csak mondja, nem csinálja. Mert nem aszerint él, amit a templomban mormog és énekel. Hanem káromkodik, iszik, lop, csal hazudik, stb. Most akkor mi értelme van? Ha annyi vallásos ember lenne, és aszerint is élne, akkor nem szerepelne a nevem minden második rendörségi aktában, mint tanú, mivel gondnok vagyok egy nagy társasházban, és szinte naponta van valami gebasz.
Ehhez annyit fűznék hozzá: ha minden ember szigorúan betartaná a tízparancsolatot, a földi élet lenne maga a mennyország. Én nem vagyok vallásos, sokkal inkább ateista. Ennek ellenére különbül élek, mint számos keresztény. Mint ahogy valaki mondta: a becsület nem attól függ, hogy ki vallásos vagy ki nem.
Amikor kiég egy izzó, kicserélem.
Ha vallásos lennék, leülnék a sötétben és azon gondolkodék, mit vétettem. --- Ennek ellenére, ha előre bejelentem, hogy kell szabad parkolóhely, akkor lesz is. Annyi boldog ember van, aki nem tudja, mi a csonkaoldalsávos, csökkentett vivőjű negatív amplitúdómoduláció, csak használja és örül a TV-nek; miért pont nekem kellene mindenről tudnom, hogyan működkik?
Eddig is értettem. Csak mutass nekem erről egy hiteles statisztikát.Tehát attól, hogy néhány ateista idióta folyton a pedofil papokról ajvékol a médiában én nem gondolnám hogy akár csak egy ezrelékükre is igaz lenne.
Idézet: „Amikor kiég egy izzó, kicserélem.” Ez inkább a "Villanyszerelés" topikba való. Idézet: „Ha vallásos lennék, leülnék a sötétben és azon gondolkodék, mit vétettem.” Ehhez nem kell vallásosnak lenned.
Az összefüggéseket nézd, ne külön-külön kiemelve.
Sok szép eszmefuttatást olvastam a vallás ellen. Annyi igazatok lehet, hogy talán a vallásos emberek hamarabb lesznek szívbetegek. Mit hamarabb? Csak ők lesznek. Legalábbis olyan szívbeteg, akit műteni kell. Ezt magától Papp Lajos szívsebésztől tudom. Neki még csak istenhívő betegei voltak.
Igen, igazad van! Úgy elég összefüggéstelen.
(Miért gondolod, hogy nem látom?)
Itt arról írnak a centuriákban, hogy az emberi gondolkodás évszázadok távlatából sem fog sokat változni. Kiolvastam ezt a könyvet de nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek rajta. A rémisztő az lehet benne, hogy ez az ember sok olyan dolgot leírt pontosan, ami később bekövetkezett, még pontosabban. Ebben az a pláne, hogy nem kell benne hinni, mert attól még be fog következni, ahogy ez eddig is így volt. Hogy MIKOR azt nem tudják, még a hozzá értők sem megmondani, mert az 1500-s évekből nehéz lett volna a történések mellett az időpontra is odafigyelnie a mesternek. A papságnál maradva, leírja, hogy az lesz a veszte újfent, hogy kapzsi és harácsoló a rend.
Tehát:
Minden szívbeteg Istenhívő, de nem minden Istenhívő szívbeteg. Avagy: Egyik ateista sem hisz Istenben, de mindegyik ateista hisz valamiben.
Azért ha egy miniszterelnök nyomatékosan kéri a püspökségeket, hogy hozzák nyilvánosságra az ilyen adatokat a köz védelme érdekében, akkor gondolom nem csak egy a millióból ilyen...
Én is hiszek, de ezt már írtam. Meg gondolom nem olyan nagy baj az, ha valaki abban hisz, amit tapasztal, amit érez a saját bőrén, amit lát a saját szemével. Mert a vallásosak is ezt állítják, hogy 'én láttam, hozzám beszélt, megérintett, stb.'. Csak amiben én hiszek, az mindenki más számára érezhető, tapasztalható, és látható. A legelvakultabb hithű muzulmántól a legridegebb, érzelemmentes ateistáig, mindenkinek. Ezért hiszek benne én is.
Ne keverd össze! A "hinni valamiben" és "elhinni valamit", az NEM ugyanaz!
Azt is elhiszed, amit a papokról állítottál. Láttad? Tapasztaltad? Tán meg is rontottak? Vagy ezt csak könnyebb elhinni?
Ne értsd félre, én nem ellene vagyok, csak nem látom értelmét. Ahogy Ipcollector kolléga is írta, van aki azt választja, van aki nem. Nemcsak a vallás az egyedüli olyan dolog a világon, aminek egyes emberek szerint nincs értelme. Én nem iszok alkoholt pl. Mert szerintem nincs értelme. De nem mondom senkinek, hogy ne igyon. Ő választotta, ha jólesik, akkor hajrá. Én sem akarom Ipcollector-t 'visszatéríteni', vagy 'áttéríteni az én oldalamra, csak kifejtettem, hogy miért nem értek egyet Vele.
Nem keverem, én hiszek valamiben. Vagy inkább bízom benne a helyes kifejezés. Elhinni nincs értelme, mert adott. Ott van, ha akarod, ha nem...
Amit a papokról állítottam, azt részben ugyanonnan tudom, mint mindenki más, és két konkrét esetről viszont a sértettek meséltek nekem személyesen, egyikük négy évig a párom volt, de erről nem nyilatkozom, ha nem baj. Kényes ügy, inkább hagyjuk.
Aztán ezt miből gondolod? Mióta létezik vallás mindig volt ellenzője is. No meg mindig volt politikus is aki ebből akart tőkét kovácsolni. Még akkor is ha miniszterelnök az illető.
A vallás maga volt a politika 1500 évig. Aztán kinyilt az emberek szeme, és elindult a polgári átalakulás. Európa úgy táncolt, ahogy Vatikán fütyült. Elnézést kérek a vallásos kollégáktól, de ez így volt. Olyan tudomány nem létezett, amit a vallás nem támogatott, lásd Giordano Bruno megégetése, Galilei meghurcolása, az Orléáns-i szűz megégetése. Ezek mind arról szóltak: féltette a hatalmát. Az Index Librorum Prohibitoriumról nem beszélve (Tiltott könyvek jegyzéke).
Nem győzöm hangsúlyozni: sok vallásos ismerősöm van. Tisztelem, hogy hisznek valamiben. Tisztelem, hogy tudnak hinni valamiben.
A jelenések könyvében is benne van, hogy a vallás a politika és a kereskedelem mennyire összefonódik...de az is benne van, hogy a politika a vallás ellen fog fordulni...
Szóba került itt Nosztradamusz, Ő is a Bibliából vette a jövendöléseit...
Semmiből, én találtam ki...
Idézet: „San Diego püspöksége csődvédelmet kért maga ellen, mert nem tudja kifizetni a pedofil papok áldozatinak járó kártérítéseket” Idézet: „A pápa megelégelte a pedofil papok botrányait” Idézet: „Siketnéma neveltjeikkel fajtalankodtak a pedofil papok” Idézet: „Több mint 10 600 gyermeket molesztáltak pedofil papok 1950 óta az Egyesült Államokban az amerikai katolikus püspöki kar által rendelt megrendelt két tanulmány szerint.” Idézet: „A hívek nyomására vizsgálatot indít papok által elkövetett gyerekmolesztálási ügyekben a dán katolikus egyház ...” Szerintem hagyjuk a témát, ha csak kötekedni tudsz, amúgy: :google:
Gondoltam elkerülhető lesz, de hát annyira meg akarnak győzni, milyen jó dolog a vallás, sőt, én vagyok a hibás, mert nem fogadok el egy olyan nézetet, amely miatt, amelynek nevében emberek millióit ölték meg, és még többet nyomorítottak meg testileg és lelkileg. A későbbi nagy háborús bűnösök kis hétköznap esti kocsmai verekedők voltak ehhez képest...
Milyen vallás az, amely erőszakkal tartja fenn magát? Ne vicceljünk már...
És szerintem ami túlmutat a papokon, templomokon, meg egyéb problémákon azok az örökre alapérvényű bölcsességek amik pl. a Bibliában is le vannak írva! Melyek a hétköznapi embernek is jótanácsai, és a hosszú boldog élet egyik alapfeltételei, és valahol az ösztöneink és sok-sok emberöltőnyi tapasztalat összefonódása. Ha ezeket a "jótanácsokat" egy életre magadnál tartod, nagyon sokat segíthetnek, segíthetnének...
tatabike: Szerintem csak beszélgetünk, nem győzködünk.
Bírom az ilyen 'alvó ügynököket'...:Bővebben: Link
Beregisztrál 2 éve, és ez a két hozzászólása volt, annak sincs értelme...
Kezdődött a villogókkal. Egy LED-es villogó. Két ledes villogó... n LED-es villogó. Aztán tranzisztoros egy LED-es villogó....tranzisztoros n-LED-es villogó.
Ugyanezt eljátsszuk az erősítőkkel. Egy tranzisztoros erősítő, két tranzisztoros erősítő...
Én olyat akarok, hogy 7 lába legyen, de ne billegjen a Hi-Fi állványon...ötletek...? Á, nyitok egy témát, itt úgyse segít senki...
Ha nem győzködés, akkor minek a személyeskedés? 'Te ezt honnan....', 'Te ezt miért gondolod...', stb. Holott tényekről beszélgetünk valóban, ahogy mondod. Akkor meg miért rajtam van számonkérve?
Na, még a bezárás előtt egy kegyelemdöfés:
Idézet: „Ilyen tipusú topikot pedig nemnagyon látok..” Valaki beírta, hogy cirka 10-11 oldalon keresztül terjengenek az erősítővel kapcsolatos témák címei...de ilyet tényleg nem látni...
Bocs visszaolvastam, azt hittem, hogy ezen a papos dolgon már túl vagyunk, illetve megbeszéltük, mert azóta már a témában érkezett pár értelmes hozzászólás, ami az én figyelmemet elvitte, mert ettől fontosabb. Szerintem nem érdemes rajta vitatkozni, bár ez a ti dolgotok!
(Viszont megszokhattad, ha állítunk valamit, mivel sokan sokfélék vagyunk itt, azt meg is kell indokolnunk!)
Jaj! Ne reggeljetek! Nincs semmilyen csak regisztráltaknak szóló tartalom az oldalon, amiért érdemes! Az csak nekem szól, egyenlőre. Nem hiszem, hogy valaha lesz időm felhasználómenükre, meg jogokra meg stb.
(Egyébként a regnek mennie kéne, küld egy linket, és arra kattintva, kerülsz az adatbázisba. De az adatbázisban lévő adatokat még felül fogom egy párszor írni, tehát, hogy belépj a semmihez, legközelebb is regelned kell. Majd ha lesz időm, ha megvan szólok.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |