Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Üdv!
Tud valaki a Puskás Konstrukciós verseny képeiről valamit? Eredmény hírdetéskor azt ígérték, hogy a HE oldalán fennlesz az összes. üdv: Dávid
A selejt bosszúja:
Letört a labortápom banán ajzata, ami dühít hogy 20 forintért vettem jó minőségű ajzatot , csak kettő volt. Erre 150 ért vettem rosszat, mert csak olyat lehet kapni. Most fél napom rámegy a selejtes kici occó termék miatti javításra ami drága is rádásul, sőt a fél nap miatt még drágább. De ez még mind semmi mert kereshetem a hibáját egy áramkörnek amit arról élesztettem volna...
Ma minden selejt. Amiből leht régit kell venni. Sajnos.
Sziasztok, egy kis tanács kellene!
Az autónk újabban spontán leállogat, és ilyenkor nem is indul újra x ideig, majd utána hetekig úgy megy, mintha mi sem történt volna. Az elektromos részt átnézték, kicserélték a gyújtókábelt, gyertya gyújtótrafó, a gyertya szikrát ad, régen is adott. A motorba a benzint hallani, hogy lötyög, ahogy elfordul indításkor, még sem indul. Az autószerelő tanácstalan volt, illetve azt mondta jó, de nem. Asszony mondta tegnap poénból, hogy szerinte nem kap levegőt. Ez elgondolkodtatott, hogy esetleg mégsem az elektromos részt kellett volna bolygatni fölöslegesen a szerelőnek. Láma vagyok a témában, ha valami ötletetek van megköszönöm! (Opel Corsa 96')
Most fényképeztem. Lejárt szavatosságú CBA citromlé.
Az a tisztábbik rész már talán pálinka, de lehet, hogy valami sav féleség
Az avast is tud olyat, hogy figyelmen kívűl hagyja a vírusos fájlt, felhasználói jóváhagyás esetén persze. Ezt nála úgy hívják, hogy 'Nincs művelet'. Emellett lehet választani természetesen a 'Törlés' és 'Mozgatás karanténba' opciókat is.
Megjegyzem, én is avast-ot használok, az otthoni, ingyenes verzió, természetesen regisztrálva a gyártónál, így naprakész a frissítés. Kicsit túlérzékeny, de eddig (több mint 4 éve) semmi problémám nem volt vele.
Én gyújtókábel-törésre gyanakszom. Apám Opelében is az volt a ludas, mi is hetekig szívtunk, mire megleltük a hibát.
Ha cseréltek kábelt, akkor még valahol a gyújtás környékén kéne körülnézni, érintkezés ügyben. Szerk.: Ha levegő probléma volna, akkor nem csak úgy leállna, hanem lefulladna, azt meg észre lehet venni. Na meg, ha levegő-baja van, akkor az nem olyan, mint egy érintkezési hiba, hogy hol megy, hol nem megy. Levegő vagy van elég, vagy nincs elég, valamelyik, de akkor az tartósan.
Az elosztó egybe van építve a trafóval? Tudom nem egy kategória, de amikor ladánk volt, akkor emlékszem sok baj volt vele.
Igaz én motorokat javítottam, de én akkor találkoztam ilyennel, amikor az elektronikában a forrasztás megadta magát és hol érintkezett, hol meg nem.
Tényleg nem egy kategória, a Lada jobb...
Köszönöm. Akkor kiprobálom az Avast-ot.
De ad szikrát a gyertya megnézte a szerelő, és a kábel vadi új, gyújtótrafót is cseréltek, a motorban meg lötyög a benzin. Tegnap amikor leállt, ép parkolni akartam, egy picit alacsonyabb gázt adtam, oszt lefulladt. Ott is maradt az út közepén, egy fazon segített beparkolni. Egy óra múlva hozta el a nejem, neki már beindulgatott, és azóta semmi baja. Általában mikor ilyenkor beindul, egy darabig rossz a motorritmus, aztán egy két perc után tökéletes.
Ha mondanál pontos típust, talán tudnék segíteni.
Matyikém! Ez az "elosztó egybe építve a trafóval" legalább olyan jó, mint az "index belever a karterba..."
Én nem értek az ilyen lovakhoz, a mostani kocsinkban már nincs külön elosztó. A Ladában még volt. Nem tudom, hoyg egy Opel mit tud.
De lehet überelni pl. "tönkrement a féklámpa szimering" vagy "eltört a dugattyú visszahúzó rugó".
Kötekedsz? :boxer:
Egy szóhoz 3 smiley. Kicsit rossz az arány.
:gumicsirke:
Mellesleg, utálok plafont vakolni (glettelni...).
Én ezért terveztem az egész házba álmennyezetet.
A konyhában, folyosón (előrér) már az lesz, de az étkezőben még nem. Viszont a következő renoválásnál már az lesz, az tuti. No megyek vissza kertészkedni, utána meg befejezem a plafont.
Sziasztok!
Tudna valamelyikőtök egy meghívót küldeni a műszaki torrenttanyára? Ant
Szép napot!
Úgy gondoltam berakom már az OFF-ba haverom ládáját. Az érdekessége az hogy autóba van készítve (éppen belefér). Mi csak úgy hívjuk hogy a "koporsó" Azért ilyen ütött kopott mert már sok-sok éves, előtte meg zenekari hangfal volt. A képen viszonyításnak ott a teló Az erősítőről nincs kép, de gondolhatjátok hogy nem TDA2030 hajtja szerk.: a kétoldali hangszórók teljesítménybe nem olyan "nagyok", de azért növeli a látványt
Ez már a "nemnormális kategória" És csak a 10-100Hz közötti tartomány dübög, vagy ki van építve benne a többi freki tartományra is a rendszer? Én ültem már olyan kocsiban, amiben volt egy 40cm-es mély, meg két kis cirip. De én még a zenét sem ismertem fel a hangzásból, nemhogy élvezzem. (Lehet velem van a probléma.)
Idézet: „Ez már a "nemnormális kategória"” Igen, pont ezért az OFF-ba raktam bele Mivel a végfok csak mélyet tud, ezért a hangszórók is a mélyre vannak kiélezve. Egyébként a kocsibaban van még pár hangszóró hogy felismerhető legyen a zene Szeretjük az őrültségeket
Óóó! Haverodnak van orsósmagnója!
Nekem is be kéne szereznem egyet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |