Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Milyen tesztert gyártottál?
Van egy infravevő erősítővel, aminek BNC-s a kimenete. Ezt tudom a szkópra kötni.
Több üzemmód is van: 1. detektor, amikor impulzusokra sipol 2. Sima infravevő, aminek kimenetét a szkóppal tudom venni 3. IR impulzus sugárzás alapban 200pps, ha a másik BNC-s bemenetére jelgenerátort teszek, akkor felismeri és ezt frekit sugározza ki, de csak kb 50nS szélességben 4. ugyanez az üzemmúd, csak van még egy IR adó led (szinkronban a mássik IR LED-del) , ami az IR-vevő ledet hátulról ingerli. Ezzel az üzemmóddal tudom nézni, a szinkronizálást Nyomógombbal lehet változtatni az üzemmódot
Huh. Már te is az űrrakétánál tartasz. Tehát ha jól értem a 4. üzemmódot a kisugárzott jelet is detektálod, de ugyanakkor figyelni tudod mit ad vissza a blokkoló.
Ezt én úgy oldottam meg hogy két infra ledet kötöttem a szkópra, két csatornára. Mondjuk nem látszik túl jól, de azért a lényeg kivehető.
A 4. mód lényege:
Az egyik LED kisugározza a jelet, a blokkolónak, a másik az IR vevő LED-nek. A blokkoló válaszjelet küld és mérhető a két impulzus közötti távolság
Én is erre gondoltam.
![]()
Hali. Lesz penteken teszt? Elkuldtem a telszamomat privatban.
Elkészült a negyedik fej. Jól működik! Itt egy videó, különböző PPS-ekre adott válaszjel. Négy fej szonkronban blokkol.Bővebben: Link
Nagyon jónak tűnik.
![]()
Köszi! Van még egy kis finomítás szoftver ügyben de nagyjából kész. Szerintem jövő héten "upgrade".
Akkor megpróbálok valami tesztet összehozni.
Az nagyon jó lenne!!!
Rajta vagyok az ügyön!
Hali mindenkinek.
Én Gyulán lakom. Ha valkinek jo a hely akkor jelezzétek mert elkezdeném a szervezést. A készülék gyula -békéscsaba - szarvas között szokott mozogni. A pontos hely idő később. Akit érdekel jeleze akár pm ben.
Uh... Az nekem eléggé kiesik. De kössz.
honnan tudtad mire mit kell válaszolni?szétkaptál egy eredetit?
Nem. Megnéztem hogyan működik a mérő és ennek alapján képzem a válaszjelet.
ez már nem a 12f629
Mi az oka, hogy a fejlesztésed a szinkronizált blokkoló irányába ment??
Gondolkodtam egy kicsit!
![]() Nem kell görcsölni azon hogy hányadik impulzustól kezdve indítjuk a blokkolást, hiszen ahhoz hogy sebességmérés legyen, a mérőnek két érvényes távolságot kell mérnie. Ez az első alkalommal 0,6 sec-ot vesz igénybe. Ha az első távolságmérést még nem zavarjuk akkor is van kb 0,3 sec a blokkolás indítására. Ez bizony rengeteg idő. ![]()
De igen még éppen elfért a program benne.
Könnyebb növelni a teljesítményt. Ráadásul ahogy te mondtad van benne egy kis kihívás.
![]()
Ok, de szükséges növelni a teljesítményt?
(Erre keresem a választ és ha összejön a héten a mérés akkor remélhetőleg megtudjuk). Viszont elveszítjük azt a jó tulajdonságát, hogy az első találat után folyamatosan blokkol, még akkor is, ha közelről olyan helyre húzza rá a mérőt ahol nem találja el a szenzort. Már pedig a közeli méréseké a "jövő".
A teszteleshez: en arra gondoltam, hogy kinezem a www.traffipaxinfo.hu-n hogy hol lesznek meresek es megprobalom megdumalni a rendorrel.
Nem tudom! Akik a lézerdiódás blokkolóra esküsznek azt mondják fontos a nagy teljesítmény.(mondjuk annyira én sem hiszek benne) Viszont a dolog második része engem is aggaszt egy kicsit. Ha tesztelni mész, megnézhetnéd, hogy közelről rálőve az autóra van-e detektálás. Mármint ha nem a fejet éri a találat. A videók erre utalnak, de jó lenne biztosat tudni.
Ezek a szamadatok mibol jottek ki?
tényleg mi van akkor ha kijön egy új fegyver és nem tudod a frekijét,hogyan válaszolsz?vagy a bejövőt átfuttatod a procin 200/200 al és kész?
Nem biztos hogy sikerülni fog. Újabban nem szeretik a blokkolókat. Nem értem miért?
![]() A számokat leolvashatod a mérő adatlapjáról.
Fiatalokat kell kinezni, azoknak kell a penz
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |