Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Toroid transzformátor

Témaindító: amex, idő: Jan 3, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   28 / 96
(#) llaci56 válasza robi0017 hozzászólására (») Ápr 18, 2010 /

Azért még az írásjelek és nagybetűk kezelése menne, nem?
(#) skero válasza zoli_cso hozzászólására (») Ápr 19, 2010 /

Esetleg mérni tudsz valamivel? A nagyobb ellenálású és vékonyabb szálból készített tekercs a primér. De jobb lenne ha megnézetnéd valakivel.
(#) elektro777 hozzászólása Ápr 19, 2010 /

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy hogytudnék egy +-55V-os 300W-os toroid feszültségét +-40V-ra csökkenteni úgy hogy megmaradjon a teljesítmény, vagy ne sokat essen? Mi kellene ehhez?
Köszi előre is!
(#) szsrobert válasza elektro777 hozzászólására (») Ápr 20, 2010 /

Újratekerni.
Én inkább leszednék a huzalból 40V-ig(arányosan csökken a teljesítmény, de egyszerűbb).
(#) djscofield hozzászólása Ápr 22, 2010 /

Sziasztok segítségeteket szeretném kérni. lenne itt egy JEIL SL300 as végerősítő toroid trafóval a trafó elszált és nemtudom megállapítani azt hogy milyen értékü lehet és így cserélni sem nagyon tudom. a típusszáma MODEL NO:JPT-JSL300-2224
CODE NO: 3084-JSL300D

Ha tudnátok segíteni ennek kéne az értéke vagy ha valakinek lenne eladó vagy tudnátok segíteni honnan szerezzek ilyet azt megköszönném
(#) Doncso válasza djscofield hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Ezt a tipust konkrétan nem is, de helyette biztosan találunk megfelelőt. Meg kellene nézni mekkora a puffer kondik fesz tűrése, milyen és egy oldalba mennyi végtranyó van, az erősítő hátuljára nincs e írva mekkora teljesítményt vesz fel a hálózatból, hány wattos erősítő ez?
(#) elektro777 hozzászólása Ápr 22, 2010 /

Sziasztok!
Van egy toroidom ami 2x40V~ os és sajnos nemtudom hogy milyen teljesítményű, tudnátok nekem segíteni?
Tettem fel róla kétpet (a 9V-os elem csak viszonyításképpen van ott) és még annyit tudok róla hogy 2db 100W-os quad 405 elment rajta, most már csak azt kellene megtudnom hogy 300W vagy 500W teljesítményű
Köszi előre is!
(#) djscofield válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

A hátulján ezek az adatok szerepelnek:
AC IN 50/60Hz Rated Output AT635W

230VAC
250V/T3,15A

2x160watt 4 ohm

ezek itt az adatai. Amiket még írtál azt nemnagyon tudom mert nemértekhozzá sajnos. 1 villanyszerelő barátom mondta hogy a tanyó ment ki belölle akárhányszor biztositékot tettem bele ahogy bekapcsoltam kilőtte. rámért műszerrel és megállapította hogy kiment a trafó.
Remélem ezekkel az adatokkal tudtam segíteni hogy segítséget nyújts.
(#) skero hozzászólása Ápr 22, 2010 /

Kaptam egy toroidot. Még nem raktam fesz alá. Kb 20 -22 cm átmérőjű és kb 12cm magas. Két kimenőága van és egyenként 6 szál 1,5 mm -es zománcból van tekerve és itt az ellenálás 0,3 ohm . A hálózati rész 1,5 mm és ellenálása 2,5 ohm és ettől félek nem túl kicsi ez az ellenálás? Így még nem bátorkodtam fesz alá tenni. Szerintetek kipróbáljam? mekkora teljesítményű lehet? ?
(#) Doncso válasza skero hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /

Köss a primer ágba egy 100W izzót, és úgy indítsd, ha kialszik az izzó, akkor mérj szekunder feszt, ha nem alszik ki, akkor nem az a primer oldal.
(#) skero válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /

Köszi szépen a választ. Már kipróbáltam. Működik. Azért Köszönöm.
(#) robi0017 válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Persze csak siettem!
(#) uramesi89 hozzászólása Ápr 29, 2010 /

Hali.mennyire érdemes itthon megtekerni egy toroidot kézzel?Ha van zománcozott uj rézhuzalom 2-es átmérövel a szekunderre.mijen vastag kellene a primerre?Nekem 2x35V kellene és 350VA-nek kellene lennie.Most mikro trafot tekertem át de a primer melegszik és nem igazán csendes lett.Ja és kb 7A-t vesz fel hálozatrol.Ha valaki tud segiteni azt megköszönném.Elöre is kösz helo
(#) hugi00 hozzászólása Máj 4, 2010 /

Sracok formahuzal lelohelyet tudd valaki ?

0,5mm * 2mm vagy valami hasonlo keresztmetszetu kellene.
(#) electricnusi válasza hugi00 hozzászólására (») Máj 4, 2010 /

Nagyobb keresztmetszetben ven. Mondjuk 10x3-as ? vagy hasonlók....
(#) hugi00 válasza electricnusi hozzászólására (») Máj 4, 2010 /

Szereztem 3 negyzetmilist, de hangszorohoz kisse "eros". )

De nem baj, azert megtekerem ezzel. )
- ugy is tobb kilowatt-rol lesz szo.
(Rovid ideig.)

Szoval ez alatti ertek erdekel.
(#) erbe válasza hugi00 hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Jobban jársz, ha elfelejted!
Egykor Deprez műszer tekercsében láttam ~0,3*0,3-ast, de nem túlságosan terjedt el ilyen méretekben. Úgy 1,5*1,5 mm-től fölfelé már gyakoribb.
(#) deny-g hozzászólása Máj 7, 2010 /

sziasztok srácok szeretnék épiteni egy olyan troidot ami 14v de még sose épitetem!!! Nem tudom mit hogy valaki tudna segiteni???
(#) erbe válasza deny-g hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Mi van meg belőle?
(#) demcar hozzászólása Máj 7, 2010 /

Üdv mindenkinek!

Én szétszedtem egy régi orosz hálózati feszültségstabilizátort, amiben találat egy jó nagy toroid tekercset amit szétszedtem, mivel akarok belőle tekercselni egy akku töltőhöz trafót.

Az lenne a kérdésem hogy hogyan kell kiszámitani azt hogy hány tekerés kell rá a 230V-nak meg a kivánt szekunder feszültségnek?

A képeken vannak a mag méretei.

A segitséget előre is köszönöm!
(#) deny-g válasza erbe hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

jelenleg még semmi mert azt se tudom honan induljak pl drótot nem tudok venni sehol
(#) erbe válasza deny-g hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Mi lenne ha kész trafót vennél?
(#) electricnusi válasza deny-g hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Mekkora teljesítményre - pontosabban - mekkora szekunder oldani áramra van szükséged?
(#) electricnusi válasza demcar hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Ha jól látom a vasad méretét akkor 23x32mm a vaskeresztmetszet. Az 7,36 cm2. Korábban többen megírtuk a transzformátor alapegyenletét, azzal ki tudod számolni a szükséges menetszámot. Ha problémás, egy kicsit később lesz időm, amennyiben nem boldogulnál.
(#) uramesi89 válasza deny-g hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Hali.Anyit tudok segiteni ha mégis magad szeretnéd tekerni akkor probálj meg utána járni hogy nincsen e a valahol tekercselö cég a környékeden.Na ott biztosan fogsz majd kapni.Én is ilyen hejröl szerzem be.
(#) demcar válasza electricnusi hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Hát én keresgettem itt a fórumon hogy hogyan is kell kiszámitani de valahogy nem jöttem rá.

Mert nekem úgy kell hogy primer 230V és a szekunder pedig 17Vés úgy kellene hogy 10A-et letudjon adni tehát hogy milyen vastagságú(átmérőjű) huzalból tekerjem a primer és a szekunder feszültséget, és hogy hány tekerést.
Remélem a mag elfogja birni!
A segitséget előre is köszönöm.
(#) llaci56 válasza demcar hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Az a mag bőven elbírja a 170 W -ot. De miért kellett leszedni róla a tekercset?
(#) demcar válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Hát ez nem trafó volt hanem csak valami tekercs sok kivezetéssel és vékony dróttal, és amibe volt az a ketyere meg már úgyse kell. Azért szedtem szét és tekertem le, csak most nem tudom hogy hogyan tekerjem meg.
(#) deny-g válasza uramesi89 hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

megoldódott a problémám szereztem egyet de azért köszi srácok
(#) electricnusi válasza demcar hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Tehát a számítások eredménye: 23x32-es vas keresztmetszete: 7,36cm2 Primer tekercs menetszáma 940 menet, huzalátmérő 0,63mm.
Következő: »»   28 / 96
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem