Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Találkozó
Szóval nem ők biztosítják a tűzifát, hanem visszaadják, amit tavaly otthagytunk...
Én is vittem egy kosárnyi korhadozó kerítéslécet, ami túlnyomórészt el is fogyott. Valami keményfa volt, de legalább jó száraz. Idén diófát tudok vinni, már le van vágva, úgyhogy addig nagyjából megszárad az is.
Szerintem takarítani sem nagyon kellett utánunk, mivel az utolsó mozzanat az volt, hogy bezsákoltuk az összes kallódó szemetet. Max. a zsákokat kellett a kukába tenni. Véleményem szerint 100-nál lényegesen több ember nemigen fér el kényelmesen a tavalyi területen. De idei (várható) létszámadataink ugye még nincsenek. Matyinak szerintem csak néhány ráirányított pár fül kell, és egy nagy páka a kezébe.
Ja tényleg volt kosaras fa is és az legalább égett jobban, bocs...
A 2009-es hitelesített 61 főhöz (forrás Topi) képest a 100 elég vérmesnek tűnik (ne legyen igazam)... Mellesleg bár megint alulbecsülnénk és megint egy csomóan (?) éheznének Egyébként hogy állunk a web-es jelentkezési lappal? Még ha előzetes is, de nem lehet elég korán elkezdeni... Zeneszolgáltatás szempontjából az idén is elviszem a mekekukát, háttérzajnak jó lesz szerintem a találkozó jellegét tekintve, túllihegni ezt sem kellene... Idézet: „Egyébként hogy állunk a web-es jelentkezési lappal?” Még sehogy. Nem kaptam választ Topitól, hogy kell-e, vagy jó lesz a tavalyi, a mostani szombatomat még rá tudnám szánni, aztán már nem lesz időm vele foglalkozni, mert mindjárt itt az érettségi, de feleslegesen nem szeretném megcsinálni.
Szerintem mielőtt már nevezéseket, izé, jelentkezésiket töltögetnénk ki, nem kéne a tavalyihoz hasonlóan újra szavazgatni? Azóta vannak sokan új regisztráltak, s talán még a topik létezését sem tudják.
Szerintem is jó ötlet a szavazás.
Pl.: Augusztus 14.-én jönnél a HE találkozóra? (Budapest, Bókay kert) - Mindenképp - Még nem biztos - Nem
Az igen vagy nem jobb lenne. Nem hinném, hogy egy napot nem lehet rászánni, pláne, hogy majdnem 4 hónap van rá, hogy szabaddá tegye az ember. Aki már most elkezd 'nem biztos'-ozni, az nem is igazán akar ott lenni.
Idézet: „Magyarok+tömeg+rendezvény=KAJA” Ami lemaradt:.. + PIA Jut eszembe, ülőhely kicsit kevés volt legutóbb. Jó időről ki gondoskodik? Tavaly szerencsénk volt, de egy kiadós eső és/vagy viharos szél esetén mi a teendő - befedendő?
Elvileg van egy faház, ami rossz idő esetére betámadható.
Ja, igen, én nem iszok alkoholt, ezért ez lemaradt...
Nem az a baj, hogy nem szeretem. Pár éve még elborozgattunk az asszonnyal szombat esténként, elfogyott egy palack jóféle száraz vörös. De egy idő után már nekem nem esett jól, és kihagytam az ilyen alkalmakat. Az ízét szeretem ugyanúgy, sőt gyűjtöm is az érdekes borokat, névnapra, szülinapra mindenkitől azt kapok. A legurításnál nincs probléma, csak utána nem érzem jól magam. És nem is hiányzik. Ez van...
Idézet: „A legurításnál nincs probléma, csak utána nem érzem jól magam” Ezt hívják másnapnak.. :beka3:
Érdekes hogy mindenki az alkoholos italokra gondol a "pia" hallatán és pl. a tea, eszébe sem jut. Sokféle tea élvezhető már nálunk is. Igaz nem agyoncukrozva, citrompótlóval, kondérban kell elkésziteni mint a kórházakban vagy a seregben. (Bár egy kis rumtól azért nem lesz rosszabb)
Miért kellene teát kondérban készíteni?
Ilyet még nem hallottam.
Hát én már a 40literes edényt kondérnak tekintem. Ahol tömegkiszolgálás van, ott ez normális dolog.
Akkor én sokat iszok "valami izé"-t. A tea nálam úgy néz ki (kivéve pár jeles alkalmat), hogy 1 literes külön teás lábas (erre az alkalomra van fenn tartva 10 éve), ami nem sok mosogatószert lát egy évben, így jó tea-, és vízköves. A vizet felforralom benne, hadd lobogjon. Lekapcsolom, várok, majd bele dobom az egyetlen filtert. Ennyi bőven elég, nem kell,hogy a koffein felfelé rendezze a vérnyomásomat. Nyáron hűtve, télen a lábast a konvektoron tartva (langyos marad) kellemes ital.
A menzás össznépi teát nagyon szeretem, valami nosztalgikus hangulata van. Szamovárt tudok biztosítani a hangulat kedvéért.
Ezt most úgy írtad le, mintha én írtam volna. Csak nekem nincs (még) szamovárom, bár már elgondolkoztam a dolgon.
Bocs, hogy néhány napig nem voltam. (Tata: Ez a telepátia! )
Bográccsal, lábbal (mármint a bográcshoz!) eggyel én is szolgálhatok. Némi tűzifát is tudok vinni, ha szükséges. Szerény véleményem szerint a tavalyi hely meg fog felelni idén is, és azt gondolom én is, hogy a 18 órai befejezés teljesen rendben van. A WC használat esetében én is azt preferálom, hogy legyen quasi díjmentes, ne személyenként kelljen bedobálgatni, ami az összegszerűségen túl pl. technikai problémákat is felvethet ("Nincs egy százasod?" "Ki támasztotta ki a WC ajtaját?", etc.) Az, hogy a kaja mikorra készül el, szerintem ( :gumicsirke: ) teljesen indifferens, amikor elkészül, akkor esszük. A hűtőt mindenképpen fixáld le, kérlek Tata, hogy lesz-e! A kaja mellé az ital: Ha és amennyiben Topi mester bevállalja, akkor a tavalyi megoldás (hogy ti. előre megvesznek/megveszünk néhány karton ásványvizet és némi seritalt, amit önköltségi áron lehet fogyasztani) idén is megfelel. Aki ezen felül más italt is akar, az - természetesen - hozhat. E kettő mellett lehet még más üdítő is, pl. szénsavas és/vagy szénsavmentes és/vagy rostos (nem bútorlap!). Szavazást - ugyancsak szerintem - nem kell kiírni, hiszen - mondhatni - eldöntött, hogy lesz, mikor lesz, hol lesz. Inkább valamiféle figyelemfelkeltő felirat kellene a kezdő lapra, esetleg "banner-szerűen" valamennyi oldal tetejére. Ha teára van igény, azt egy teáskannával, némi ízesítőszerrel, "egyszer használatos" poharakkal, némi teafűvel, meg egy villany főzőlappal simán lehet rendezni, nem tudom, mekkora lenne rá a kereslet. Viszont a kávét rettentően hiányoltam tavaly (ami abból az automatából jött, az nem volt sem "olcsó", sem túl jó...), ezért nem ártana - ha valakinek van ilyen, és fel tud ajánlani - adagolós termoszt és kávégépet hozni. (Szükségmegoldásként: "kotyogós" főző, vagy "patronos" kávégép...) Ezt ugyancsak önköltségi áron lehetne adni. "Röviden" ennyi hirtelen. Tata! Köszönjük az eddigi tevékenységedet és a továbbiakat előre is!
Banner kell? Én lehet tudok ebben segíteni! Vagy holnap este, vagy vasárnap valamikorra össze rakok egy bannert, elküldöm NEKED Frankey bácsi megnézitek, ha jó akkor mehet, ha nem akkor így jártam! Valami egyszerű HE-s designre alapuló bannerre gondoltam. Egyéb iránt egy apró kérdés: Nem lehetne esetleg az értesítések közt is átírni a mostani címre a szöveget? Mert bár engem nem igen zavar, mást meg lehet hogy zavar hogy itt már az új cím van, az értesítőben meg még a régi! :hide: Elnézést a bácsis beszólásért, de nem hagyhattam ki! :hide: Ne aggódj NEM foglak állandóan bácsizni, csak ha épp rámjön!
A banner-dolgot Topival egyeztesd le, abba én nem tudok, és nem is szeretnék belekotyogni. ("Nem értek a lovakhoz..." (c) by Topi)
Az értesítőben nem frissül automatikusan, csak ha kiveszed belőle, és újra felveszed a émát. Akkor az "új" cím kerül bele. (A "bácsizásért" még számolunk... :hehe
Nem szükséges bannert készíteni, de köszönöm a felajánlásod.
Banner helyet (bizonyára érthető módon) gazdasági okokból nem lehet elfoglalni 4 hónapra Találkozós bannerrel. Van erre már korábban használt megoldás.
Rendben! Egyéb iránt én oldalsó bannerre gondoltam, nem arra hogy foglaljuk el a fő banner helyét! :hide:
Hol volt ott kávé automata?
Hűtövel kapcsolatban az jutott még az eszembe, hogy okos dolog lenne egyrészt azonnal betenni a sört és az ásványvizet a hűtőbe másrészt még jobb lenne ha lenne olyan "bevállalós" ember aki már előző nap be tudná hűteni és eleve hidegen hozná helybe a folyadékokat... ~100 főre már lehet hogy egy kocsmáros is kitelepülne csinos szöszi csajjal... Nem mellesleg szakmai programmal mi van?
A kávéfőződ alá én egy kis egylapos rezsót. Remélem megtalálom a pincében.
Solton nem ész van, hanem a Kossuth Nagyadó.
[OFF]Szerintem ez nem érdekes, a 'piálás' sem azt jelenti, hogy teázgat az ember...
Soha életemben nem voltam másnapos, úgyhogy ez nem nyert. Úgy értettem, hogy megiszok mondjuk egy deci bort, és kb. 10 perc múlva rossz a közérzetem. Minden alkoholtartalmú itallal így vagyok már néhány éve, tehát valószínűleg maga az alkohol a bökkenő.
Van egy olyan rum, amitől senki nem rúg be. Sőt, még spicces sem lesz, és kiskorúaknak is ajánlható. Bár van egy mellékhatása. Függőséget okozhat. Ez a HE fó-rum.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |