Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLT-02 analóg forrasztóállomás
Lapozás: OK   60 / 123
(#) (Felhasználó 4577) válasza ZPKing hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Az LM324 8-as lábán mit mérsz?
(#) ZPKing válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

5.83V-ot mérek a 8ason

Akkor elkötöttél valamit a triaknál. Első lépésként használd a megadott ellenállás értékeket. Második lépésként cserélj triakot.
(#) ZPKing hozzászólása Ápr 15, 2010 /

az enyémen meg 5.59 van.
Nem lehet hogy moc hülyül?
mert annak az 6ös lábán valami 8v van?

Igazság szerint 8V-nak kéne lennie. Próbáld ki. Szedd ki az LM324-et, és a test és a 8-as lábra adj 8V-ot, a pákának fűtenie kell.
(#) ZPKing válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

úgy érted hogy az LM324ki és 7808ról adjak a 8as lábnak 8V-t?
szted a 390ohm helyett 430ohm mennyire befolyásol a moc mellett a triak fele?
(#) ZPKing válasza ZPKing hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Szia!
megvan a gond!
kék színű ledet tettem bele a fütéshez és megette a moc elől a feszt.
kicseréltem egy mezei pirosra most megy!
Köszi a segítséget.
(#) oldfirehand válasza ZPKing hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Na végre MOC-os kollégák! Ezek az optotriakok hálózati felhasználásra vannak belőve, az adatlap szerint a nillátmenet kapcsolási szintje 12-20V típustól függően.
Én most akarok csinálni pákaállomást de elbizonytalanodtam emiatt, nekem speciel 3041 van itthon, az speciel 20V-os.
Szkópon látta már valaki a fűtés jelalakot?
(#) oldfirehand válasza ZPKing hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Most láttam egy mikrovezérlős díjnyertes lengyel kapcsolást, abban mind a két ellenállás 220 ohm.
(#) vzoole válasza oldfirehand hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Be is linkelhetnéd...

És nem kell aggódni, kapcsolni fog a triak 0-tól.

szkópkép
(#) oldfirehand válasza vzoole hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

http://www.circuitcellar.com/psoc2004/winners/c2955.htm
Köszönöm, köszönöm, nagy nyugalom szállt meg!
(#) Laciveszp hozzászólása Ápr 21, 2010 /

Helló mindenkinek.
Az osztályunknak már majdnem a fele megépítette Attila86 forrasztóállomás II-jét. Az egyikőjüknek (nincs regisztrálva, ezért én írok helyette) olyan problémája lenne, hogy a nyomógombra nem reagál, tehát nem írja ki a beállított hőmérsékletet. A potira reagál. Maga a nyomógomb jó, mert másik állomásban működik. Valakinek nincs valami tippje, hogy ezt a kis hibát hogyan lehetne kijavítani? Az IC-k is voltak már cserélgetve az állomások között, ugyanúgy semmi .
Előre is köszi a srác nevében.
További szép napot.
(#) Attila86 válasza Laciveszp hozzászólására (») Ápr 21, 2010 /

Szia!

A D4 diódát kellene megnézni hogy jó irányba van-e beforrasztva. K1 nyomógomb egyik érintkezőjén tápnak kell lennie és a gomb lenyomására ugyan ennek meg kell jelennie a nyomógomb másik kivezetésén.
(#) kopaszs hozzászólása Ápr 26, 2010 /

csáo egy kis segítség kéne honnan lehetne beszerezni olyan kiljelzőt?
(#) banyaiakos válasza kopaszs hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Olyan milyet?
(#) (Felhasználó 4577) válasza kopaszs hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Hétszegmenseset?
HQ Elektronik, Lomex, és szinte bármelyik elektro bolt.
(#) kopaszs válasza banyaiakos hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

JLT-02 analóg forrasztóállomáshoz
(#) kopaszs hozzászólása Ápr 26, 2010 /

Sziasztok bocsi már meg van találtam úgy hogy tárgytalan egy olyan segítség kellene hogy nekem már van megépített forrasztóállomásom és ehez szeretnék egy hőfok kijelzést csinálni ehez kellene rajz meg esetleg nyák terv beűlt.rajzal.Nekem még a belinkelt állomás van megépítve én csináltam és a trafó helyének kivágással lévő kép az amilyet én építettem. Na most ezt lehet hogy hülyén fogalmaztam az a lényeg a már megléföhőz szeretnék ilyen kijelzést csinálni ehez kérném segítségeteketBővebben: LinkBővebben: Link
(#) petemazi hozzászólása Ápr 26, 2010 /

Sziasztok!
Lehet ezt a solomon pákát egyenfesszel hajtani? A jövőben egy AT tápot alakítanék át, amibe befér a vezérlés is, és fel is lehet tornázni 24 voltosra a kimenetét.
(#) (Felhasználó 5823) válasza petemazi hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Lehet! Lásd Vzoole egyenáramú forrasztó állomása!
(#) petemazi válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Igen, közben megtaláltam.
(#) felho24 válasza kopaszs hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Szia.Nemtudom segít e de én a vzoole féle állomást csináltam és ahoz az attila86 féle állomásból rakom be a kijelzést.A az oldalon kapcsolások között megtalálsz mindent ami kell. De a 117. oldaltól minden le van irva még énis megértettem mindent pedik tök láma vagyok.
Holnap elvileg összedobom énis ha érdekel megirom hogyan működik.A
(#) kopaszs hozzászólása Ápr 27, 2010 /

Sziasztok van különbség a kettő fajta kijelzős forrasztóállomás között?Ha igen akkor mi?Bővebben: Link
(#) (Felhasználó 4577) válasza kopaszs hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Ez kettő fajta?
Olvasd el a cikkeket, részletesen le van bennük írva.
(#) felho24 válasza kopaszs hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Szerintem a sima "forrasztóállomás digitális hőmérsékletkijelzéssel" kapcsolását nézd nem a "forrasztóállomás II".-ét.Mert szerintem sokkal egyszerűbb azt a kijelzést megépíteni és csatlakoztatni a panelhez. A panel GND-jét és az ic 1es lábát kell a kijelzővel összekötni plussz adsz neki +-5V-ot.
(#) kopaszs hozzászólása Ápr 28, 2010 /

Sziasztok egy kis segítség kellene alkatrésszel ott van a képen hogy melyikről van és hogy miről van sző de ha esetleg erről a kapcsolásról csinált valaki alkatrész listát a az is jöhet .Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Attila86 válasza kopaszs hozzászólására (») Ápr 28, 2010 /

(#) felho24 válasza kopaszs hozzászólására (») Ápr 28, 2010 /

Mi a gond a régi álomásoddal?Azt irtad hogy csak kijelzés kell.
(#) kopaszs válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Köszi
(#) kopaszs válasza felho24 hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Helo nincs semmi vele hanem a hegyi szomszédomnak még ilyen pisztoly pákája mindig elég a réz drót az elején szóval nem igen tartós.Néha együtt szoktunk szerelgetni magasfeszes főiskolája van idős szaki de ez most nem lényeg el szoktam vinni azt ami nekem van és már nem egyszer mondta hogy kellene neki is egy ilyen állomás azt gondoltam hamarosan itt van a születésnapja akkor oda adom neki de nekem akkor kell helyette csinálni másikat de ha már nekiálok akkor már kijelzőset csinálok.
Következő: »»   60 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem