Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   524 / 2544
(#) gaboca323f válasza Bassmester hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Üdv!

Milyen megoldást javasolsz akkor a diódahíd helyett? Ennyire nem értek hozzá, úgy csináltam a tápját ahogy régen a TDA2030akhoz csinálgattam, de az mind hagyományos trafórólo ment. Ez az első kapcsolóüzeműs erősítőm.
Ja és milyen diódát javasols a híd helyett? Nnem igazán ismerem a "lassú" és gyors diódákat.

Előre is köszi!
(#) Bassmester válasza gaboca323f hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Hali!

Dobj egy képet arról a kapcsitápról légyszi. Ha valamiből bontottad kompletten, akkor abban benne kell hogy legyen minden, de ha mégsem, akkor majd kitalálunk valamit.
(#) hangszoros válasza Kaz0 hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Hallgas Szamócára, használtat ocsobb !
A megmaradt pénzedből, meg tuninglhatod
(#) gaboca323f válasza Bassmester hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Üdv!

Kis aludoboz, néhány réssel, ennyi látszk belőle, gondolom ez semmi, szétszedni nemnagyon lehet mert préselve van ha jól láttam. Mint írtam egy discófényben volt, csak az izzót táplálta, semmi mást. 12volt 100wattos izzó kellett bele. Olyasmi lehet a belvilága, mint a spot lámpákhoz kapható tápé.

Ha nagyon muszály akkor szépboncolom, de ha lehet nem nyúlnék hozzá.
(#) fleta válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Ez már elvinne 4 db 1kw-os erősítőt. És csak 25 ezer! Új!

Fotó0026.jpg

(#) fleta válasza Kaz0 hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

IRFP9240 600FT?
Egy hete még 280 ft-ért vettem, a 240 meg 180 ft.
(#) CIROKL válasza fleta hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

hol vetted annyiert ?
Bővebben: Link
(#) Bassmester válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

A lomexben jóval olcsóbb, de nem egy gyártótól valók sajnos...
(#) CIROKL válasza Bassmester hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Hát igen az nem igen szerencsés ha nem egy gyártótól valóak ! meg sajnos nekem a Lomex nem igen jó mert ezért csak onnan rendelni nem jó mert a posta költség megeszi a termék árát!
(#) fleta válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Lomexbe vettem és egy gyártótól van!Bővebben: Link
(#) water válasza Kaz0 hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Egy ekkora erősítőnél felejtsd el a toroidot meg a nemtudoménhánytízezer µF-ot. Egy hegesztő alkatrészei is kijönnek max. 25-30ezerből, ide pedig 7A is elég primerben vagyis jóval olcsóbb lesz a kapcsitáp. Kondiból is elég pár ezer uF. Ez a végfok hangosítani még elmegy de védelem mindenképpen kell bele.
(#) Nagy Tamás hozzászólása Ápr 26, 2010 /

Üdvözletem Valaki dolgozott már ilyen végfokokkal?Bővebben: Link
Nekem túl szép hogy igaz legyen. De remélem valaki megcáfol.
(#) hangszoros válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Valahogy én is igy vagyok
Lehet, hogy az a PMPO baromság a titok ?
Akkor valójában 100Watt, ahhoz meg túl drága
Kiváncsi vagyok . Ha megtudsz valami konkrétot légyszi
(#) petemazi válasza hangszoros hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Az nem PMPO.
Amit ma javítottam, na az PMPO. 3600W van ráírva, a trafója 1,2A 12 volton.

P4241110.JPG

(#) balazs90 hozzászólása Ápr 26, 2010 /

Van egy Raveland erősítőm, és azt produkálja, hogy az erősítőbe épített hűtőventilátor elindul ha ráadom a gyújtást, az erősítő power ledje pedig csak pislákol, és hangjelet egyáltalán nem ad az erősítő, csak az nem fér a fejembe, hogy ez mitől lehet, mivel az erősítő nem volt használva, szekrényben volt.

Mennyi kóstálhat a javítása?

köszönöm
(#) kadarist válasza balazs90 hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Mielőtt a szekrénybe tették, kinyiffantották.
(#) Kaz0 válasza hangszoros hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Na úgy látszik mégiscsak haladok, ma délután kaptam két régi orosz trafót, fogalmam sincs hány wattosak (kép mellékelve). Szerintetek jó lesz? Már csak valami jó hűtőborda kellene!

trafo.jpg

(#) Tomi20 válasza Kaz0 hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Milyen feszültségek vannak a trafókon? Ha nem megfelelő (valószínű, mert nem vastagok a szálak) akkor tekercselhetsz is, nem tudom ehhez van-e anyagod, illetve forrás. Ha találsz drótot, akkor otthon is meg tudod tekercselni könnyen, ha jól látom hiperszil magos. Hűtőbordáért érdemes a vaterát, és egyéb hirdetési oldalakat nézegetni, sokszor nagyon olcsón találni nagy felületű hűtőbordát. ettől függetlenül nem rábeszélni akarlak, de látom, hogy nagyon meg szeretnéd építeni, így amiben tudok, segítek
(#) fleta válasza Kaz0 hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Én tudnék jó hűtőbordát 1000 ft kilója.
(#) Kaz0 válasza Tomi20 hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Még nem érkeztem lemérni, de az áttekercseléstől se félek, csak azt nem tudom hány amper kell ennek az erősítőnek, illetve milyen vastag drótból kellene tekerni? Igen, vannak a Vaterán szép számmal hűtőbordák, fleta ajánlata is érdekelne, itt azzal van a gond, hogy Ukrajnában élek, és nem tudom hogyan lehetne a szállítást megoldani, szerintem többe kerülne mint a borda maga :no:
(#) Tomi20 válasza Kaz0 hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

1kW-os erősítőhöz kellene 1,5kW-os trafó. Mivel két trafód van, így ésszerű lenne mindkettőt szimpla tekerccsel ellátni, de ahhoz az kell, hogy legalább 700W-os legyen darabja. A képeket nézve ezek nem olyan nagyok, max 200W-osak, de remélem nálam hozzáértőbb emberek is mondanak véleményt erről.
(#) Bassmester válasza Kaz0 hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Ezek a vasak így ránézésre nem hiszem hogy sokkal nagyobbak lennének 500VA-nél. Mérd meg a keresztmetszetét.
(#) Doncso válasza Kaz0 hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Egy dolgot nem értek. Repkednek itt a kW-ok, meg a 800-as végfok tervet, olvasom a hsz-eket, de számomra nem derült ki még eddig egyértelműen, hogy neked 2*500W-os kell, vagy 2*1kW ? Ugyanis ha az utóbbi kell, akkor 1,5kW trafó bűn kevés lesz. Apropó, azt tudtad, hogy 500W és 1000W között hangerő ügyileg mindössze 3dB külömbség van? Szóval érdemesebb inkább jobb minőségű hangszóróval foglalkozni, és arra adni 2-300W-ot, mondjuk egy 98dB érzeékenységűre, mint egy 89dB-esre 1000W-ot
(#) Bassmester válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

No, igen... ilyen 2x 1000W-os terveknél, már nem ártana rendszerben gondolkodni. Tudni kéne hogy milyen láda/hangszóró lesz hajva a végfokkal. Én nem állnék neki 400W-osnál nagyobbnak, mert efölött ugrásszerűen növekednek a költségek és az egyéb nehézségek.
Egy 2x400-ast, kapcsolótáppal még ki lehet hozni 50-ből.
(#) Doncso válasza Bassmester hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Csak azért jegyeztem meg, mert erről még senki nem beszélt. Én biztos nem építenék, nem érí meg, inkább vennék használtan, az olcsóbb és gyári.
(#) Bassmester válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Ez így van. Bár az hogy "gyári", eléggé relatív. Az olcsó gyáriaknál nem nehéz jobbat csinálni, de ez nagyban függ attól, hogy ki, milyen minőségben képes tervezni és dolgozni.
(#) Doncso válasza Bassmester hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Úgyértem, ha hangoskodni, ütni vágni való kell, akkor inkább vennék használt castone-t, akár siva PPA-t, vagy a jó öreg RX800-at, röfögni jó az, az igényes zenehallgatáshoz, meg te is tudod, pénz, idő, de legfőképp szakértelem és rutin kell.
(#) doomkiller hozzászólása Ápr 27, 2010 /

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy mellékelt kapcsoláson bekarikázva lévő részek is felül áteresztő szűrőként működnek? Mert nekem olyan felül átersztő szűrő kéne ami kb. 20-50Hz-től engedne.

1.gif

(#) kadarist válasza doomkiller hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Szia!
A kondenzátornak egyenáram leválasztási-csatolási szerepe van, az ellenállásnak munkapont-beállítási szerepe van (bázis-előfeszítés). Tehát nem szűrőről van szó.
(#) hangszoros válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Ez igaz, de domkiler jól látja
Ezt az áramkört vagy 25 éve "kitaláltam" a csopotkábel meghajtására, mert ez szólt a legjobban a nagy kapacos terhelés miatt
Csináltam 6-8 féle kimenetet, szkóp mit csinál 10 kilós négyszögre, + 2-300nano
Aztán meghalgat
Most már azért jobbat csinálnák
Következő: »»   524 / 2544
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem