Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Üdv!
Nekem az van ráírva h HGW04M de sztem bármien graetz jó...de majd a nagyok megmondják...én azt javaslom h menj be a boltba és kérjél mondjuk körtokos graetz-et...
Köszönöm! Remélem minden alkatrészt megkapok.
pl.:B80C1000 (80V és 1A-es)
Kicsa! Idézet: „A plusz ledet pont átellenesen a másikkal...és párhuzamosan raktam őket...” Ezt nem vágom... Az infra leddel kötötted párhuzamosan? Eggyel feljebb még a fototranyáról beszéltél... Akkor most mi ez a plusz led és pontosan hova és minek kötötted be??
azt a + ledet a meglévő ir leddel kötöttem párhuzamosan,ami a fototranyára világít.Tehát azt akartam elérni vele hogy amíg a porpeller valósan 1 fordulatot tesz meg,addig a tranyó 2 jelet kap tehát 2x olyan gyorsnak érzékeli.remélem érthető....
Kicsa!
Értem, sztem felesleges... Kocska! Sztem tutira jó lesz...
Köszönöm! Már csak PIC-et kell rendelni, meg valamiből bontanom kell huzalt. Hétvégén, ha minden meg lesz nekiállok.
Nah...kiderült h rosszul kötöttem be a fototranyót...mert h nekem 3 lábúm van,nem 2 és sehol sem találtam hozzá pdf-t..na mind1..elvileg jó de most meg nemtudom bekapcsolni...bedugom és nem kapcsol se ki se be.... :S pedig eddig jó volt....nemtom mi van vele...pedig minden odaér ahova kell...máshova nem...meg eddig jó volt és nem nyúltam a bázishoz... tanácstalan vagyok meg ideges... :S :S
A távszabályzót nézd meg kamerás mobillal v. fényképezőgéppel, hogy villog-e az infraled...
igen villog viszont mindig 5 V van az infra vevő lábán....meghalt?
![]() Hnap sztem vezek újat aztán kiderül...de közben szereztem olyan progit ami elvileg azonnal bekapcsol de semmi...most bedugom...egy rövid ideig tök hideg minden aztán egyszercsak pilanatok alatt elkezd forrósodni a fet meg a tekercs is elég meleg lesz...a tekercset zárlat miatt hogy tudom kimérni?
A fototranya akkor húzza le testre amikor IR fény éri.
A tekercset egyszerűbb újra megtekerni, mert kimérni...hááát nem is tudom, hogyan lehetne 100 menetet... A fetet én is hűtöm 1 kis ujjas to 220-as bordával. A tekercsnek elvileg nem szabadna melegedni.
De sajnos melegszik rendesen...meg a fet is....tele vagyok ideggel...annyi melóm bennevan és nem jön össze az istenért sem....na mind1,mára hagyom mert csak mégjobban felhúzom magam...majd hnap veszek tsop-t aztán majd kiderül...ha melegszik a tekercs,zárlatgyanús a dolog?Vagy mitől lehet még a fet meg a tekercs irreális melegedése?
Ma elkészítettem az óra távszabályzóját. Hogyan tudnám kipróbálni hogy működik-e?
pl. telód kamerájába vagy webkamerába tartod és megnyomsz egy gombot, ha villogást látsz, akkor jó
Ok, köszönöm holnap kipróbálom.
Hello! Találtam egy nagyon érdekes dolgot.
http://home.versatel.nl/edithenwilliam/william/magic/mb_rgb.wmv Ez egy video egy berendezésről. Ha valakinek nem nyitja meg akkor exprolerben nyissa meg ls ott letöltheti. A működési elv ismert, de nem találtam semmi közelibbet róla. Esetleg valaki nem tudja hogy milyen honlapon van valahol pontosabban leírva?
Elkészült az óra bázis része is. A szekundert leterheltem egy nagy fényerejű kék led-el és a feszültség leesett 6v-ra. Ez elég lesz, hogy rendesen menyen vagy az 1000µF helyett nagyobb puffer kondi kéne?
Hello!
Én is már majdnem elkészítettem az órát. Mikor osszeraktam, felpörgött, de nem kapcsolt be a propller rész. Utána lehúztam a "ventilátort", és állo helyzetben néztem a feszültségeket, es arra jutottam, hogy a kvarcal van baj. Kicsereltem a trimmer kondit egy sima 33pf-esre es egyből működött. Tehát az a kérdés, hogy miert nem müködhetett a trimmerrel? Köszönöm a segítséget
Lehet hogy nem volt jól beállítva? Esetleg 0-ra volt állítva.. Meg kell mérni. De lényeg hogy megy
![]()
Szerintem jo, nekem egy 1733-as van meg egy 1738-as, mindketto kivaloan mukodik.
Hát én a 1736-tal nem tudtam be-ki kapcsolgatni...de lehet hogy rossz a bázisom v a propellerem...nemtudom...odáig nyúztam hogy építek egy msáikat...
![]() ![]()
Sziasztok. Elkészültem én is az órával, azt szeretném kérdezni hogy, hogy mértétek meg az 5V-ot a propelleren? forgás közbe?
Üdv!
Lehet úgy hogy lefogod a propit rövid ideig de ez nem túl szerencsész sztem...vagy egyszerűen leforrasztod a venti 1ik kábelét...esetleg a távszabályzóval kikapcsolod és akkor megáll a pörgés és fesz még van rajta. (bár utóbbi nemtudom így van-e,nekem egyenlőre csak 1 rozz órám van amin így van ![]()
Hello.
Van egy 12cm -es ventillátor, es fel szeretném használni az orához. A probléma az, hogy nem a 8cmes ventillátornál látott gumivédo-izé van az alján, ahol az égergyűrűt kell leszedni, hanem egy kemény műanyag sapka. Szedtetek már szét ilyet? Ha igen mi a módja?
Sajnos én is találkoztam már ilyen egyszer használatos ventivel, amit gyárilag préselnek össze és nem lehet roncsolásmentesen szétpattintani...
![]()
Szóval ha valahogy eltávolítom (még nem tudom hogyan) a kis műanyag sapkát, akkor azért az égergyűrüs megoldás lesz alatta?
Volna egy pár kérdésem az órával kapcsolatban. A forgó panelon nem világitanak a LED-ek. PIC-k nélkül lepróbáltam az összeset és müködik. Bekapcsolás után rögtön forogni kezd a motor és kikapcsolni nem tudom csak ha áramtalanitok. A motor fordulatát tudom szabályozni de óramutató járásával ellentétesen forog. A bázis panelon az álló tekercs kivezetésein nem mérek feszültséget, vizsont ha kikötöm a vezetéket akkor mérek. Ha az álló tekercs be van kötve akkor az 5V-os tápom leesik 3,5V-ra (mintha kevés lenne a 6VA-es trafóm). A távirányitóm tuti müködik mert az infraleddel sorbakötöttem egy sima LED-et és azon látom az impulzusokat, de a távirányitót ki is próbáltam egy fényképezögéppel is.
Idézet: --nem megy a bázis kapcsolásod.Megkéne probálni a quartz kondiait kisebbre cserélni és a pic-et ellenőrizni.„kikapcsolni nem tudom csak ha áramtalanitok” Idézet: A propeller progijában módosítani kell. A prop.asm-ben a progi elején van:„de óramutató járásával ellentétesen forog”
Azaz a második define előtti pontosvesszőt kell kitörölni. Idézet: Próbáltad izmosabb táppal? Kb 6-800 mA-t vesz fel a cucc, világító ledekkel. (sztem vmi zárlat van nálad)„Ha az álló tekercs be van kötve akkor az 5V-os tápom leesik 3,5V-ra (mintha kevés lenne a 6VA-es trafóm).” |
Bejelentkezés
Hirdetés |