Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Az eredeti VF2-nél 100mA nyugalmit állítottam, mert pofátlanul nagy rajta a borda, és melegen szép a hangja. Szerintem csavarj rajta egy kicsit felfelé.
Hali.Valaki tudna segiteni?Vettem 1 Sal sea 100pro erösitöt aktiv ládához ,de nem a gyári belsö van benne egésszen,átalakitották,és nem müködik minden funkció!Köszi
És mi lenne a megoldás elő erősítő??
Szia!
Hát ne is haragudj de ha mi se tudjuk,hogy mi van abba az erősítőbe akkor hogyan várod el tőlünk,hogy segítsünk neked? Esetleg képek meg,hogy mit csinál meg mit nem az erősítő.
Egy egyszerű előerősítő megoldást jelentene! Külömböző jelforrásoknak nem csak a teljesítménye számít hanem a Volt Amper viszony is az erősítő bemenetén. Érdemes lenne egy olcsó OPA -s előfokot elérakni. Ez lehet a megoldás az illesztési problémákra.
Találtam neked egy tuningolt verziót! Hátha érdekel.Bővebben: Link
Közös hűtőbordán vannak de el vannak szigetelve csillámmal meg a csavaron is van szigetelőgyűrű. Végigcsipogtattam műszerrel és minden stimm, a diódák sem érnek hozzá. Majd holnap berakok 1k potikat a 4.7k helyére, 100uf helyett 10uf rakok,átforrasztom az egészet és meghalgatom úgy. Remélem jó lessz.
Üdv.! A rajzon látható erősítőt egy régi Sanyo autórádióból műtöttem ki, elöfok nélkül. Ha elindítom bemenőjel nélkül semmi baj, viszont ha bármilyen jelet csatlakoztatok, hatalmas brumm alatt torzitva szól. Szóval erősen gerjed. Olyan mintha földhurok jelenség lépne fel. Ha valaki már találkozott hasonló esettel, kérem legyen a segítségemre! Köszi.
A conduktortól az eredeti VF-ek véleményem szerint jobb hangú végfokok. Kétségtelen hogy stabilabb, hiszen ez motiválta a létrejöttét, de valami hiányzik belőle amikor egymás után meghallgatod őket.
![]() Quad 405-öm már nincs, vagy 16 éve eladtam amit készítettem mert nem tetszett a hangja, ezért azzal nem tudom összehasonlítani.
Én nem tennék oda potikat, főleg nem 1k-t, azzal már mindenképp túl nagy lesz az áram. Milyen diódákat tettél bele ? Nehogy teljesítménydióda legyen, csakis 4148-as. És ne ilyen össze nem illő tranyókat használj, hanem komplementer párt, pl. bd243 és 244! Akkor jó lesz. Sok gyári erősítőben sincs rajta a nyugalmiáram beállító elem a bordán, pl. videoton 6383 és társai, heed canopus, creek 4040, stb.
Sziasztok! Volna egy erősítőm ami nagyon zúg-búg! Nagy az alapzaja. Lehet ezt valahogy orvosolni? Ez egy játékgép erősítője ami egy panelen van teljesen felépítve.Csak váltó 12voltra van szüksége.
Milyen ic van rajta ? Vagy tranyós ? Látatlanba nem lehet mit mondani, mutass képet.
2db TAB225H ic van rajta.Szerintem hídba vannak kötve.
Most csak ilyen telefonos képet tudok feltenni de délután csinálok jobbat ha kell.
Szerintem tegyél elé egy potmétert. Miről próbálod ? Meg lehetne próbálni közvetlenül az ic bemenetére csatlakozni azzal a potival. Én ezt tenném.
TA8225H lesz az. Így néz ki. Nem lehet hídban mert már maga 1 ic 2 hidalt végfokból áll. 18W-ot tud az adatlap szerint 4 ohmon elfogadható torzítással.
A potival sem hiszem hogy meg szűnne a zúgás mert alapból ha semmi sincs rákötve az erősítőre akkor is ilyen nagy az alapzaj.Jelenleg egy zenegépben van amit most fejeztem be.Egy p3-as van benne.Először azt hittem hogy a hangkártya ijen alapzajos de amikor lekötöttem akkor igy zúgott.Két bemenet van erősítőn.Az egyiknek akkora a bemeneti jel érzékenysége hogy brutálisan ordít a legkisebb hangerőre is.A másikat használom ami nem olyan érzékeny! A képen egy 4-es csati az érzékenyebb.
Itt a képek amin jól látható!Esetleg a túl érzékeny bemenet elé egy potit rakok akkor nem halható annyira az alapzaj.Csak van egy olyan érzésem hogy ennek az erősítőnek alapból ekkora a zaja.
Nem lehet hogy még mindíg túl nagy az érzékenysége ? Éppen azért kellene egy poti, vagy legalább egy ellenállás a bemenet és a föld közé, próbáld ki 10k-val, vagy akár 1k-val is. Szerintem akkor nem tud zajongani. Szabad bemenettel persze hogy zajos, kell valami ami lefogja, lásd ellenállás.
A tápszűrőelkók környékén az a dielektrumnak látszó szürkésbarna feltapadás az az? Mert akkor nem keresd tovább az okot.
Ha rövidre zárt bemenettel is búg, (brummos) akkor ott táp hiba is lehet.
Szerintem az ragasztó, amivel fixálják a kondikat, mint a pc-tápokban.
Sziasztok nekem lenne egy problémám,van 2db Beag végfok panelom,és nem tudom a bekötését ha esetleg valaki találkozott már ilyennel vagy van valami jó ötlete az kérem irjon.Teszek fel róla pár képet segítségeteket elöre is köszönöm.Jaj a panelokra még ez van rá írva:
OUO3199
Sziasztok a tipusát már sikerült megtalálni Beag Ebe272
csak az a baj hogy kapcsolási rajzot sehol sem találok ![]()
Ragasztó! Gondolom hogy ne billegjenek vagy ne törjön le.
Hello,itt van pár kép,hogy mit csinál...elvileg ez csak a mélyládához van,müködik kiprobáltam,de a szürök nem müködnek a potikból kettö,meg a kapcsolok kivannak kötve,de miért azt nem tudom.
Sziasztok!
Még mindég a B5-ös erősítővel játszadozom.A hangszínszabályzó potmétereinek a vezetékeit lecseréltem árnyékoltra.Mikor az árnyékolást bekötöm akkor az erősítő + tápjában lévő izzó elkezd világítani ha pedig nem kötöm be az árnyékolást akkor meg 50Hz-es zúgás van és minden zavart összeszed. Ha felkapcsolom a lámpát azt is érzékeli. Ez mitől van? Egyébként még mindég működik hangszínszabályzó nélkül az egész erősítő.
Vagy "gerjed" az erősitő, vagy összeszed valami zavart
Probálj fogni valami gyakorlotabb cinbit, kérd meg,hogy segitsen. Sokat lehet szivni, és leölheted a végfokot is
Szerintem is ez lenne a legjobb de sajnos senkit se ismerek aki értene hozzá.Na meg azt se értem,hogy hangszínszabályzó nélkül miért nem csinál semmi ilyet. :S
Hangszín nélkül olyan gyönyörűen szól,hogy az csak na.
Föl lett ajánlva segitség csupán csak a posta költség lett volna a bizalom ára , de nem éltél eme lehetőséggel ? ezért így most még mindig csak a gondod van vele , pedig már egy fél éve elfelejthetted volna és élveznéd a hang minőségét !
![]() ![]() ![]()
Természetesen ez is megoldható de nem tudom,hogy egy ekkora dobozt hogy lehetne elpostázni és mennyiért.
A másik pedig az,hogy én szívesen nézném,hogy hogyan oldja meg a kolléga a problémát. ![]() Bár most lehet lesz egy emberke aki rá tud nézni majd az erősítőre de ha nem lesz belőle semmi akkor ha valaki felajánlja segítségét akkor elfogadnám.Kecskeméten illetve Szolnok,Cegléd körzetbe lenne jó mert ezekre a helyekre autóval eltudom vinni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |