Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Igen, van. Legegyszerűbb, ha csak azt a réteget hagyod bekapcsolva, amelyen változtatni akarsz, majd a csoport kijelölés (szaggatott vonalú téglalap-ikon) eszközzel kijelölöd az összes vezető sávot, és utána a Change eszközzel, mint ahogyan egyesével változtattad. A különbség csak az, hogy a jobb egérgombbal kell kattintani ilyenkor a csoportra!
Az Eagle 4.16r2 - ben az alkatrészek kiválasztása gombnál a nyák szerkesztőben mért nem jelennek meg az alkatrészek? ÉS... ha elkészítek egy kapcsi rajzot eagle-ben azt hogy kell megcsinálni, mert én úgy tudom hogy az csak nyák szerkesztő?. ÉS... ha kész a kapcsolási rajz, abból hogy kell nyákot csináltatni eagle-lel???
Kezd olvasni a témát az elején ! Minden kérdésedre itt a válasz .
1. Kaqqk megválaszolta, tégy úgy!
2. Eagle nem csak NYÁK szerkesztő, hanem eléggé komplex progi, ami majdnem MINDENT tud! Magyarul: megrajzolod a kapcs.rajzot , utána File->Switch to Board> stb., doksiban minden benne van. (Elektrocad!!! u.i.: Elektrocad-nek van egy frankó leírása a SAS ról!
A leírás megtalálható a Rádiótechnika 2005 évkönyvében is.
Annyi kérdésem lenne, hogy átkötés merre található? Tudom, hogy van mert már láttam csak azóta nem találom. Köszi.
Üdv. Roli.
Szia!
Az átkötéseket neked kell megcsinálnod a felső (TOP) rétegen a képen látható módon. Húzod a vezetőt az alsó (BOTTOM) rétegen és ott ahol akarsz egy PAD-ot az átvezetésnek kattintasz egyet majd felül átállítod a huzalozást felső rétegre és húzod tovább a vezetőt de már a felső rétegen addig amíg el nem érsz addig a pontig ahol akarsz egy új PAD-ot az átkötés végének. Ott kattintasz még egyet és megint átállítod a huzalozást bottomra majd mész tovább egy alkatrészlábig és ennyi.
Azt tudom, hogy így is lehet csinálni. De az alkatrészek között láttam olyan amit a kapcsolási rajzban kell betenni.
Szia talán a jumper könyvtárra gondolsz.
Ááh.. Kiszúrta a szemem. Köszi
Üdv. Roli.
Üdv. Tudna valaki segíteni hogy Eagle-ben hol találok RCA aljzatot?
Add -> keresés: rca és kiad néhányat
con-hirschmann
Hello!
Olyan nyomógomb merre található az eagle-ben ami kapható a HEstore-ban? Keresem egy ideje de nem találom. Mellékeltem egyet amit Attila86 alkalmazott a Lamináló projektéhez, ilyen lenne jó nekem is. Üdv. Roli.
Szia!
Switch-omron.lbr ra gondolsz ott megtalálod az összes méretűt.
Köszi meg van. Pont azt a lbr.-t nem töltöttem be.
Üdv. Roli.
Hello!
Lenne olyan szíves valaki és elmagyarázná, hogy kell a képen látható dolgot csinálni? Köszi.
A kész nyákterv (teliföldes ) az összes vezetőt átállítod
"gumikötélre " aztán ratnest akkor meglesz a kék teli felület , utána az összes réteget kikapcsolod a kéken kívül .
Kapcsold ki azokat a rétegeket amiket nem akarsz látni.
Ezen csak a (16) bottom réteg van bekapcsolva
Hello.
Te melyik Eagle-t használod? Ha nem titok. Üdv. Roli.
Sziasztok. Találkozott valaki olyannal, hogy megnyitja az Eagle-t, megnyit egy lbr. és utána rákattint az ADD-ra utána lefagy a gép. Kb 5 verzión kipróbáltam és minden ezt csinálja és nem tudom, hogy miért.
Üdv. Roli.
Vírusmentes a géped?
Szia, a jól bevált 4.15-öt.
Azt hiszem az lesz a baj, hogy nem kellett volna ennyi féle Eagle-t feltenni.
Próbáltad már az 5. . . valahanyasokat is? Vagy mér használsz ilyen régit még? Vagy te megvásároltad a progit és azért?!
Üdv. Roli
Az eaglerc.usr konfigurációs fájl nem biztos, hogy jó minden nálad feltelepített verzióhoz.
Persze, próbáltam az 5.0-át, 5.2-t, 5.3-at, 5.6-ot. Mégis maradtam a 4.15-nél, aminek több oka is van.
Az egyik hogy gyakorlatilag semmi olyan lényeges és valóban hasznos újítás nincs bennük amikre azt mondanám hogy igen, ezt a 4.15-el nem lehet megcsinálni. Az egyetlen kivétel talán az alkatrészek "lezárása", na de szerintem ez sem egy borzasztóan fontos funkció. A legjobban az zavar, hogy a gombok csak akkor működnek az Eagle 5-ös verziójától, hogyha úgy kattintunk rájuk hogy az egér bal gombját még az ikon felett elengedjük. A 4.15-nél csak a lenyomás számított. Lehet hogy erre most sokan furcsán néznek, de annál a sebességnél amivel én a nyákjaimat szoktam tervezni, ez borzasztóan idegesítő dolog.... A második legjobban zavaró az, hogy a PAD-ek az 5ös verzió felett már le vannak kerekítve. Ez ugyan csak esztétikai dolog, de szerintem a szögletes PAD-ek sokkal jobban néznek ki. Az hogy az alkatrészeket le lehet 'zárni', hogy a rétegeket megjelenítése másmilyen lett, hogy sok felugró menü struktúrája megváltozott vagy hogy megváltoztattak néhány billentyűkombinációt (amihez már hozzászoktam) nekem messze nem elég arra hogy leváltsam a jól bevált, hosszú évek óta használt, megbízható 4.15-öt. Két előnye az 5-ös verziónak (szerintem): Az alkatrész-szerkesztőben a lábak neve fölé egy vonal húzható például negált ki/bemeneteknél. A másik előny hogy lezárhatóak az alkatrészek. Viszont ez édeskevés amellett az idegesítő nyűgök mellett amiket fentebb írtam. Majd ha végre Cadsofték rájönnek például arra hogy a PAD-nek nem feltétlen kellene ott lennie mindkét rétegen, vagy ha nem csak a shematicot teszik több lapossá hanem a nyáktervet is(!) akkor majd váltok új verzióra. Mert ezek tényleg hasznos és érdemi újítások lennének.
Értem az érveid. Én is egy-két hete ismerkedek az Eagle-val és nekem mindegy lenne melyikhez szokok hozzá. Abban igazat adok neked, hogy a lekerekített PAD a nem jobb, sőt szerintem még csúnya is!
Üdv. Roli. Moderálva! Frankye
Üdv Attila, már bocs, hogy közbeszólok, de az általad leírtakhoz hozzá kell szólnom:
"A legjobban az zavar, hogy a gombok csak akkor működnek az Eagle 5-ös verziójától, hogyha úgy kattintunk rájuk hogy az egér bal gombját még az ikon felett elengedjük." Az 5.7-esben ezt megoldották, ezt írják róla: - The new SET parameter Interface.MouseButtonReleaseTimeout can be used to set a timeout within which a mouse button release will trigger a button's action, even if the release happened outside the button's area (default is 500ms). Ezek szerint beállíthatod, hogy gyorsabb legyen az egér. Ezt viszont nem értem: "...nem csak a shematicot teszik több lapossá hanem a nyáktervet is(!)..." Több panelt akarsz egyszerre tervezni?
Idézet: „Ezt viszont nem értem: "...nem csak a shematicot teszik több lapossá hanem a nyáktervet is(!)..." Több panelt akarsz egyszerre tervezni?” Igen. Nálam ritka az hogy egy áramkör egy nyáklapon kerül megtervezésre! "Szendvics-nyákok", modulok stb esetén nagyon hasznos lenne ha a kapcsolási rajzon szereplő alkatrészeket kettő vagy több nyákon lehetne elhelyezni és összehuzalozni. Jelenleg ehhez egy új projektben kell a másik nyákot megtervezni, viszont akkor a kapcsolási rajz nem lesz egységes és nem látható egyszerre a két (vagy több) nyák. Idézet: „Az 5.7-esben ezt megoldották, ezt írják róla:” Na akkor ezt majd kipróbálom! |
Bejelentkezés
Hirdetés |