Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   179 / 443
(#) edison14 válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Helló !

Én már próbáltam és kívülről látható újdonságot nem látok de belülről egypár dolog javult. Az javításokat ITT megtalálod.
(#) atti2 válasza Hujikolp hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Szia!
Rajzom nincs csak nyákot akarok csinálni, nemrég próbáltam kapcs rajzból smd nyákot, kétoldalassba, akár hogy rendeztem mindíg maradt 5-6 csík amit nem tudott összekötni, berágtam és kézzel összekötögettem egyoldalon mindet, még a méret is kissebb lett. A mostani nem bonyolult, van mindkét oldalon 2-3 különáló polygon, van amit rá kellene kötni van amit nem, felrakok egy képet róla.

heg.png

(#) Hujikolp válasza atti2 hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Üdv!

Az Ic-nek meg kell nézni a szerkesztőben, hogy mire kötötték rá a lábát. Esetleg próbáld meg a VSS-t is, vagy 0V stb. Valamire passzolni fog.

A jobb alsó sarokban a TOP rétegen az a vezeték nem érintkezik sehova.

Egyébként én sosem használtam az auto routert. Mindig kézzel kötöttem össze mindent.
(#) biokill hozzászólása Ápr 7, 2010 /

Sziasztok!

Bocsánat ha már volt kérdés, de a kereső nem hozott értékelhető eredményt.
Ha egy projecten belül több schematic-ot létrehozok azok kerülhetnek egy NYÁK-ra? (brd-re)

Köszönöm
(#) Attila86 válasza biokill hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Szia!

Nem. Nem több schematicot kell létrehoznod hanem egy schematicon több "sheet"-et, azok már egy boardra fognak kerülni.
(#) biokill válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Értem, köszönöm.
Elkezdtem úgy, hogy először lepakolom a frame-ket, így be van határolva mi fér el egy A4es oldalon.
Csak reméltem van egy picit elkülöníthetőbb megoldás.

Köszönöm a hipergyors választ!
(#) gtk hozzászólása Ápr 7, 2010 /

Sziasztok !

Uj symbol letrehozasanal hogy lehet a labak nevenek karakter (font) meretet allitani? Koszonom.
(#) Hujikolp válasza gtk hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Üdv!

A szövegen jobb gomb, majd tulajdonságoknál? Esetleg egy képet róla, mert nem tudom biztosra, hogy mire gondolsz.
(#) Attila86 válasza gtk hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Szia!

Change/Size...
(#) joco53 hozzászólása Ápr 8, 2010 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy a telefolia kitöltésénél,hol lehet a vezetősávok és a telefolia közötti távolságot
változtatni.Nekem túl kicsinek tünik.

Köszönöm
(#) gulasoft válasza joco53 hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /

drc-nél állíthatók a szigetelőtávolságok, változtatás után ratnest-et futtasd a változások életbeléptetéséhez.
(#) tibi0531 válasza joco53 hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /

Szia!

Change/Isolate majd a Ratsnest a változtatások érvényesítéséhez
(#) mrobi hozzászólása Ápr 8, 2010 /

Üdv. Nincs valakinek AN6884-es vagy AN6885-ös ic-hez library-ja. Vagy ha valaki csinált már ehhez az megtudná velem osztani? Előre is köszönöm.
(#) gtk válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /

Szia ! A Change/Size-ot neztem korabban is, nem valtozik semmit, vagyis nem is alkalmazhato (ugy tunik). Szemben levo labakon egymasra csuszik a felirat, ez a gondom. Pedig nem is tul kicsi a device.
(#) MolnarG válasza gtk hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /

Nekem úgy rémlik, hogy az fix, azt nem lehet állítani, legalábbis eddig nekem sem sikerült. Húzd kicsit szélesebbre az IC-t, hogy elférjen... mást szerintem nem lehet tenni
(#) gtk válasza MolnarG hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /

Valamit csak lehet tenni, mert ennel kissebb komponenseknel sem megy egymasra a szoveg.
(#) elektrocad válasza gtk hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Azt hiszem, ezen nem lehet módosítani, ugyanis a Help a Pin címszó alatt ezt írja:

Pin Lettering
The position of pin and pad names on a symbol relative to the pin connection point can not be changed, nor can the text size. When defining new symbols please ensure their size is consistent with existing symbols.

Az első mondatot én így értelmezem:
A pad-ek és pin-ek neveinek a pin csatlakozópontjához viszonyított relatív pozíciói nem módosíthatók, a szöveg mérete sem.
(#) NagyKrisz hozzászólása Ápr 11, 2010 /

Eagleben, hogyan lehet megcsinálni, hogy a panelon legyen forrasztásgátlólakk réteg amit letudok adni a panelgyártócégnek?
Köszi
(#) kendre256 válasza NagyKrisz hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Szerintem mindig van stoplakk réteg rajta. Ha olyan panelt akarsz gyártatni, akkor a CAM műveletek között a "Solder stop mask CMP" és/vagy a "Solder stop mask SOL" műveletet is el kell végezni. Ekkor keletkezik *.stc és *.sts gerber fájl. Ezek az alkatrészoldali és a forrasztásoldali forrasztásgátlólakk réteg gerber fájljai.
(#) niedziela hozzászólása Ápr 11, 2010 /

Szia !
Eagleben hol van ilyen PAD ?

alkatresz.gif

(#) Frankye válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Testpad lbr-ben keresd!
(#) niedziela válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Sajnos csak kerekítettet találtam.
(#) Frankye válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Pedig abban a lib-ben vannak hosszúkásak is, nem csak kerekek.
(#) Bari- válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Az új 5.x-es verzióban már nem szögletes a pad hanem kerekítettek a sarkai, a régebbi 4-es verzióban vannak ilyen szögletesek mint amit csatoltál.
(#) niedziela válasza Bari- hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Akkor 5.x verzióban már nem lehet ilyen PAD-t generálni ?
(#) elektrocad válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Így van. Erről bővebben itt olvashatsz, legalul a Miscellaneous fejezet első sorában. Ez már az 5.0-tól érvényes
(#) Bari- válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Van ilyen pad csak nem szögletesek a sarkai hanem kerekített.
(#) niedziela válasza Bari- hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Köszi a válaszokat, közben rájöttem, hogy bármilyen PAD generálható.
(#) MolnarG válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Idézet:
„bármilyen PAD generálható”

... Hogyan is?
(#) TheBartucz hozzászólása Ápr 15, 2010 /

Üdv!

A képen látható diódák, állítva vannak ugyebár, de így nem tudom eldönteni, hogy melyik irányba zár a dióda? Nekem az tűnik egyértelműnek, ahol a karika van az a zártó fele, de valaki megerősítene?

Névtelen.png

Következő: »»   179 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem