Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Szükségem lenne egy alkatrészre mert nincs a progiban és a gyártóoldalán sem találtam meg. Az LM324-ről lenne szó. Tudom, hogy meglehet tervezni egyedileg de nem értek még annyira a progihoz. Kerestem itt a topikba de nem rakta fel senki még. Köszi Roli.
A kapcsolás alapját vissza tudod keresni melyik az anód.
![]()
Szia!
Már megbocsáss de eagleban ilyen jelölésű dióda nincsen! Ezek ellenállások lesznek.
Az ellenállások kicsit alább találhatóak, azok két körből állnak... jó hát végülis visszatudom keresni, csak gondoltam megkérdem, vagy a készítőtől még jobb lesz.
Köszönöm!
Ez tényleg dióda lesz, mert ellenállást nem szoktak így sorba kötni. A diódát meg igen. Mindenesetre fura.
Azért nem tették fel ide, mert alapból benn van, legfeljebb csak Te nem találtad meg. Linear könyvtárban megtalálható...
Ne csináld és tényleg. Azta de vak vagyok
![]() ![]()
Via kérdés, 2 réteget akarok összekötni, de a via csak az egyik oldalon látszik, a másik oldalon nem, GND átvitel, hogyan lehet ezt megcsinálni? Jól gondolom ez a zsákfurat?
Köszi
Sziasztok!
Ezek márpedig ellenállás jelölések a két jelölés között pedig csak méretbeli különbség van lásd a csatolt képet.
Jó elhiszem
![]() ![]()
Értem de szerintem ez azért nagy kitolás az építővel szemben hogy nem írom oda hogy mi mi. Esetleg kapcsirajzot tudsz csatolni vagy egy teljes eagle-s tervet mert akkor át tudnám nézni.
Ez tényleg kitolás! Nem én vagyok a kérdező és nem tudok neked segíteni, hogy át nézd a kapcsolást és a tervet.
2 rétegű, csak az egyik oldalon van a GND, és arra kell kötni a d2-pak tok hátát. Ezt hogyan lehet megoldani?
Ha leteszel VIA-t, azt át tudod nevezni GND -re. Ezután a másik oldalon hozzá kötöd, vagy hagyod úgy és a végén polygonnal fogod bekötni.
Sziasztok!
Polygonos kérdésem lenne hozzátok. Elkészítettem mindkét oldalra a polygont, bállítoittam h milyen távol legyen a vezetősávoktól és hogy a GND-hez kapcsolódjon. Olyan opciót hol találok, hogy az olyan területeket amiket nem lehet semmihez kapcsolni ne töltse ki? (mert így ilyen kis "szigeteket" csinál, amik nem valami tetszetősek) Mellékeltem egy képet is, amin sárgával bekereteztem az egyik kis pacát amire gondolok. Köszönöm a segítségeteket előre is!
Szia!
Change/Orphans -> OFF, így nem csinál szigeteket. És még egy észrevétel. Ha nagyobb frekvenciára készül a nyák, akkor célszerű a kinyúló ("antennaszerű") részeket levágni. Ezt a tRestrict és a bRestrict rétegben húzott vonalakkal tudod legegyszerűbben megoldani.
Tessék a képen csatolom.
Köszönöm!
Ez az amit kerestem. Ennek segítségével rájöttem ha már kész a poligon és az 'i' (info) gombbal akarsz tulajdonságokat állítani akkor az "Orphans" elől kell az Y-et kivenni és ugyan ez a hatás. Mégeszer köszi az infót! ![]()
Közben eszembe jutott még egy kérdés
![]() Körbe rajzolom a helyet, ahova polygont akarok. Ezek után szaggatott vonallal körbe van jelölve. A Ratsnest-el pedig meg is csinálja. Ezt nem lehet visszavonni valahogy? Mert a poly-tól lehetetlen dolgozni. Most azt csinálom h mentem, újból megnyitom, akkor csak szaggatott vonal van... De ez így nem valami hatékony...
Klikk a ripup-ra aztán klikk a körvonalra (bárhol)
Én csak simán a move-val arrébb szoktam húzni az egyik oldalát.
Szívesen . Viszont most nekem van egy kérdésem :
Egy kész nyáktervet hogyan lehet (ha egyáltalán lehet) beletenni egy másik kész nyákterv "üres " részébe ? Ugyanis terveztem egy pic fejlesztő panelt és volna rajta még anyi hely hogy elférne egy pickit2 klón , igy egy önmagában használható fejlesztő eszköz lehetne belőle .
Ha kapcsolási rajz alapján csináltad a nyákot, akkor nem enged berakni alkatrészt. Azaz szól, hogy először a kapcsolási rajzon módosíts.
2 lehetőséged van. A pickit2 klónt bemásolod a kapcsolási rajzba (csoport kijelőlése, majd olló. A kapcsolási rajzon pedig "paste") Aztán az alkatrészeket összehuzalozod. Ha nincs kapcsrajz, vagy ugyan olyan elrendezéssel akarod megcsinálni, mint a másik nyákon van, akkor ezt a brd-t elmented más néven. Megnyitot a pickit2 klón nyáktervét. Kijelölöd az egészet. Olló ikon. Ráböksz a kijelölt területre bal gombbal. Becsukod a pickit2 klón brd-t. Megnyitod a másnéven elmentett brd-t, majd "paste".
Szervusztok !
Tisztelettel az a kérdésem lenne : Ha a nyákomon van SMD és "drótos" alkatrészem is akkor , hogyan tudom megcsinálni , hogy a drótos alkatrészoldali pad - ja ( a furat furatgalvanizált ) legyen összekötve az SMD - vel. Mindíg a forrasztásoldalról akarja/hagyja csak átkötéssel az összekötést . Próbáltam már a drótost átdefiniálni , hogy legyen padja az alkatrészoldalon , de nem ment. Üdv! Qka
Ha jól értelemezem valami ilyesmire gondoltál?
Akkor viszont nem értem mi a probléma, semmi ördöngösség nincs benne. Egyszerűen ott váltok réteg (bottom - top) az alkatrész lábán és ennyi...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |