Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Mellékelem a file -okat , amivel nem boldogulok.
Még mindig nem tudom mi a probléma... réteget akarsz váltani közbe?
Szia!
Nem értem én sem a problémádat. Ha pontosabban leírnád hogy mit is szeretnél csinálni vagy hogyan szeretnéd csinálni akkor többet tudnánk segíteni. Nekem is sikerült behuzaloznom a TOP azaz felső (piros színű) réteggel. Ha a csatlakozót tükrözöd akkor a padjai a BOTTOM azaz alsó (kék színű) rétegen lesznek. Ha azt akarod hogy a csatlakozó padjainál TOP réteg a konnektor padjainál pedig BOTTOM legyen akkor válaszd ki a huzalozást majd a TOP réteget a legördülő menüben és kezd el húzni a vonalat. Amikor elérsz oda ahol akarod az átmenetet a TOP és BOTTOM réteg között kattints egyet majd a legördülő menüből válaszd ki a BOTTOM réteget és húzd tovább a vonalat a konnektorig. Nem nagy dolog de a kérdést máskor érthetőbben tedd fel. Amúgy MolnarG csatolta a két lehetőséget amit most ide leírtam. Szerintem ennél jobban már mi sem tudunk segíteni mivel nem értjük a kérdésed.
Szia !
Nem akarok réteget váltani. Ugyan úgy mint a te ábrádon a forrszem top oldalát az SMD forrszemével összekötni. Sajnos az így vagy_így filejaidat nem tudtam beolvasni mert nálam csak a 4.11 van fenn. Üdv Qka
Köszönöm a segítséget már előrébb vagyok.
Csak a sárga vonalacska nem akar eltűnni. Milyen billentyűkombinációval fogja meg a vezetősáv pontosan a pad közepét ?
Ne a WIRE, hanem a ROUTE ikonnal kösd össze az alkatrészeket.
Ez több dolog miatt is jó. Az egyik, hogy így kell helyesen használni. A másik, hogy a RATSNEST ikonra kattintva mindig tudod, hogy mennyi vezetősávot kell még bekötni. Ha véletlenül keresztezik egymást a sávok, akkor a DRC ikon azt is meg fogja neked mondani.
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy nem találom az alkatrészkönyvtárban a CA3086 -os alkatrészt. Sebaj gondoltam majd én létrehozom. De nem megy ugyanis 5 db npn tranyó van benne, ebből 2db emittere össze van kötve viszont ilyet a szimbólum rajzolásakor nem tudok. És így nem engedi dil14 tokba rakni. Mi a megoldás. Köszönöm a válaszokat.
Hozz létre egy teljesen új könyvtárat neki és abba rajzold meg. Az áramköri képét pedig megrajzolhatod olyannak, ahogy az adatlap írja.
Köszönöm Amarton.
Ez volt a hibám . Üdv Qka
Ha a nyákszerkesztőben (borad) elforgattam egy alkatrészt hogyan tudom rávenni a progit a huzalozás megváltoztatására? Hiába nyomok autoroute-t a vonalak összevissza állnak.
A ripup ikont használva az újra tervezendő vezetőket
vissza tudod váltani "gumikötélre " és ha auto rutot akasrsz használni ezután már megteheted .
Jól látom, hogy a táplálás huzalozásait a kapcsolási rajzbol nem viszi át a nyáktervezésbe? Ha igy van akkor hogyan kell létrehozni?
eagleben, hogy lehet beállítani, hogy legyen rajzlap alapból. Pl A4 kerettel, szövegmezővel? Köszönöm.
Alkatrész hozzáadása -> frame
Itt lehet mindenfélét találni.
Sziasztok!
Eagle 5.4.0-el be lehet inportálni egy meglévö nyáktervet valahogy egy másik mellé? Vagy hogy tudok két nyáktervet egy oldalra kinyomtatni? A válaszokat előre is köszönöm!
Hogyan lehet horizontálisan és vertikálisan tükrözni az alkatrészt a kapcsolási rajz tervezőben? Nem bírok rájönni.
Horizontális tükrözés (Jobb/Bal felcserélése): Az Edit/Mirror menüpont kiválasztása (vagy a tükrözés ikon kiválasztása a Szt László kereszt alatt baloldalt felül, a Toolbar-on) után kattints az alkatrész beillesztési pontjára!
Függőleges tükrözést nem látok, de van forgatás, s ezzel a feladatot visszavezettük az előző feladat megoldására.
Így már sikerült, hogy Mirror és forgatás. De gondoltam hátha van egyszerűbb meg oldás is pl. egy vertikális funkció.
Azt is észre vettem, hogy egyszerre nem lehet csak egy lbr.-t betölteni, de így egyesével bizony fárasztó és ha újra indítom a progit akkor újból megkéne nyitnom mindet . Van erre megoldás? És az egyen irányítók melyikbe vannak? Egyszer már megtaláltam úgy, hogy beírtam a keresőbe.
Szerencsére a könyvtár megnyitás egyszerű, mert a kontrol panelen az alkatrész könyvtárak melletti pöttyre kattintva használatba vehető.
Elég egyszer használatba venni egy könyvtárat, az a program újboli indításakor is használatban lesz.
Másik módszer:
Control panel-library-jobb gomb-use all. Keresd a rectifier-t
hello
hogy lehete eagle ba a vezetékezés vastagságát növelni köszi a válaszokat
Esetleg próbálj meg normálisan írni, akkor majd választ is kapsz!
Véleményem osztom Frankyével. A kérdésedre van két megoldás, az egyik visszaolvasod a 268 oldal kérdéseit, vagy elolvasod a program kézikönyvét, az utóbbit megtalálod a DOC mappában.
Helló!
EDIT-Change-width-huzalozás méretének kiválasztása és rákattintasz a huzalra aminek a méretét szeretnéd növelni.
Arra is van mód, hogy egyszerre az összeset megváltoztassa?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |