Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   181 / 443
(#) Qka válasza MolnarG hozzászólására (») Ápr 20, 2010 /

Mellékelem a file -okat , amivel nem boldogulok.
(#) MolnarG válasza Qka hozzászólására (») Ápr 20, 2010 /

Még mindig nem tudom mi a probléma... réteget akarsz váltani közbe?
(#) edison14 válasza Qka hozzászólására (») Ápr 20, 2010 /

Szia!

Nem értem én sem a problémádat. Ha pontosabban leírnád hogy mit is szeretnél csinálni vagy hogyan szeretnéd csinálni akkor többet tudnánk segíteni. Nekem is sikerült behuzaloznom a TOP azaz felső (piros színű) réteggel. Ha a csatlakozót tükrözöd akkor a padjai a BOTTOM azaz alsó (kék színű) rétegen lesznek. Ha azt akarod hogy a csatlakozó padjainál TOP réteg a konnektor padjainál pedig BOTTOM legyen akkor válaszd ki a huzalozást majd a TOP réteget a legördülő menüben és kezd el húzni a vonalat. Amikor elérsz oda ahol akarod az átmenetet a TOP és BOTTOM réteg között kattints egyet majd a legördülő menüből válaszd ki a BOTTOM réteget és húzd tovább a vonalat a konnektorig. Nem nagy dolog de a kérdést máskor érthetőbben tedd fel. Amúgy MolnarG csatolta a két lehetőséget amit most ide leírtam. Szerintem ennél jobban már mi sem tudunk segíteni mivel nem értjük a kérdésed.
(#) Qka válasza MolnarG hozzászólására (») Ápr 20, 2010 /

Szia !
Nem akarok réteget váltani.
Ugyan úgy mint a te ábrádon a forrszem top oldalát az SMD forrszemével összekötni.
Sajnos az így vagy_így filejaidat nem tudtam beolvasni mert nálam csak a 4.11 van fenn.
Üdv Qka
(#) Qka válasza edison14 hozzászólására (») Ápr 20, 2010 /

Köszönöm a segítséget már előrébb vagyok.
Csak a sárga vonalacska nem akar eltűnni.
Milyen billentyűkombinációval fogja meg a vezetősáv pontosan a pad közepét ?

kep.PNG

(#) Amarton válasza Qka hozzászólására (») Ápr 21, 2010 /

Ne a WIRE, hanem a ROUTE ikonnal kösd össze az alkatrészeket.
Ez több dolog miatt is jó.
Az egyik, hogy így kell helyesen használni.
A másik, hogy a RATSNEST ikonra kattintva mindig tudod, hogy mennyi vezetősávot kell még bekötni.
Ha véletlenül keresztezik egymást a sávok, akkor a DRC ikon azt is meg fogja neked mondani.
(#) Rocsli hozzászólása Ápr 21, 2010 /

Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy nem találom az alkatrészkönyvtárban a CA3086 -os alkatrészt. Sebaj gondoltam majd én létrehozom. De nem megy ugyanis 5 db npn tranyó van benne, ebből 2db emittere össze van kötve viszont ilyet a szimbólum rajzolásakor nem tudok. És így nem engedi dil14 tokba rakni. Mi a megoldás.
Köszönöm a válaszokat.
(#) (Felhasználó 4577) válasza Rocsli hozzászólására (») Ápr 21, 2010 /

Hozz létre egy teljesen új könyvtárat neki és abba rajzold meg. Az áramköri képét pedig megrajzolhatod olyannak, ahogy az adatlap írja.
(#) Qka válasza Amarton hozzászólására (») Ápr 21, 2010 /

Köszönöm Amarton.
Ez volt a hibám .
Üdv Qka
(#) sleve hozzászólása Ápr 22, 2010 /

Ha a nyákszerkesztőben (borad) elforgattam egy alkatrészt hogyan tudom rávenni a progit a huzalozás megváltoztatására? Hiába nyomok autoroute-t a vonalak összevissza állnak.
(#) kaqkk válasza sleve hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

A ripup ikont használva az újra tervezendő vezetőket
vissza tudod váltani "gumikötélre " és ha auto rutot
akasrsz használni ezután már megteheted .
(#) sleve hozzászólása Ápr 23, 2010 /

Jól látom, hogy a táplálás huzalozásait a kapcsolási rajzbol nem viszi át a nyáktervezésbe? Ha igy van akkor hogyan kell létrehozni?
(#) Rocsli hozzászólása Ápr 23, 2010 /

sleve
kaqkk
Köszönöm! Megvan.
(#) NagyKrisz hozzászólása Ápr 24, 2010 /

eagleben, hogy lehet beállítani, hogy legyen rajzlap alapból. Pl A4 kerettel, szövegmezővel? Köszönöm.
(#) Amarton válasza NagyKrisz hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /

Alkatrész hozzáadása -> frame
Itt lehet mindenfélét találni.
(#) atti2 hozzászólása Ápr 24, 2010 /

Sziasztok!
Eagle 5.4.0-el be lehet inportálni egy meglévö nyáktervet valahogy egy másik mellé? Vagy hogy tudok két nyáktervet egy oldalra kinyomtatni? A válaszokat előre is köszönöm!
(#) Amarton válasza atti2 hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /

Szerintem erre a kérdésre a válasz neked is jó:

Bővebben: Link
(#) NagyKrisz válasza Amarton hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /

Köszönöm
(#) roland0327 hozzászólása Ápr 24, 2010 /

Hogyan lehet horizontálisan és vertikálisan tükrözni az alkatrészt a kapcsolási rajz tervezőben? Nem bírok rájönni.
(#) icserny válasza roland0327 hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /

Horizontális tükrözés (Jobb/Bal felcserélése): Az Edit/Mirror menüpont kiválasztása (vagy a tükrözés ikon kiválasztása a Szt László kereszt alatt baloldalt felül, a Toolbar-on) után kattints az alkatrész beillesztési pontjára!

Függőleges tükrözést nem látok, de van forgatás, s ezzel a feladatot visszavezettük az előző feladat megoldására.
(#) roland0327 válasza icserny hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /

Így már sikerült, hogy Mirror és forgatás. De gondoltam hátha van egyszerűbb meg oldás is pl. egy vertikális funkció.
(#) roland0327 válasza roland0327 hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /

Azt is észre vettem, hogy egyszerre nem lehet csak egy lbr.-t betölteni, de így egyesével bizony fárasztó és ha újra indítom a progit akkor újból megkéne nyitnom mindet . Van erre megoldás? És az egyen irányítók melyikbe vannak? Egyszer már megtaláltam úgy, hogy beírtam a keresőbe.
(#) niedziela válasza roland0327 hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /

Szerencsére a könyvtár megnyitás egyszerű, mert a kontrol panelen az alkatrész könyvtárak melletti pöttyre kattintva használatba vehető.
Elég egyszer használatba venni egy könyvtárat, az a program újboli indításakor is használatban lesz.
(#) Sendi válasza roland0327 hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /

Másik módszer:

Control panel-library-jobb gomb-use all.

Keresd a rectifier-t
(#) stulek hozzászólása Ápr 24, 2010 /

hello
hogy lehete eagle ba
a vezetékezés vastagságát növelni
köszi a válaszokat
(#) Moderátor hozzászólása stulek hozzászólására (») Ápr 24, 2010

Esetleg próbálj meg normálisan írni, akkor majd választ is kapsz!
(#) elektrocad válasza stulek hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /

Véleményem osztom Frankyével. A kérdésedre van két megoldás, az egyik visszaolvasod a 268 oldal kérdéseit, vagy elolvasod a program kézikönyvét, az utóbbit megtalálod a DOC mappában.
(#) edison14 válasza stulek hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /

Helló!

EDIT-Change-width-huzalozás méretének kiválasztása és rákattintasz a huzalra aminek a méretét szeretnéd növelni.
(#) stulek hozzászólása Ápr 24, 2010 /

bocs a helyes íráshoz
és kösz az infókat
mindenkinek
(#) sleve válasza edison14 hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /

Arra is van mód, hogy egyszerre az összeset megváltoztassa?
Következő: »»   181 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem