Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Persze, én sem vitatom a szakmai nyelv jogosságát, de ha ezt egy olyan irományban, esetleg videón jelenik meg ami tanítani igyekszik, akkor nyugodtan elmondhatja mindkét jelentést, legalább az elején. Lehet bátran betenni hivatkozásokat akár a jelentésre vonatkozólag stb. (tudom túl sokat várnék)
Talán nem is a kifejezésekkel van a bajom, hanem az amikor ebből szleng lesz. Ja a Daw-helyet nyugodtan lehetne használni általában a számítógépes zeneszerkesztő(zeneszerkesztő) kifejezést
Jaj ne is mondjátok, mikor a seregbe kerültem, én is alig bírtam aludni. Mindig felébresztett valami. Vagy a riadó szirénája, vagy az őrmester, hogy: Gyerünk kopasz állatok, lehet kiszakadni a folyosóra, addig nincs alvás amíg a kék-villám támadásainak a kárait helyre nem állítják. És itt senki ne gondoljon valamilyen amcsi lopakodó helikopterre.
Fogadjunk, hogy akkor a "daw" nem más, mint: Digital Audio Workstation.
Mondjuk ki magyarul: digitális hang munkaállomás. Brrr, még leírni is hosszú, nem kimondani. Aki daw-ot használ, az daw-ot is fog írni. Hányszor mondod a windows (vinfos) helyett, hogy operációs rendszer. Pedig mennyire értelmesebb, hogy: Beállítottam az automata háttérváltást az operációs rendszerben. Minthogy azt mondani: Beállítottam az automata háttérváltást az ablakokban. Van ennek is értelme, csak kicsit futurisztikus.
A kéjboard az egy új szexuális segédeszköz.
JÁJ! SzexMaty.
A Latex meg Matyex lesz, Lamatyex szex.
Azért ha ezt a mondatot:
Idézet: Ha normálisabban megfogalmazzuk, akkor nem ennyire röhejes:„szeretnék épiteni egy olcsó változatát acid szintinek.nem kell hozzá kejboard.” Megszeretném építeni az acid szintinek egy olcsó, házilagos változatát. Sőt még a keyboard-ra sincs szükségem. Ehhez kérnék segítségeket. Köszönöm. Az acid az a típusa, fajtája... nem magyarítható, mert annak, hogy savanyú, nincs itt most értelme. A szinti, mint a szintetizátor szó rövidítése, már ezer éve elfogadott. A keyboard-ot meg jó lenne tudni helyesen leírni. Persze írhat helyette billentyűzetet, de ez talán nemigazán az a billentyűzet amit a számítógép előtt püfölünk. Egyébként a zenész szakmában például az orgonák billentyűzeteit manual (manuál)-nak hívjuk. S így mondjuk azt, hogy ez egy manuálos, két manuálos... Szóval, ebben a példádban sem az angol szavak használata volt a probléma, hanem a hozzá körített magyar odacsapott szavak, mondatfélévé formázásával, amivel az egész mondanivaló (hozzászólás) egy trehány, 17 éves IQ bajnok szüleménye. Talán nem tévedtem sokat.
Ha nem elég neki, van pár régi commodore-os élvező rudam, izé akarom mondani joystick-em.
Idézet: „Nagyon komoly vagy ma, mi történt ?” Ki van kapcsolva a Fun faktor-om. szerk: Topiccal kapcsolatban: Bővebben: Link
Akkor bekapcsolom.
Tasztatúra használatos a számítógép típusú "nyomogombos" billentyűzetre, klaviatúra a billentyűs hangszerekre.
Látom más is ismeri őket. Anno a legtöbbet ezt a számot játszottam tőlük a diszkókban: I Wanna Be With U
Hogy is van ez? Bővebben: Link
A beállításoknál, a tartós helyett a tolóajtót kell választani.
Topikcímnek "Ha tudtok légyszi segítsetek". Gratulálok. Ide téved (regisztrál) , fórum szabályzatot nem olvassa el, nyit egy témát. Első hozzászólás. Nem is a hozzászólásával van baj, hiszen előre megköszöni a segítséget. Az ahogy van, tisztességesen van megfogalmazva. Itt nem ez a baj. az, hogy nem tájékozódik. Az ilyeneket sajnálom, mert nem a nesze ba.eg stílusú hozzászólás miatt fog warnt kapni. Nem szerencsés topikcím
Aztán tényleg jött a vérmodi, (helyesebben a hóhérmodi, előbbi ui. Deguss barátom) és valóban helyre rakta.
Vannak ugye a felsőoktatási intézményben a tanársegédek. No már most deguss a hóhérmodi-segéd.
Sziasztok! Lenne egy számítógépes kérdésem. Szerintetek elvisz-e egy 235w-os táp egy Asrock P4V88+ alaplapot, egy 256mb-os ATi, AGP-s videókártyával, meg egy Intel Celeron D, 2,8Hzes procival (+ hálózati kártya, DVD író, 512mb, vagy 1gb ram, -egyelőre- 1,2gb-os vinyó, meg floppy meghajtó).
Ez előtt egy 300W-ostól ment, de a hülye fejemmel eladtam, gondolván úgyse kell az nekem. Hát most kellene.
Nem is lenne baj, ha nem félnék, hogy megfut a táp. A cuccokat meg nem szeretném tönkre tenni.
Oké, csak a procira, videókártyára nincs, és szerintem ezek emésztik fel a legtöbb energiát. De akkor kipróbálom, ha letilt, akkor jó, nem fut meg..
Nekem ugyanilyen alaplapom van, 1GB ram, 1.8GHz Pentium4 2.1-re húzva, 64MB videókártya, 1 ODD, 2 HDD, és egy 150wattos táp viszi az egészet. Mondjuk Hipro táp, ami azért tényleg annyit tud, amennyi rá van írva. Eddig nem volt gond. Szerintem ha nem gagyi a 250-es tápod, bőven elég.
Észrevettétek, hogy magyar lett a youtube? Dekirályságosságos!
Tegnap akartam is írni, csak elfelejtettem
Én is csak csodálkoztam
Megtettem
Viszont én most megyek az oskolába, aztán egy óra múlva jövök is haza. Holnap meg ballagás, aztán meg az érettségik
Akkor ez a villamosszék kistestvére, az elektromos kisülés (mivel 9 voltról megy.)
Ja-ja, de ne tévesszen meg a látszat, van ott tekercs is, meg rajta egy kis bizgentyű is, ami szaggatja a delejt. Még mindig kipróbálnád?
Matyi soha többet nem tudott válaszolni...:rinya:
Ááá, egy 9 voltos elem akármilyen szaggatón át sem tud felvillanyozni.
Akció Lacus!
Ezt hallózd meg! |
Bejelentkezés
Hirdetés |