Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1155 / 3607
(#) Rober_4 válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Persze, én sem vitatom a szakmai nyelv jogosságát, de ha ezt egy olyan irományban, esetleg videón jelenik meg ami tanítani igyekszik, akkor nyugodtan elmondhatja mindkét jelentést, legalább az elején. Lehet bátran betenni hivatkozásokat akár a jelentésre vonatkozólag stb. (tudom túl sokat várnék)
Talán nem is a kifejezésekkel van a bajom, hanem az amikor ebből szleng lesz.
Ja a Daw-helyet nyugodtan lehetne használni általában a számítógépes zeneszerkesztő(zeneszerkesztő) kifejezést
(#) Action2K válasza KTobi hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Jaj ne is mondjátok, mikor a seregbe kerültem, én is alig bírtam aludni. Mindig felébresztett valami. Vagy a riadó szirénája, vagy az őrmester, hogy: Gyerünk kopasz állatok, lehet kiszakadni a folyosóra, addig nincs alvás amíg a kék-villám támadásainak a kárait helyre nem állítják. És itt senki ne gondoljon valamilyen amcsi lopakodó helikopterre.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Ne is említsd!
(#) Action2K válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Fogadjunk, hogy akkor a "daw" nem más, mint: Digital Audio Workstation.
Mondjuk ki magyarul: digitális hang munkaállomás. Brrr, még leírni is hosszú, nem kimondani. Aki daw-ot használ, az daw-ot is fog írni.
Hányszor mondod a windows (vinfos) helyett, hogy operációs rendszer. Pedig mennyire értelmesebb, hogy:
Beállítottam az automata háttérváltást az operációs rendszerben.
Minthogy azt mondani:
Beállítottam az automata háttérváltást az ablakokban.
Van ennek is értelme, csak kicsit futurisztikus.
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

A kéjboard az egy új szexuális segédeszköz.
(#) szamóca válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

JÁJ! SzexMaty.
A Latex meg Matyex lesz, Lamatyex szex.
(#) Action2K válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Azért ha ezt a mondatot:
Idézet:
„szeretnék épiteni egy olcsó változatát acid szintinek.nem kell hozzá kejboard.”
Ha normálisabban megfogalmazzuk, akkor nem ennyire röhejes:

Megszeretném építeni az acid szintinek egy olcsó, házilagos változatát. Sőt még a keyboard-ra sincs szükségem. Ehhez kérnék segítségeket. Köszönöm.

Az acid az a típusa, fajtája... nem magyarítható, mert annak, hogy savanyú, nincs itt most értelme. A szinti, mint a szintetizátor szó rövidítése, már ezer éve elfogadott. A keyboard-ot meg jó lenne tudni helyesen leírni. Persze írhat helyette billentyűzetet, de ez talán nemigazán az a billentyűzet amit a számítógép előtt püfölünk. Egyébként a zenész szakmában például az orgonák billentyűzeteit manual (manuál)-nak hívjuk. S így mondjuk azt, hogy ez egy manuálos, két manuálos...

Szóval, ebben a példádban sem az angol szavak használata volt a probléma, hanem a hozzá körített magyar odacsapott szavak, mondatfélévé formázásával, amivel az egész mondanivaló (hozzászólás) egy trehány, 17 éves IQ bajnok szüleménye. Talán nem tévedtem sokat.
(#) Action2K válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Ha nem elég neki, van pár régi commodore-os élvező rudam, izé akarom mondani joystick-em.
(#) Action2K válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Idézet:
„Nagyon komoly vagy ma, mi történt ?”

Ki van kapcsolva a Fun faktor-om.

szerk:
Topiccal kapcsolatban: Bővebben: Link
(#) szamóca válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Akkor bekapcsolom.
Tasztatúra használatos a számítógép típusú "nyomogombos" billentyűzetre, klaviatúra a billentyűs hangszerekre.
(#) Action2K válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Látom más is ismeri őket. Anno a legtöbbet ezt a számot játszottam tőlük a diszkókban: I Wanna Be With U
(#) DuMatyi válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Enjoystick.
(#) Action2K hozzászólása Ápr 29, 2010 /

Hogy is van ez? Bővebben: Link
A beállításoknál, a tartós helyett a tolóajtót kell választani.
(#) DuMatyi hozzászólása Ápr 29, 2010 /

Topikcímnek "Ha tudtok légyszi segítsetek". Gratulálok. Ide téved (regisztrál) , fórum szabályzatot nem olvassa el, nyit egy témát. Első hozzászólás. Nem is a hozzászólásával van baj, hiszen előre megköszöni a segítséget. Az ahogy van, tisztességesen van megfogalmazva. Itt nem ez a baj. az, hogy nem tájékozódik. Az ilyeneket sajnálom, mert nem a nesze ba.eg stílusú hozzászólás miatt fog warnt kapni. Nem szerencsés topikcím
(#) Frankye válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Aztán tényleg jött a vérmodi, (helyesebben a hóhérmodi, előbbi ui. Deguss barátom) és valóban helyre rakta.
(#) DuMatyi válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Vannak ugye a felsőoktatási intézményben a tanársegédek. No már most deguss a hóhérmodi-segéd.
(#) mark.budai hozzászólása Ápr 29, 2010 /

Sziasztok! Lenne egy számítógépes kérdésem. Szerintetek elvisz-e egy 235w-os táp egy Asrock P4V88+ alaplapot, egy 256mb-os ATi, AGP-s videókártyával, meg egy Intel Celeron D, 2,8Hzes procival (+ hálózati kártya, DVD író, 512mb, vagy 1gb ram, -egyelőre- 1,2gb-os vinyó, meg floppy meghajtó).
Ez előtt egy 300W-ostól ment, de a hülye fejemmel eladtam, gondolván úgyse kell az nekem. Hát most kellene.
(#) mark.budai válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Nem is lenne baj, ha nem félnék, hogy megfut a táp. A cuccokat meg nem szeretném tönkre tenni.
(#) mark.budai válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Oké, csak a procira, videókártyára nincs, és szerintem ezek emésztik fel a legtöbb energiát. De akkor kipróbálom, ha letilt, akkor jó, nem fut meg..
(#) tatabike válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Nekem ugyanilyen alaplapom van, 1GB ram, 1.8GHz Pentium4 2.1-re húzva, 64MB videókártya, 1 ODD, 2 HDD, és egy 150wattos táp viszi az egészet. Mondjuk Hipro táp, ami azért tényleg annyit tud, amennyi rá van írva. Eddig nem volt gond. Szerintem ha nem gagyi a 250-es tápod, bőven elég.
(#) vicsys hozzászólása Ápr 30, 2010 /

Észrevettétek, hogy magyar lett a youtube? Dekirályságosságos!
(#) zenetom válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Tegnap akartam is írni, csak elfelejtettem
Én is csak csodálkoztam
(#) zenetom válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Megtettem
Viszont én most megyek az oskolába, aztán egy óra múlva jövök is haza. Holnap meg ballagás, aztán meg az érettségik
(#) Action2K hozzászólása Ápr 30, 2010 /

Napsütéses, szép hétvégét!
A meló végéig nekem most ez a mottóm: Link, utána pedig két hétig ez: Link

A hóhérmodiknak pedig ajánlok egy humánus módszert (kép).
(#) DuMatyi válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Akkor ez a villamosszék kistestvére, az elektromos kisülés (mivel 9 voltról megy.)
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Ja-ja, de ne tévesszen meg a látszat, van ott tekercs is, meg rajta egy kis bizgentyű is, ami szaggatja a delejt. Még mindig kipróbálnád?
(#) llaci56 válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Matyi soha többet nem tudott válaszolni...:rinya:
(#) DuMatyi válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Ááá, egy 9 voltos elem akármilyen szaggatón át sem tud felvillanyozni.
(#) szamóca hozzászólása Ápr 30, 2010 /

Akció Lacus!
Ezt hallózd meg!
(#) tatabike válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Brutál. A bal oldali pók szétveri a harmónika tokját...
Következő: »»   1155 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem