Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Jók a forrasztások és hallom a hangot, olyan mint amikor egy tv-t bekapcsolsz.
A video-végfok IC is lehet rossz. De innentől kezdve ez már csak találgatás.
Jobban jársz egy szervízzel.
Nincs nagy gyakorlatom TV javításban, Azért köszi a segítséget. De ha valaki valamit tud, írjon, mert ez a tv hamarabb fog szeméttelepet látni darabokban, mint szervizet.
Hellosztok.
Milyen típusú televízió lehet ő? A hibája az, hogy bekapcsolás után ciripelést hallani és csak hang van, kép nincs. Talán valamivel világosabbá válik a képernyő. Kikapcsolás után egy zöld paca jelenik meg az ernyő közepétől kissé délkeletre. Mi okozhatja a hibát?
Ez egy Orion Sorrento-szerűség. A jobb oldali kihajtható panelon keress kilazult csatlakozót, vagy rossz forrasztást.
Egyébként még száz oka lehet annak. hogy nincs kép.
Átforrasztgattam a pontokat, de a helyzet változatlan maradt.
Nem tudod honnan tölthetném le a kapcsolási rajzát?
A típusszáma jó lenne. Itt biztosan meg van a rajz.
Üdv!
Nagy nehezen sikerült életre kelteni az aiwa c201-es tápegységét, de bekapcsoláskor egy vízszintes csík van a képernyőn, ami néhány máspdoperc után meghülyül, elkezd villogni az egész képernyő stb.... Az eltérítő IC vacakol, vagy esetleg a proci? Mit mérjek, mit cseréljek szerintetek? Kösz előre is!!!
Tápfeszültségeket ellenőrizd! A függ. eltérítés a sorkimenő trafóról kapja a tápfeszültséget.
Helló kadarist!
Lenne egy kérésem. Adott egy újabb fajta Vestel TV, és bekapcsolásakor ki be kapcsol félmásodperces ütemben. Hallani hogy a sorvég beindul de mégis leáll, és ez megy egyfolytába szerinted hol nézelődjek a sorkimenő fele lehet a bibi vagy a kapcsoló üzemű tápnál?
Sziasztok.Segítség kellene.Van egy Thomson TV nálam kiment a függőleges eltérítést szabályzó I c Kicseréltem de még mindig csak az a fránya fehér csík van középen.A Tv száma:11AK33J4- ha valaki tudna Segíteni nagyon hálás lennék
Szia!
Biztosan nem kap áramot az IC. Méregesd körbe.
A sorkimenő nem inkább a vízszintes eltérítést adja?
Átforrasztgattam a képcsőpanelt és már van kép. De a zöld szín hiányzik. Kiforrasztottam és kimértem a katódmeghajtó tranzisztort de nem zárlatos. Kerestem szakadt ellenállást de nincs ilyen. A képcsőpanelre vezető kábel se szakadt. Mi lehet a probléma?
Ennél nem két videovégtranzisztor van színcsatornánként?
Ha a zöld katódhoz menő vezetéket átdugod a piros kimenetre, akkor megjön a zöld szín?
Mindkét tranyó jó. Ezt a katódcserét kipróbálom.
Sziasztok! Guberáltam (lomtalanítás van) egy Nordmende/Thomson TX 92/EU tévékészüléket! Levittem a műhelybe működik tökéletesen ment is egy napot. Felhoztam mondom anyám tévéje kicsi berakom helyette ezt mert nagyon tuti kis készülék. Ment pár órát kikapcsolt és nem lehetett visszakapcsolni. Vártam vele egy két órát bekapcsolom megy utána megint kikapcsolt de most nem is indul el! Bekapcsolva maradt és ez megjegyzi mert mikor feszültség alá helyezem bekapcsol csak nem indul el a sorvég mert 79 V-ot mérek csak a szekunderen. Most egy 60w-os izzót tettem rá sorvégtranyó nélkül és néha ha pihen mikor bedugom akkor pár pillanatra "seceg" kicsit és felvillan erősebbre az izzó de visszaáll a 79V. Mindent átforrasztottam már ellenállásokat is nézegettem de semmi rossz! Az optot néztem mikor "sercen" akkor kicsit magasabb a fesz rajt a szekunder oldalon pár tized voltal. Szóval ez most akkor mi lehet hibajel vagy a referencia a gond? A hangot valószínű a táp trafóból hallom mikor kicsit felugrik a fesz már azt is kiforrasztottam és a tekercskivezetéseit is átforrasztgattam reménykedve,hogy valami kontakthiba. Valakinek ötlet mit mérjek vagy mit nézzek mert beleuntam kicsit! Van szkópom is már
Nincs eltekergetve a zöld szín valamelyik potija? A nagy, meghajtást állító potméterek gyakran kontaktosak.
A potit megtekergettem. Ellenállásmérőm szerint jó.
Hát akkor az jön, hogy összehasonlítod a három színcsatorna végerősítőinek a feszültségeit. Azt kellene megnézni, hogy a erősítők bemenetein a feszültségek mennyire egyformák. Lehet szakadt ellenállás is a bűnös.
A készüléknek tudjuk a típusát? CTV...?
A vízszintes eltérítést is adja, meg mellesleg még egy párféle tápot is szolgáltat a sorkimenő, például a nagyfeszültséget a képcsőnek. Rajzról lesd le a függő végfok tápútját.
Sajnos a hátán nincs meg a típust tartalmazó címke. Viszont egy nyolcjegyű szám van a hátán: 85103925
A nagy kollektorköri munkaellenállások jók? A kimeneti soros ellenállásokat is ellenőrizd, és így tovább. Ha a piros kimenetre kötött zöld katóddal volt zöld szín, akkor a végfokban van a hiba, pláne, hogy egyforma meghajtást kap mindhárom tranzisztor.
Mégiscsak a képcsővel lessz valami gond Ha a piros vagy a kék katódot dugom a zöld helyére, megjelenik a kép, de ha a zöldet dugom rá csak nagyon halványan...
Na, hát azt hittem, a képcső ellenőrzésen már már túl vagyunk.
Lehet, hogy van a képcsőfoglalatnál egy soros ellenállás a katód előtt. Azt még ellenőrizd, nem-e szakadt.
Szia!
A sorvégfok környékét is átforrasztgattad? Ha nem indul, vagy leáll a sorvég, akkor automatice visszaesik a tápfeszültség. |
Bejelentkezés
Hirdetés |