Fórum témák
» Több friss téma |
Mach3. Én legalábbis azzal próbálgattam.
Szia!
leszedtem a Mach 3 professionalt, csak még ismerkedek vele. meg kéne találnom a com 1 port beálításást. van valami ötletek?
Szia! Itt keresd a baloldali menüben a Mach3-at, részletes leírást találsz róla.
Szia!
Nekem RS 232 foglalatos vezérlőm van. Akkor lehet, hogy nem is működik vele a March3??
Nem bizony...
A Mach nem tudja a soros porton meghajtani a motorokat, a párhuzamosra (lpt) küldi a kimenetét.
Egy mach3 kompatibilis meghajtót az 16000Ft, az pl. megcsinál mindent. Leválasztást+meghajtás+mikrostepp. Egy com portos izé mindezeket nem tudja. Ott valószínű van belül egy mikrokontroller, ami a com porton jövő g kódot átteszi a kimenetekre.
Szia!
Igen! Van benne Pic csak azt nem tudom, hogy jó e a sima sorosport bekötés a kábelen, vagy kell az a kersztcsatolás. üdv szabi
Egyépként ahogy nézegettem az adatlapját, elvileg tud mindent.
Nézd meg te is. ( " Több szem többet lát! " )
Csak fúrni tud. Az exelon drill az a fúrófile.
Na ezt már nem is értem!
elvileg ez a projekt egy komplett CNC konfigot tartalmaz, ami fúr, mar stb. lehet, hogy kéne csinálnom egy d sub/lpt kábelt?
Inkább keress egy működő, mások által is használt, azaz bevált rendszert. Egyszerűbb lenne!
Szia!
Ebben a projektban 3/4-ig készen vagyok az elektronikával és be fogom fejezni. Utána esetleg ha nem válik be, akkor építek egy másikat. (ha van valami használhatód esetleg berakhatnád) vásárolni kész terméket nem fogok, mert az alkotás szépségét nem fosztanám meg magamtól. Inkább építek. üdv szabi
Értem, így mindjárt más a dolog
Nemrég találtam egy ilyent, de már nem tudom, hogy hol, utána nézek, hátha megtalálom.
OK!
Ha esetleg olyan projekted van amiben "Pic" van, az sem gond mert készítettem egy felprogramozó egységet is. Csak benne legyen a projektban a "HEX" álomány.
Szia! Ide reggelj be, és mindent le tudsz tölteni. Bővebben: LinkÉn is ezekből építettem meg egyet, mely vezérli a motorokat, de terheléssel még nem próbáltam. Ha pontosan beállítod a két potit fantasztikusan csendben mennek a motorok. Remélem 2-3 hét múlva élesben is ki tudom már próbálni. Ha nem akarsz be regisztrálni, akkor, ha adsz egy e-mail címet, én oda adom az általam áttervezett nyákot is , mely sprint layout-ban van elkészítve.
Hát oroszból elég szzzzaaaa rrrr vagyok
mail: vaszil29@freemail.hu vagy, vaszil29@gmail.com
Ez talán a megoldás, a fordításra.Bővebben: Link Így legalább a forumokat is el tudod olvani, kb 20 nyelven.
Ezen már túl vagyok
Mivel sokan kértétek, így felteszem ide. Remélem, eligazodtok rajta. Nem tömeggyártásra szántam, csak saját részre. Ezért, ha nem tudtok valamit, szívesen segítek. Mint írtam, terhelés nélkül, vagyis mechanika nélkül próbáltam. De nem tévesztett, és szépen működik. Csak full lépéses üzemben megy, mert nekem ez így pont megfelel. A fél lépéses üzemmódot nem használom, de nem is tudtam működésre bírni. Tettem pár képet a komplett egységről. Csak 16f628-al megy, az A végű nem jóóó.
Szia!
Az lenne a kérdésem, hogy a " spl , lay file-t hogyan, mivel tudom megnyitni??? Eagle nem ismeri. köszi. szabi
Sziasztok!
Elkészült az első drivere kari. Raktam rá mocit is, csak ki kéne próbálnom. Az "RS232" kábelban még nem vagyok valami biztos, hogy jó, de már nagyon izgat a ketyere. Hogyan tudnám megjáratni picit?? A MARC 3 al még csak ismerkedem, és még nem tudom beálítani. Ehez kérnék segítséget. Vagy ha van valami egyszerűbb progi az is jöhet. űdv szabi
MACH3!
Port és motor beállítás után: Nyomd meg a TAB gombot, és ott a távirányítója. Onnan irányíthatod a motorokat a nyilakkal simán.
Hi Master!
Na na! ne olyan hevesen! Na mit is csináljak? "sajna angolom vérszegény, inkább lépésről - lépésre" vagy, ha benne vagy messengerbe, távsegítségben te megoldhatnád, én meg vadul figyelek. hmmmmm?!
Szerintem kicsit elkavarodtunk az elektro témától.
Soros portra nem tudom hogy kell beállítani, egyébként "port config" és "motor config". Ennyi. Van neten egy rakás leírás. Na meg a "gépkönyve" is megtalálható.
Akkor ennyit tudtam segíteni...
Se a kábeledhez, se a vezérlődhöz nem értek. Sok sikert az élesztéséhez! Google 4. linkje. |
Bejelentkezés
Hirdetés |