Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sajna nem szakadt... Furcsa, mert amikor a pirosat és zöldet megcseréltem, úgy tűnt van zöld.
Szia! Igen átforrasztottam de semmi Valamelyik ellenállás rossz talán de mérve meg jó Elindul egy pillanatra a sorvég mert érzem a csövön a nagyfeszt,hogy pattog de azonnal beáll ez a 180V körüli érték. Szerintem ha izzóval terhelem akkor is meg kéne lenni a feszkónak de nem vagyok bent biztos. Most nekiállok méregetek szkóppal ,hogy mennyi a fesz a szekunderen a trafón és a biztosíték után (azok a régi fajta SMD biztik meg ellenállások vannak bent nem tudom nem e az rakoncátlankodik valamelyik. Kimérni mindet nehéz mert ha ki kell vennem akkor eltörik mert oda van ragasztva.
Az IP80 stabilizátor nem kap tápot valami okból csak egy pillanatra indításkor Valahol elveszik graft de hol
Tegnap cseréltük az eltérítő IC-t, és az ezt tápláló ágban (6-os lábára csatlakozó ágban) a 3.9 ohmos ellenállást mert meg volt szakadva. Cserélni kellett még az R815-öt (táptrafó 13-as lábára csatlakozik), ez is meg volt szakadva. A trafó 10-es lábán lévő C822-es elko elkezdett füstölni majdnem felrobbant, azt is cseréltük. És ez még nem volt elég, az 5V-os stabilizátor (rajzon IC804) is elégett. Az ICP801-es félvezető biztosíték is megszakadt a trafónál. Ennyit még nem dolgoztunk egy tv-n sem mint ezen. Következő lépésben lemérjük a tápfeszültségeket, lehet megnőtt. Talán a visszacsatolás nem működik rendesen.
A tápfeszültség egyenirányító diódája nem zárlatos?
Védelem is tilthatja a sorvégfok indítását. Ha nem indul a függőleges eltérítés, akkor leáll a sorvégfok. Vagy ha túl nagy a tápfeszültség (sortáp), akkor is leáll.
Helló kadarist!
Lenne egy kérésem. Adott egy újabb fajta Vestel TV, és bekapcsolásakor ki be kapcsol félmásodperces ütemben. Hallani hogy a sorvég beindul de mégis leáll, és ez megy egyfolytába. Szerinted hol nézelődjek a sorkimenő fele lehet a bibi vagy a kapcsoló üzemű tápnál?
Lehet, hogy zárlatra dolgozik a sorvégtrafó. Függőleges eltérítés, video-végfok lehet zárlatos. Meg persze kiszáradt kondenzátor is lehet bűnös. Először a sorvégfok segédtápjait kellene ellenőrizni zárlatra.
A forrasztásokat is nézd át!
Sziasztok!
Volna egy Grundig CUC2021 es tv-m (st 55-715) A hiba úgy kezdődött, hogy kikapcsolgatott néha néha, volt hogy visszakapcsolást követően rögtön. Visszakapcsolásnál úgy emlékszem a bal felső sarka kezdett el először fényleni. Majd néha ismét kikapcsolt. Most legutóbb kiverte magában a biztosítékot is. Vizsgálódás során észrevettem egy megolvadt alkatrészt, és nem tudok sematikus ábrából sem rájönni hogy mi fán teremhet ez az alkatrész. Képeket csatolom. Hátha tudtok rá valamit mondani, mármint mi lehet ez az alkatrész mivel lehet helyettesíteni!? vagy lehet e ilyet kapni!? Az ábrán bejelöltem melyik ez az alkatrész. Kérdés még hogy ez az alkatrész mitől mehet tönkre, és hogy mit vihetett még el magával. Segítségeteket előre is köszönöm üdv: Juszuffe
Szia ez a lemágnesező tekercs ptc -je
Szia bocsi de ez akkor egy hőelemféle lenne? És mit lehet vele kezdeni? Ráadásul 3 lába van neki :S
Ha tudsz segíteni megköszönném Ja és mikor levettem a burkolatát az alkatrésznek össze volt olvada. Emiatt mehetett ki a biztosíték is? Válaszod előre köszönöm Szia
Szia!
Keress itt egy olyan típust, ami méretben és lábtávolságban egyezik a Tiéddel.
sziasztok
a kérdés, hogy hogyan tudok egy sorkimenő trafót kicserélni egy hagyományos alien TV ben? egy mezei pákával lehet?
Szia! Lehet pillanat vagy nem hőszabályzós páka is de nem szabad agyonmelegíteni! Ha megolvad le kell szívatni ónszippantóval vagy ónszívó szalaggal kiakasztani a kis műanyag körmeit a nyákból és szépen ki lehet emelni! Jól le kell szívni ne fogja sehol sem mert ha feszegeted fel fog jönni a nyákon a fólia! Én szippantóval szokom és utána még kicsit szalaggal is nekimegyek úgy tuti a siker!
Üdvözletem!
Nem tudjátok véletlenül melyik tv-ben használják az STR58041A változatát? És arra is kíváncsi lennék melyik készülékben van TMP47C837 típusú proci. Mert kutya drága, jó lenne használt panelből előszedni. Kösz előre is!
Tegnap találtunk egy megszakadt félvezető biztosítékot, azt kicserélve elindult a sorkimenő, de a processzor mellett egy ELKO elkezdett füstölni, aztán a processzor is. Valószínű hogy a sima STR58041-el nem működik jól a táp, mert pl. ahol 115-140 V-nak kéne lenni ott 170-et mértünk. Az STR58041A kellene oda.
Sziasztok! Ismét itt vagyok. Megtaláltam az alkatrész pontos típusát (EPCOS T209) és van hozzá egy PDF is
http://www.epcos.com/inf/55/db/ptc_06/Degaussing__Dual__T__B59______T.pdf . Lényegében amúgy mindegy milyen fajtát rakok bele? Valahol azt olvastam hogy ez a típusú is mint ami benne van eléggé rossz minőségű. Ja és még egy dolog mivel a lemágnesező körben van, enélkül maga a tv életre tud kelni? Mármint ha kicserélem a kivert biztit... Bocsánat a zavarásért Sziasztok
Szia!
Köszönöm a linket ha kapok több infót keresek egy megfelelőt a helyére Üdv
Szevasztok!
Van nekem egy régi (kb 15 éves) samsung márkájú TV-m,a pontos típusát nem tudom.A probléma a következő: A Tv bekapcsol,de csakis csíkos zöld színben látszanak a dolgok a képernyőn.Mielőtt így meghibásodott az volta hibája hogy egyszer bevillant a kép,és elment,míg meg nem kocogtattuk a TV hátoldalát ez kb addig ment míg nem vettünk egy új Tv-t. Én valahol az RGB "résznél" tippelek egy szakadt kondira,vagy diódára.Szerintetek ez lehet a hiba? Ha válaszoltok akkor töltök fel róla képet is.
Szia!
Először tölts fel képet, és utána lesz válasz. De szerintem egyszerű forrasztáshiba lesz a képcsőpanelen.
Keress egy ugyanolyan méretűt és ellenállásút a listában.
A két STR egyforma feszültségű (sensing voltage: 41 volt) Inkább a visszacsatoló hálózata körül nézz szét, nincs-e szakadt ellenállás, rossz elkó. De ha már a proci is füstölt, akkor szerintem menthetetlen a készülék.
Hali!
Itt lesznek a képek,nem túl jó minőségűek mert telefonnal fotóztam le.De a lényeg azthiszem látszik.
Üdv!
Köszönöm srácok a segítségeteket Kicseréltem a PTC-t és tökéletesen működik a tv. További szép napot Sziasztok
Képcsőpanelra felmegy a 180Volt-os katódtápfeszültség?
Képen mik a feliratok?
Bal oldali (hosszú) feliratsor: 33004-145-651
Jobb oldali feliratsor: P1145651 180V-ot nem tudtam mérni,mert még nem hozták haza a multiméterem
Kellene egy kis segítség mert a függőleges eltérítésnél végigmértem az alkatrészeket,azt tudom hogy az ic a sorkimenőböl kapja a feszültséget csak azt nem tudom milyen módon kellenne egy robbantott kapcsolási rajz vagy egy részletes elmagyarázás mert nemrégen foglalkozom ilyesmivel és elég sok minden van ami kifog még rajtam.Köszi a Segítséget
A rajzon szerepelnek az IC tápfeszültségei. Külön figyelni kell a 33V-os hangolófeszültség meglétére, mert ezt (is) figyeli a vezérlő. Ha nincs meg, akkor tiltja a függőleges végfokozatot. Természetesen a tápfeszültségeknek stimmelniük kell a helyes működéshez.
Teljes rajz:Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |