Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
A lezer kapcsan nezem a szemre vonatkozo biztonsagi eloirasokat. Hat a Teljesitmenyt szepen vissza kell venni egyes esetekben.
bobesz ?
Hogyan hajtod a LED-eket ? Milyen árammal és milyen időkkel ( bekapcsolási és impulzusok között )? Méghogy a LED-eknek nem kell optika...... Persze.... Teszt : 1 LED 100mA kb 30 cm-re a fehér falra világítva Optika nélkül Valami homályos elkent maszat, alig látszik Ha ez a valóságban 20 fok akkor megeszem a kalpagom.... Optikával Hatarozott erős folt legalább 5x erősebb kb. 3-5 cm átmérővel....ez kb. 10-15 fok. Esztergályoztatok valami stabil rögzítőt... Meg valami álványt és csinálok céltáblát...
nagyon jól műkődik a 3 fej.tetszik a fet is.22 ohm mal kb 300 ma errel mennek a ledek.hát igen.kiváncsi leszek az 5410 es ledekre,mert fekete-fehér kamerával nézve jobban szorja a fényt.
valójában most mi a próblémád a ledekkel?
Most nem, talán a következő hétvégén. Nem akarok visszaélni az ember türelmével, és nem készül el addigra az a készülék amit én szeretnék tesztelni.
ok.főnök.a hétre megpróbálom a boltot hátha tud fogadni,
Igazából én lézerdiódásat szeretnék. Elég nagy falat, nem tudom hogy sikerül. Reggie ma mért a LI-t, kíváncsi vagyok az eredményekre...
Piszkálta a csőrömet ez a LED és optika.
Csináltam kicsit stabilabb szerkezetet. Optika nélkül a papíron +-10 fokos LED 30 cm-ről kb. 15-18 cm-es kört világított egy A4-es lapra. Optikával ugyanezt tudta kb 65 cm-ről és sokkal határozottabban. Ez lehet kb. 20 fok. Optika nélkül ebből a távolságból a lapon nem láttam semmit csak éppen derengett valamilyen szórt fény. Lézer dióda is csak ellvillan, annak is valahogy fókuszálni kell a fényét, különben lófityit sem ér.
targetbe van szórólencse a lézer előtt.a g8 ba viszont csak a lézer volt szimplán, a vevőnél a conrados lencse.az echonál a ledek előtt az infraszűrős előlap is nagyítóként műkődik.
bobesz
A 3 fejet össze szinkronoztad ? Az azért jó lenne kiszámolni, hogyha még egyszerre is indul a 3 fej akkor egy átlagos kristályal 10 sec folyamatos zavarásnál mennyit mászhatnak el. Ez jó pár milló impulzus. Ha a 3 fej független akkor csak jól összemossa az impulzusokat. Sokkal rosszabb mintha csak 1 fej lenne. Az optikához még csak annyit, hogy az átlátszó lencse lehet, hogy még jobb lenne, de olyat nem vettem.
a blinderbe aminek a rajzát valaki feltette abba tshf5410 es ledek vannak.órás nagyítóval átnéztem és egy az egybe ugyan az.az echoba más milyen van és azért csinálhatták az infraszűrőjét nagyítósra.
Az LI.-nél sincs semmi optika a lézer dióda előtt, csak a vevő előtt van lencse.
amelyik kapja a vételt az hamarabb indul mint a másik kettő,de nem tapasztaltam rendellenességet.
azért nem tud 2 fej annyit mint 1 target.
szerintem annál nagyobb káoszt csinál a mérő rendszerében.
Ezt nem hiszem....0.1-es kitöltési tényezővel lenne igaz.
Pár cikkbe belenéztem, ez olyan spéci vevő, hogy csak az impulzusokat veszi. Szimmetrikus végig. Ha egyik adó éppen befejezi a másik meg pont akkor kezdi az nem fogja zavarni a vevőt. Ha a kitöltési idő 0.3 és 3 adó megy akkor szinte biztos, hogy rosszabb lesz mintha csak 1 menne......
Ezért nem értem, ha tudnak lencsét tenni a vevő elé, akkor miért nem tesznek a lézer elé? Lehet nem is olyan fontos a lézereknél? Lehet a teljesítményt így tartják a biztonságos szinten, nehogy valaki megvakuljon a nagy kibocsájtott lézer teljesítmény miatt? Lehet, hogy nem is a 75W-os lézer van bene, hanem csak a 25W-os? Sok itt a kérdés.
szerintem a kapunyítás miatt van előtte lencse de mérőnél is hasznos.
hát nem tudom eddig műkődőtt. igaz megszivattam magam a sötétített plexivel de az újhoz átlátszó plexit rakok.
Én is ezt kérdeztem, a traffi eszméletlenül fókuszálja....én meg szemben ülök vele.....
Brrrr..... :eek2: Persze gondolom csak az újak...
A targetnál ok, de az Li-t nem értem.
Én még csak ma kezdtem el kisérletezni, ( nem volt alkatrészem ) de ha tudod nézd meg a kövezkezőt.
Irányítsd rá a 3 adót egy fotodiódára közelről, szerintem minden erősítő nélkül mutatja a szkóp, hogy mitörténik (ez elvileg 5nsec-ot tud). Szerintem Irda vevő is jól mutatja, hogy sűrűbbek vagy ritkábbak az impulzusai....csak biztosan jóval messzebről.
Valahol láttam, egy kis vonal látható csak az autón, mikor rámérnek, és pont úgy néz ki, mint egy bolti scanner lézer vonala, csak kicsit vastagabb. Általában a rendszámtáblára mérnek, meg csak pár másodpercre. Tehát nem vakítanak meg.
mit nem értesz rajta?a target minőségi a többi meg jó ha van. LI.a központi dobozból indít a proci átmegy az egész autón a jel a két fejhez, azt el is veszik.boxer motorokhoz nem is lehet beszerelni mert nem blokkol.a korekt ha 1 fejbe benne van minden és ezek valamilyen módon indítsák egymást valamennyi ideig.
Talan azert latsz elkent foltot, mert a szog novekedesevel monoton csokken az intenzitas. nincs se szakadas se ugras a fv-ben. Pont ez a jo, mert ha kozelrol az ut szelerol mernek, akkor nagy a nyilaszog, viszont a kis tavolsag miatt nem kell olyan nagy eneriga, mig ha tavolrol mernek, akkor kicsi a nyilasszog, viszont a nagyobb tavolsag miatt nagyobb energia kell.
Azzal, hogy te optikat teszel ra, azt ered el, hogy egy adott szognel hirtelen csokken az intenzitas. Igy teny, hogy tobb energia jut kisebb feluletre, de azon kivulre alig jut valami. Most nem zseblampat kell kesziteni. A lenyeg hogy szinte minden iranybol vedeni kell a kocsit, ahhoz meg minnel nagyobb szogben kell sugarozni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |