Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „Hétvégén még teszek fel pár képet, mivel sajnos rám sötétedett mikor csináltam 2 hete, múlt héten meg a csengővel foglalkoztam, meg barátnőmmel!” Kérünk képet a barátnőd "rendszeréről" is
Az nem publikus, az csak az én tulajdonomat képezi! barátnőmről esetleg teszek fel képet, de a ,, rendszere" az szigorúan őrzött!
Minden hackelhető, és a jó informatikus megtalálja a kiskaput.
Csak hogy ez nem informatikai rendszer, egyébként meg nem hiszed el, de már vártam a reagálásodat a témában! :beka3:kicsit most eltűnök, mert memóriát cserélek anya laptopjában, utána jövök vissza, szóval ne reménykedj sokáig!
Szia!
Nézd meg a környéken a legmagasabb vízszintet. Minden kötést ennél magasabbra tegyél. Eleve legalább két áramkört csinálj, egyet az esetlegesen víz alá kerülő résznek. A lényeg, hogy ennek működését egy időzítő kapcsolja ki néhány óra után, így, ha elfelejtik áramtalanítani a lenti részt, akkor is kikapcsol a beállított idő után. Ha még nagyobb biztonságot akarsz, akkor egy hosszú rúddal, vagy huzallal- talajszintre- szerelt úszókapcsolóval béníthatod az időzítő bekapcsolását. Természetesen az úszó megfelelő takarásával, a véletlen bénítás, kitámasztás ellen. Olyan dugaszolóaljzatot amit a lenti, illetve kültéren használhatnak, szerelj a vízszint fölé, a felső rész feljárójáról kezelhető helyre, és kösd az időzítós áramkörre. Igy az onna használt hosszabító is áramtalanítva lesz. Az időzítós részt mindenképen kétsarkú lekapcsolású legyen, figyelj a lehetséges terhelésre is (relé, mágneskapcsoló)
Szia ugy néz ki megoldódott a probléma a mosógép kihúzása óta nincs gond a Fi relével. (Lehet valami áthúz benne) még 1x köszi
Tudom hogy működik én is szoktam újrahasznosítani de már csak világítási hálózatba.Ha elemeire bontod látszik deformálódás,ergó már biztosan nem tudja az eredeti nyomóerőt produkálni .
Igazából azt sem tudom hogyan lehet a víz alá került dugaljakból,kapcsolókból eltávolítani a vizet maradéktalanul.(lement az árvíz visszajön az áram ,de a dugaljakban ott úszik a sok kis ebihal mivel a víz ahol bement biztosan csak hónapok múlva jön ki. -főleg ha vízmentes a dugalj-) No meg az a fránya korrózió...
A megelőzés pénztárca és korróziókímélő.Tudom,kicsit macerás dolog de lehet,hogy célravezető.Mikor "jön a víz", fogyasztásmérőnél automata le.Kiszereled az összes dugalj és kapcsoló belét.A fedeleket nem szereled vissza.Ha levonult a víz, egy dugaljat használhatóvá teszel.A hajszárító utána csodákra képes.Kiszárítassz mindent,visszaszereled a kapcsoló és dugaljbetéteket.Veszítenivalód nincs, mert ha beázott minden, akkor ugyanúgy meg kell csinálnod ugyanezt.De legalább nem kell újakat venni.Mikor ártéren volt vikendházunk, Én így csináltam.De ez csak egy tanács.
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek 5 egyszínű vezetéknél (régi szürke MM-fal vezeték) hogy lehetne megállapítani, melyik a védőföld.A fázisok természetesen megvannak, de azzal mindig bajban vagyok, hogy melyik a nulla és a védőföld.Vagy mindegy?
Drasztikus megoldás: felteszel egy FI relét az elejére, aztán amelyik két drót között nem vágja le a vasaló a FI relét, az kiadja, hogy a harmadik drót a védőföld.
Ha az a hosszabító ott maradt, akkor kuka.
Egyébként ha jártál már olyan helyen ahol az ár végig vonult, nem merül fel a víz eltávolítás kérdése. Ott iszap, mocsok, hordalék marad minden mennyiségben. Ha a gazda felejtős volt, és ott maradt a hosszabító, akkor ott sok minden ott maradt még. Azt meg remélem, hogy nem az az első dolga, hogy az időzítős, tehát az alsó áramkört bekapcsolja.
Az MM favezeték kettős szigetelésű. Tehát ha lecsupaszítod a szürke alatt szabvány színeket találsz.
Hát pont ez a baj. Mindenféle drasztikus megoldás nélkül nem lehetne? Műszerrel sem?
Igen, az újabb MM-fal megvan jelölve.De ez 30 éves és csak fekete, meg kék jelölés van.
Nem biztos, hogy a fázisok mellett fekete a védőföld is.
Olyat még nem láttam. Amivel pedig kb. 30 éve szereltem a nyaralóban a villanyt az három színű volt.
Ebbe nem kell belenyugodni. Nézd meg a fűtőbetétet! Okozhat még ilyet, ha olyan helyre folyt víz, ahol átvezethet valami. Ez száradással gyógyul.
Ennyire azért nem drasztikus a dolog. Csak a relé fog lekapcsolni, nem kell semmi fény és hangjelenségre számítani.
Hát én meg olyat nem láttam.
30 évvel ezelőtt a védőföld színjelölése a piros volt.Még nem láttam olyan MM-fal vezetéket aminek a belső érszigetelése piros lenne.
Nem tudok FI-relét berakni, mert ez nem lakás, hanem egy irodaház.
Folyosónként egy szekrénnyel.
Én láttam, és szereltem is vele. Sőt, olyan is volt, hogy a PE nem csak meg volt jelölve, de távolabb is esett a másik 2 értől. Így ha megcsavartad, akkor is tudtad, mi a bal, közép, és jobb. Mert tegyük fel, úgy kötötted a színjelzés nélkülit, hogy a messzebb lévő átellenes pontjára tetted a 0-t. Akkor akárhogy csavargattad, mindigy be tudtad azonosítani. De amit én szereltem, ott nem elég, hogy el volt szeparálva, még a szürke szigetelés alatt is zöldsárga volt a PE, kék a 0, és fekete a fázis.
Kicsit sem villanyszerelés.
Ellenkezőleg! Kíváncsiságból kérdezném, hogy a képen látható átkötéseknek mi a szerepük. Talán rövidzár, mert a hálózat nincs feszültség alatt?
Szia!
Nagyon úgy néz ki, hogy rövidzár.
Ha jol latom, nem az amire gondoltal, nincsenek osszekotve a fazisok, hanem sorrend csere, de mi a plane ebben a fazissorrend csereben?
Ez nem rövidzár, ha alaposabban megnézed akkor láthatod csak a fázis vezetők vannak cserélgetve. Parasztosan fogalmazva ez ugyanúgy "sodrott érpár" mint például az UTP kábel, csak a hullámhossz nagyobb kicsit Tudod: Áthallás, szimmetria, blablabla...
Ha figyelmesen megnezed, akkor a "bejovo" sorrend R S T az elmeno T R S. Mind a bejovo, mind a kimeno oldal keramia szigetelon csatlakozik az oszlophoz, valamint az athidalokat is keramia elemek tarjak tavol az oszlopfejtol.
Idézet: „de mi a plane ebben a fazissorrend csereben?” Ezzel egyenlítik ki az egyes fázisok impedanciáját a távvezetékeknél. Ugye ha a vezetékeket háromszög alakban helyezik el, akkor a kölcsönös induktivitásuk azonos lesz, viszont a föld felé mérhető kapacitásuk nem. Ha egy síkban helyezik el, akkor a föld felé azonos a kapacitásuk, cserébe nem azonos a kölcsönös induktivitásuk. Ezért hosszú távvezetéknél az út harmadánál illetve kétharmadánál csinálnak ilyen cserét, hogy kiegyenlítsék a fázisokat.
Mindenkinek nagyon köszönöm a választ!
Naponta elmegyek az oszlop mellet és mindig foglalkoztatott, hogy ugyan mi lehet az értelme ennek a számomra megmagyarázhatatlan „drótozásnak”? Mert ha rövidzár, akkor minek a távvezeték, ha nem, akkor mi értelme lehet. Tegnap elvittem a fényképezőt és gondoltam, megkérdezem. Még egyszer, köszönöm mindenkinek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |