Fórum témák
» Több friss téma |
hali!
Girátoros grafikus EQ, tulajdonképpen teljesen jó. Ilyen az is, amit én csináltam a napokban. Ez van a Boss Ge-7 ben is ,csak az 7csatornás. Megépítheted, de tolópotival ajánlatos, úgy szépen látszik a görbe, amit beállítasz. Kb... Zsolti
Épül a Supercharger/Splawn hibrid tortyogóm...
Remélem belefér majd a dobozba Íme:
Szia!
Ismét egy jól átgondolt munkának látszik, gratulálok már így előre is, biztosan nagyon szuper lesz! A sárga kondik csak nem 22nf es PHILIPS- ek? Azok baromi jól szólnak, azt megmondom! Zsolti
Hali!
De igen, Philips HQ kondik :yes: Fleta mester küldött egy csomót még a múltkor a kimenőtrafóval. Ilyenek lesznek majd az erőlködőben is. Hát remélem is hogy jó hangja lesz. A Soldano chargert kiegészítettem még egy Splawn tone stack-el, bufferrel és egy kapcsolótáppal. Egy 12V AC /2A-es adapterről fog menni. Éppen azon parázok, hogy össze tudom e majd rakni a dobozt, de majd valahogyan csak sikerül. A boogey sajnos valahogy nem bejövős nekem, de ettől még biztosan jó cucc
Köszi a gyors választ. Azóta találtam egy másik kapcsolást, ami nem igényel tekercset, mert azt egy kicsit necces, vagy drága beszerezni. Szerinted/tek ez így jó lehet?
A legfelső.
Ez jól szól ! Ugyanez a topológia a proel wah-wah pedál (régen volt ilyenem, a minap meg javítottam egyet ), és mondhatom, igen jó hangja van ! Más karakter, mint a VOX, JEN, crybaby, és társaik, de jó hangja van !
Nekem is van egy pár Attilától, de még nem használtam fel ... egyébként hol lehet kapni ?
Működik a supercharger-em
Éppen most vagyok túl az első teszten. Naggyon állatul szól! Ez már hang! Igazi profi, vastag, zsíros hangja van, pedig csak a bass kombómon próbáltam. A szoft overdrive-tól a brutál metálig lehet tekergetni a gaint, mindenhogyan jól szól és a tone stack is jól passzol hozzá. A 470pF ekre sajnos csak kerámia kondit találtam, de majd kicserélem valami normálisra, hátha még jobb lesz. Egyenlőre egy külső, trafós tápról megy, mert a saját tápjával még nem vagyok kész, de király lesz, az már biztos. Erről már érdemes lesz egy hagmintával is eldicsekednem
Hali!
Jól néz ki. Ezt melyik kapcsolás alapján építetted? Kiváncsi lennék rá. Mekkora tápfeszről megy?
Hali!
Az itt látható kapcsolást építettem meg, egy tone stack-el kiegészítve. TL 494-es kapcsolóüzemű anódtáp van a panelen, de azt még nem üzemeltem be, mert gondok merültek fel a trafó elkészítését illetően. Jelenleg egy külső trafós tápról megy, 256V-ot kap r-c szűréssel, a fűtés egyenlőre AC 6,3V. Egyébként 300-320V-ról fog menni, a fűtés pedig 12V DC stab.-ról. Jelenleg 6N2P-EV csövek vannak benne. Szerintem érdemes megépíteni, nagyon jó hangot produkál, elsőre megszólalt, nem kell (nem is lehet) trimmelgetni, minden beállításban hozza a formáját és a zajszintje is kellemesen alacsony. Ezidáig nem sok torzítót építettem, de azt első hallásra megállapítottam, hogy ez a hang jócskán nem az a kategória mint az előzőek. Ma délután letesztelem szájharmónikával is, remélem azzal is hasonlóan jó lesz.
Most lenne erdekes hogy epitsel egy JFET valtozatot is hogy lassad mik a kulombsegek.
A boogey-t megépítettem, kb egy hétig tesztelgettem, de szerintem valahogy sehol sincs ehez képest. Egyébként nem a különbségek a fontosak, hanem hogy megfelel e a sound avagy sem. A dokibugi nem jött be, ez viszont tetszik. Igaz hogy nagyobb, drágább és körülményesebb a megépítése a csövek miatt, de megéri azt a kis plusz befektetést :yes:
Ez a Soldano Supercharger GTO alapjaiból van ?
A nyákot Te készítetted, nagyon profi ? Viszont a táp, miért a potik előtt van ? Az üres IC foglalatban mi lesz ? a DIP 8-as IC mi? valami műveleti erősítő ? Mit "csinál" ott a csövek között ? Különben nagyon szép munka Közben látom, már lentebb leírtál mindent
Így van az számít, hogy tetszik-e vagy sem ! Volt aki régen megelégedett a húrok közé dugott sztaniol paprríl, mint "torzító" .. neki aztán lehetne ecsetelni, hogy a jFET-es, vagy csöves a jobb
Hehe
Ja ja ez így van. Igen a GTO alapján készült, kiegészítettem egy rendes tone stack-el, mert az az egy db tone poti nekem kevésnek tűnt. Megérte egy kicsit bonyolítani. A panel saját munka, vasalással készült, alul-felül. A DIP8-ban TL071 van, egy 680k/68k osztó után bufferként funkcionál, hogy ne legyen gond az imp. illesztéssel, pl keverő FX loop-ba is be lehessen kötni szájharmónikázáshoz. A panel ilymódon történő elrendezését a dobozom kialakítása indokolta. Így fog (talán) beleférni.
Értem, és, ha szabad megkérdeznem, mitől zöld ?
Azért zöld, mert a Sprint Layout-ban az alkatrészoldalnak zöld hátteret csináltam (C1 réteg). A maratás után vasaltam fel a zöld alkatrészoldalt, majd lefújtam lakkal, hogy ne kopjon. Így gyáribbnak néz ki
Egyébként az esztétikán és a könnyebb beültetésen kívül nincs más jelentősége.
Hali!
Valóban nagyon szép munka, várjuk a hangot! Én most egy mikinek fekszek neki, remélem összejön, eddigi tapasztalataim alapján akár jó is lehet... Gratula még egyszer! Zsolti
Hali! Köszi
Milyen mikit építesz? Kondimikit? Én is neki akartam állni egynek, de még nem került rá sor, pedig már aranyfüstöt is szereztem hozzá Majd talán egyszer...
Áh, egyelőre maradok az elektrétnél. Ahogy méregettem elég egyenes a freki átvitelük, nem feltétlenül jó persze, de ahhoz képest, hogy filléres alkatrész, csak a magasban van egy kis kiemelése, de azt ki lehet kompenzálni.
jFet áramgenerátorral hajtom majd a kapszulát, hogy nagyobb SPL-t toleráljon, bár lehet bejön némi zaj, de ki akarom kísérletezni. Ezután csatoló, 1 jFet fokozat, kollektor követő DC csatolásban egy tranyóval, jó nagy árammal, kb 600Ohm kimeneti ellenállást célzok meg.. nagy kicsatoló kondi aztán kész. Erre meg lehet teszek majd egy 600:600 as trafót, de ez már a mikin kívül történik. A jfetes dolog az a miki testben lesz. Sztereó jack kimente lesz, +táp, gnd, jel. Kíváncsi leszek mi jön ki belőle, vékony dróthálót már szereztem, bevásárló központban akadtam rá a megfelelő alanyra, egy amolyan tésztaszűrő szerű alátét, teljesen sík drótháló Pár száz forintot fizettem érte Szerintem a jövő héten összedobom, már kb összeállt a fejemben! A kondenzátor miki elég komoly téme, úgy vagyok vele, hogy előbb meg kell tanulni mászni, aztán járni Zsolti
Hú, hülye vagyok ,elírtam, emitter követő
Jók az elektretek, de nem szeretik a túl nagy hangnyomást.
Modolgattam egy kicsit a chargert, csőcsere, osztó variálás, meg ilyenek. A tungsram ECC 83-mal nem szólt olyan jól mint a ruszki csövekkel. Te mit raknál bele? Tung solt? Az eredeti kapcsolásban 12AX7 van, de ez a 6N2P-EV is nagyon komolyan megszólal. Na majd ha be lesz dobozolva, beviszem a hangszerboltos haverhoz, aztán letesztelem valami ütős motyón.
Cserélgetni kell. Ide ezt, oda azt. Aztán kiderül. Nálam a legutóbbiban az első JJ a többi Tung-sol. Valahogy az első helyén a tung-sol annyira nem tetszett, próbáltam oda többet (persze végig sakkoztam az összeset logikusan) de a végén a JJ nyert. pedig a JJ nem tartozik szerintem a legjobb csövek közé. Jók még a sovtek, svetlana csövek is. GT kicsit tompább, már amit én eddig próbáltam, bizonyos helyekre jó, de van ahol nem szól jól.(persze hozzáteszem, az én fülemnek...)
Próbálgatni kell. A tung-sol elég nagy gainű cső, valahogy azt mintha "minden frekin" tudná, szóval elég kiegyensúlyozott.
nem értem ... én is Sprint layouttal dolgozok, de hogy lesz zöld nyomtatva ? Mondjuk én ős lézerdzsettel nyomtatok ...
Nem a Boogey klona gondoltam , hanem ezt a tiedet leklonozni "1:1" -be es utanna osszehasonlitani a kettot .Hogy lassad milyn kulombsegek lesznek.
"Szuper" emitterkoveto JFET +bipolaris galvanikus csatolasba .
Zaj ?.A hatalmas gyors jeleket akarjuk merni nem a bolha settenkedeset felvenni .Vagyis a jel/zaj arany jo lessz.Gondolom sokan lattak mar de ha van aki mg nem Bővebben: Link A "soft-analiser"-eknek van erzekenyseg es frekvenciamenet korekcio lehetosege .Egyetlen problema egy "referencia mikrofon".En egy U57 -hez hasonlitottam az elektret cuccomat es csak a zaj nagyobb az elektretes kapcsolas esetebe . A jel-csucsok dinamikaban nem volt meg problema ,kulombseg akusztikus gitarral.A zaj amit sok erosites es kiemeles utan hallok csak igen kicsi .A mikrofon maga egy regi japan kazettas magnobol van kiszedve , magaban a kapszullaban van egy FET es bekotottem egy kondenzatornikrofon JFET+Bipolaris eloerositohoz.Sokat hasznaltam az electret microfont mert konyu gyorsan szerelheto mig az U57-es vastag es kemeny kabelje zavar .
Színes lézerrel nyomtatom. (HP CP1217)
A színes nyomatot is ugyan úgy lehet vasalni mint a feketét.
Hali!
Nincs kedvem ezzel kisérletezni. Csómó munka, idő, alkatrész, egyebek, csak azért hogy hallhassam a különbséget? Kipróbáltam már néhány torzítót és szerintem ez különb minden eddiginél. Azt meg inkább ne feszegessük hogy a fetes is éppen úgy szólna ahogyan ez, amikor még egy kondenzátor csere is elég konkrétan meghallatszik rajta. Aki már csinált ilyet, az most biztosan tudja hogy mire gondolok. Ennek a Charger jellegű torzítónak meglehetősen egyedi karaktere van, bizton állíthatom, hogy ugyanazon rendszeren akár 10 közül is vakon ráismernék a hangjára Ha nem hiszed próbáld ki! |
Bejelentkezés
Hirdetés |