Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   29 / 282
(#) Syn7h37ic válasza didyman hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Déli híd beszerezhető valahol?
Amúgy a képen látható módon teljesen jól megy...
A táplálás a régi csatlakozón keresztül, és csak a pozitív van bekötve. (a negatívot feleslegesnek tartottam, a PC kártya kap máshonnan is testet.

DSC00047.JPG

(#) Secret válasza didyman hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Az általad leírt tünetek közül egyet sem tapasztaltam.
Ez egy ötéves, sokat használt laptop, annyit vettem észre csak, hogy összehasonlítva újabbakkal, valamint CRT monitorokkal, az enyémnek a fényereje már kevesebb.
Itthon tökéletesen használható, de mihelyt olyan környezetbe viszem, ahol van összehasonlítási alapom, már látom a különbséget.

Tudod, a debreceni tehenesgazda esete.

A fényerőcsökkenéshez pedig lassanként hozzászokhattam, ez pedig a béka, és a lassan melegedő víz esete.
(#) Secret válasza KTobi hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Gyanúm, hogy nem, valószínűleg túl hosszú, még nem szedtem szét az LCD-t, de a monitor külmérete kb 328 mm. abban is bíztam, hogy talán tudja valaki, hogy az én gépembe (HP NX6110) milyen fénycső kell.
(#) bazsi84 hozzászólása Máj 10, 2010 /

Sziasztok! Próbálkoztam már egy másik témában de ott nem válaszolt senki... Van 1 asus f3m laptopom amiben az akku teljesen megdöglött. Szétszedtem és megnéztem mijen cellák vannak benne.... 6db 66mmx18mm-es 3.7v-os és 2400mAh. Találtam ebay-en ugyanilyet csak 3000mAh-sat. (6db 15$). Az lenne a kérdésem hogy ha kicserélem a cellákat nagyobb mAh-sra akkor az elektronika ami az akkuba van lekezeli-e? Vagy mindenképpen ugyanolyan mAh-sat kell beleraknom? Jah és van nekem a BIOS-ban egy olyan opció hogy Battery Calibration. Szerintetek?
(#) mark.budai hozzászólása Máj 10, 2010 /

Sziasztok! Nincs valakinek HP Pavilion ZV5000 szétszedési útmutatója? A hátlapot levettem már, de az a belső műanyag nem akarja megadni magát, ami a ventiket is tartja.. Pedig minden csavart kivettem, még a monitor tartóján leragasztással elrejtett csavarokat is.
Előre is köszi!
(#) didyman válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Billentyűzet takarólemezét kell felfeszíteni, szélén patent fogja.
(#) didyman válasza bazsi84 hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Nem ilyen egyszerű. Otthon, hozzáértés nélkül nem fogsz eredményre jutni, mondjuk 90% eséllyel.
(#) didyman válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Bontani kell, aztán BGA rework. Nem lesz olcsó .
(#) didyman válasza Secret hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Hááát, a 6110 nem egy fényerőbajnok amúgy sem. Látni kéne azt a képet élőben, de mai LCD-khez képest eléggé gyengus. Ezt a csőcsere csak részben orvosolja.
(#) mark.budai válasza didyman hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Azzal nem jutottam előbbre..
(#) didyman válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Alatta csavarral, vagy patenttal rögzített a tasztatúra, esetleg simán felemelhető, csak némi ragasztószalag fogja. Légy kreatív .
(#) bazsi84 válasza didyman hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Nahát... Miért mire kell odafigyelni az ilyen akkumulátorcella cserénél? Én azt hittem elég ha a cellát kicserélem. Mi lehet itt még amit elszúrhatok. Én arra gondoltam ha ugyanolyan cellákat teszek bele akkor biztosan jó lesz. De ha lehet nagyobb cellákat beletenni akkor azt szeretnék. (nem méretre csak mAh-ra nagyobb). Vagy szerinted nem így van???
(#) didyman válasza bazsi84 hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

De, úgy van. Az akkucsomagban van egy elektronika, ami a cellákat figyeli, naplózza és róluk adatokat nyújt. Tudatni kell vele a cellacserét, mert az újakkal is úgy fog bánni, mint a régiekkel, és ezen a BIOS-ból indítható kalibrálás sem fog segíteni.
(#) bazsi84 válasza didyman hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

És ezt hogy szokták tudatni vele? Valami programmal?
(#) mark.budai válasza didyman hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Összeraktam, csináltam tápot neki (18,5V 8A), most már 40 perce megy.
(#) Syn7h37ic válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 11, 2010 /

Kíváncsiságtól hajtva, újradobtam az operációs rendszert a laptopon, és az USB vezérlőt simán detektálja az oprendszer, és hiba nélkül fel is telepedik. Csak sajnos hiába, mert megakad valahol az adatvonal.

Ha valaki esetleg tud IBM T4x sorozathoz alaplapot, akkor legyen szíves jelezzen, ha lehet privátban. Előre is köszi.
(#) lanti válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 12, 2010 /

Alaplap javítás tudok . Írj privit ha érdekel.
(#) Syn7h37ic válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

Szereztem egy másik T42 alaplapot, ezen jó az USB vezérlés, viszont kontakthibás a VGA chip.
Ez átmelegítéssel javítható? (Előmelegítő tálca, és infrasugárzó)
(#) Norberto válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

Igen, megpróbálható a művelet, viszont a VGA chip sarkait valami hőálló ragasztóval pöttyintsd meg, nehogy bármi módon véletlenül elmozduljon jobban a kelleténél, mert különben szívás lesz belőle. Az ón úgyis a helyére ugrik magától valószínűleg minden pad esetén, illetve az esetleges megtört/KH-s forrasztások ismét vezetni fognak. Ha sarkainál meg van fogatva kicsit a chip, máris kicsit bátrabban ül neki az ember az ilyen műveleteknek és 1-2 mp-cel tovább is mehet ezáltal az átmelegítés.
(#) Ricsi89 hozzászólása Máj 15, 2010 /

Helló!
Feladta a harcot a laptopom. A gép egy Asus A6Tc. A hiba a következő. A gép bekapcsol, de kép egyáltalán nincs se a saját kijelzőjén, sem külső monitoron. Szétszedve hiba nem látszik, de a vga chip bekapcsolás után hideg marad. Minden melegszik egy kicsit, mint normális működés közben, csak az nem. Arra gondolok, hogy a forrasztás engedhetett el valahol. Ki mit gondol róla? Ha forrasztás hiba, akkor mennyi egy ilyen újraforrasztás?
(#) gaben62 hozzászólása Máj 15, 2010 /

Nekem már a második Asus,töltő adapter adta meg magát 2 hónap alatt.Zárlatosak lettek,kinai alul méretezett vacak.Garanciába kicserélték mind kettőt.
De a szaladgálást a szervizbe meguntam,ezért készítettem 18,6V/4A,stabil tápegységet 70VA,trafóval.
Ez majd bírni fogja,az állandó 3,2A terhelést is.
A gép egyébként pár hónapos majdnem új.
(#) techtech válasza Norberto hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Hát... Ez a leragasztás nem túl jó ötlet, pláne az, hogy időben méred a melegítés mértékét. Ezek a "szendvics" Radeonok nagyon nem szeretik, ha túl lesznek melegítve, főleg a 7500-as. Arról már nem is beszélve, hogy sokszor maga a csip a hibás. (belül kontakthibás, nem melegítés, hanem újragolyózás után is reagál nyomkodásra) Ilyenkor szoktam (ha megfizetik) 9000-esre cserélni a 7500-ast, ami masszívabb tok, és nem lesz gond vele. A déli híd csere egyébként nem nagy dolog, nem tudom más mit mondana rá árban, de én mondjuk 6k-ért megcsinálnám.
(#) Norberto válasza techtech hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Idézet:
„időben méred a melegítés mértékét”

Csak egyre kérlek: valótlanságot ne állíts. Köszi.

Egyébként van némi tapasztalatom forrasztás terén, (néhány százezer.......), s ezért merészeltem odaírni az 1-2 másodperces időt pluszban.

A chip-ek sokkal inkább a kelleténél sokkal magasabb hőtől halnak meg, mint a normális mértékű (mostmár ideírom: hőmérsékletben mért) melegítés melletti plusz 1 másodperctől.

Nem állok le vitatkozni veled, mert a hozzászólásod alapján meg tudom ítélni a témával kapcsolatos felkészültséged mértékét.

Laptopszervizben dolgozom, ahol sorozatban cserélgetjük a bga-kat. Az önbizalom jó dolog, de ahhoz kevés, hogy laptopjavítással kapcsolatban kioktass.

Egyébként mi is volt a valótlanság, amit állítottam?

Idézet:
„Egyébként mi is volt a valótlanság, amit állítottam?”

Van, aki csak néz, van, aki lát is.

A nyelvvizsga elkészítésekor is az illető pillanatszerű tudását mérik, és nem valamilyen életszerű feladatra való alkalmasságot. Ezt ahhoz kapcsolódóan írtam le, hogy képes voltál 2 hozzászólásom alatt engem 100%-ban megismerni. Kiemelt gratuláció! :eljen:

Idézet:
„laptopjavítással kapcsolatban kioktass”

Valami belső gondod lehet amúgy, ha az én személyes tapasztalatomat és annak leírását kioktatásnak vetted. Ha kioktatás lett volna, akkor az feltehetően úgy kezdődött volna, hogy: "Hidd el, ..." vagy éppen "Nekem ezt ne magyarázd be..." vagy esetleg "Ezt nem hiszem el, mert..."

Hasonlóan kezdődött bármely mondatom is? Én nem úgy látom...

Idézet:
„Nem állok le vitatkozni veled, mert”

Ez pedig öngól lesz így, figyeld meg.
(#) Syn7h37ic válasza techtech hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Mennyi lenne, ha 9000-re cserélnéd a 7500-öst? (az árat priviben, ha lehetne, érdekel a dolog... :yes
A déli híd cserét is jó ötletnek tartom, ha biztonságosan meg tudnád oldani, a donor alaplapból való kiemelést, és átültetést.

Ha neked az általam leírt dolgokból az következik, hogy úgy vélem tökéletesen sikerült megismernem téged, akkor csak a legutóbbi hozzászólásod első mondatát tudnám ismételni...

Legyen igazad, nem oktattál ki, csak felülbíráltad amit írtam. Ennek a csipnek igenis elég lehet az az 1-2 másodpercnyi túlmelegítés ahhoz, hogy tönkremenjen.

Bármennyire is próbálod elterelni a témát az alap problémáról, azon úgysem tudsz változtatni, hogy nem igazán szakszerű dolog az, amit leírtál.
(#) tom75 hozzászólása Máj 16, 2010 /

Hp laptop olyat csinál amit nem igazán értek.
Amikor adaptert csatlakoztatokrá elindul (power gomb) megnyomása nélkül.
Utána mindig újraindul.
Tud valaki ötletet mit nézek meg rajta?
Mi okozza ezt.

Köszi Tamás

Idézet:
„nem igazán szakszerű dolog az, amit leírtál”

Ha már idekerültünk, akkor a te irományod sem az:

Idézet:
„nagyon nem szeretik, ha túl lesznek melegítve”

Időben vagy hőmérsékletben? Mert azt a saját szemszöged szerint nem írtad le. A túl az sokmindent jelenthet. Akár még az Óperenciás-tengert követő tájat is, hogy egy kis komolyságot is vigyek a témába.
(#) didyman válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 17, 2010 /

Ez csak ideiglenes javítás lesz (újrahevítés az eredeti anyaggal jellemzően az lesz!!), ráadásul az ATI lapkáknál nem az alaplapi BG terület KH-s, hanem a hordozóra pakolt alkatrészeké, többnyire a RAM alatti. Jobban jársz a déli hidassal.
Következő: »»   29 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem