Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   576 / 1679
(#) vicsys válasza tiborati hozzászólására (») Máj 9, 2010 /
 
Khirály!
(#) tiborati válasza vicsys hozzászólására (») Máj 9, 2010 /
 
Egyébként egy egyszerű PIC+74141 alapóra.
Van több óra is.
A multiplex miatt nem tudtam teljes időt fényképezni.
Köszönet Bob Blick's barátunknak.
Ez egy régi HDD-ből készült a saját spindel motorjával.A nagy hangja miatt csak érdekességnek jó.
(#) (Felhasználó 51715) válasza vicsys hozzászólására (») Máj 9, 2010 /
 
Nem, de ha kialszik az utolsó LED is, az már jel, hogy ki kellene venni a tojást..
Tényleg nem volt egyszerű beleszuszakolni a dezodorba, de idővel sikerült..
Egyébként pont te segítettél vicsys, hogy melyik ellenállást kell módosítani ahhoz, hogy állítani lehessen az időt.. Szóval köszi.
(#) bankimajki válasza tiborati hozzászólására (») Máj 9, 2010 /
 
Növeld a zársebességet és akkor tudsz fotózni olyat is, amin minden látszik. Amúgy ez is király cucc.
(#) fantom45 válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Máj 9, 2010 /
 
Hát hallod Nemrossz Nagyon ötletes!
(#) (Felhasználó 51715) válasza fantom45 hozzászólására (») Máj 9, 2010 /
 
Köszi!
(#) BZoli94 hozzászólása Máj 9, 2010 /
 
Sziasztok! Kész az első számomra legkomolyabb projektem, egy automata akkumulátor töltő. Már régebben tettem fel pár képet, de már a PC tápházat is megkapta, akkor még csak a panel volt. Milyen lett? Itt láthatsz még pár képet. Szívesen olvasok bármilyen kritikát, ha igaz. Üdv!
(#) aderka válasza BZoli94 hozzászólására (») Máj 10, 2010 /
 
Ügyes munka, csak így tovább! Hol vettél ilyen LED foglalatokat?
(#) vicsys válasza BZoli94 hozzászólására (») Máj 10, 2010 /
 
Szia
Szép munka! Csupán 2 dolog:
- Azok az átkötések bántják a szememet a panelon. Legközelebb tervezgess egy kicsit tovább, hogy ne legyenek (ilyen hosszú) átkötések.
- Egy szép előlapot megérdemelne ez a kis ügyes berendezés. (Meg persze egy festést a doboz) Akkor lesz majd igazán kész.
(#) slogan válasza tiborati hozzászólására (») Máj 10, 2010 /
 
Szia !
Be linkelnéd ennek a "HDD órának" a címét ? Régóta tervezek ilyet építeni.
Köszi ! Üdv . István
(#) BZoli94 válasza aderka hozzászólására (») Máj 10, 2010 / 1
 
Szia! Békéscsabán vettem a Flashben. Kösz a dicséretet! Üdv!
(#) BZoli94 válasza vicsys hozzászólására (») Máj 10, 2010 /
 
Szia! Kösz! Engem is zavar az átkötés, de már ez volt a második verzió és így is több óra volt mire megterveztem, és a végén vettem észre, hogy hoppá van, oda még megy egy vezeték... Következőleg nem így fogom csinálni, nekem is bántja a szemem, de kifogástalanul működik. Gondoltam, hogy lehetne szinterezni, vagy valami egészen más házat találni neki. Az előlapnak egy öntapadós papírra gondoltam, hogy arra nyomtatnék és felragasztanám, de még nem tudom pontosan. Még van mit finomítani, de már nagyjából összeállt a töltő. Üdv!
(#) tiborati válasza slogan hozzászólására (») Máj 10, 2010 /
 
Egy része saját tervezés, egy része Bob Blick's találmánya. Megpróbálom összeszedni amim van róla, sajnos nagyon nem szeretek doksit készíteni igy ennek is a java megszünt amikor a dudosós panelról szétszedtem. Üdv!
(#) slogan válasza tiborati hozzászólására (») Máj 10, 2010 /
 
Köszönettel veszek bármit róla!
Felelevenítem a google segítségével is a dolgokat.

Üdv
(#) tatabike hozzászólása Máj 10, 2010 /
 
Átdobozoltam Mayan erősítőjét, a pc-táp bödönből átkerült egy kis beltéri egység házába. A bordát kisebbre kellett cserélni, és mivel nálam közel 3x-os a feszültség, mint Mayan végfokánál, beraktam egy kis ventillátort hátra, ami 7 volttal táplálva csinál egy kis szellőt a házban. A kimenőkondikat is lecseréltem, a hely miatt is, meg felesleges volt a 63 voltos tűrés, elég a 35, sőt, 25-ös is megfelelne, csak az nem volt itthon. A tápegység maradt az eredeti, szerencsére a régifajta, magyar 4700/40 voltos puffereknek is jutott hely. A kimenetek banán-aljzatok.
Szerk.: Nem ilyen csúnya a ház, csak elfelejtettem lepucolni fotózás előtt... Ja, és a hálózati bejövő feszültség is kapott egy zavarszűrést.
(#) bankimajki válasza tatabike hozzászólására (») Máj 10, 2010 /
 
Ahogy elnézem nem sajnálod a hővezető pasztát. Deszkamodellnek megteszi. És legalább a hangja szép? (Mivel nálam sem a belső, sem pedig a külső nem nyerte el a tetszésemet.) És a graetzen lévő 4db pár nanós kondinak itt van hatása a hangjára?
(#) tatabike válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 10, 2010 /
 
Mi az, hogy deszkamodellnek megteszi? Ez a végleges, én a légszerelés mestere vagyok...ehe...ehe...vagyis lusta vagyok nyákot csinálni.
Naná, hogy szép a hangja. A graetz-hídakat én mindíg igy csinálom, azok 100 nanós kondik, nagyfrekis huncutságok rövidre zárására. A pufferkondik lábaira is teszek mindig. A kimeneti elkókkal meg 470 nanósak vannak párhuzamosan, annak van hatása a hangra, magasátvitelen sokat dob...
Szerk.: Egyszerű dolgokat nem spirázok túl, a műhelyben megteszi a kinézete, meg úgyis belenyúlkálok később, ha unatkozom...
(#) Abukodonozo válasza tatabike hozzászólására (») Máj 10, 2010 /
 
Nagyon jó ez, nekem tetszik! A hangjával mennyire vagy megelégedve? Talán, ha nem is ezt, de egy egyszerűbb Mayan-féle erősítőt én is akarok csinálni; dobozom már van is hozzá! :nevetes1:
(#) aderka válasza tatabike hozzászólására (») Máj 10, 2010 /
 
Üdv!
Kinek mi az igénye.. . Én egyetértek bankimajki-val. Én a szép kidolgozott, előre gondosan megtervezett áramkörök híve vagyok. Nemtudnék így dolgozni ( bocs ezzel nemakarlak megsérteni ), az én dobozolásaimban ha a kábelek nincsenek kötegelve, színekkel vagy feliratokkal megkülönböztetve már zavar . Sőt volt már olyan, hogy egy "tökéletes" NYÁK elkészülésekor ( ez a beforrasztást is jelenti ), észrevettem egy apró hibát. Csak egy kis 100nF os kondit kellett volna 2 láb közé forrasztanom, de inkább újracsináltam az egész panelt . Ez már lehet, hogy túlzás, de ez van. Ki így ki úgy. Azért a hangja biztos tetszene!

üdv: Dávid
(#) aderka válasza aderka hozzászólására (») Máj 10, 2010 /
 
Az lemaradt, hogy közben befejeztem a programozható elosztómat.. A tüskesorokra LCD kijelző illetve gombsor csatlakozik a kéösbbiekben. Már csak a bedobozolás maradt hátra, késöbb arról is teszek majd fel képeket.
(#) BZoli94 válasza aderka hozzászólására (») Máj 10, 2010 /
 
Igazán jól néz ki!
Én is ilyen vagyok, csak még kevés a tapasztalatom. Motorokkal is foglalkozok, de az is zavar, ha a kötegelők a korbácson nem egyformán állnak, vagy ha a saru nem úgy áll, ahogy a többi. Az elektronikai munkáimon "talán" még van mit finomítani, de a NYÁKot 0,1mm-re pontosan csinálom, mert zavar ha valami nem párhuzamos...
Ja és talán nem ide vág, de az ellenállásháló hogy ,,működik"? (Arról a sok szép ellenállásról jutott eszembe.) Üdv: Zoli
(#) pumoka válasza BZoli94 hozzászólására (») Máj 10, 2010 /
 
Szia!
Szép lett!
A kapcsolási rajzot is fel tennéd jpg-be hogy lássuk hogy mit tud?

Köszi!
(#) aderka válasza pumoka hozzászólására (») Máj 10, 2010 /
 
Ha nekem szántad az üzid, akkor azt tudom mondani, hogy nincs kapcs rajz.. Még nem rajzoltam meg, egyből a NYÁK tervnek álltam neki.

4db különálló konektort tudunk állítani percre pontosan be -illetve kikapcsolásra. LCD kijelző illetve egy nyomógombpanel áll a rendelkezésünkre a beállításra, 4 db LED jelzi vissza az aktív konektorok állapotát. Ha elmegy az villany eepromba menti a beállításokat, így ha újra van áram, a beállítások megmaradnak.
(#) zoknee válasza yello hozzászólására (») Máj 10, 2010 /
 
Jól néz ki
Nekem legjobban a Picasan látható fa nyomógombok tetszenek Nagyon ötletes
(#) pumoka válasza aderka hozzászólására (») Máj 10, 2010 /
 
Nézd meg, hogy kinek válaszoltam! Szerintem nem neked de nem baj!
(#) aderka válasza pumoka hozzászólására (») Máj 10, 2010 /
 
Oh bocs .
(#) klemo86 válasza BZoli94 hozzászólására (») Máj 10, 2010 /
 
Nahát, nekem is az ellenállásháló jutott egyből eszembe
(#) BZoli94 válasza pumoka hozzászólására (») Máj 11, 2010 /
 
Szia! Itt a kapcsolás. Nekem kicsit máshogy van megcsinálva. Egyenlőre kisebb a trafó, nagyobb az ampermérő, és nem BC108, hanem BC182 van benne, mert a BC108 valahogy behalt. (Igazából az is nem BC108, hanem '109volt, és volt otthon BC182, és tökéletesen jó.) Meg még ha most csinálnám, akkor másik fajta komparátorokat tennék bele, csak akkor amikor elkezdtem csinálni, még annyit sem tudtam, mint most. Pár képen láthatsz egy 10W-os ellenállást is, ez ne tévesszen meg, egy srác javasolta, hogy tegyem bele, mert kis szerinte egy kis aksit túltöltene, de ez nem így van. Ahogy tölti az aksit, úgy esik vissza folyamatosan a töltési áram, a végére ég a zöld LED, és már csak pár mA-rel tölt 14,4V-nál amit a trimmerrel állíthatsz be, hogy mennyi legyen a vége. Nekem hajszálpontosan 14,4V. Ha kell az egész cikk, mond, mert meg van. Egyébként a Hobby Elektronika 1991-es novemberi számában megtalálod Automata Akkumulátortöltő néven. Üdv!
(#) tatabike válasza Abukodonozo hozzászólására (») Máj 11, 2010 /
 
Tetszik nekem a hangja, szerintem ilyen egyszerű kapcsolásból csúcs, ami kijön. Ennél egyszerűbbet milyet építenél? Egy végfok áll 2 tranyóból, 2 diódából, két ellenállásból, meg két kondiból... :yes:
(#) tatabike válasza aderka hozzászólására (») Máj 11, 2010 /
 
Ez a készülék nem azt tükrözi, hogy nekem 'csak' ez az igényem. A lakásba készült dolgaim azért hasonló alaposággal és igényességgel készülnek, mint amit Te is említettél... :yes:
Ez a műhelyemben van, ott hallgatok róla zenét, bőven megteszi. Kis helyen elfér, és valószínüleg néha bele fogok turkálni, ezért is nem készült az 'örökkévalóságnak'...
Szerk.: bankimajki meg csak azért szövegel, mert ismer személyesen is, és tudja, hogy nem verem meg...
Következő: »»   576 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem