Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   259 / 1274
(#) skarlik hozzászólása Máj 13, 2010 /

Sziasztok.
Tv-vel lenne egy kis problémám.Philips 16:9-es.Első bekapcsolásnál 10msp-ig megy.Utánna kikapcsol.De a készenléti led úgy világít mint bekapcsolva.Ha mégegyszer ráindítok akkor megy tökéletesen.Kondikat átnéztem,már új sorkimenőt is vettem bele.Már nem tudom mi lehet a baja.Igazából a procira cippelek.Lehetséges?
(#) jenci2007 hozzászólása Máj 13, 2010 /

Sziasztok

Van egy nagyképernyős grundig tv az a baj vele hogy az előző gazdája nézte és egyszer csak elmet a kép és a hang . na már most kicseréltem a tranyót mer at vágta ki. aztán mikor bele raktam bekapcsoltam készenléti világitott . aztán rákapcsoltam távjával és ujjra kivágja . Ez miért csinálja szentetek?

vákaszt kőssz előre is jah és ha lehet akkor ma várok válaszokat . sűrgős lenne

hell
(#) jenci2007 hozzászólása Máj 14, 2010 /

Sziasztok

Van egy grundig sydney st 670.- tipusu tvm az a baj vele hogy előző gazdájánál . Nézték 3 évet semmi gond nemvolt vrlr rgyszer. Majd egyszer csak elment a kép meg a hang . na mármost rájőttem mit vágott ki.
természetesen a tranyót. azt hittem evel megoldom és elindul. Ha bele rakok egy másik tranyót kivilágit a készenléti .asztán rékapcsolok a távjával és egyből kivágja a tranyót ez mért van erre várok válaszokat.

Jah és ha nincs benne taranyó akor bekapcsol hang vab de kép nincs .

Kőssz a válaszokat előre is.
(#) kadarist válasza jenci2007 hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

A tranzisztor kollektorára kötött kondenzátorokat mérd ki kapacitásméréssel. Ezen kívül a sorkimenőtrafó is lehet még zárlatos.
Ennél a fajta sormeghajtásnál még nagyon fontos, hogy a C574 jó legyen. Ezen kívül még a sormeghajtó IC is lehet rossz (IC526). Sajnos ezt a típust nem igazán lehet már beszerezni. Ha rossz, bontásból kell pótolni.
Rajz:Bővebben: Link
(#) kopaszs hozzászólása Máj 14, 2010 /

Sziasztok van egy tv amivel lenne egy kis probléma.Az a helyzet hogy hang van de kép egyátalán nincs mikor mikor bekapcsolom halom azt a azt gyújtó féle hangot azt hiszem így nevezik a sokimenőre gyanakodtam így hát teg nap ki is cseréltem de változatlan maradt hang van kép nincs.Mi lehet a baj?
itt a kapcsolási rajza ja és tx 28 van nekem
(#) jenci2007 hozzászólása Máj 14, 2010 /

oksa megnézem még 1 kérdés ha nem pontos a tranyó
száma eltér akkor is menni e kell a tv nek vagy azt kivágja mert lehet hogy csak azért mert nem pontosan ugyan azt rktam bele ami volt tranyót.

meg ugyhallodtam hogy monitornak a tranyja jo majdnem mindegyik tv be ez igaz?
(#) kopaszs hozzászólása Máj 14, 2010 /

Sziasztok van egy tv amivel lenne egy kis probléma.Az a helyzet hogy hang van de kép egyátalán nincs mikor mikor bekapcsolom halom azt a azt gyújtó féle hangot azt hiszem így nevezik a sokimenőre gyanakodtam így hát teg nap ki is cseréltem de változatlan maradt hang van kép nincs.Mi lehet a baj?
itt a kapcsolási rajza ja és tx 28 van nekem
(#) kadarist válasza kopaszs hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Szia!
Képcsőfűtés van? A képcsőpanelon a 4,7 ohmos ellenállást ellenőrizd! A Screen poti tekergetésére nem jön be fény?

Milyet raktál bele? Azt írd meg!

Egy kérdést elég egy helyre beírni!
(#) jenci2007 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

BU.2515df raktam bele

Hát, ez hiba volt. Próbálj egy nem "D"-s végű típust szerezni. Például:BU2515AX vagy BU2508AF.
A D-s típusokban van eg B-E ellenállás. és egy C-E dióda, ami nem mindig jön jól egy adott kapcsolásnál.
(#) jenci2007 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

oksa kőszike

akkor lehet nincs más baja énmeg keztem parázni.

kőssz mégeszer

Na, azért annyira ne örülj még, mert valamiért csak elpusztult az eredeti.
(#) kopaszs válasza kadarist hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Bocsi de nem igazán tudtam hogy melyik az aktuálisabb.Szóval?

A képcső foglalatának 9 és 10 tudom megmérni a csőfűtést ugye ?Amúgy a sorkimenőn állítottam a potit sőt úgy kapcsoltam be a tévét amikor bekötöttem a sorkimenőt hogy mind két potit középállásba raktam de semmi a többit meg amit írtál megnézem
(#) tnorbika hozzászólása Máj 14, 2010 /

sziasztok.s.o.s sony projektoros tv a piros képcs ami benne vancsikos rezeg az also részén és ez a piros jelket megnöoveli mikor a lenycsét vissza teszem valaki segítsen könyörgöm

A képcső fűtést szemmel nézd meg, mégpedig úgy, hogy világítania kell a képcső belsejének a foglalatnál. Érdemes mindezt sötét helyiségben végezni.
A Screen (G2) potin pedig tekerhetsz feljebb is egy próba erejéig.
(#) tnorbika válasza kadarist hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

a g2 poti hol találhato?

világit amit mondasz a képcsonyaka.de hol van a poti??

kadarist segíts má s.o.s te vagy a leg profib multkor is segítettél?
(#) kadarist válasza tnorbika hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Nem neked válaszoltam az előbb. Nálad valami függőleges eltérítés baj lehet, de egyébként passz. Miért vásárolgatsz össze ilyen kukaszökevény tévéket? Vagy ingyen volt?

vettem.az a bajjom hogy a piros szin ki van csuszval a képekbl árnyékos és ha a szineket le veszem akkor is a piros ott marad.van valami ötid?légyszi

Konvergencia probléma. Az STK IC-k közül lehet rossz az egyik.

stk392-028?

Hogyha olyan van benne, akkor igen, azok lehetnek. De ha mechanikusan rosszul vannak beállítva a vetítőlencsék, akkor is lehet színeltolódás. Ha láthatnánk képet a hibáról, akkor többet lehetne mondani.

na iléyen rossz a lencséken probáltam álitgatni a piros képcsö a lencsét le vettem csikos közép táj vibrál

meg mértem az ellenálást 4.7ohmosat és 6.9 7.1 ohmot mértem ez normális?Az alkatrészre meg az van rá írva 4.7ohmJ 1watt.Ez az alkatrész lehet felelős a csőfűtésért?Amúgy ha jól emlékszem egyátalán nem láttam hogy izzott volna de vissza rakom az alkatrész és megnézem.

könyörgöm segítsetek a másfél éves kis fiam nem tudja nézni a meséit .nagyon nem teszik neki igy

Na meg is néztem nem látom hogy izzana tök sötététben néztem mi a tehendő mi lehet rossz?
Következő: »»   259 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem