Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   261 / 1274
(#) kadarist válasza kopaszs hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

Az IC451 (függőleges végfok) 6-os lábán mekkora feszültséget mérsz? 27 Volt körül kellene lenni.
(#) kopaszs válasza kadarist hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

egy pár perc mert most kivettem az egész panelt megnizem még egyszer

most így jobban látom ez már valamikor régen biztos cserélve volt a forrasztáson látszik.

már mint IC451gondoltam

Értem értem.

0. alatt volt amit mértem az 1-es és 6 lábon
(#) elektrorudi válasza jenci2007 hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

Nem kifejezetten Grundig specifikus a válaszom...
Bármelyik kapcsolóüzemű ketyerére igaz:
- szinte mindig több alkatrész hibásodik meg egyszerre. Valójáben egy alkatrész lesz rossz, de az magával ránt több másikat is.
Ez esetben a tranyó csak szenvedő alanya volt egy kondenzátor, egy ellenállás vagy sorkimenő hibának.
Aranyszabály, hogy ilyenkor minden alkatrész végig kell mérni, és csak az után szabad beletenni azt az alkatrészt, amit nagy szerencsével és nagy örömmel hibásnak találtunk. Ellenkező esetben a fent leírt dolog történik. A profi TV műszerészek mérés nélkül kicserélik az összes elko-t... ez szerintem pazarlás (de hatékony).
A készenléti táp feltehetően teljesen elválika "nagy" táptól, ezért lehetett, hogy csak a készülék távirányítós bekapcsolása után szállt el a tranyó.
Javaslat:
- kapcs. rajz beszerzése
- az összes alkatrész kimérése a tápban és körülötte.
Nehézséget jelenthet pl. a sorkimenő bemérése, vagy a nagyfeszültségű (esetleg áthúzó) kondik behatárolása.

Magánvélemény: hagyd a fenébe. Vidd el szakemberhez, aki 5-10 ezerést megcsinálja, ha ér ennyit egyáltalán a készülék.
Vagy: kuka.

A C852-n mit mérsz? Innen jön a 27 Volt.

ki kéne cserélnem ezt az icét nem?

0.7volt Dc

Az IC nem melegszik? Ha kiveszed az L584-es fojtót ebből a tápágból, akkor megjön a tápfeszültség a kondenzátoron? De előtte mérj már ellenállást a kondenzátor sarkain, persze kikapcsolt készülék mellett.
A D851 nem szakadt?

nem melegszik kivettem fojtot kivettem 0.7 volt még mindig c852 lábain 5MOHMot mértem de ez mindig változik

D851 D852 D855 diodamérőn 0.400v mértem

Na, akkor eljutottunk a F851-es biztihez a dióda előtt. Lehet, hogy ezzel kellett volna kezdeni. Jó ez a biztosíték?

Szakadásmérőre tettem a készüléket F853 F852 sípol de 851 viszont ne sípol úgy hogy szerintem ez szakadt

Akkor az lesz a bűnös. Meg van szakadva, és ezért nem kap áramot a függőleges eltérítés (sem).
Még annyit nézz meg, hogy minden alkatrészt visszatéve az IC 6-os lábán milyen ellenállást mérsz.

vissza raktam mindent a mérő kábel egyik fele az ic hatos lábára a másikat meg hova?Ja még egy dolog ez az ic jó lehet azt meg lehet valahogy tudni mert ha belegondolsz a biztosíték is kimegy valamiért.

Még egy dolog sajnos ilyen biztim nincs itthon maksz hétfőn tudok venni hozzá ezt kérhetem simán hogy biztosíték vagy esetleg van valami különleges neve?

Én azt ajánlom, hogy forrassz be egy ilyen SMD olvadóbiztit. Most nem tudok jobbat kitalálni. De ha gondolod, egy sima 1,25A-es üvegcsöveset is belegányolhatsz.
Jó lenne tudni, hogy milyen kivitelű van a tévédben, és akkor olyat keresnénk.
Az IC 6-os lábán nincs zárlat a test felé?

Eddig is nagyon szépen köszönöm segítségedet nagyon sokat segítettél.

van van ellenállás változó érték Mohm.A biztosíték meg a rajz szerint TR5-T1250 a rajz szerint 250v meg az amper meg hogy fuse van ráírva semmi más.Bővebben: LinkBővebben: Link
ezek szerinted?lomha vagy gyors
(#) Tornádó válasza kadarist hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

üdv
na odáig jutottam hogy ha a dinamikus fókusz panelt vissza kötöm akkor ugyanolyan homályos, én a panelen lévő potira gyanakodtam mert amikor megmértem akkor bizonytalan volt de mikor megmozgattam kétszer háromszor onnantól jó értéket mutat a műszer. de mivel ahogy írtad a nagy képernyős tévéknek szűkségük van erre a panelre rá kellene jönnöm hogy miért terhel be a nagyfesznek, mert egyértelmű ha bekötöm a panelbe a nagyfeszt akkor leesik a nagyfesz, valahol leföldelődik vagy mit tudom én, de kevés lesz az biztos ha van ötleted szívesen fogadom

Nem csatoltam. Pótolom: SMD bizti 1,25A
Vagy egy ilyen öngyógyító típust építs be.
Vagy persze az eredeti típust
(#) kopaszs válasza kadarist hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Jó reggelt megmondom neked őszintén már nagy furdalt a dolog hogy most jó lesz vagy nem találtam egy 1 amperes biztit itthon csináltam neki lábakat mint egy ellenállásnak próba képen és beleraktam bekapcsolásnál most hallottam hogy hogy a kép is jött volna de egyből ki is ment nem lehet hogy az a ic amit tegnap nézegettünk zárlatos?Sajnos csak négy amperes a következő biztim probáljam meg azzal?
(#) kadarist válasza kopaszs hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Hát vedd ki az L854-et, ezzel leválasztod az IC-t, és úgy próbáld ki. De inkább 1,25A-es biztivel próbálkozz.

Kivettem így kb 2 perc jó is volt kép még nem volt de viszont csőfűtés volt aszt kiment a bizti igaz ez is 1 amperes volt .Holnap ígérem veszek bele.Szóval akkor nem lenne jó ez az ic vagy talán van még más is?
(#) kadarist válasza kopaszs hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Ezek szerint valami még szipákolja az áramot. Majd feszültséget is kellene mérni, meg melegedő alkatrészt keresni. Lehet zárlatosodó kondenzátor is a hiba forrása. A rajz sokat segít ilyenkor. Persze először is normális áramú biztit kellene beletenni.
(#) katona.t válasza kadarist hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Ezer köszönet!
(#) kadarist válasza katona.t hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Szívesen!

akkor most már megvárom a holnapot rendeljek azért hozzá abból az icböl szerinted?
Következő: »»   261 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem