Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   274 / 731
(#) prinx hozzászólása Máj 15, 2010 /

Hellosztok lenne egy kérdésem vki nem tudja a TWISTER TW 6933 RD hangszóró részletesebb adatat!
Mert ehhez szeretnék tervezni hangfalat de amit bass box kér adatokat nem találom hozzá!
Elöre is köszönöm a segitségeteket!!
(#) shalafi.66 válasza nagy_david1 hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

Nagyjából azt kell tudni, hogy hol hallgatod, és milyen erősítővel.
(#) shalafi.66 válasza zitzaki hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

Nagyobbat nem, de hangosabbat valószínűleg.

A benne lévő csillapítóanyaggal hangolható a mélytartomány átvitele, ha kiveszel belőle, nő a hangnyomás a hangolási frekvencia környékén.

A csőnek meg elvileg az átmérője kevés, szóval ilyen 80-100mm közötti kellene, ha jól emlékszem, 45Hz-es hangolással.
(#) shalafi.66 válasza ptesza hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

Így ránézésre úgy tűnik, hogy jó lesz az a zárt.
(#) shalafi.66 válasza prinx hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

Sztem ehhez nem fogsz találni T-S-t, az autós hszek szokásainak megfelelően. Valószínűleg freeair hangszóró, így doboz nem szükséges neki, elég egy fal vagy lap is, és tervezés sem nagyon kell.
(#) nagy_david1 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

Hát egyelőre itthonra gondoltam, és főképp erősítőket tesztelni rajta (ezt úgy értem, hogy ha már valami nem bírja az iramot akkor az az erősítő legyen, mert közben szoktam erősítőket is építgetni és tesztelgetni és volt rá már alkalom, hogy nehezen tudtam eldönteni, hogy a torzítások az erősítő vagy a hangszóró hibájából vannak már). Aztán meg lehet majd idővel ahogy fejlődök erősítő építés terén is még, akkor átkerül autóba. Ezért kértem segítségeteket a 3 kiszemelt hangszóró terén. Köszönöm.
(#) ptesza válasza shalafi.66 hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

(#) zitzaki válasza shalafi.66 hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Kössz szépen. már beletettem és tényleg hangosabban szól. Bár csak 2x 25 Watt-tal próbáltam. ha beleteszek egy 80 mm-es reflexcsövet akkor a csillapító anyag nélkül akkor mekkora erősítővel hajthatom úgy hogy ne menjen tönkre ha egész éjjel szól?
(#) prinx válasza shalafi.66 hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

itthon szeretném használni egy kenwood autósrádióval ezért gondoltam hogy tervezek hozzá dobozt de nem tudom hozzá az adatokat és még a neten sem találtam hozzá!!
De akkor igy nem hinném me tudom csinálni vagy csak rakjm bele valamekkorra dobozba azt ahogy szól ugy szól?
(#) prinx válasza prinx hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Ja és nem freeair-es!!! Azt megnéztem de nem !

Meg még annyi hogy reflexcső hossza is számít?
És ha számít akkor 80 és 100mm között milyen hosszú cső menjen benne?
(#) Tomi20 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Szia

Közép hangszórót keresnék. Ezen az oldalon lévő aktív hangváltót építettem meg, itt megtalálhatók a vágási frekvenciák is. Olyan 5e Ft körül kellene, jobb lenne a 4ohmos 100W körül. Nem tudom ilyen árkategóriában mit tudnál ajánlani. Köszi.

Ui.: Hangszóró2000Kft-nél kapható HB15-539 ez 8ohmos. A HB13-539-hez meg nincs adatlap. Esetleg nem annyi a különbség, hogy ez utóbbi 4ohmos?
(#) shalafi.66 válasza prinx hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Hogy nézted meg?
(#) shalafi.66 válasza Tomi20 hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Azt látom, hogy bármilyen vágási frekvenciával használható, de sajnos nem veszi figyelembe a hangszórók és a doboz akusztikai tulajdonságait, így ebben a formában nem lesz jó.
A H2000-nél minden hangszóróból lehet 4 és 8 ohmosat készíteni, a 13 és 15 között értelemszerűen annyi a különbség, hogy az egyik külső átmérője 13, a másiké 15 centi....... Ugyanaz, mint a méylközepek.
(#) shalafi.66 válasza zitzaki hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Akkorával amelyik képes torzítás nélkül leadni a szükséges teljesítményt. Hogy a hangszóród mechanikai terhelhetősége mennyi, azt pontosan nem tudhatom.
A hangolási frekvencia természetesen a reflexcső hosszától, és átmérőjétől együttesen függ, szóval nagyon nem mindegy, miylen hosszú aza cső. 80*50, vagy 100*100, de pontosat csak mérés után lehet mondani.

Ha beleteszem ezt a reflexcsövet akkor az körülbelül jó lesz ugye vagy legalábbis jobb mint az eredeti Videotonnal?

A mágnesre rá szokták irnihogy freeair -es!
Csak onnan tudom mert a SAL mélynyomom free airos és arra rá vn irva sztem!
De azt lehet hogy az nem számit hog réá van e irva vagy nem!
Miért szted freeair-s?

A T-S paraméterel arányától függ, nem a mágnes feliratától.
(#) Tomi20 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Köszi, de ezt nem igazán értem:
Idézet:
„Azt látom, hogy bármilyen vágási frekvenciával használható, de sajnos nem veszi figyelembe a hangszórók és a doboz akusztikai tulajdonságait, így ebben a formában nem lesz jó.”
Nem igazán értem hogy miért nem lesz jó. A hangváltó miatt? Gondolom ezek a közép hangszórók már nem zárt kosarúak, tehát dobozt kell tervezni hozzájuk.

Azt meg nem tudom!
Sajnos nem találtam róla amit tudok azok ezek:6*9 3utas 300W/pár frekvencia 40-21KHz érzékenység 89dB!
Szerinted ez milyen?
Ehhez hány literes hangfal kellen?

Én is ezeket láttam. De még mindig azt gondolom, mint korábban.
(#) Zupp87 válasza zitzaki hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Idézet:
„pontosat csak mérés után lehet mondani.”

Tehát ha beleteszed, hangolási frekit kell mérni. És ha alacsonyabb, mint kell, akkor levágni belőle, és újra mérni.
(#) shalafi.66 válasza Zupp87 hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Azért írtam körülbelüli méreteket.
(#) shalafi.66 válasza Tomi20 hozzászólására (») Máj 17, 2010 /

A váltó nem jó a hangszórók miatt.

Hogy zárt a kosár, vagy nem zárt azt te döntöd el. Ahogy jobb.
(#) Tomi20 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Máj 17, 2010 /

Akkor azt javaslod, hogy építsek két hangváltót, ami csak közép magas. Jobb lenne a zárt kosár, mert van két Tesla dobozom, amibe csak közép-magas menne, és akkor nem kell szenvedni a doboz méretezésével. Akkor megveszem a hangszórókat, tudsz segíteni váltó tervezésben? (Természetesen mért TS paraméterek alapján)
(#) zitzaki válasza Zupp87 hozzászólására (») Máj 17, 2010 /

És azt a frekit valamilyen progival lehet mérni?
(#) burjan hozzászólása Máj 17, 2010 /

Sziasztok!
ÉN is a segítségeteket szeretném kérni. Nézegettem neten hangfalterveket, és erre akadtam: Bővebben: Link
Szerintetek ezt a mélyládát érdemes lenne megépíteni? Közép-magasnak már van 2 aktív hangfalam, ezzel szeretném kiegészíteni őket. És ha érdemes megépíteni, milyen erősítő kéne hozzá?
És akkor már még egy kérdés: Mi az a hangolás?
Próbáltam használni a keresőt, de nem akadtam válaszra.
Előre is köszi a segítségetekért

Használd a LINK feliratú gombot a link beszúrásához!
Jav. szamóca.
(#) ptesza válasza burjan hozzászólására (») Máj 17, 2010 /

100000Ft a hangszóró ... Egy ilyen már megérdemel egy tisztességes asztalosmunkát , egy jó erősítót 500 W körül. 200 alatt nem uszod meg. Tényleg ez kell neked ?
(#) burjan hozzászólása Máj 17, 2010 /

Miért, szerinted milyen szubládát tudok készíteni aminek azért már van ereje és kijön kevesebből?
(#) shalafi.66 válasza Tomi20 hozzászólására (») Máj 17, 2010 /

Ezt most nem értettem egészen. Én azt gondolom, hogy úgy lesz jó, ha a hangszórókhoz készül a váltó.
Következő: »»   274 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem