Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Hellosztok lenne egy kérdésem vki nem tudja a TWISTER TW 6933 RD hangszóró részletesebb adatat!
Mert ehhez szeretnék tervezni hangfalat de amit bass box kér adatokat nem találom hozzá! Elöre is köszönöm a segitségeteket!!
Nagyjából azt kell tudni, hogy hol hallgatod, és milyen erősítővel.
Nagyobbat nem, de hangosabbat valószínűleg.
A benne lévő csillapítóanyaggal hangolható a mélytartomány átvitele, ha kiveszel belőle, nő a hangnyomás a hangolási frekvencia környékén. A csőnek meg elvileg az átmérője kevés, szóval ilyen 80-100mm közötti kellene, ha jól emlékszem, 45Hz-es hangolással.
Így ránézésre úgy tűnik, hogy jó lesz az a zárt.
Sztem ehhez nem fogsz találni T-S-t, az autós hszek szokásainak megfelelően. Valószínűleg freeair hangszóró, így doboz nem szükséges neki, elég egy fal vagy lap is, és tervezés sem nagyon kell.
Hát egyelőre itthonra gondoltam, és főképp erősítőket tesztelni rajta (ezt úgy értem, hogy ha már valami nem bírja az iramot akkor az az erősítő legyen, mert közben szoktam erősítőket is építgetni és tesztelgetni és volt rá már alkalom, hogy nehezen tudtam eldönteni, hogy a torzítások az erősítő vagy a hangszóró hibájából vannak már). Aztán meg lehet majd idővel ahogy fejlődök erősítő építés terén is még, akkor átkerül autóba. Ezért kértem segítségeteket a 3 kiszemelt hangszóró terén. Köszönöm.
Kössz szépen. már beletettem és tényleg hangosabban szól. Bár csak 2x 25 Watt-tal próbáltam. ha beleteszek egy 80 mm-es reflexcsövet akkor a csillapító anyag nélkül akkor mekkora erősítővel hajthatom úgy hogy ne menjen tönkre ha egész éjjel szól?
itthon szeretném használni egy kenwood autósrádióval ezért gondoltam hogy tervezek hozzá dobozt de nem tudom hozzá az adatokat és még a neten sem találtam hozzá!!
De akkor igy nem hinném me tudom csinálni vagy csak rakjm bele valamekkorra dobozba azt ahogy szól ugy szól?
Ja és nem freeair-es!!! Azt megnéztem de nem !
Meg még annyi hogy reflexcső hossza is számít?
És ha számít akkor 80 és 100mm között milyen hosszú cső menjen benne?
Szia
Közép hangszórót keresnék. Ezen az oldalon lévő aktív hangváltót építettem meg, itt megtalálhatók a vágási frekvenciák is. Olyan 5e Ft körül kellene, jobb lenne a 4ohmos 100W körül. Nem tudom ilyen árkategóriában mit tudnál ajánlani. Köszi. Ui.: Hangszóró2000Kft-nél kapható HB15-539 ez 8ohmos. A HB13-539-hez meg nincs adatlap. Esetleg nem annyi a különbség, hogy ez utóbbi 4ohmos?
Hogy nézted meg?
Azt látom, hogy bármilyen vágási frekvenciával használható, de sajnos nem veszi figyelembe a hangszórók és a doboz akusztikai tulajdonságait, így ebben a formában nem lesz jó.
A H2000-nél minden hangszóróból lehet 4 és 8 ohmosat készíteni, a 13 és 15 között értelemszerűen annyi a különbség, hogy az egyik külső átmérője 13, a másiké 15 centi....... Ugyanaz, mint a méylközepek.
Akkorával amelyik képes torzítás nélkül leadni a szükséges teljesítményt. Hogy a hangszóród mechanikai terhelhetősége mennyi, azt pontosan nem tudhatom.
A hangolási frekvencia természetesen a reflexcső hosszától, és átmérőjétől együttesen függ, szóval nagyon nem mindegy, miylen hosszú aza cső. 80*50, vagy 100*100, de pontosat csak mérés után lehet mondani.
Ha beleteszem ezt a reflexcsövet akkor az körülbelül jó lesz ugye vagy legalábbis jobb mint az eredeti Videotonnal?
A mágnesre rá szokták irnihogy freeair -es!
Csak onnan tudom mert a SAL mélynyomom free airos és arra rá vn irva sztem! De azt lehet hogy az nem számit hog réá van e irva vagy nem! Miért szted freeair-s?
A T-S paraméterel arányától függ, nem a mágnes feliratától.
Köszi, de ezt nem igazán értem:
Idézet: Nem igazán értem hogy miért nem lesz jó. A hangváltó miatt? Gondolom ezek a közép hangszórók már nem zárt kosarúak, tehát dobozt kell tervezni hozzájuk. „Azt látom, hogy bármilyen vágási frekvenciával használható, de sajnos nem veszi figyelembe a hangszórók és a doboz akusztikai tulajdonságait, így ebben a formában nem lesz jó.”
Azt meg nem tudom!
Sajnos nem találtam róla amit tudok azok ezek:6*9 3utas 300W/pár frekvencia 40-21KHz érzékenység 89dB! Szerinted ez milyen? Ehhez hány literes hangfal kellen?
Én is ezeket láttam. De még mindig azt gondolom, mint korábban.
Idézet: „pontosat csak mérés után lehet mondani.” Tehát ha beleteszed, hangolási frekit kell mérni. És ha alacsonyabb, mint kell, akkor levágni belőle, és újra mérni.
Azért írtam körülbelüli méreteket.
A váltó nem jó a hangszórók miatt.
Hogy zárt a kosár, vagy nem zárt azt te döntöd el. Ahogy jobb.
Akkor azt javaslod, hogy építsek két hangváltót, ami csak közép magas. Jobb lenne a zárt kosár, mert van két Tesla dobozom, amibe csak közép-magas menne, és akkor nem kell szenvedni a doboz méretezésével. Akkor megveszem a hangszórókat, tudsz segíteni váltó tervezésben? (Természetesen mért TS paraméterek alapján)
És azt a frekit valamilyen progival lehet mérni?
Sziasztok!
ÉN is a segítségeteket szeretném kérni. Nézegettem neten hangfalterveket, és erre akadtam: Bővebben: Link Szerintetek ezt a mélyládát érdemes lenne megépíteni? Közép-magasnak már van 2 aktív hangfalam, ezzel szeretném kiegészíteni őket. És ha érdemes megépíteni, milyen erősítő kéne hozzá? És akkor már még egy kérdés: Mi az a hangolás? Próbáltam használni a keresőt, de nem akadtam válaszra. Előre is köszi a segítségetekért Használd a LINK feliratú gombot a link beszúrásához! Jav. szamóca.
100000Ft a hangszóró ... Egy ilyen már megérdemel egy tisztességes asztalosmunkát , egy jó erősítót 500 W körül. 200 alatt nem uszod meg. Tényleg ez kell neked ?
Miért, szerinted milyen szubládát tudok készíteni aminek azért már van ereje és kijön kevesebből?
Ezt most nem értettem egészen. Én azt gondolom, hogy úgy lesz jó, ha a hangszórókhoz készül a váltó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |