Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   58 / 282
(#) Roadrunner_75 hozzászólása Ápr 30, 2010 /

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, amire képtelen vagyok megoldást találni. Adott egy DSC 1616-os központot (1555 kezelővel) és hozzá egy távirányító (ACS-101). Az utóbbi a kedvesemhez beköltözött nagyi miatt kellett, mert egyszerűbb neki, mint megjegyezni a kódot (tünemény az öreglány, de sajnos már nem mai csirke). A gond a következő: Szeretném megoldani, hogy legyen egy nagyobb LED(vagy egy 12V-os lámpa) valahol a bejárat mellet, így ha hazaérkezik, látná, hogy éles-e a rendszer (és kell-e a távirányítóját használni vagy nem). Próbáltam bekötni a kezelő LED-jéhez, de nem megy. Van valakinek erre egy minél egyszerűbb megoldása?

Előre is köszönöm!
(#) Syn7h37ic válasza Roadrunner_75 hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Az egyik PGM, és a pozitív közé kell a led. A PGM-et fel kell programozni, élesített rendszer állapotra , és nem kötözni a kezelőt össze-vissza
(#) Roadrunner_75 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

ö..... Izé.... Dehogy is akartam össze-vissza kötni a kezelőt.
Köszönöm a gyors választ. Ki is próbálom.
(#) sunyeb válasza Roadrunner_75 hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Arra azért vigyázz, hogy a PGM1 50mA, a PGM2 300mA-t tud maximum. Ha nagyobb teljesítményre, ill. más feszültségszintre van szükséged, akkor a fent említett helyre inkább egy relé, és annak a munkaérintkezőit kell használni. Jah' a PGM és a + között 12V van, szükség esetén áramkorlátozó ellenállást nem elfelejteni.
(#) Jeladó válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

A kulcsos kapcsolóval , ha nyitom zárom a c-nc érintkezők között akkor nem riaszt? Hiszen megszakad az áramkör .
Üzem közben kell müködteteni, mert a bolt bezár , amikor a kocsma még csak később zár, tehát akkor fogják bekapcsolni a plusz 2 infrát. Reggel meg korán nyit , tehát ki kll kapcsolni a 2 infrát , megszakitva az áramkört. Tehát nem fog megszólalni. És ha a 12 V -ot szakitanám meg ? (Tamper nincs )
(#) sunyeb válasza Jeladó hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

Szóval a lényeg. A két infrát sorba kötöd (pl. az első C-jébe a központ Com-ját, az NC-jét a másik C-jébe, a másik NC-jét pedig a központ zónabemenetére). A kulcsos kapcsolót a fenti esetben az első C-je és a második NC-je közé kötöd. Ha a kulcsos kapcsoló zárva van (hatástalan állapot), akkor a két infrát áthidalja, így függetlenül azok állapotától nem történik riasztás. Ha a kulcsos kapcsoló nyitott állásban van, akkor pedig a két infra is éles. Természetesen a központ beállításától függően a lezáró ellenállás(oka)t be kell tenni.
Az, hogy nincs tamper (főleg a kulcsos kapcsoló házában) elég rossz ötlet, mivel ha valaki szétszedi, simán rövidre zárja a két vezetéket és máris védtelen a kocsma.
Az infrák tápjának megszakítása nem működik, mert akkor a benne lévő relé elenged, áramkör megszakad, riasztás indul.
(#) Jeladó válasza sunyeb hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

Köszi, ez jónak tűnik. tamper nem is volt, de a kulcsos kapcsoló zárt, rejtett helyen lesz.
(#) kurunczig hozzászólása Máj 5, 2010 /

Üdv Mindenki !

Segítség kellene!
DSC PC-1832-es központom van.Gyári szoftverrel és kábellel szeretnék PC-linken keresztül rácsatlakozni.
A telepítői alapján próbáltam de valamiért nem sikerül.
Mi a Trükk?
(#) Jeladó válasza sunyeb hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

Lepróbáltam a saját riasztómon, müködik. Mindössze annyi, hogy csak egy infrán, de jó. Lényege : áthidaltam a C NC kapcsokat (egy GEM kapoccsal, ugyanis egy müszaki boltban ez van kéznél...) igy már jó is , mert nem éles, tehát kikapcsolt állapotban van.Elvágva egy fogóval a kapcsot élesedik a fej.Tehát a kapcsot kicserélve egy kapcsolóra, müködik.
(#) Roadrunner_75 válasza sunyeb hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Köszönöm! Kész és működik. Ráadásul el se kellett hozzá utaznom, mert a kedves maga is meg tudta csinálni távsegítséggel. Még egyszer köszönöm Syn7h37ic-nem és neked is.
(#) CabexKft hozzászólása Máj 18, 2010 /

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, mert sokat segítettek! Van viszont egy konkrét kérdésem: Ha sorba szeretnék kötni 2db DSC LC-100 érzékelöt (duplázás) mert azt a riasztórendszer (TELL GSM Ultimate) megengedné, akkor ai IR1 (Érzékelö 1-es) T2 kimenetét ráköthetem az IR2 T1-ére aztán IR2 T2 vissza a riasztóba? A sematikus rajzok azért nem segítenek mert nálam eddig sincs bekötve sem NC sem C sem más. Eddig csak IR1 -12+ illetve T2 van bekötve (három vezetékkel) és a risztó mégis különbséget tud tenni tamper, sabotage, és mozgás között. Tudna segíteni valaki? Sem a DSC sem TELL rajzok nem mondanak konkrétet, mindegyik csak sematikus... Elöre is köszönöm!
(#) blockshears válasza CabexKft hozzászólására (») Máj 18, 2010 / 1

Idézet:
„mert nálam eddig sincs bekötve sem NC sem C sem más.”

Tuti, hogy anélkül nem menne az infra, ezért nézd meg jobban, lehet, hogy a panel alsó felén, de biztos be vannak azok is kötve! (Szerintem a GND az NC-re vagy C-re, aztán ha az előbbi, akkor a C, ha az utobbi, akkor az NC a T1-re - ezeket, mint egyszerű egyállású kapcsolókat kell elképzelni, amik alaphelyzetben zárva vannak.) Ez a megoldás így teljesen megegyezik az általad csatolt rajzhoz felhasznált eredeti rajzzal Bővebben: Link.
(#) CabexKft válasza blockshears hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

Köszi a gyors választ! Teljesen szétszedtem az érzékelöt és kiszedtem a panelt is. (miután a Zonát Bypass-ra kapcsoltam a szoftweren keresztül) De tényleg csak 3 vezeték van bekötve, T2, - és +. Viszont bypass nélkül a Tamper szabotázst jelez, az IR pedig mozgást, úgy hogy müködik a dolog. A panel hátulján nincs semmi, csak a gyári alkatrészek.... Sajnos nem tudok jobb képet csinálni, mert nincs megfelelö világítás a plafonon, de azt hiszem látszik valamennyire. Az IR doksija azt írja, hogy a T2 az egy NC kapcsolóval. Nem lehet, hogy ugyan arról beszélünk? De akkor miért nincsenek extra ellenállások? Az is benne van? Ha valaki DSC-vel dolgozik kérem szépen írjon egy pár mondatot! KöszönöM!
(#) sunyeb válasza CabexKft hozzászólására (») Máj 18, 2010 / 1

A T1 és T2 egy mikrokapcsoló 2 vége, mely alapállapotban zárva van (ha az infra teteje rajta van). A C és NC szintén így képzelhető el. Ha nincs mozgás, akkor rövidzár van a két kapocs között, ha van, akkor szakadás. Alapból nincs lezáró ellenállás beleépítve.
A TELL GSM ULTIMATE-t nem ismerem, de szinte lehetetlen, hogy a fenti megoldással működjön. Azaz én el se tudom képzelni, hogy működne. A GND és a +12V az csak táp, illetve a GND az COM is (DSC központoknál), de ez jelen esetben nem számít. A T2-re menő vezetéked a levegőben lóg, ha zárva van a tamper, ha nincs. A C és NC, ami a riasztási jelet szolgáltatná meg be sincs kötve. Szóval hidd el nem működik az. Próbáld meg a központból az infra mind a három vezetékét kikötni, jó eséllyel ugyanígy fog "működni"
(#) CabexKft válasza sunyeb hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

Köszi! Meg lett a megoldás! A hátulján SMD-ellenállás volt, én is csak úgy vettem észre, hogy egy bolti szüzet néztem meg! Mégegyszer köszönöm, mert így áltatatok találtam meg a megoldást!
(#) CabexKft válasza ittakopasz hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

Hello! Sajna a következö DSL tanfolyam ideje még nincs fent a neten. Ezért lenne két kérdésem. 1) A PC-link bemeneten csatlakoztatják a számitógépet vagy a 4 eres rj45-ön keresztül? 2) Nem tudnál küldeni egy elmentett beállítási PC585-höz ? Igy a meglévö DSL 2002-ön tudnák gyakorolni. Elöre is nagyon Köszönöm! Tamás
(#) Petya9860 hozzászólása Máj 19, 2010 /

Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni van egy dsc riasztóm pc 1616 központ és 1555 kezelő ehhez szeretnék 2 füstérzékelőt bekötni a füstérzékelő 4 vezetékes + - és com és alapban nyitott vagy zárt kimenet ezt szeretném bekötni a zóna 6 ra és mind2őt erre szeretném hogy tudom megoldani mer igy ha 1 et rákötök akkor működik elalszik a zóna 6 led viszont ha mind2őt rákötöm párhuzamosan akkor nem jó és még annyit szeretnék hogy a zóna 6 ot 24 órás figyelésre programozni ...előre is köszi
(#) Syn7h37ic válasza Petya9860 hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

Soros kötéssel NC zóna kimenet esetén, vagy párhuzamos kötéssel NO zónakimenet esetén.
A riasztón milyen lezárás típust használsz? NC, EOL, vagy DEOL?
(#) Syn7h37ic válasza CabexKft hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

A szoftver gyakorlásához nincs szükség központra, gyakorlatilag a DLS2002 egy elektronikus telepítői füzet (eléggé fapados sok más riasztó szoftverhez képest).

A PC-link az a kapcsolat fantázia neve.
A riasztót RS232 kábellel kell összekötni a számítógéppel. (com port, ha így érthetőbb)
A gyári kábel egyik vége megy a PC COM portjára, a másik vége egy elég faramuci csatlakozó, ez megy a riasztó panelre, a panelen van egy 4 tűs tüskesor, ide kell rádugni a kábelt. A gyári kábelen lévő két RJ csatlakozó csak a gyártás könnyítése miatt van.
A DLS szoftverben a beállításoknál be kell állítani a direct link opciót, itt meg kell adni a PC-n használt COM port számát, ezután menni fog.

Sajnos nem tudom megmondani mer nem csak saját magamnak szereltem be most először de minden com és zóna közé 1 szeres lezáró ellenálást tettem csak ezzel a füstérzékelővel vagyok meglőve és nem tudom beprogramozni azt se hogy a 6 os zóna 24 órás legyen
(#) houdy82 válasza Petya9860 hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

Nos. A 4 vezetékes füstfej bekötését kissé bonyolult elmondani, egyszerűbb ha adsz egy e-mail-t és atdobom a bekötését. Nem elég csak zónára kötni, a tápellátását PGM-re kell kötni, hogy reszetelhető legyen, ill. kell egy hurokvédő relé.

Ha 2 vezetékes (relés) aljzatod lenne, lényegesen egyszerűbb lenne a feladat...

A 6-os zónát a [001]-es szekcióban tudod programozni, 08-as zónaopciót kell programozni rá.
A következő képpen:
Belépsz programozásba, ütsz egy 001-et, majd sorban kell ütni végig a zónákhoz egyenként az opciókat és automatikusan lép tovább a rendszer a következő zónára. Számold, hogy hol rájsz és amikor a 6. zónához érsz akkor üsd a 08-at. a 001-es szekció 1-16 zónák opcióit tartalmazza. Ha esetleg kevesebb mint 16 zónád van akkor a nem használt zónáknál mindig 00-t kell ütni, maj amikor elérsz a 16. zónáig és beütöd ennek a zónaopcióját a rendszer 4 rövidet sípol, jelezve, hogy végigértél a 001-es opcióban. Ezután # és kész vagy.

cs........@.......l.hu......és köszi az eddigi segítséget
Ne írd ide a mail címed, arra ott az adatlap ha valakit érdekel! A segítséget itt várjuk az oldalon és a megoldást is ! köb..
(#) houdy82 válasza Petya9860 hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

ment a mail...
(#) Syn7h37ic válasza houdy82 hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

A manapság kapható relés aljzatok mindegyike visszaálló, így nem kell utólagosan kézzel törölni a jelzést, tehát nincs szükség a PGM vezérelt tápellátásra.
A legjobb, kétvezetékes füstérzékelőket használunk, és erre programozzuk fel a PGM-et, egyrészt nem foglalja zónát, másrészt szintén teljesen felügyelt tűz hurkot kapunk, relé nélkül.
Igaz, csak az új DSC központok támogatják.
(#) pipi hozzászólása Máj 20, 2010 /

Sziasztok!
Kaptam egy 4zónaledes pc500rk(rev05) beléptetőt, működik ez a meglévő pc585h központtal? második kezelőnek szeretném
Köszi
(#) Syn7h37ic válasza pipi hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Sajnos nem, csak a régi PC510, 550, 560. központokkal.
(#) Yrr hozzászólása Máj 21, 2010 /

Sziasztok!

Érdeklődnék, tudnátok-e ajánlani jó minőségű mozgásérzékelő típusokat kültérre (zárt fűtetlen faház/kőházba)?
Leginkább az üzemeltetési hőmérséklettartományra gondolnék:
-20 - +40 fok között.

A DSC LC100 sajnos sokat hibázik...

Köszönettel:
Yrr
(#) pipi válasza Yrr hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

mennyire zárt? az ablak/ajtó alatt befütyülő széltől mind "hibázik"
(#) Syn7h37ic válasza Yrr hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Rokonet iWise DT
esetleg DSC BV601
(#) mikos78 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

Sziasztok kellene a pc1510 programozoi adatlapja
ha valaki tudna kuldhetne elore is koszike
Következő: »»   58 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem